Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-02-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [03] Συνέντευξη Βερελή
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] ΠΑΣΟΚ-Εκλογές
  • [06] Σπάτα Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, οι διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο, η έρευνα για μετοχές - "φούσκες" και απόδοση ευθυνών και το αεροδρόμιο των Σπάτων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο Σουφλιάς επιστρέφει. Ολο το παρασκήνιο της προσέγγισης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις με νέους όρους. Δημόσιο: δεν ισχύει τίποτε από το παλαιό σύστημα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οργια "εκσυγχρονιστών". Τραμπουκισ-μοί και ψηφοφόροι μαϊμούδες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέος νόμος για 33.500 προσλήψεις. 8.500 επιστήμονες παίρνει το δημόσιο-25.000 ο στρατός.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτός ΑΣΕΠ οι ΔΕΚΟ. Γιατί καταργείται ο νόμος Πεπονή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συνεταιρισμοί που χτίζουν στα δάση. Ποιοί έχουν δικαιώματα για να "φυτέψουν" σπίτια.

    ΕΘΝΟΣ: Πόλεμος ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αναψε φωτιές η ανωτατοποίηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βγάζει τα ράσα και...τα μάτια του. Στο ... απόσπασμα ο αρχιεπίσκοπος από Σταθόπουλο και Χρυσόστομο, αλλά και ο ίδιος...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εφθασε η ώρα τους. Αρχίζει η κάθαρση στη Σοφοκλέους - τρέμουν οι ανευθυνο-ϋπεύθυνοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές - εξπρές σε όρια ηλικίας και αποδοχές. Συντάξεις: πιέσεις από την ΕΕ για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το "θαύμα" μιας φούσκας. ΜΑΚΛΩ: Καθώς 23 άλλες ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βαθμολογία - σοκ για 21 υπουργούς. 58 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αξιολογούν στην κάλπη της "Ε" τους υπουργούς.

    Espresso: Πλαστικές εγχειρήσεις. Επικίνδυνη σιλικόνη σε Ινστιτούτα.

    ΕΣΤΙΑ: Υπουργός επί 2.580 ημέρες! Ο πλέον αποτυχημένος παραμένει αμετακίνητος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ως και 12 μήνες λίστες αναμονής στα νοσοκομεία. Περιμένουν για εξετάσεις και θεραπεία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αβραμόπουλος: πως απαντά στον Καραμανλή και τι προγραμματίζει.

    Η ΧΩΡΑ: 400% πάνω γονικές παροχές, πρώτη κατοικία. Οι φορολογούμενοι τρέχουν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υγεία: πανάκριβη η ταλαιπωρία στο ΕΣΥ. Για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και την κακή ποιότητα υπηρεσιών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βιομηχανία παράνομων υιοθεσιών. Για 30 περιπτώσεις μιλά η αστυνομία στην Ξάνθη.

    [02] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "όλες οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, αλλά και οι τράπεζες, θα μπορέσουν να στελεχωθούν με άξιους και ικανούς ανθρώπους αφού λύνονται τα χέρια τους στο θέμα των προσλήψεων. Οι τελευταίες δεν θα διενεργούνται πλέον, μέσω των δυσκίνητων και πεπαλαιωμένων διαδικασιών του ΑΣΕΠ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "κύμα" 8.500 νέων προσλήψεων στο ήδη διογκωμένο Δημόσιο, ετοιμάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα τον κίνδυνο απώλειας κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ επειδή η κυβέρνηση...δυσκολεύεται να υλοποιήσει έργα με ταχείς ρυθμούς, σεβόμενη ταυτόχρονα τους νόμους, για τη χρηστή διαχείριση κονδυλίων της ΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κριτηρίων (μόρια) με το οποίο γίνονται σήμερα οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα επιφέρει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μη "μετράνε" οι βαθμοί των απολυτηρίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που καταθέσουν οι υποψήφιοι για διορισμό".

    [03] Συνέντευξη Βερελή

    "Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων θα εξαρτηθεί από τη διαβεβαίωση που θα δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητά του". Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, απαντώντας για το πότε θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται "και στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό πώλησης του πακέτου των μετοχών της Ολυμπιακής. Εντός του μηνός, αναφέρει, αναμένονται οι επισκέψεις των εκπροσώπων των έξι εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον".

