Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-05-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/05/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ – Δημαρχία Αθηνών
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Λιάπη
  • [06] Σημίτης – Χίος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/05/2001

    Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Λιάπη, η περιοδεία και η ομιλία του πρωθυπουργού στη Χίο, το ενδιαφέρον κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για τη δημαρχία Αθηνών και το ασφαλιστικό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φρένο στις τιμές των καυσίμων. Το μπαλάκι στα διυλιστήρια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις στο δημόσιο από ... ιδιωτική εταιρία! Ενώ καταργούν και το ΑΣΕΠ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αλωνίσταινα κόντρα στα Δολιανά. Δείπνο με μενού το "σκληρό ροκ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμφύλιος οικογενειών παραλύει τη ΝΔ. Μετωπική σύγκρουση Καραμανλή – Μητσοτάκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρήμα από ΕΕ για νέους επιχειρηματίες.

    ΕΘΝΟΣ: Πάμε για ενιαία ΑΕΙ σ’ όλη την Ευρώπη. Η ιστορική διακήρυξη 32 χωρών στην Πράγα.

    ΕΚΤΡΟΠΗ: Ξε-κίνημα υπαρχηγών! Ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 162 δις. πληρωτέα επί τη εμφανίσει για τον Κωνσταντίνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λεηλασία ψήφων. Επιστρέφουν στις "αμαρτωλές" συνταγές Κουτσόγιωργα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Αυξήσεις 2,5% στους μισθούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι θα πω στη ΓΣΕΕ. Συνέντευξη: Ο Γιαννίτσης μισανοίγει τα χαρτιά του εν όψει διαλόγου.

    Espresso: Στα χέρια της αστυνομίας. Γράμματα και κασέτες που απειλούν τη ζωή του Χριστόδουλου.

    ΕΣΤΙΑ: Απεμπόλησαν την Ολυμπιάδα. Ιστορικές ευθύνες του κ. Σημίτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και επιδημία ... δημάρχων στη Νέα Δημοκρατία. Νέες κόντρες στην κορυφή.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ξέσπασμα Ψηλού. Δεν έχουν πολιτικό ήθος! Απάντηση Λιάπη.

    Η ΧΩΡΑ: Στημένη η γροθιά κατά Χριστόδουλου. Σκοτεινοί κύκλοι επιχειρούν ανάφλεξη στις σχέσεις Αρχιεπισκόπου – παλαιοημερολογιτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ευρώπη: πτυχία χωρίς "σύνορα". Οι υπουργοί Παιδείας 32 ευρωπαϊκών χωρών κατέληξαν σε συμφωνία στην Πράγα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12 πάσσαλοι σώζουν την παραλία. Θα σταματήσουν την υποχώρηση του πλακόστρωτου.

    [03] ΝΔ – Δημαρχία Αθηνών

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "συνωστισμός υποψηφίων για τη δημαρχία της Αθήνας στη ΝΔ. Τόσο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Βύρων Πολύδωρας εκδήλωσαν σε συνεντεύξεις τους ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, ενώ παίζει και το όνομα του κ. Βουλγαράκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας η κ. Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στρατηγικής, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στον Κ. Καραμανλή. Η βουλευτής απορρίπτει τις "οικουμενικές" λύσεις και τις λύσεις "star system" όπως και η πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ' πάνω του πήγε να κοπάσει ο θόρυβος από τη φιλολογία σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητα του Νίκου Χατζηνικολάου για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, η Ντόρα Μπακογιάννη με μια συνέντευξή της (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η ίδια τον πρώτο δήμο της χώρας, ενώ η Νδ δεν πήρε θέση παραπέμπτοντας στον κατάλληλο χρόνο".

    [04] Ασφαλιστικό

    Η ΕΚΤΡΟΠΗ υποστηρίζει ότι "νέα ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων αναμένεται να πυροδοτήσει το κεφάλαιο των επικουρικών ταμείων κατά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη συγχώνευση των μικρών και πλεονασματικών ταμείων με τα ταμεία κύριας σύνταξης, η περιουσία των οποίων καλείται να στηρίξει το σύστημα της κύριας σύνταξης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "εβδομάδα εξελίξεων και αποφάσεων για το ασφαλιστικό θα είναι η τρέχουσα, καθώς σήμερα ή αύριο αναμένεται η αποστολή από τον Τάσο Γιαννίτση προς τη ΓΣΕΕ της επίσημης πρόσκλησης έναρξης του κοινωνικού διαλόγου".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "μετ’ εμποδίων οι διαπραγματεύσεις Συνδικάτων και Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ δια στόματος του προέδρου της κ. Χ. Πολυζωγόπουλου, έστειλε χθες νέο τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση με δηλώσεις του στο "ΒΗΜΑ" ότι "αν υιοθετηθούν οι φοβίες του Γιάννου και μείνει ανοιχτό το θέμα της χρηματοδότησης των ΤΑμείων, η ΓΣΕΕ θα ανοίξει νέο μέτωπο καταγγέλοντας την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "την "επίσημη" πρόσκληση για τη συμμετοχή στον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στέλνει σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης. Με την επιστολή αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει άνοιγμα προς τα συνδικάτα, καθώς τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στον Τ. Γιαννίτση".

