Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Λαλιώτης - Αεροδρόμιο Σπάτων
  • [04] ΗΠΑ – Ελλάδα
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ασθένεια άνθρακα - προληπτικά μέτρα
  • [07] Οικονομία
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Ταλιμπάν – Λογαριασμοί
  • [10] ΟΑΕΔ – προγράμματα
  • [11] ΝΔ - Δημοτικές εκλογές
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Ευρώ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/10/2001

    Οι δηλώσεις Λαλιώτη για Μητσοτάκη σχετικά με το αεροδρόμιο Σπάτων, ο πόλεμος του Αφγανιστάν και οι πληροφορίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό και το νέο ΕΓ ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεο-γραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδότηση 4,2 εκ. σε ανέργους. Γενναίες επιχορηγήσεις για να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μοντέλα, τηλεπαρουσιάστριες και γυμνάστριες στο "ροζ" κύκλωμα. Εφθανε μέχρι..5 εκατομμύρια η "βίζιτα"!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δήμαρχος η Ντόρα. Αμεση απάντηση από τη ΝΔ στη λάσπη Λαλιώτη.

    Η ΑΥΓΗ: Σπρώχνουν τον ΟΗΕ στον πόλεμο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρχισε ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μετωπική επίθεση Λαλιώτη κατά Ψηλού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κατηγορώ" για μίζες. Λαλιώτης κατά Μητσοτάκη. Βαρύτατες καταγγελίες με ονόματα και λογαριασμούς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο πόλεμος δεν αγγίζει τη μείωση της θητείας. Εως το τέλος του χρόνου η πρόσληψη των 6.000 οπλιτών.

    ΕΘΝΟΣ: Εφιάλτης τα 100 δις. Καυτά ερωτήματα Λαλιώτη προς Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αμετακίνητος ο Ακης στο Εθνικής Αμυνας. Επαληθεύεται πλήρως η αποκάλυψη της "Ε.Ω".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αγριος πόλεμος Λαλιώτη - Μητσοτάκη. Αιφνίδια ένταση στο πολιτικό σκηνικό με "άρωμα" από τις ημέρες του 1989.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι φοβάται ο Λαλιώτης. ΠΑΣΟΚ: Αντιπερισπασμός για την κακοδια-χείριση στα δημόσια έργα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρουκέτες κατά Μητσοτάκη. Λαλιώτης: Για τα 100 δις των Σπάτων και μια επιταγή.

    ΕΣΤΙΑ: Η ταμπακιέρα του κ. Λαλιώτη.Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επί 2.927 ημέρες!

    Espresso: Πιάστε όλες τις επώνυμες βίζιτες! Η εντολή που πήρε το τμήμα Ηθών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ώρα των χερσαίων δυνάμεων. Στο έδαφος η επέμβαση με άμεσους στόχους Λάντων και Ομάρ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παγκόσμια ανησυχία. Είκοσι κρούσματα άνθρακα στη Γερουσία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκορπίζει τρόμο ο άνθρακας στις ΗΠΑ. Κλείνουν ακόμα και τη Βουλή!

    ΝΙΚΗ: Λογική διάσπασης. Ο Σημίτης θέλει 11 στους 11 στο νέο Εκτελεστικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟικό μισθοφορικό σώμα οι Ενοπλες Δυνάμεις.

    Η ΧΩΡΑ: Καντάρια λάσπης κατά Μητσοτάκη-ΝΔ. Πρώτη γεύση Λαλιώτη από τα νέα καθήκοντα στη Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πόλεμος σε 4 μέτωπα. Σε καραντίνα οι ΗΠΑ. ΗΠΑ - Αφγανιστάν και Ιράκ (;), Πακιστάν - Ινδία, Παλαιστίνη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι Ταλιμπάν παρα-δίδουν τώρα τον Μπίν Λάντεν;

    [03] Λαλιώτης - Αεροδρόμιο Σπάτων

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της κ. Δ. Ρέππα, κάλεσε χθες τις εισαγγελικές αρχές να ασχοληθούν με τις καταγγελίες κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτη κατά του κ. Κ. Μητσοτάκη με την επι-σήμανση ότι επιδεικνύουν "μονομερή ευαισθη-σία". Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι "καλό είναι οι δικα-στικές αρχές να ασχοληθούν με καταγγελίες που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι το επόμενο στάδιο στην άγρια πολιτική κόντρα που ξέσπασε χθες, μετά τις καταγγελίες του κ. Κ. Λαλιώτη είς βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη. Η Επιτροπή θα ξεκινήσει ουσιαστικά με πρωτο-βουλία του ΠΑΣΟΚ τη διαδικασία έρευνας για τον τροφοδότη λογαριασμό που ανήκει στον κ. Κ. Μητσοτάκη μέσω μιας λιβεριανής εταιρίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "εφιάλτη προκαλούν στον Κ. Μητσοτάκη αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ τα ερωτήματα - καταγγελία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, με αφορμή τη δημοσιο-ποίηση των στοιχείων μελέτης από τον ανεξάρτητο διεθνή οίκο ορκωτών λογιστών Ernst and Young για το ύψος της σύμβασης κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων".