    [04] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία, για να ξεκαθαρίσει το πλήθος των σκανδάλων που έχουν οδηγήσει το ελληνικό Χρηματιστήριο και τους Ελληνες επενδυτές στην καταστροφή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "χορός ποινικών διώξεων για το Χρηματιστήριο. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση καλεί σε απολογία τον ένα μετά τον άλλον όσους εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση με τις μετοχές- "φούσκες". Ο πρώτος γύρος των διώξεων αφορά 21 άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι τα μέλη της πρώην διοίκησης του Χρηματιστηρίου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και μιας από τις εταιρίες που εμπλέκονται στις ..."φούσκες".

    Η Espresso σημειώνει ότι "τις κατηγορίες της "απάτης σε βαθμό κακουργήματος και αυτή της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) αντιμετωπίζουν τα ΔΣ του Χρηματιστηρίου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και το ΔΣ της εταιρίας "Θεσσαλικής" ως μία από τις 23 "φούσκες" του Χρηματιστηρίου".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "σοβαρές κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν η προηγούμενη διοίκηση του ΧΑΑ και η νυν διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

    [05] ΠΑΣΟΚ-Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Επιτροπών προσήλθαν χθες στις κάλπες 180.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και η διαδικασία απετέλεσε ευκαιρία για την διατύπωση εκτιμήσεων σχετικώς με την πορεία του κυβερνώντος κόμματος από τον αρχηγό και ανώτατα στελέχη του. από τις εκλογές, που διεξήχθησαν γενικώς σε ήρεμο κλίμα, αναμένεται να εξαχθούν συμπεράσματα για τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "σε θρίαμβο των "Εκσυγχρονιστών" (Σημιτικών) επί των "προεδρικών" (Τσοχατζοπουλικών, Ανδρεϊκών, Αρσενικών και γενικώς...Παλαιοπασοκικών) εξελίχθηκαν οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των νέων ΝΟμαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο των μελών του και τη βούλα των κορυφαίων στελεχών του εισήλθε σε περίοδο έντονων ζυμώσεων και αναζητήσεων για το μέλλον και τον ρόλο του στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναμφισβήτητα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τον προβληματισμό αυτόν αλλά και το στίγμα των προθέσεών τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους όλοι οι κορυφαίοι του Κινήματος κατά την προσέλευσή τους στις κάλπες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "τραμπουκισμοί και όργιο παρατυπιών, με παρεμβάσεις του "εκσυγχρονιστικού κέντρου" που οδήγησαν έως και σε παραιτήσεις υποψηφίων, έδωσαν τον τόνο στις νομαρχιακές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " χωρίς την πόλωση, τις εντάσεις και τους φανατισμούς άλλων εποχών, του 1996 και του 1999 ίσως όμως χωρίς και το ενδιαφέρον εκείνων των εποχών, διεξήχθησαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών, των μελών των ΝΕ αλλά και των μελών των περιφερειακών επιτροπών".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "πολιτική "ανοιχτών θυρών" για το κυβερνών κόμμα υιοθετεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όπως προκύπτει από τη δήλωσή του χθες, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή Ακης Τσοχατζόπουλος και Ε. Βενιζέλος δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις προτάσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, ενώ ο κ. ΓΑ Παπανδρέου εμφανίστηκε ανοιχτός σε ριζικές αλλαγές στην Χαρ. Τρικούπη".

    [06] Σπάτα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "στα "μαχαίρια" βρίσκονται πλέον η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιριών (ΙΑΤΑ) και η διοίκηση του νέου αεροδρομίου των Σπάτων".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "κραδασμούς φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση η στάση που κρατά το τελευταίο διάστημα η Ενωση Αεροπορικών Εταιριών και η οποία σχετίζεται με την ετοιμότητα που εμφανίζει το νέο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων σε σχέση κυρίως με τα έργα υποδομής, τα οποία κατ άλλους βρίσκονται υπό ολοκλήρωση και κατ άλλους όχι".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "αερομαχίες" πάνω από τα Σπάτα προκαλεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Ενωσης Αεροπορικών Εταιριών η προτροπή του γενικού διευθυντή της ΙΑΤΑ Πιέρ Ζανιό να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου επειδή δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα έργα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 February 2001 - 16:16:55 UTC