Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2001
  • [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Χριστόδουλος
  • [03] ΠΓΔΜ
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [06] Επιχειρήσεις-Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2001

    Η συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας-αρχιεπισκόπου για ταυτότητες, τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, τα στοιχεία για θανάτους από φάρμακα και η κρίση στην ΠΓΔΜ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Χριστόδουλος. Όλες οι επόμενες κινήσεις του αρχιεπισκόπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο πρόεδρος συμφώνησε με τον ...Κουναλάκη! Δεν συντρέχει λόγος δημοψηφίσματος, απάντησε στον αρχιεπίσκοπο!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πόντιος Πιλάτος ο Στεφανόπουλος. Ένιψε τας χείρας του στη θέα 3 εκ. υπογραφών.

    Η ΑΥΓΗ: Εκτροπή από άμβωνος ετοιμάζει ο Χριστόδουλος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει τώρα ο Χριστόδουλος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ξεθωριάζουν οι ταυτότητες ...Ασπασμός παρηγοριάς (και προεδρικός ...εξάψαλμος!).

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Έτσι θα πιάσω τον Πάσσαρη". Αποκλειστικό-βόμβα.Η επίσημη πρόταση του Αμερικανού κυνηγού κεφαλών προς την ΕΛ.ΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Στοιχεία σοκ για θανάτους από φάρμακα. Εγκληματική ολιγωρία γιατρών και πολιτείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα του προέδρου αντίθετα με τα του Ψηλού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδος στα Σκόπια. Καμπανάκι κινδύνου από Άκη, αλλά και τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Που αλλάζουν οι όροι δόμησης λόγω του 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αμήν! Ο πρόεδρος έβαλε στη θέση του τον Χριστόδουλο.

    ΕΣΤΙΑ: Αλαζονεία της μειοψηφίας. Η κυβέρνησις Σημίτη αγνοεί την πλειοψηφία.

    Espresso: "Άγριος" πόλεμος και χρυσάφι στα χέρια των Σταρ της TV.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προεδρικό όχι στην αξίωση Χριστόδουλου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αντίθετος ο πρόεδρος. Αρνητική απάντηση Κ. Στεφανόπουλου στο αίτημα Χριστόδουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατάμουτρα "όχι" Στεφανόπουλου σε Χριστόδουλο.

    ΝΙΚΗ: Προεδρικό φραγγέλιο. Ιστορική θέση κατά της Θεοκρατίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ελ.Βενιζέλος":Αεροδρόμιο κεφαλαιοκρατικών προδιαγραφών.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αυστηρός ο πρόεδρος. "Κάτσε καλά Χριστόδουλε!". "Εκτός νόμου οι υπογραφές". Έκθετος και ο Καραμανλής.

    Η ΧΩΡΑ: Απεταξάμην τον Κύριον...Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε όχι στην Εκκλησία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συνταγματικό "όχι" από Κ. Στεφανόπουλος στο αίτημα της Εκκλησίας για δημοψήφισμα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πώς ψήφισε η Β. Ελλάδα. Οι υπογραφές ανά Μητρόπολη στους 17 νομούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ζημιωμένος ο λαός από τον πολιτικό καταναγκασμό που επιβάλλεται και τον θρησκευτικό φανατισμό που του προβάλλεται.

    [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Χριστόδουλος

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ένα ηχηρό "όχι" εισέπραξε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο αίτημά του για δημοψήφισμα στο θέμα των ταυτοτήτων. Ο κ. Κ. Στεφανόπουλος σε δήλωσή του τονίζει πως "πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος Δικαίου". Ενώ ο αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα, έμεινε εκτεθειμένος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "Ο ασπασμός που αντήλλαξαν ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν συναντήθηκαν χθες, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ενδεχομένως ο κ.Στεφανόπουλος, χριστιανικά σκεπτόμενος, να θέλησε να προσφέρει προκαταβολικώς παρηγοριά στον κ.Χριστόδουλο, γιατί η αντίδρασή του ήταν απολύτως απορριπτική, θυμίζοντας ``εξάψαλμο``, στο αίτημα της Εκκλησίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο θέμα των ταυτοτήτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι " Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ ``ταυτότητες``. Εκεί θα προσφύγει , σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία μετά την άκαρπη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.."

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι " Το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να πει `` όχι`` στην Εκκλησία και στο αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι "Ξεπλήρωσε το χρέος του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο, επικαλούμενος όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, για να υπογραμμίσει ότι `` δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι" Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, που ουσιαστικά μετατράπηκε σε συνήγορο της κυβέρνησης Σημίτη, στο θέμα των ταυτοτήτων, χαρακτηρίζοντας το αίτημα της Εκκλησίας αλλά και των τριών εκατομμυρίων πολιτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ως παράνομο και εκτός συνταγματικότητας".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι " Τη συμβουλή να ``καθίσει καλά`` έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο εφοδιασμένος με τις υπογραφές και το αίτημα για δημοψήφισμα".

    [03] ΠΓΔΜ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι" Την έντονη ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι στο κρατίδιο των Σκοπίων εξέφρασε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος,ο οποίος μάλιστα για πρώτη φορά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις. Αδειάζοντας όμως και τον απόντα συνάδελφό του Υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου ο οποίος όχι μόνο δεν δείχνει να ανησυχεί αλλά αρκείται σε αοριστίες και ευχολόγια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " Στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδος στα Σκόπια προέβλεψε ο υπουργός ΕΘνικής Αμύνης κ.Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, επισήμανε ότι η χώρα μας αποτελείται από τον κίνδυνο ανάφλεξης των συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ..."

