Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-03-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΠΓΔΜ - Κόσοβο
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Συνέντευξη Λαλιώτη
  • [06] Τρομονόμος
  • [07] Κυπριακό Οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η κατάσταση στη μεθόριο ΠΓΔΜ-Κοσόβου, νομοσχέδιο για τον τρομονόμο, το Κυπριακό και οι πληροφορίες για αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κίνημα κατά του Σημίτη. Ολοι εναντίον όλων. Εκρηκτική πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Μόνιμοι 5.000 συμβασιούχοι.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γροθιά Ακη για τα εσωκομματικά: "Κύριοι σοβαρευτείτε".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΦΠΑ 18% στα ακίνητα και έξτρα φόρος για την Ολυμπιάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτακτο συνέδριο ως λύση ανάγκης σκέφτεται ο Σημίτης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τσεκούρι στο οικογενειακό επίδομα. Και στους δύο δια ... δύο! Περικόπτονται και τα αναδρομικά.

    ΕΘΝΟΣ: Τι έγινε στο Δείπνο. Ο οικοδεσπότης Χρ. Πρωτόπαπας μιλάει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι τρεις λεηλασίες του εισοδήματος των Ελλήνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φύγε να σωθούμε. Μπουλντόζα ο Πάγκαλος έλιωσε τον Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η αλήθεια για τη μείωση της θητείας. Πεντάγωνο: Προβληματισμός από τις μαζικές αναβολές εν αναμονή των νέων μέτρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφηνάκι κι από Ακη. Θέλει ανανέωση, αλλά με άλλους όρους από του Σημίτη.

    Espresso: Ελπίζω στο Θεό! Στην εντατική ο γιος του Γ. Κατσαρού.

    ΕΣΤΙΑ: ΠΑΣΟΚ: Τρίτο κόμμα! Η δυναμική δεν αναστρέφεται.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στήριξη Σημίτη από Λαλιώτη με πυρά εναντίον πολλών. Με συνέντευξη - παρέμβαση στα ΝΕΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οι κορυφαίοι προς Σημίτη: Ολοι μαζί; Απόδειξη!

    Η ΧΩΡΑ: 40 χρόνια δουλειάς για να βγείτε στη σύνταξη! Εκρηξη για το Ασφαλιστικό-Καταργείται η 35ετία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: τοξικό "κοκτέϊλ" 60 ρύπων!

    [02] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ταυτόχρονα με τη νέα έκρηξη Πάγκαλου, ο οποίος εμμέσως έθεσε θέμα απομάκρυνσης του Κώστα Σημίτη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος μπήκε σφήνα στη συζήτηση για ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με όσους μιλάνε για νέα σχήματα, νέα σύμβολα και αλλαγή προσώπων, τους κάλεσε να σοβαρευτούν και τους χαρακτήρισε Δον Κιχώτες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "με τα όπλα ανά χείρας βρίσκει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το άνοιγμα της κρίσιμης για τις εσωκομματικές ισορροπίες εβδομάδα. Τις πολεμικές τους διαθέσεις, όμως, αρκετά σημαίνονται στελέχη του Κινήματος φρόντισαν να επισημάνουν από χθες, με σωρεία συνεντεύξεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το κλίμα μέσα στο οποίο θα συνέλθουν το Εκτελεστικό Γραφείο, την Τετάρτη και η Κεντρική Επιτροπή, την Παρασκευή και το Σάββατο".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "σε έκτακτο συνέδριο σκέφτεται, σοβαρά πλέον, να καταφύγει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μια προσπάθεια να προλάβει την επιδείνωση των διαλυτικών φαινομένων, που έχουν αρχίσει ήδη να παρατηρούνται στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "την καταστροφική εσωστρέφεια και τη χαρακτηριστική καχυποψία μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο Χρήστος Πρωτόπαπας . Ο υφυπουργός Εργασίας και οικοδεσπότης στον "Μυστικό Δείπνο" του Χαλανδρίου, βεβαιώνει ότι απλώς κοινωνική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε στο σπίτι του με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη".

