Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-11-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αβραμόπουλος
  • [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [05] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό
  • [06] Δημοτικές εκλογές
  • [07] Εκκλησία
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Εκλογικό σύστημα
  • [11] Τρομοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2001

    Οι συζητήσεις για τις υποψηφιότητες στις επόμενες δημοτικές εκλογές, το Κυπριακό, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΕΠ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιά δάνεια σας ταιριάζουν. Νέα ελκυστικά πακέτα για στέγη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απάτη με 400 λαθραία αυτοκίνητα. Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε ήδη 42 ημιφορτηγά που είχε κλέψει η σπείρα του απατεώνα Κοσμίδη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.756 θέσεις σε δήμους -νοσοκομεία. Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γνωρίζουν την "Αννα" της 17Ν. Αστυνομικοί "έφαγαν" στο όνομά της 200 εκ. από τα μυστικά κονδύλια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποκάλυψη: Ριανκούρ "μυρίζει" η βόμβα στο Ψυχικό.

    ΕΘΝΟΣ: Ιστορίες τρόμου στα νοσοκομεία. Στο φως μετά από αγωγές των ασθενών 3 απίστευτες περιπτώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η εκλογή του παμψηφεί και με ραντεβού στην Ιστορία!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παγίδα στον Γιωργάκη από τους σημιτοφύλακες. Τον προτείνουν υποψήφιο δήμαρχο για να τον κάψουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πού θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συγ-κλωνιστικό: κλωνο-ποίηση "ανθρώπου" για θεραπείες. 1η φόρα επιστήμονες άνοιξαν δρόμους αμφιλεγόμενους.

    ΕΣΤΙΑ: Ο ρόλος Αβραμόπουλου. Να αντλήση ψήφους από το ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Τρόμαξαν οι Ελληνες επιχειρηματίες και αγοράζουν ιδιωτικά αεροπλάνα. Ο φόβος του αεροπλάνου κυριεύει τους ταξιδιώτες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο πρώτος κλώνος ανθρωπίνου εμβρύου για ιατρικούς σκοπούς. Αναστάτωση προκαλεί ιδιωτική εταιρία στις ΗΠΑ.

    Traffic News: Να ο "Big Brother" που τρελαίνει την Ευρώπη! Ομαδικό μπάνιο με σοκολάτα.

    Η ΧΩΡΑ: Πιο φθηνά τα στεγαστικά δάνεια. Ο πόλεμος των τραπεζών μεγάλη ευκαιρία για τους καταναλωτές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γέρασαν τα σχολεία. Σύμφωνα με έρευνα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δύο ρεύματα στην παραλιακή λεωφόρο. Και μείωση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ προαναγγέλλει ο Βούγιας.

    [03] Αβραμόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με πανηγυρικό τρόπο και με εκδηλώσεις λατρείας που θύμιζαν ... Αμερικανικές Εκλογές, οι 2.000 σύνεδροι οι οποίοι είχαν φθάσει στην Θεσσαλονίκη απ΄ όλες τις μεριές της Ελλάδος για το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΕΠ ανεκήρυξαν ΔΙΑ ΒΟΗΣ τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο πρόεδρο του "Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών" νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο "Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο" της Συμπρω-τεύουσας".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "ένας είναι ο ρόλος του κ. Δημ. Αβραμόπουλου και του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών: Να αντλήση ψήφους από το ΠΑΣΟΚ.Ψήφους οι οποίες ουδέποτε θα κατέληγαν στη ΝΔ. Αν το επιτύχη, θα έχη προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον τόπο και την ευρύτερη παράταξη της Κεντροδεξιάς".

    [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους αποφάσισαν οι βαμβακοπαραγωγοί οκτώ νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποί τους στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης".

    H Traffic News τονίζει ότι "την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στην Καρδίτσα, όπου θα εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση, ενώ από τις 10 Δεκεμβρίου τα τρακτέρ θα παραταχθούν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία".

