Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/09/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα – ΗΠΑ - τρομοκρατία
  • [04] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη
  • [05] Συνέντευξη Παπανδρέου
  • [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου
  • [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [08] Θάνατος Καζαντζίδη
  • [09] Βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/09/2001

    Οι πληροφορίες για επίθεση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν, ο αριθμός των ομογενών που σκοτώθηκαν στη Ν. Υόρκη, ο θάνατος του Στέλιου Καζαντζίδη και οι βάσεις των υποψηφίων για ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οχι άλλο αίμα αθώων. Εκκληση προς τις ΗΠΑ και τους άλλους ισχυρούς της γης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τελεσίγραφο στο Αφγανιστάν.Ο Μπούς προειδοποιεί για σαρωτική δράση...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξαφνικά πριμ σε δημοσίους υπαλλήλους. Αυξήσεις 60.000 δρχ στους μισθούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καλημέρα ... Αφγανιστάν. "Ευγενής Αετός" το "γεράκι" των ΗΠΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιο: Ποιοί παίρνουν το επίδομα των 60.000 δρχ.

    ΕΘΝΟΣ: Η πρώτη ελπίδα. Παγκόσμιες αντιδράσεις κατά των "τυφλών χτυπημάτων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εμπλεξε την Κύπρο στην ... κελεμπία του Λάντεν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο στρατός στη μάχη κατά της τορμοκρατίας. Τέσσερεις προτάσεις του Ελληνικού Πενταγώνου στον Κ. Σημίτη και στο ΚΥΣΕΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεστ αντοχής για τη διεθνή οικονομία. Γουόλ Στρίτ: Αγωνία για το σημερινό άνοιγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παράδοση ή πόλεμος! Τελεσίγραφο στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν. ΗΠΑ: Τώρα μετράμε τους φίλους και τους εχθρούς μας ...

    ΕΣΤΙΑ: Η στάσις της Ελλάδος. Στην κρισιμώτερη καμπή της Ιστορίας.

    Espresso: Ωρα μηδέν! Το Αφγανιστάν δεν παραδίδει τον Μπιν Λάντεν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα σύνορα του Αφγανιστάν - αποστολή των "ΝΕΩΝ".

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Πέμπτη στις Βρυξέλλες: Μας βάζουν στον "γύψο"! Εκβιασμοί για 17Ν και Ολυμπιακούς.

    Η ΧΩΡΑ: Ιερός πόλεμος. Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επιφυλακτική η Ευρώπη.

    [03] Ελλάδα – ΗΠΑ - τρομοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "πρόταση των επιτελών του ελληνικού Πενταγώνου για τη λήψη μέτρων και τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών προωθεί - σύμφωνα με πληροφορίες - το υπουργείο Εθνικής Αμύνης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "την παράδοση του "πρώτου υπόπτου" Μπιν Λάντεν - που αρνήθηκε πάλι κάθε ανάμιξη στο χτύπημα-απαίτησαν οι ΗΠΑ τελεσιγραφικώς από τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Αλλως, πόλεμος. Στο γειτονικό Πακιστάν άρχισαν αντιδράσεις των ισλαμιστών εναντίον της συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται συγκρατημένοι και μιλούν για απόφαση μέσω ΟΗΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "έτοιμη να τεθεί σε ισχύ είναι η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία

    "Μεγαλοπρεπής Αετός", εναντίον του Αφγανιστάν, όπου - κατά την Ουάσιγκτον -φέρεται ότι κρύβεται ο υπ΄ αριθμόν ένα ύποπτος για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφός τους Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ηδη, η Ουάσιγκτον επέδωσε τελεσίγραφο στο καθεστώς των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, να παραδώσουν τον Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο μέσα σε τρία 24ωρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "νέα δεδομένα προκύπτουν πλέον στο ελληνικό Πεντάγωνο, καθώς ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι οι τρομοκράτες δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σε "τυφλά" χτυπήματα στις ΗΠΑ και ανά όλη την Ευρώπη, την ίδια ωρα που θα πραγματοποιούν οι αμερικανικές και πιθανώς οι νατοϊκές δυνάμεις συντονισμένη επίθεση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "φαινομενικώς η Ελλάς δεν εμπλέκεται άμεσα στη μεγάλη διεθνή κρίση που εξέσπασε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Πλην της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπου είναι βέβαιο ότι θα ευθυγραμμισθούμε με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν η χώρα μας δεν πρόκειται να παίξη κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις".

    Η Espresso τονίζει ότι "για την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι προετοιμασίες όλων των προηγούμενων ημερών οδηγούνται στο σημείο της υλοποίησης του στόχου τους και η "ώρα μηδέν" πλησιάζει. Η πολεμική μηχανή της Αμερικής αυξάνει τις στροφές της και βρίσκει συσπειρωμένη γύρω της ολόκληρη τη Δύση σε μια εκπληκτική ταύτιση απόψεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τον πλανήτη μια εν θερμώ εκδικητική δράση σε βάρος του Αφγανιστάν δεν μπορούμε να τις συλλάβουμε ακόμη σε όλο τους το μέγεθος. Ούτε οι Αμερικανοί, που ούτως ή άλλως ζουν για να εκδικηθούν, ούτε οι σύμμαχοί τους, ούτε όμως και η παγκόσμια κοινή γνώμη".

