Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΑΤΟ - Καταπολέμηση τρομοκρατίας
  • [04] Γ' ΚΠΣ
  • [05] Χατζηχρήστος
  • [06] Κτηματολόγιο
  • [07] ΝΔ
  • [08] Λαθρομετανάστες
  • [09] Χρηματοδότηση κομμάτων
  • [10] Γ. Παπανδρέου - Πρωτοβουλία - Τρομοκρατία
  • [11] Ελλάδα – ΗΠΑ - Τρομοκρατία
  • [12] Δημοσκόπηση
  • [13] ΠΑΣΟΚ
  • [14] Ολυμπιάδα 2004
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Ευρώπη - Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/10/2001

    Οι προσπάθειες των ΗΠΑ για συνεργασία κατά τρομοκρατίας, η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το Κτηματολόγιο και τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στήνουν το εκλογικό παιχνίδι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επίδομα 60.000. Αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καπέλο στις άδειες οικοδομών.

    Η ΑΥΓΗ: Το 41% αμφισβητεί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Σύμφωνα με την Μέτρον Ανάλυσις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκευωρία κατά των συμφερόντων της χώρας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πολεμικός ... τουρισμός. Περιοδείες Ράμσφελντ και Μπλερ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα βουτιά στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

    ΕΘΝΟΣ: Σε ειδική αποστολή ο Γ. Παπανδρέου απεσταλμένος της Δύσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ΝΔ πάλι χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εδραιώνει την πρωτιά η ΝΔ στην έρευνα της "Μέτρον Ανάλυσις"

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αεροπορικές εταιρίες: Η ... κατάρριψη των κολοσσών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρωσία - ΝΑΤΟ το νέο ... συνδικάτο. Συντονισμός και με ΕΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Σχοινοβατεί ο πρωθυπουργός. ΗΠΑ, Οικονομία, Ολυμπιάδα, Συνέδριο.

    Espresso: Νικολόπουλος: Εχω στοιχεία για το σχέδιο της δολοφονίας μου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτρα εθνικής αμύνης για την Ολυμπιάδα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Περιοδεία προς αναζήτηση συμμάχων. Ο Ράμσφελντ στη Μ. Ανατολή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δορυφόροι κατά Μπιν Λάντεν. Και η κατασκοπεία στον πόλεμο.

    ΝΙΚΗ: Υπό κρίση ο Σημίτης επανέλαβε ο Ακης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ορμητήρια πολέμου οι αμερικανό - ΝΑΤΟικές βάσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Οχετός Λαλιώτη κατά της Δικαιοσύνης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ηλεκτρονικό φράγμα στα ελληνικά σύνορα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επίθεση Σημίτη στους εισαγγελείς. Πλήρης κάλυψη στο Λαλιώτη

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα δεν απέρριψε τη γερμανική πίεση για το όνομα Μακεδονία.

    [03] ΝΑΤΟ - Καταπολέμηση τρομοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "Η δήλωση του Πούτιν "τα πράγματα προχωρούν", δίνει το στίγμα της νέας τάξης πραγμάτων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Ρωσία θα μετέχει σε νέο "ειδικό όργανο" του ΝΑΤΟ που θα διευκολύνει τη συνεργασία και αρχίζει μηνιαίες επαφές με την ΕΕ για θέματα άμυνας".

    [04] Γ' ΚΠΣ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "Η Κυβέρνησις Σημίτη διαπράττει ηθικό έγκλημα με το χειρισμό του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στηρίξεως. Χάνουμε την τελευταία ευκαιρία να κάνουμε σημαντικά βήματα προσεγγίσεως των εταίρων μας.Κλείνει ήδη ο δεύτερος χρόνος του λήγοντος το 2006 "Πακέτου" και δεν έχουμε απορροφήσει παρά ελάχιστα κονδύλια".

    [05] Χατζηχρήστος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "Ο Δήμος, ο Ηλίας, Ο Μιχαλιός, ο θρυλικός Θύμιος του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, δεν είναι πιά μαζί μας από χθες το πρωί. Ο Κώστας Χατζηχρήστος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στο Ιατρικό Κέντρο, που νοσηλευόταν από τις 31 Ιουλίου".