    [05] Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "συντηρούν με κάθε τρόπο το κλίμα έντασης στην Κύπρο οι Τούρκοι, ενώ τις ίδιες ώρες Αμερικανοί και Βρετανοί ξαναθέτουν στο τραπέζι το σενάριο της "χαλαρής ομοσπονδίας" (που ισοδυναμεί με την απαίτηση της Αγκυρας και του Ντενκτάς για Συνομοσπονδία), εν όψει και της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς".

    Σύμφωνα με την Espresso, "αφόρητες" είναι πλέον οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία στον Ραούφ Ντενκτάς και στην Αγκυρα για υποχωρήσεις, ώστε να λυθεί μέσα στο 2002 το Κυπριακό και σίγουρα πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την ίδια στιγμή, ωστόσο, κύκλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών φέρονται να προωθούν μια "ανταλλαγή" σε διπλωματικό επίπεδο: η κυπριακή ένταξη να μην εμποδιστεί αλλά και η Αγκυρα να πάρει κάτι από την Ενωση, για παράδειγμα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    [06] Δημοτικές εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αιφνιδιασμό προκάλεσε χθες στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ - και όχι μόνο - η δήλωση- πρόταση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή να διεκδικήσει το κυβερνών κόμμα τη δημαρχία της Αθήνας με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "μια πρόταση - έκπληξη από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή που έριξε στο "παιχνίδι" των υποψηφιοτήτων το όνομα του υπουργού Εξωτερικών, άνοιξε ένα μεγάλο κύκλο συζητήσεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η Ντ. Μπακογιάννη και ο Γ. Βουλγαράκης μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας με την υποστήριξη της ΝΔ . Ο κ. Χατζηνικολάου αποσύρεται με "αποκλειστική " δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα. Η κακή υποδοχή της υποψηφιότητας από τη βάση της ΝΔ και η αντίδραση μέρους των ιδιοκτητών του MEGA οδήγησαν τον κ. Χατζηνικολάου σε άτακτη υποχώρηση".

    [07] Εκκλησία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ του μητροπολίτη Καλλίνικου και του αρχιεπισκόπου. Ο κ. Καλλίνικος, ιδρυτής της "Χρυσοπηγής" και πνευματικός πατέρας του κ. Χριστόδουλου φέρεται αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε άλλες κινήσεις".

    [08] Κυβέρνηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "παραφωνίες" που χαλούν το καλό κλίμα αρχίζουν και παρατηρούνται στο κυβερνών κόμμα, τη στιγμή που ο ωφέλιμος χρόνος προκειμένου να αναστραφεί το προβάδισμα της ΝΔ δεν ξεπερνά το ένα έτος. Χθες, ο υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου άφησε αιχμές κατά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη".

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τα σχέδια πολιτικής ανωμαλίας που απεργάζεται η κυβέρνηση δεν θα περάσουν, ξεκαθάρισε από την Αχαΐα ο Κώστας Καραμανλής και προειδοποίησε τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου".

    [10] Εκλογικό σύστημα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "το κλίμα που θα επικρατεί στο τέλος του 2003 και οι δημοσκοπήσεις της εποχής εκείνης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης για την αλλαγή ή όχι του εκλογικού συστήματος. Πάντως, το σενάριο ν΄ αλλάξει το σύστημα, με στόχο την εκλογή του 2005, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων στελεχών του κυβερνητικού επιτελείου".

    [11] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "από το 1993 γνωρίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την πραγματική ταυτότητα της "Αννας", η οποία φέρεται να έχει αναμειχθεί σε μία, τουλάχιστον από τις ενέργειες της "17Ν" και συγκεκριμένα στην περίφημη "υπόθεση Ριανκούρ". Πρόκειται για άτομο υπεράνω υποψίας, "πολύ έξυπνο", που εργαζόταν σε υπουργείο, ενώ ο σύζυγός της υπηρετούσε σε καίριες θέσεις στο Ελληνικό Πεντάγωνο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 November 2001 - 14:12:41 UTC