Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/08/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΓΔΜ - Εξελίξεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Φάτος Νάνο - Νοσηλεία
  • [06] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [07] Τουρισμός
  • [08] Εθνικό Κτηματολόγιο
  • [09] Πυρκαγιά - Βορειοηπειρώτες
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/08/2001

    Οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, οι προσυνεδριακές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια πλοίων είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση): Πως διαμορφώνονται τα οικογενειακά επιδόματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μας συγχωρείται διακοπές. Δεν υπάρχει είδηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πολυδιάσπαση στη πλευρά Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα ύψη τα ενοίκια. Μέχρι και 30% οι αυξήσεις σε Αθήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ελεύθερη η μεταφορά του συντελεστή δόμησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα άγνωστα στοιχεία για την "εξαφάνιση" Λιαντίνη.

    ΕΘΝΟΣ: Χρυσή 10ετία για τον τουρισμό. Ερευνα: Το 2004 φέρνει την έκρηξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν θα νικήσουν τα ρούβλια στα Ιεροσόλυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σκόπια: Φωτιά στην πόρτα μας. Αυτοί στις παραλίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκόπια: UCK προ των πυλών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ηφαίστεια Σκόπια-Παλαιστίνη. Ωρες αγωνίας.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία δεν αναστρέφεται.

    Espresso: Δηλητηριώδης μαύρη αράχνη τον έστειλε στην εντατική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κινδυνεύει να ματαιωθεί το Κτηματολόγιο.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: 30.000 οι παράνομες. Σχέδιο ΕΛΑΣ: Στόχος τα ροζ κυκλώματα.

    Η ΧΩΡΑ: Ξυπνήστε. Σκόπια: Η κυβέρνηση κοιμάται "πάνω σε διαβεβαιώσεις".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5 ακίνητα αναλογούν σε κάθε οικογένεια.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υπό ομηρία υπογράφουν σήμερα στα Σκόπια.

    [03] ΠΓΔΜ - Εξελίξεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακινησία που χαρακτηρίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πιθανό να διακυβεύσει ζωτικά εθνικά συμφέροντα, δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό ο οδικός και σιδηροδρομικός άξονας δέκα που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική Ευρώπη να πέσει στον έλεγχο των Αλβανών τρομοκρατών και το γεγονός αυτό να έχει τεράστιο πολιτικό, αλλά και οικονομικό κόστος για τις πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια, αλλά και στη Γιουγκοσλαβία".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "Ορατή καθίσταται πλέον η απειλή του αλβανικού επεκτατισμού για τη χώρα μας, καθώς τα Σκόπια οδηγούνται σε διαμελισμό. Το ΝΑΤΟ επέβαλε μονομερή εκεχειρία στην κυβέρνηση των Σκοπίων και αφήνει ανενόχλητους τους UCKαδες να καταλάβουν το Τέτοβο και την ευρύτερη περιοχή. Η κυβέρνηση Σημίτη κοιμάται τον "ύπνο του δικαίου" και επαναπαύεται σε διαβεβαιώσεις για το δήθεν απαραβίαστο των συνόρων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "Εκρηκτική η κατάσταση στις δυο πλευρές της Μεσογείου καθώς ΠΓΔΜ και Μέση Ανατολή βρίσκονται στο χείλος της ανάφλεξης. Οι τελευταίες εξελίξεις τινάζουν στον αέρα τις συμφωνίες για εξομάλυνση".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso εκτιμά ότι "Ατενίζοντας το Αιγαίο από τη Σίφνο, όπου βρίσκεται για διακοπές ο Κώστας Σημίτης έχει διαπιστώσει ότι φέτος οι μέρες της χαλάρωσης θα είναι πολύ λίγες. Κρατώντας να μπλοκάκι με τις σημειώσεις του σβήνει και γράφει συνεχώς όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει το πολιτικό του μανιφέστο που θα παρουσιάσει στη συνεδρίαση της ΚΕ στις 31 Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός έχει βάλει στόχο να αποτρέψει τους κορυφαίους να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις και ιδιαίτερα το μπλοκ του "τρίτου πόλου".

