Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2001
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ – Αφγανιστάν - Ελληνική συμμετοχή
  • [04] Ελληνική οικονομία
  • [05] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [06] Μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
  • [07] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου – Μίλερ
  • [08] Επίσκεψη Αραφάτ
  • [09] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Βαρθολομαίου
  • [10] Κύπρος – ΕΕ
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ελληνικός Τουρισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2001

    Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, η χθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η επίσκεψη του Γιασερ Αραφάτ στην Αθήνα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το ΙΚΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χωρίς σύνταξη 280.000 ασφαλισμένοι ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΤΑΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο. Μισθολόγιο δυο ταχυτήτων.

    Η ΑΥΓΗ: Φραγμός στα σχέδια γενικευμένου πολέμου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καλώς ήρθες Αραφάτ!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επίθεση με "Απάτσι" και ανθρωπο-κυνηγητό με 22 στόχους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το νέο μισθολόγιο των δημ. υπαλλήλων.

    ΕΘΝΟΣ: Συνέδριο πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Θα "πιούν" Σημίτη χωρίς ... ανθρακικό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλάζει το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι ΗΠΑ ζητούν Ελληνες στρατιώτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγριεύουν οι βομβαρ-δισμοί.

    ΕΣΤΙΑ: Σύντροφοι και συντρόφισσες. Οι ομιλίες Σημίτη προς συνέδρους.

    Espresso: 900 μάσκες και αντιβιοτικά για τους Ελληνες βουλευτές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με ελικόπτερα κατά των Ταλιμπάν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πολεμικές κορόνες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με Αραφάτ διεθνής παρέμβαση το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: Τα διλήμματα Ακη - Σημίτη. Η ενότητα το "διακύβευμα" του συνεδρίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολεμική υστερία από ΗΠΑ. Τίποτε δεν αποκλείει ο Πάουελ.

    Η ΧΩΡΑ: Ρουκέτα Μπιν Λάντεν στην οικονομία μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανθρωποκυνηγητό στην Υφήλιο για 22.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενταση της παγκόσμιας κρίσης.

    [03] ΗΠΑ – Αφγανιστάν - Ελληνική συμμετοχή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "ώρα με την ώρα κλιμακώνει η ηγεσία των ΗΠΑ την επιχείρηση επιβολής της "αντιτρομοκρατικής" πολεμικής υστερίας σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεχίζονται αμείωτοι οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί του Αφγανιστάν".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "αξιωματούχοι του Πενταγώνου δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι στόχοι για αεροπορικές επιθέσεις και προβλέπουν ότι σύντομα θα αρχίσει "κυνηγητό" των Ταλιμπάν και του Μπιν Λάντεν από επιθετικά ελικόπτερα, τα οποία θα πετούν σε χαμηλό ύψος".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "την πλήρη συμφωνία της σε ενδεχόμενη επέκταση των επιθέσεων των ΗΠΑ σε άλλες χώρες έσπευσε να δηλώσει χθες η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με σχόλιο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ "με δεδομένο ότι και το σύνολο των μουσουλμανικών χωρών είναι κατά της τρομοκρατίας, υπήρχε η δυνατότητα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ να συγκροτηθεί μια ευρύτατη συμμαχία και να ενεργήσει νόμιμα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. επωμίζονται τώρα οι ΗΠΑ την ευθύνη για τα χειρότερα, που μπορεί να συμβούν με τον αδιέξοδο πόλεμο".

    [04] Ελληνική οικονομία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δοκιμάζεται δεινά η οικονομία μας από την κρίση και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ηδη, προαναγγέλεται καταιγίδα πτωχεύσεων, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η κατανάλωση καρτών μειώθηκε κατά 25%".

    [05] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "απέναντι στο αίτημα για αλλαγή πολιτικής και στο σκόπελο του "λευκού" καλείται σήμερα στο συνέδριο ο πρωθυπουργός να αντιπαρατάξει, και μάλιστα πειστικά, τα επιχειρήματά του στους 6.353 συνέδρους. Επιδιώκει να του εξασφαλίσουν όχι μόνο τη συνέχιση της κυβερνητικής του πολιτικής αλλά και την καθαρή πολιτική εντολή που χρειάζεται για να συνεχίσει".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει παράλληλα και σε ένα φραστικό άνοιγμα προς τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, καθώς θα εμφανιστεί ανοιχτός σε επιμέρους αλλαγές επί των ασκούμενων πολιτικών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "οι στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα κινηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου ζητώντας από το Σώμα "καθαρή εντολή" για να κυβερνήσει και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Στόχος του να κινηθεί στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος κοντά στο 70% και να ελέγξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή, ώστε η τελευταία να αναδείξει άνετα τον προτεινόμενο από τους "εκσυγχρονιστές" γραμματέα και Εκτελεστικό Γραφείο της επιρροής του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "με τη σκέψη στραμμένη στον ανασχηματισμό και με τις "λίστες" να έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν από μέρες, ξεκινά σήμερα το μεσημέρι το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "με την ίδια την ενότητα του Κινήματος, που υπονομεύεται από τις ενδόμυχες σκέψεις των λεγόμενων "εκσυγχρονιστών" για "ξεκαθάρισμα λογαρια-σμών", να αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας, ξεκινούν σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "νέα παράταση πήρε χθες ο πολυδιαφημισμένος Ανασχηματισμός για αμέσως μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Ο πολυσυζητημένος Ανασχηματι-σμός θα γίνει μετά τις 25 Οκτωβρίου και το ερώτημα είναι: θα πρόκειται για ριζικό ανασχηματισμό ή απλώς θα αλλάξουν 2-3 ελάσσονες υπουργοί;"