    [06] Κτηματολόγιο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "Δριμύ κατηγορώ εναντίον του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, στον οποίο απέδωσε κομματική σκοπιμότητα, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση της, εξαπέλυσε και πάλι χθες ο Κώστας Λαλιώτης, δίνοντας έτσι συνέχεια στην “κόντρα” που έχει ξεσπάσει τις τελευταίας ημέρες με αφορμή το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου".

    [07] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "Φόρο τιμής στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στους προέδρους του κόμματος απέτισε, χειροκροτούμενος θερμά κατά το χαιρετισμό του, στην εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 27 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, που έγινε στο Θέατρο Λυκαβηττού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής".

    [08] Λαθρομετανάστες

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι "Συναγερμό έχει σημάνει στο Λιμενικό η πληροφορία ότι πέντε χιλιάδες Αφγανοί λαθρομετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Κω και τη Σύμη και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού "Ορμή" μαζί με περιπολικά του Λιμενικού παρακολουθούσαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες το υπό Σημαία Τουρκίας πλοίο "Rafer Captan" που εκινείτο μεταξύ Τήλου και Χάλκης".

    [09] Χρηματοδότηση κομμάτων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "από το μικροσκόπιο ... θα περνούν τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές ,αφού τίθενται αυστηροί όροι τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στον έλεγχο τους σύμφωνα με προσχέδιο νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Β. Παπανδρέου".

    [10] Γ. Παπανδρέου - Πρωτοβουλία - Τρομοκρατία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "Μια ειδική και λεπτή αποστολή αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί Ιράν και Συρία, δύο χώρες που η στάση τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας. Η αποστολή του αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του με τον Κ. Πάουελ. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ευνοούν μια τέτοια αποστολή φανερώνει τις δυνατότητες της ελληνικής διπλωματίας.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "Σε ένα απίστευτο μεγάλο παιχνίδι θέλει να παίξει η ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας από τις ΗΠΑ το χρίσμα του συνδέσμου με τον απρόβλεπτο και εν πολλοίς άγνωστο αραβικό κόσμο. Πρόθεση του Υπουργού Εξωτερικών είναι να πραγματοποιήσει ο ίδιος επισκέψεις σε χώρες-κλειδιά της Μέσης Ανατολής και, ει δυνατόν, να έχει διπλωματικά αποτελέσματα. Η ελληνική διπλωματία καλείται τώρα να αποτιμήσει το κόστος της εγκατάλειψης από το 1996 και μετά των διαύλων που είχε με τον αραβικό κόσμο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ υπογραμμίζει ότι "Την προσήλωση της ελληνικής πλευράς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά παράλληλα και στην προστασία και κατοχύρωση των δημοκρατικών αρχών, επεσήμανε χθες ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που έδωσε από τις ΗΠΑ στο CNN.Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας την τρομοκρα-τική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ανήθικη πράξη, υπογράμμισε ότι σύσσωμη η Ελλάδα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το χτύπημα των τρομοκρατών".

    [11] Ελλάδα – ΗΠΑ - Τρομοκρατία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει αποστολή του "Ρ" όλη η περιοχή της βάσης της Σούδας αστυνομοκρατείται, πολεμικά αεροπλάνα και πλοία πηγαινοέρχονται συνεχώς και όλα δείχνουν, πως η βάση η οποία βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και παρέχει πολύμορφη αεροπορική ναυτική και ηλεκτρονική υποστήριξη στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έχει πλήρως ενταχθεί ήδη στα τυχοδιωκτικά σχέδια της πολεμικής εκστρατείας της αμερικανικής ηγεσίας και αποτελεί ένα βασικό ορμητήριο της".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο γραφείο του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπούς είχε “πολλές ενδείξεις” για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον αμερικανι-κών στόχων, πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν είχαν τις απαραίτητες πληροφορίες για να εμποδίσουν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον".