    [03] ΠΓΔΜ - Κόσοβο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην επίτευξη εκεχειρίας στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, παρά την αρχική αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στους Αλβανούς αντάρτες και στις σερβικές δυνάμεις, προειδοποίησαν πηγές της Συμμαχίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "με το ΝΑΤΟ να πιέζει για επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ της αλβανικής και της σερβικής πλευράς και τους Αλβανούς να εμμένουν στην αδιαλλαξία τους- που οδήγησε σε ναυάγιο τις συνομιλίες του Σαββάτου- συνεχίστηκαν οι επαφές της συμμαχικής αντιπροσωπείας στη Νότια Σερβία, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "εξαιρετικά απειλητικοί για το μέλλον των Σκοπίων γίνονται οι Αλβανοί του UCK. Ηδη τις δύο τελευταίες μέρες επέκτειναν σημαντικά τις περιοχές ελέγχου τους. Ετσι, στην παραμεθόρια περιοχή της Βορειοανατολικής FYROM με το Κόσοβο υπάρχουν πλέον μόνο ένοπλοι Αλβανοί, ενώ αντίθετα ουδεμία στρατιωτική ή αστυνομική μονάδα των Σκοπίων βρίσκεται εκεί κοντά".

    [04] Ασφαλιστικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "λίγες μέρες πριν το απολογιστικό - εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, άρχισαν κατά τα φαινόμενα οι πρώτες διαρροές των προτάσεων της UK Government Actuaries για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "συνταξιοδότηση στα βαθιά γεράματα και με αυστηρές προϋποθέσεις καθώς τα μέτρα που προτείνουν οι Βρετανοί ειδικοί- κι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση - για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα επιμηκύνουν τον εργασιακό βίο χιλιάδων ασφαλισμένων".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "στα εκρηκτικά εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση προστίθενται τώρα και τα εργασιακά, τα οποία με αιχμή το Ασφαλιστικό και τις σαρωτικές αλλαγές που επέρχονται θα κυριαρχήσουν αυτή την εβδομάδα".

    [05] Συνέντευξη Λαλιώτη

    Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, δηλώνει ότι "όλο το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Σημίτη ως πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος", υπογραμμίζοντας ότι "δεν έχει ανάγκη από "Σημιτοφύλακες" και "μικροπαρέες". Κατηγορεί δε ευθέως μερικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ "που παριστάνουν ότι βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό για ιδιοτελείς σκοπούς και μικροφαυλότητα". Ο κ. Λαλιώτης τονίζει επίσης "την ανάγκη για συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας, υπερθεματίζει για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς".

    [06] Τρομονόμος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "το υπουργείο Δικαιοσύνης παρουσιάζει επισήμως σήμερα το νομοσχέδιο "για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η τελική μορφή του νομοσχεδίου οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά και τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε τελεσίγραφο ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη ημερομηνία".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο. Εκτιμάται πως τα άρθρα του τελικού νομοσχεδίου θα είναι αρκετά ηπιώτερα από ο,τι αρχικώς είχε προβλεφθή μετά τις αντιδράσεις που προεκάλεσαν ορισμένες "σκληρές" προτάσεις μελών της επιτροπής που το εκπόνησε".

    [07] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να συνομιλήσει με εκπροσώπους του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους έφθασε χθες στη Λευκωσία ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα και αντιδράσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "καμία πρόοδο στο Κυπριακό δεν διαβλέπει μέχρι το 2003 ο Βάσος Λυσσαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε καθώς εκτιμά ότι ούτε οι ΗΠΑ επιθυμούν, ούτε η ΕΕ μπορεί να πιέσει την Τουρκία. Θεωρεί την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ καταλυτική εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε διαφοροποίηση της τουρκικής στάσης και υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τότε τις αποφάσεις που έχουν λάβει".

    Η Espresso τονίζει ότι "η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ απασχολεί έντονα την Ε. Επιτροπή που ολοκληρώνει την απαραίτητη τεχνική επεξεργασία ώστε η ένταξη να γίνει με ή χωρίς τη λύση του πολιτικού προβλήματος. Αυτό θα συμβεί γιατί "η διεύρυνση γίνεται η πρώτη προτεραιότητα για την ΕΕ και έχουν ενταντικοποιηθεί οι διαπραγματεύσεις" υποστήριξε χθες από τη Λευκωσία που βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 March 2001 - 16:15:21 UTC