Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - Ανασχηματισμός
  • [04] ΝΔ - Δημοτικές εκλογές
  • [05] Ασκηση "Νικηφόρος"
  • [06] Συνασπισμός
  • [07] Ελλάδα - Βαλκάνια – Αφγανιστάν
  • [08] Ναυτεργατικό ατύχημα
  • [09] ΝΔ - Αβραμόπουλος – Μάνος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2001

    Ο πόλεμος του Αφγανιστάν, ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός, η αναστολή της λειτουργίας του κόμματος των Φιλελευθέρων και η δήλωση Αβραμόπουλου για τις δημοτικές εκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για επιχείρηση στα μέτρα σας. Ολα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και καλόγριες σε "ροζ" κύκλωμα. Ταρίφα μέχρι 300.000 δρχ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 9.074 διορισμοί και προεκλογικές προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίρνει το κόμμα ο Λαλιώτης. Αλλάζουν όλα από σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι δεν έδειξε ο Μάκης στη... Ζούγκλα. Βερελής και ΥΠΑ κρύφτηκαν παρά την πρόσκληση.

    ΕΘΝΟΣ: Εγγραφο φωτιά για τους ενόχους. Αποκάλυψη για τον τραγικό θάνατο των 5 εργατών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κλατάρισε" αλλά... δεν θα λείψει κι από κανέναν. Λόγω... αφραγγίας ο Στεφ. Μάνος "έκλεισε" το κόμμα του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρικυμία φοβάται ο Σημίτης. Ενώ στους Αγίους Θεοδώρους ψήθηκε η νέα κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αβραμόπουλος, Μάνος κλείνουν τα κόμματός τους. Πολιτική: Ο πρόεδρος του ΚΕΠ θέλει να παραμείνει δήμαρχος. Παρελθόν οι Φιλελεύθεροι.

    ΕΣΤΙΑ: Η κυβέρνησις αναπαλαιώνεται. Τα ίδια πρόσωπα αλλάζουν καρέκλες.

    Espresso: Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος θέλει να αγοράσει τον Ολυμπιακό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παζάρια στοπ από τον Σημίτη για ανασχηματισμό. "Παίρνω την ευθύνη για τις επιλογές".

    Traffic news: VIDEO-φωτιά από τα πάρτι της Γιούλης. Τρέμει το σταρ-σύστεμ στην Αθήνα.

    Η ΧΩΡΑ: "Ελεύθεροι" και "Ταύροι" επιστρέφουν στη ΝΔ. Ο Αβραμόπουλος πάει και πάλι για δήμαρχος. Ο Μάνος διαλύει το κόμμα, λόγω χρημάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 5% κάτω οι συντάξεις. Λιγότερα χρήματα για όσους συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ μετά την 1.1.2002.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δίλημμα Σημίτη. Ανακύκλωση κορυφαίων ή ριζική ανανέωση;

    [03] Κυβέρνηση - Ανασχηματισμός

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "προειδοποίηση ότι "δεν συζητάει και δεν διαπραγματεύεται με κανέναν για τον ανασχηματισμό" απηύθυνε προς κάθε ενδεχόμενο χθες ο Κώστας Σημίτης, εν όψει του ανασχηματισμού. Εγκυρη κυβερνητική πηγή, που ρωτήθηκε σχετικά, ανέφερε ότι "ο πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει παζάρι με κανέναν και για τίποτε".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "τέσσερα πρόσωπα-κλειδί, από τα οποία μπορεί να προκύψουν σημαντικές καραμπόλες, αναζητά ο πρωθυπουργός για τομείς στους οποίους θα κριθεί η χώρα μας-Ολυμπιακοί αγώνες, αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ, Απα-σχόληση και Ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, φέρεται αποφασισμένος, σύμφωνα με συνεργάτες του, με συνεργάτες του, να προ-χωρήσει σε έναν ευρύτατο ανασχηματισμό, που θα αποπνέει αλλαγή, ανανέωση και φρεσκάδα. Βασικά του χαρακτηριστικά η συνέχεια, η ανανέωση και η εναλλαγή ρόλων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "το πιο κρίσιμο διήμερο ξεκινά από σήμερα για τον πρωθυπουργό, καθώς μέσα σε 48 ώρες θα συμβούν δύο γεγονότα που κυριολεκτικά θα "σφραγίσουν" τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την Espresso, "στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους όλο το απόγευμα χθες ο πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ξανά και ξανά τα ονόματα που θα αποτελέσουν τη νέα του κυβέρνηση. Στόχος του να καταφέρει να δημιουργήσει μια "εκσυγχρονιστική κυβέρνησης συνέχειας και συνάμα ανανέωσης, για να μπορέσει έτσι να προχωρήσει χωρίς παλινωδίες την πολιτική του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και αντιστροφή του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την κυβέρνηση με την ανάληψη από τον Κώστα Λαλιώτη των καθηκόντων του Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος. Ολα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε μια νέα εποχή. Πάντως έγκυροι πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα και τίποτε δεν θα είναι όπως πριν".