    [12] Δημοσκόπηση

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ, επιβεβαιώνει τα πορίσματα όλων των αναλόγων ερευνών κοινής γνώμης του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με τα οποία η διαφορά της πρώτης Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται, Ο Κώστας Σημίτης θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός από τον Κώστα Καραμανλή ενώ στην παράσταση νίκης το κυβερνών κόμμα υπολείπεται της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η Espresso γράφει ότι "Η δημοσκόπηση της Metron-Analysis που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από τον ΑΝΤ 1 (η τρίτη μέσα σε μια εβδομάδα μετά της Kapa-Research και της BPRC) ήρθε να επιβεβαιώσει κι αυτή το μικρό μεν, αλλά σταθερό κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, να επισφραγίσει τη σταδιακή πολιτική ανάκαμψη του Κώστα Σημίτη, έναντι του Κώστα Καραμανλή, αλλά και να επαναλάβει τη σταθερή πεποίθηση του εκλογικού σώματος περί νίκης της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "Το σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου με 6.7% και στην παράσταση νίκης με 12,9% καθώς και την υπεροχή του κ. Καραμανλή σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία καταδεικνύει και η νέα μέτρηση της “Metron Analysis” που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 και η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της κ. Καραμανλής σε μια ασταθή πολιτικά περίοδο που ευνοεί τις εκλεγμένες κυβερνήσεις".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "Την σοβούσα κρίση του δικομματικού πολιτικού συστήματος αναδεικνύει η έρευνα της εταιρίας "Metron Analysis" σύμφωνα με την οποία το 41% των ερωτηθέντων πολιτών δηλώνει "καθόλου ικανοποιημένο" από την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΝΔ".

    [13] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "Η έκφραση της επιθυμίας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές, δεν σημαίνει και την αυτόματη εκπλήρωση της, αφού θα πρέπει να υπάρχει, ως απαραίτητη προϋπόθεση, το τεκμήριο μιας επιτυχούς πορείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "Το ενδεχόμενο να υπάρξει ανατροπή του Κώστα Σημίτη πριν από τις εκλογές, αφήνει ανοικτό με συνέντευξη του στον "ΑΤ" ,ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Αντ. Κοτσακάς, δηλώνοντας ότι το κόμμα πρέπει να διαθέτει τα απαιτούμενα "αμυντικά αντανακλαστικά" εάν δεν υπάρξει μια θετική πορεία".

    [14] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "Νέες, πιό απαιτητικές ανάγκες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακύπτουν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση αξιολογούν τους νέους κινδύνους, τις λεγόμενες ``ασύμμετρες`` απειλές, δολιοφθορές και επιθέσεις με χημικά η βιολογικά όπλα και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στην προστασία των Αγώνων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "Την παραγωγή έργου, ώστε οι άνθρωποι της ΔΟΕ να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, πρόοδο κατά την επόμενη επίσκεψη τους τον Νοέμβριο ,ζήτησε ο πρωθυπουργός".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αυξάνονται τα εμπόδια για το ΚΠΣ. Βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "75 δις δολ. η τρίτη δόση του πακέτου Μπους. Μετά τα πρώτα 40 δις. δολ. για την ενίσχυση της οικονομίας και τα 15 δις. για τις αερομεταφορές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η Ευρώπη "ομολογεί" την επερχόμενη ύφεση. Πέδρο Σόλμπες: Η ευρωπαϊκή οικονομία επηρεάστηκε περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανακάλυψαν δημόσιο χρέος ύψους 3,3 τρις Εκρηκτική αύξηση των χρεολυσιών για το 2002".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πακτωλός δολαρίων για να αποτραπεί η ύφεση. Τονωτική ένεση στην αμερικανική οικονομία".

    [16] Ευρώπη - Οικονομία

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Σαφώς, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι κάτω του 2% για εφέτος, δήλωσε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις επίτροπος Πέδρο Σόλμπες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 5 October 2001 - 9:00:44 UTC