    Το ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται ότι "Πρώτο και κυριότερο, όπως έχουμε γράψει, αλλά τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιμένουν τώρα το "δείγμα γραφής" από τον κ. Σημίτη. Με αλλά λόγια, την ομιλία του στη σύνοδο της ΚΕ που θα γίνει στις 31 Αυγούστου, και τις εξαγγελίες του αμέσως μετά, στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Και επειδή η αρχή είναι πάντα το ήμισυ του παντός, τούτη η φθινοπωρινή πρεμιέρα Σημίτη θα κρίνει πολλά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "Το δύσκολο συνδυασμό για μία δικαιότερη κοινωνική πολιτική συνδεδεμένη με κινήσεις ανακούφισης των ασθενεστέρων κοινωνικά τάξεων με την ανάπτυξη θα επιχειρήσει να επιτύχει ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το κείμενο της ομιλίας του στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις αρχές του ερχόμενου μήνα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "Αποστάσεις κρατούν τον πρωθυπουργό κορυφαία στελέχη επειδή δεν τα περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς του. Προωθεί νέα ηγετική ομάδα και τους Ν. Χριστοδουλάκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπα, Π. Ευθυμίου και Μ. Χρυσοχοίδη στο Εκτελεστικό Γραφείο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "Η διεξαγωγή ενός ενδεχόμενου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση, "προβληματίζει" και "τρομάζει" τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ".

    [05] Φάτος Νάνο - Νοσηλεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και πρώην πρωθυπουργός, Φάτος Νάνο. Ο Νάνο τραυματίστηκε το Σάββατο σε τροχαίο που συνέβη σε αλβανικό έδαφος και από τους συνεργάτες του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο".

    [06] Βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "Πτωτική θα είναι η πορεία των βάσεων και στο σύστημα των πανελλαδικών του Λυκείου που αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πτώση των τάσεων θα κυμανθεί από μισή μέχρι και 2,5 μονάδες, ενώ δύσκολο είναι να γίνει εκτίμηση για τις σχολές κοινής ομάδας που δηλώνονται απ` όλες τις κατευθύνσεις, όπως στρατιωτικές κ.α. όπου ανάλογα με τη ζήτηση, μπορεί να παρατηρηθεί και ..άνοδος.

    [07] Τουρισμός

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό δίνει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Μία χρυσή δεκαετία ξεκίνησε. Υπολογίζεται ότι οι αφίξεις το 2005 θα κυμανθούν από 15,2 μέχρι 17 εκατομμύρια άτομα, ενώ το 2010 οι εκτιμήσεις είναι για 18,5 μέχρι 24 εκατομμύρια επισκέπτες. Προϋπόθεση είναι η σωστή διαφήμιση της χώρας κατά τον πρότυπο των προηγούμενων διοργανώσεων".

    [08] Εθνικό Κτηματολόγιο

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "Το Εθνικό Κτηματολόγιο, το μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας, έχει περιέλθει σε τέλμα και κινδυνεύει να ματαιωθεί λόγω ελλείψεως κονδυλίων, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση απειλεί με πλήρη διακοπή της χρηματοδότησής το. Ηδη, τα χρέη της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο (έχει την ευθύνη γα την υλοποίηση του έργου) σε ιδιώτες μελετητές. ξεπερνούν τα 12,5 δις. δραχμές. Οι κρίσιμες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ για την τύχη του Κτηματολογίου αναμένεται να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου".

    [09] Πυρκαγιά - Βορειοηπειρώτες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "Ενα νέο εχθρό έχουν να αντιμετωπίσουν οι Βορειοηπειρώτες, τη φωτιά. Πυρκαγιές απειλούν τα σπίτια και τις περιουσίες των αδελφών μας στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ενώ οι Αλβανοί επιδεικνύουν τουλάχιστον αδιαφορία. Πιό συγκεκριμένα ενα σπίτι κάηκε και πολλά απειλήθηκαν στο χωριό Δρόβιανη του νομού Δελβίνου".

    [10] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "Συγκρατημένη απαισιοδοξία επικρατεί στη Λευκωσία (στην Αθήνα πλήρης απάθεια..) εν όψει της επανάληψης των διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό ζήτημα το φθινόπωρο. Την ίδια ώρα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο αναπτύσσεται στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "Συνολικό πλαίσιο λύσης του Κυπριακού ετοιμάζει ο Αλβάρο ντε Σότο, το οποίο θα επιδώσει και στις δύο πλευρές μετά τις συνομιλίες του Σεπτεμβρίου, Υπό μορφή τετράπτυχου εγγράφου".

    [11] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ότι και αν εξαγγελθή στη Θεσσαλονίκη η εικόνα της οικονομίας δεν πρόκειται να αλλάξη. όσα "κοινωνικά" μέτρα και αν ανακοινώση ο κ. Σημίτης οι πολίτες δεν πρόκειται να ανακουφισθούν πραγματικά. Η σημερινή κατάσταση δεν αναστρέφεται".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 13 August 2001 - 13:20:29 UTC