    [04] ΝΔ - Δημοτικές εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ξεπερασμένη λογική των "χρισμάτων" στις δημοτικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρός της κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας για ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες. Το Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων. Σε Αθήνα και νομαρχίες η μάχη θα είναι μετωπική. Η ευρύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι ο στόχος τη ΝΔ".

    [05] Ασκηση "Νικηφόρος"

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ολοκληρώθηκε το Σάββατο, σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας με ... επιτυχία, η άσκηση "Νικηφόρος" χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδος, αφού η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε φέτος να αφήσει την Κύπρο μόνη, ματαιώνοντας την άσκηση "Τοξότης", ευθυγραμμιζόμενο με το αμερικανικό αίτημα να μην υπάρξει ένταση στην περιοχή".

    [06] Συνασπισμός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σε μια συνεδρίαση που εξελίχθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, εμπλουτισμένη από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της Μαρίας Δαμανάκη και των συνεργατών της, η ΚΕ του ΣΥΝ δεν μπόρεσε, καθώς φαίνεται, να βρει λύση στο αδιέξοδο που χαρακτήριζε τις σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών".

    [07] Ελλάδα - Βαλκάνια – Αφγανιστάν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σε στρατιωτικό ... γόρδιο δεσμό έχει μετατραπεί για το υπουργείο Εθνικής Αμύνης το ακανθώδες θέμα της συμμετοχής ελληνικών δυνάμεων σε ενδεχόμενη διεθνή στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια ή μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις! Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της ενίσχυσης της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στα Βαλκάνια σε περίπτωση απόσυρσης αμερι-κανικών δυνάμεων από την περιοχή".

    [08] Ναυτεργατικό ατύχημα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "θανάσιμες" παραλείψεις, επιπολαιότητα και ασυνειδησία των αρμοδίων φορέων που οφείλουν να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων, φαίνεται να είναι οι συνισταμένες του πρωτοφανούς εργατικού δυστυχήματος στο δεξαμενόπλοιο "Saylot" που στέρησε τη ζωή σε πέντε ναυτεργάτες".

    [09] ΝΔ - Αβραμόπουλος – Μάνος

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ο Καραμανλής διακήρυξε ότι η ΝΔ σαν μια γροθιά απαντάει στη λάσπη, παραμερίζει το γκρίζο του χθες και ανοίγει μια νέα σελίδα για μια νέα καλύτερη Ελλάδα. Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την απόφαση του Στ. Μάνου να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματος των Φιλελευθέρων και του Δ. Αβραμόπουλου να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Οι "Ελεύθεροι " του ΚΕΠ και οι "Ταύροι" του κόμματος των Φιλελευθέρων επανέρχονται στη ΝΔ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "βεβαίως τόσο για τον Στέφανο Μάνο όσο και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η τελική λύσις είναι μία: Αμφότεροι πρέπει να επιστρέψουν στη ΝΔ. Παρ΄ ότι η ΕΣΤΙΑ έχει κατ' επανάληψιν αναφερθή στα πολιτικά πλεονεκτήματα που θα είχε ένα δεύτερο ισχυρό κόμμα της Κεντροδεξιάς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Και η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στον κ. Καραμανλή. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, οφείλει να ισχυροποιήση ακόμη περισσότερο τη ΝΔ. Εξασφαλίζοντας την πανστρατιά".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "το ενδεχόμενο να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη θητεία το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων αφήνει πλέον ανοικτό ο πρόεδρος του ΚΕΠ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη του κόμματός του αλλά και παράγοντες; της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στο πολιτικό σκηνικό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "σε καταδίκη των μεθοδεύσεων Σημίτη-Λαλιώτη και άνοιγμα στην Αριστερά προέβη ο πρόεδρος της Νδ κ. Κ. Καραμανλής κατά τη διήμερη συνεδρίασης της ΚΕ της ΝΔ σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας. Ο κ. Κ. Καραμανλής απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη για την όξυνση του πολιτικού κλίματος με τη δευτερομιλία του χθες το μεσημέρι".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 October 2001 - 15:08:32 UTC