Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-04-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/04/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Συνέδριο ΝΔ-Σουφλιάς
  • [03] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ
  • [04] Νέο αεροδρόμιο
  • [05] Μιλόσεβιτς Το συνέδριο της ΝΔ και η επιστροφή Σουφλιά, τα προβλήματα στη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, ο απόηχος της συνέντευξης του Ακη Τσοχατζόπουλου και η σύλληψη του Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καλώς ήρθες στο σπίτι σου Γιώργο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέο ωράριο εργασίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νέο όραμα προτείνει ο Ακης. Εβδομάδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καραμανλής: Ολοι μαζί προς την εξουσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ασθενεί" το 45% του προσωπικού της Ολυμπιακής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το μυστικό της επιστροφής του Γ. Σουφλιά.

    ΕΘΝΟΣ: Φωτιά για το ωράριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γ. Σουφλιάς "άκουσε" τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Γρανιτένια ενότητα στη πορεία για κατάκτηση της εξουσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα εποχή με την επάνοδο Σουφλιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αερομαχία ελληνο-γερμανική.10 μέτωπα αλληλοκατηγοριών.

    Εspresso: Σκότωσαν τον Ν. Πούλια γιατί ήθελε να γίνει αρχηγός τη νύχτα.

    ΕΣΤΙΑ: Παραπαίει η κυβέρνησις. Οι υπουργοί δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν

    ΤΑ ΝΕΑ: Π. Ευθυμίου: Δεν αλλάζω σε τίποτα τα πτυχία των ΤΕΙ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μαγειρείο το συνέδριο της ΝΔ. Εφτιαξε ένα... σουφλέ.

    Η ΧΩΡΑ: Ολοταχώς για εξουσία. Ολοι στο ενωτικό προσκλητήριο Καραμανλή

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζει το σκηνικό. Συσπειρώνει τη ΝΔ η επιστροφή Σουφλιά

    [02] Συνέδριο ΝΔ-Σουφλιάς

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "Το συνέδριο της ΝΔ σφραγίστηκε από την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά και το ενωτικό προσκλητήριο του Κώστα Καραμανλή σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες. Τώρα η ΝΔ των ανοικτών οριζόντων κινείται πλέον ολοταχώς για την εξουσία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο Γ. Σουφλιάς 'επανήλθε στο σπίτι του' μετά από μεθοδικές και σοβαρές προσπάθειες και το ειλικρινές κάλεσμα του Κ. Καραμανλή. Η ΝΔ εισέρχεται πλέον μετά και τις αλλαγές που υιοθέτησε στο Συνέδριο, σε τροχιά εξουσίας, η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με θρίαμβο του κ. Κ. Καραμανλή και μεγάλη ηττημένη την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο την παράσταση έκλεψε ο επανακάμψας μετά από διαγραφή 3 ετών κ. Γιώργος Σουφλιάς".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "υπό τις πλέον ευοίωνες προοπτικές και σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας έκλεισαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της πανηγυρικής επιστροφής του κ. Γεωργίου Σουφλιά".

    [03] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει την αποτυχία του "εκσυγχρονισμού" και ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Η επίθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, πρωτοφανής σε σφοδρότητα και με βαρείς χαρακτηρισμούς, σηματοδοτεί τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση του Κώστα Σημίτη με τον Ακη Τσοχατζόπουλο ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού να περικόψει τα αμυντικά κονδύλια για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η διαμάχη Σημίτη-Ακη. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης σε χθεσινή συνέντευξή του εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την απόφαση του πρωθυπουργού να περικόψει τα κονδύλια του εξοπλιστικού προγράμματος".

    H ESPRESSO επισημαίνει ότι "ο Ακης Τσοχατζόπουλος έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό και άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ. Ολοι τώρα περιμένουν τις εξελίξεις, εκτός πια και αν πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα και τελικά ο υπουργός Αμυνας, που απειλεί ακόμα και με παραίτηση, υποχωρήσει για μια ακόμα φορά προς δόξα της ενότητας του κινήματος, ή επειδή δεν επιθυμεί την κατευθείαν επίθεση".

    [04] Νέο αεροδρόμιο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "το διεθνή διασυρμό της χώρας αδιαφορώντας για τις συνέπειες προκαλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μερίδα υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε μια προσπάθεια να 'σαμποτάρουν' τη λειτουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα και κατ' επέκταση την ίδια την κυβέρνηση, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, καθώς πολλοί, επί χρόνια κραταιοί συνδικαλιστές αντιδρούν σε αυτή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά "με περικοπές των δρομολογίων που προκαλούν τεράστια ζημιά στις εταιρείες και κυρίως στην Ολυμπιακή Αεροπορία εν όψει και της περιόδου του Πάσχα, επιχειρούν κυβέρνηση και διοίκηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" να εξομαλύνουν την απερίγραπτη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "λιγότερα προβλήματα παρατηρούνται στο νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτά. Μετά το ισχυρό σοκ που υπέστησαν εκατοντάδες επιβατών από τις ματαιώσεις και τις καθυστερήσεις πτήσεων την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, ο αερολιμένας φαίνεται ότι βρίσκει το ρυθμό του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "ανοικτός είναι πλέον ο πόλεμος ανάμεσα στη γερμανική διοίκηση του αεροδρομίου Σπάτων και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που ανταλλάσσουν κατηγορίες για την ταλαιπωρία που έζησαν χιλιάδες επιβάτες από την περασμένη Πέμπτη".

    ΤΑ ΝΕΑ σε σχόλιό τους γράφουν ότι "η έγκαιρη και άψογη ολοκλήρωση της κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων... γέμισε ικανοποίηση και χειροκροτήθηκε απ?όλους τους πολίτες... Η εικόνα ωστόσο που παρουσιάζει τις ημέρες αυτές το αεροδρόμιο... Οι ατέλειωτες ουρές, οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι μαζικές ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων... πείθουν πως δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια αναπόφευκτα προβλήματα προσαρμογής... αλλά με μια απαράδεκτη ολιγωρία των υπηρεσιών και ιδιαίτερα της Ολυμπιακής...".

    [05] Μιλόσεβιτς

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "πλήθος σεναρίων πυροδοτεί η σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ποιο θα είναι το μέλλον του Μιλόσεβιτς και το επόμενο βήμα του Βελιγραδίου; Θα συμμορφωθεί με τις διεθνείς πιέσεις για παράδοση του Μιλόσεβιτς στο ΔΠΔ; Το βέβαιο είναι, πάντως, πως το διεθνές ενδιαφέρον μετακινείται από τη νέα βαλκανική κρίση με τους Αλβανούς αντάρτες".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "δέκα χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας διάλυσης της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, και κάτω από τις επευφημίες της διεθνούς κοινότητας, ο ηγέτης του σερβικού εθνικισμού και επί μία δεκαετία πρωταγωνιστής των βαλκανικών εξελίξεων Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς βρίσκεται προφυλακισμένος στα κρατητήρια του Βελιγραδίου με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "την κεφαλή του ανατραπέντος Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, προτίθεται να παραδώσει επί πίνακι, ο διάδοχός του, Βόιτσλαβ Κοστούνιτσα, σε όσους αιματοκύλισαν το Κοσσυφοπέδιο και συμμετείχαν στη διάλυση της χώρας του, έναντι εκατό εκατομμυρίων δολαρίων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 2 April 2001 - 18:03:02 UTC