    [06] Μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "αλλάζουν όλα στους μισθούς και στις εν γένει αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με το νέο μισθολόγιο που καταρτίζει η κυβέρνηση. Οι βασικές αρχές του νέου μισθολογίου προβλέπουν πριν στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και σύνδεση του μισθού τους με την παραγωγικότητα, είτε ατομικά είτε κατά υπηρεσία. Αντιθέτως, θα υπάρχουν οικονομικές ποινές για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θα συμβαδίζουν με τα στάνταρ παραγωγικότητας".

    [07] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου – Μίλερ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "την ικανοποίησή του για την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας κ. Τόμας Μίλερ είχε χθες στο Ελληνικό Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Η "ταμπακέρα" της συζήτησης των κκ Τσοχατ-ζόπουλου και Μίλερ δεν έγινε επίσημα γνωστή, αλλά κατά πληροφορίες συζητήθηκε σειρά θεμάτων, όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια των αμερικανικών βάσεων της Σούδας και του Ακτίου, η ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών υπηρεσιών και των αρμόδιων ελληνικών στρατιωτικών σε επίπεδο συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών".

    [08] Επίσκεψη Αραφάτ

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της διεθνούς κρίσης και της παγκόσμιας εκστρατείας εναντίον της τρομοκρατίας, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Οι διπλωματικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ήταν σε εξέλιξη όλες τις προηγούμενες ημέρες για ταυτόχρονη παρουσία και του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Σ. Πέρες στην Αθήνα (η πρώτη βολιδοσκόπηση είχε γίνει από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ), δεν ευοδώθηκαν τελικά, καθώς για μια ακόμη φορά οι "σκληροπυρηνικοί" της ισραηλινής κυβέρνησης απέτρεψαν το ενδεχόμενο μιας ισραηλινο-παλαιστινιακής συνάντησης, που ίσως θα άναβε ένα φως στο βάθος του "τούνελ".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "χαρακτήρα διεθνούς παρέμβασης παίρνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την παρουσία του ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ. Η άφιξη του Παλαιστίνιου ηγέτη δίνει βαρύτητα στην πρωτοβουλία της Ελλάδας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και αραβικού κόσμου".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "οσάκις υπήρχε ανάγκη αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινής γνώμης από τα φλέγοντα εσωτερικά προβλήματα, προσεκαλείτο ο Γιασέρ Αραφάτ. Αλλοτε στην Ελούντα, άλλοτε στην Αθήνα".

    [09] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου – Βαρθολομαίου

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "την αρωγή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αντιμετώπιση της σημερινής παγκόσμιας κρίσης ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Φανάρι. "Ηρθα για να σας συμβουλευτώ", είπε ο ΥΠΕΞ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη συζητήσει στην πρότασή του για διεθνή θρησκευτική διάσκεψη με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια των χωριστών συναντήσεων που είχε μαζί τους όταν επισκέφθηκε πρόσφατα τα Ιεροσόλυμα".

    [10] Κύπρος – ΕΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "σε πλήρη αποτυχία οδηγείται η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό, καθώς φαίνεται να μην έχει εξασφαλίσει την ένταξη της Μεγαλονήσου στην ΕΕ ανεξαρτήτως της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, όπως κυβερνητικοί παράγοντες διατείνονταν το διάστημα των τελευταίων δυο χρόνων".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αξιολόγηση πιστωτικών κινδύνων. Νέα δεδομένα από τις ελληνικές τράπεζες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αργυρό "βραβείο" για τους φόρους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αεροπορικές: "Ανάσα" μετά από ... 18 μήνες. Η κρίση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τις κρατικές ενισχύσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αντίσταση των ευρωπαϊκών αγορών στο πολεμικό κλίμα". Λιγότερο ... ανθεκτική η Αθήνα με μικρά κέρδη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Περάσαμε τον ... κάβο. 150 διεθνείς τραπεζίτες προβλέπουν σταθερο-ποίηση - ανάκαμψη των αγορών".

    [12] Ελληνικός Τουρισμός

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "περισσότερα από 1.000 επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων ή για την προσθήκη κλινών σε υπάρχοντα, εγκρίθηκαν από τον ΕΟΤ, τα οποία, εφόσον υλοποιηθούν, θα προσθέσουν πάνω από 50.000 νέες κλίνες στο συνολικό ξενοδοχειακό δυναμικό". 
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 October 2001 - 15:36:31 UTC