    [04] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη

    "Πυξίδα για τη στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα είναι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοίδης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως "η υπεράσπιση της δημοκρατίας από τους εχθρούς της δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να οδηγεί σε υπονόμευση των θεσμών". Ο κ. Χρυσοχοίδης εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί πως το Σχέδιο Ασφαλείας του 2004 θα αναθεωρηθεί, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας "αντιτρομοκρατικής Διεθνούς". Για την "17Ν" τονίζει πως "θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι στις αναλύσεις μας και φειδωλοί στα λόγια μας", ενώ υπογραμμίζει πως η νέα χιλιετία χαρακτηρίζεται από προβλήματα εφιαλτικά στην προοπτική τους εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα".

    [05] Συνέντευξη Παπανδρέου

    "Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην αντίδραση που θα υπάρξει για το τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης Τρίτης. Αυτό τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου", σε δηλώσεις του στα ΝΕΑ, υπογραμμίζοντας "ότι οι ΗΠΑ μετρούν τώρα τους φίλους τους και είναι σημαντικό για την Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της. Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ακόμη ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί από κοινού. Ο υπουργός Εξωτερικών που χθες πραγματοποίησε επίθεση στη Γάζα και συναντήθηκε με τον Γιάσερ Αραφάτ, προσθέτει πως το φαινόμενο της τρομοκρατίας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρειάζεται συναίνεση σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η πρόκληση στη νέα εποχή που ξεκίνησε είναι η διεθνής κοινότητα να μπορέσει να εντάξει λαούς που είναι στο περιθώριο, που νοιώθουν αδικημένοι και έτσι οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις".

    [06] Συνέντευξη Παπαντωνίου

    "Η προσοχή είναι στραμμένη όμως και στην επαναλειτουργία σήμερα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η πορεία του οποίου αναμένεται ότι θα προσδώσει το στίγμα των περαιτέρω εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία". Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου στα ΝΕΑ εμφανίζεται ανήσυχος για τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης ύφεσης στις ΗΠΑ η οποία με τη σειρά της θα προκαλούσε αρνητικές συνέπειες στην Ευρώπη και την Ελλάδα".

    [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ υπογραμμίζει ότι "η ύφεση, η οποία υπάρχει σήμερα στην αμερικάνικη οικονομία και έχει κάπως μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί αλλά μόνο βραχυχρόνια". Επίσης, προσθέτει ότι "χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις ή πολιτικές σκοπιμότητες και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες η ΔΕΚΑ προάσπισε τα συμφέροντα του δημοσίου, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην επιτυχία των αποκρατικοποιήσεων και τη μείωση του δημόσιου χρέους. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι κομματικές παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο γιατί μόνο ζημιά προκαλούν και στην οικονομία και στους επενδυτές".

    [08] Θάνατος Καζαντζίδη

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "στο πεντάγραμμο του ουρανού αναπαύεται ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο λαϊκός βάρδος που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος τραγουδιστής στην Ελλάδα. Οι αμέτρητοι φίλοι του περίμεναν με δάκρυα στα μάτια πάνω από τρεις ώρες για να ασπασθούν τη σορό του, το απόγευμα του Σαββάτου, στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Ελευσίνας".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που για πενήντα χρόνια τραγουδούσε τον πόνο, την προσφυγιά , την ξενιτιά και τη φτώχεια αναπαύεται από το Σάββατο το απόγευμα δίπλα στη μητέρα του Γεσθημανή στο Νεκροταφείο της Ελευσίνας. Περισσότεροι από 5.000 Ελληνες ήρθαν από κάθε γωνιά της γης για να πουν το στερνό αντίο στον άνθρωπο που εξέφραζε το λαϊκό τραγούδι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "Αχ βρε κόσμε γυάλινε..." τραγουδούσαν οι χιλιάδες, ραγισμένες καρδιές στο αντίο του καλού τους φίλου του Στελλάρα, στη μεγαλειώδη αυθόρμητη μάζωξη απλών ανθρώπων, που τον όγκο της θα ζήλευε κάθε πολιτικός σήμερα".

    [09] Βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η ..παύλα μετά την τελεία της αγωνίας μπαίνει σήμερα για τους υποψηφίους φοιτητές, οι οποίοι τώρα, επισκεπτόμενοι τα λύκειά τους ή την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ιντερνέτ έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι σε ποιά σχολή εισάγονται".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "αναρτώνται σήμερα στα Λύκεια της χώρας τα ονόματα των 71.275 επιτυχόντων που κατόρθωσαν να εισαχθούν φέτος στις Σχολές και τα Τμήματα των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του Ενιαίου Λυκείου.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 17 September 2001 - 14:00:11 UTC