    Σύμφωνα με την Espresso, "λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψης των καθηκόντων του, με μια εντυπωσιακή τριπλή επίθεση, την οποία προετοίμαζε αρκετό καιρό, άναψε "φωτιά" στην πολιτική σκακιέρα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σε ... ελεύθερη πτώση, με αδιευκρίνιστες για εκείνον προσωπικά, αλλά και το κόμματου συνέπειες, υπέβαλε χθες ο Κώστας Λαλιώτης στον πρόεδρο της ΝΔ φέρνοντας στο προσκήνιο στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η σύμβαση που είχε υπογραφεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για το Αεροδρόμιο Σπάτων, θα ζημίωνε το ελληνικό δημόσιου τουλάχιστον κατά 100 δις δρχ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "με τόνους λάσπης ο Κώστας Λαλιώτης επιχειρεί να καλύψει τις καυτές και σκανδαλώδεις υποθέσεις του Εθνι-κού Κτηματολογίου, αλλά και, ακόμα παραπέρα, των ΔΕΚΑ".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "λάσπη, που φτιάχτηκε από τον Κ. Σημίτη, τον Κ. Λαλιώτης και τους αυλικούς τους, άρχισε να εκτοξεύει το Μαξίμου από χθες εναντίον καταξιωμένων στελεχών της ΝΔ".

    [04] ΗΠΑ – Ελλάδα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "το ενδεχόμενο αύξησης της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στα Βαλκάνια προς αντικατάσταση των αμερικανικών δυνάμεων που πρόκειται να αναχωρήσουν για την Κεντρική Ασία συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό κ. Μ. Παραγιουδάκη, στη συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο Εθνκής Αμύνης.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στο ακανθώδες θέμα του περιορισμού των στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της χώρας μας στο Αιγαίο καθ΄ όλη τη διάρκεια της γιγαντιαίας αμερικανικής εκστρατείας κατά του Αφγανιστάν αναφέρθηκε ακροθιγώς - σύμφωνα με πληρο-φορίες - ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε χθες με τους αρχηγούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "στην ολοκληρωτική προσαρμογή και υποταγή των Ενόπλων Δυνάμεως της χώρας στα πολεμόχαρα ανά τον κόσμο αντιτρομοκρατικά" εκστρατευτικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση. Ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται η σοβαρή αύξηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια, ώστε να αντικαταστή-σουν τους αποχωρούντες Αμερικανούς".

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ο επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδος για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου τόνισε ότι διαπιστώνεται μια τάση αύξησης των απαιτήσεων από μέρους της ΕΕ και έτσι δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι τα κεφάλαια αυτά θα κλείσουν στους επόμενους δύο μήνες".

    [06] Ασθένεια άνθρακα - προληπτικά μέτρα

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "επικαιροποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης "Ξενοκράτης" και σύσταση ειδικών Ομάδων Κρούσης εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να θωρακιστεί έναντι των νέων μορφών τρομο-κρατίας".

    [07] Οικονομία

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "μείωση των εσόδων κατά 50 δις δρχ στον προϋπολογισμό του 2002, το προσχέδιου του οπίου θα εισαχθεί προς συζήτηση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, φέρνει ο πόλεμος του Αφγανιστάν".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών επιδιώκει ο Κώστας Σημίτης, στέλνοντας στο καλάθι των αχρήστων το μήνυμα ενότητας του συνεδρίου και επιλέγοντας αντ΄ αυτού, τη λογική της διάσπασης, με την επιθυμία του καθολικού ελέγχου του νέου Εκτελεστικού Γραφείου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί για τελευταία φορά με τα απερχόμενα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής από τα οποία έχει ζητήσει μάλιστα αναλυτική αναφορά για τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις που έχουν στα υπουργεία τους. Εντός των προσεχών ημερών, πάντως δεν αποκλείεται ο πρωθ-υπουργός να επιδιώξει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τη Βάσω Παπανδρέου αλλά και με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [09] Ταλιμπάν – Λογαριασμοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "επιβεβαιώθηκε χθες από την κυβέρνηση η πληροφορία ότι 5 λογαριασμοί καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες ίσως να ανήκουν σε υπουργούς των Ταλιμπάν αλλά διευκρινίσθηκε ότι περιέχουν μικροποσά!".

    [10] ΟΑΕΔ – προγράμματα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρί-ζει ότι "προγράμματα ολοκληρωμένων παρ-εμβάσεων για την απόκτηση εμπειρίας και την απασχόληση ανέργων έχει καταρτίσει ο ΟΑΕΔ, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η απασχόληση αλλά και η επαγγελματική κατάρτιση των ανέργων".

    [11] ΝΔ - Δημοτικές εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "με την Ντόρα Μπακογιάννη στο Δήμος Αθήνας θα δώσει η ΝΔ την πολιτική μάχη των δημοτικών εκλογών. Η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη εγκρίθηκε χθες από το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "μετά από μια περίοδο χαμηλών τόνων και ήπιας κριτικής λόγω της διεθνούς κρίσης, η ΝΔ αποφάσισε να κλιμακώσει την κριτική της. Και όχι μόνον αυτό. Αρχισε ήδη να προετοιμάζεται για την πρώτη εκλογική μάχη, εκείνη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που θα πραγματο-ποιηθούν σε περίπου ένα χρόνο από τώρα".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μπούμεραγκ" έγινε η αγορά ιδίων μετοχών. Για τις εισηγμένες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κουράγιο στις αγορές δίνει ο κ. Γκρίνσπαν. Η FED εκτιμά ότι η ύφεση είναι προσωρινή και προβλέπει ότι δεν θα αργήσει η ανάκαμψη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τέσσερις τραπεζίτες μιλούν για την κρίση. Ανησυχία και επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις στην οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωανησυχία για τις τιμές κατά τη μετάβαση στο ευρώ. Προτροπές Ντουϊζενμπερκ στην Αθήνα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανεβαίνει ο πήχυς. Η χθεσινή άνοδος αναθερμαίνει τις προσδοκίες των επενδυτών".

    [13] Ευρώ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Οι ανησυχίες για την πορεία των τιμών κατά την μεταβατική περίοδο εισαγωγής του ευρώ σε φυσική μορφή, αλλά και τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του στις συναλλαγές, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 19 October 2001 - 11:28:42 UTC