    "Την πρόταση του, επιστήμονες της ΓΣΕΕ και του υπουργείου Εργασίας να αναλύσουν τις υπάρχουσες μελέτες και να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος στο ασφαλιστικό", επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. "Τονίζει δε ότι τώρα πρέπει να επιλυθεί το ασφαλιστικό διότι αργότερα θα είναι επώδυνες οι λύσεις, ενώ παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από πλευράς κυβέρνησης στους αρχικούς χειρισμούς. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Γιαννίτσης αναμένεται να ζητήσει την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό".

    [05] Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Λιάπη

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "άγριος καβγάς χωρίς αφορμή, ξέσπασε στη ΝΔ μεταξύ Λιάπη και Μητσοτάκη, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Το περιβάλλον του επίτιμου πιστεύει ότι υπάρχει σχέδιο να αποδυναμωθεί το Μητοτακαίϊκο, ενώ το περιβάλλον του Λιάπη διαπιστώνει ότι ο Ψηλός απομονώνεται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "νέα εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ πυροδοτεί ακόμη και η απλή σκέψη για επιστροφή του Αντ. Σαμαρά, ώστε η κεντροδεξιά να εμφανιστεί ενωμένη και να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος που στοίχισαν στην παράταξη".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "να μείνει στον Κώστα Καραμανλή αλησμόνητη η φετινή μέρα της ονομαστικής του εορτής φρόντισαν ο Μιχάλης Λιάπης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι οποίοι με τη στάση τους ακύρωσαν την εικόνα της ενότητας που επιχείρησε να καλλιεργήσει η Ρηγίλλης όλο το προηγούμενο διάστημα".

    Η Espresso εκτιμά ότι "κεραυνός εν αιθρία ήταν για τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή η επίθεση του εξαδέλφου του Μιχ. Λιάπη εναντίον του Κων. Μητσοτάκη, με αφορμή την επιστροφή του Σαμαρά στο κόμμα".

    [06] Σημίτης – Χίος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι " σε πανστρατιά κάλεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας θα επιδιώκονται μέσα από διάλογο και κοινωνική συναίνεση. Μιλώντας στη Χίο ο Κώστας Σημίτης επετέθηκε για μια ακόμη φορά στη ΝΔ για τις αναχρονιστικές αντιλήψεις και θέσεις που εκφράζει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "οι συνεργάτες του Κώστα Σημίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενες εβδομάδας ετοίμαζαν ολόκληρους φακέλους με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε χωριό της Χίου και των Ψαρών, που επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το νέο, εμπλουτισμένο με κοινωνικές ευαισθησίες, επικοινωνιακό προφίλ του. Παρέβλεψαν, όμως να του υπενθυμίσουν ότι ακριβώς τα ίδια έλεγε στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και κατά την επίσκεψή του τον Σεπτέμβριο του 1996".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι " αιχμάλωτος της πόλωσης και της δημαγωγικής τακτικής του ο πρωθυπουργός συνέχισε το παραλήρημά του και στη Χίο, όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο, στην οποία όμως εισέπραξε αποδοκιμασίες και βρέθηκε αντιμέτωπος με αγανακτισμένους φοιτητές, εργαζόμενους και επαγγελματοβιοτέχνες".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "με την προσπάθεια να πείση τους Ελληνες πως το ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει τον εκσυγχρονισμό και την σταθερότητα στη Χώρα, ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στα Ψαρά και στη Χίο ο πρωθυπουργός. Η προχθεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη στην Χίο είχε και αυτή κύριο χαρακτηριστικό της την σκληρή επίθεση κατά της Νδ και των ιδεών της για την οικονομική πολιτική".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σανίδα σωτηρίας στις προοδευτικές δυνάμεις αναζητά πλέον ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να παραμείνει "γαντζωμένος" στην εξουσία! Η μοναξιά που αισθάνεται στο ίδιο του το κόμμα, τον ανάγκασε από τη Χίο να κάνει άνοιγμα στα αριστερά κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων και μηδενιστικές προσεγγίσεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 May 2001 - 12:43:52 UTC