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι " Την ώρα που η ελληνική δύναμη στα Σκόπια υποδεχόταν τον γγ του ΝΑΤΟ κ.Τζορτζ Ρόμπερτσον στο κέντρο ``συγκομιδής`` όπλων του Κρίβολακ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Α.Τσοχατζόπουλος καθιστούσε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάς, εκτός από αρωγός της επιχείρησης αφοπλισμού των ανταρτών, έχει δικαίωμα λόγου, επιρροής και παρέμβασης σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά το ``σπίτι της``".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι " Ικανοποίηση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την εξέλιξη της επιχείρησης ``Απαραίτητη Συγκομιδή`` στην ΠΓΔΜ .Ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να παραταθεί η παραμονή της Νατοϊκής δύναμης, διότι μέσα στον μήνα θα συλλεγούν 3.300 όπλα. Αύριο στη Βουλή της ΠΓΔΜ συζητείται η αμνήστευση των Αλβανών ανταρτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι " Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λεει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Η παροιμία αυτή βρίσκει πράξη στην ΠΓΔΜ, όπου οι μεν στρατιωτικοί κύκλοι, διαψεύδουν την ύπαρξη δεύτερου νεκρού στρατιώτη, οι δε διπλωματικοί κύκλοι το επιβεβαιώνουν . Άρα, κάτι υπάρχει..Εν τω μεταξύ, και ενώ η ηγεσία της Ατλαντικής Συμμαχίας προσπαθεί να ξεδιαλύνει την όλη κατάσταση, συνεχίζεται κανονικά η συγκομιδή των όπλων των ανταρτών του Ουτσεκά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι" Όλα βαίνουν καλώς με την επιχείρηση ``Απαραίτητη Συγκομιδή`` του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, όπως τουλάχιστον εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, λόρδος Ρόμπερτσον, ο οποίος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη- αστραπή στα Σκόπια".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι" Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τη συλλογή του οπλισμού των Αλβανών ανταρτών δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας στα Σκόπια, Μπέρι Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση `` Απαραίτητη Συγκομιδή`` θα διακοπεί προσωρινά (από χτες το βράδυ) και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "Δεν απέκλεισε `` σε τέσσερα-πέντε χρόνια να γίνει διεθνής διάσκεψη για αλλαγή των συνόρων στην περιοχή `` ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χτες, στη Βουλή, όπου εμφανίστηκε πλήρως ταυτισμένος με τις επικίνδυνες ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις και σχεδιασμούς στην περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια στιγμή, ο γγ του ΝΑΤΟ, δίνοντας μια κακόγουστη παράσταση στα ΣΚόπια, επιχειρούσε να ``αναβαθμίσει`` την επιχείρηση `` Απαραίτητη Συγκομιδή``".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι " Έχοντας αποδεχθεί όλοι στο Κίνημα πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για οργανωτικές τομές, συνεδρίασε χθες το εκτελεστικό γραφείο για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη. Τα σχέδια των κειμένων που κατέθεσαν τα μέλη του οργάνου για τις θέσεις και το καταστατικό, αλλά κυρίως οι ``χρυσές τομές που επιχείρησε τα τελευταία 24ωρα ο Κώστας Σκανδαλίδης προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις τους, αποτελούν στην ουσία ασκήσεις επί χάρτου".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι" Ένα αναμορφωμένο σχέδιο θέσεων θα προτείνη στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματεύς του κόμματος κ.Κ.Σκανδαλίδης. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσει κατ`εντολήν του Πρωθυπουργού να συνθέση τις απόψεις όλων των κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι" Οι θέσεις του κυβερνώντος κόμματος απασχόλησαν για μια ακόμη φορά, τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Έτσι και σε αυτή τη περίπτωση, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες, προκειμένου να διατυπωθεί ένα κείμενο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία και το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο ".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ " Μαραθώνια ήταν χθες βράδυ η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε το κείμενο θέσεων που θα εισηγηθεί η ηγεσία στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το συμπέρασμα ήταν πάντως ότι όλες οι πλευρές προέβαιναν σε ανίχνευση προθέσεων, χωρίς να ανοίγουν τα χαρτιά τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι" Χωρίς κείμενο Καταστατικού προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του, καθώς ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν επί των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν στα ζητήματα λειτουργίας και φυσιογνωμίας του κόμματος, Η μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου δεν ήταν αρκετή για να βρεθεί λύση".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι " Νέο κοινωνικό συμβόλαια με τον λαό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται να προτείνει , μέσω των Θέσεων, ο Γραμματέας του κόμματος Κ.Σκανδαλίδης, ενώ ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης συγγράφει το Μανιφέστο που θα εξαγγείλει την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής".

    [05] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αναβολή λόγω..συνεδρίου. Νέο εμπόδιο στη διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Το ευρώ "κόβει"..τις επιταγές του μέλλοντος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με 3 κατηγορίες ξεχωρίζουν ήρα και σιτάρι στη Σοφοκλέους".

    [06] Επιχειρήσεις-Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "νομοσχέδιο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας που θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους ετοιμάζει η κυβέρνηση. Θα προβλέπει φορολογικά κίνητρα για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων, αλλά και μέτρα για την ενίσχυση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Νέας Οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 August 2001 - 20:20:10 UTC