Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-12-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/12/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ-Ελλάδα
  • [04] Μπακογιάννη-Δήμος Αθήνας
  • [05] Σχέδια πόλης
  • [06] Συνέντευξη Γιαννίτση
  • [07] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Βιβλίο Γρυλλάκη
  • [10] Πόρισμα Ντογιάκου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/12/2001

    Το πόρισμα Ντογιάκου, το περιεχόμενο του βιβλίου Γρυλλάκη, τα προβλήματα τις προηγούμενες μέρες από την κακοκαιρία και ο ερχομός του ευρώ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μισθοί - συντάξεις σε ευρώ από 1/1/2002.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αγωγές κατά Λαλιώτη για τα 20 δις!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις σε ευρώ. Ολες οι αλλαγές για κύρια και επικουρική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δικαιώνεται ο Μένιος μετά τον θάνατό του.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπορείς να πάρεις σύνταξη το 2002;

    ΕΘΝΟΣ: Μποναμάς από Ευρώπη για τους καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δολοφόνησαν" τους Μάγους γιατί έμοιαζαν με Ταλιμπάν! Σφαγές και φωτιά στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φωτογραφίζουν τρομοκράτες. Και προαναγγέλλουν συλλήψεις μελών της "17Νοέμβρη" οι Αγγλοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο 17.392 προσλήψεων για το 2002.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και τα καλά του ευρώ. Η άλλη όψη του πιο ακριβού για μας νομίσματος.

    ΕΣΤΙΑ: Χριστούγεννα πριν 100 χρόνια. Σήμερα στην "Εστία" το συλλεκτικό ένθετο.

    Espresso: Το παράνομο LOVE STORY του υπουργού και οι απειλές για τη ζωή μου. Η συγγραφέας του βιβλίου λύνει τη σιωπή της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρώ και χιόνι μας άλλαξαν τα... Χριστούγεννα. Εξοδος με ταλαιπωρία, ανατιμήσεις στην αγορά.

    Traffic News: Φώτο φίνις για 4. Φαβορί Νικόλ-Τσάκας. Πάμε για έκπληξη στο κοτέτσι του "Big Brother".

    Η ΧΩΡΑ: Εκρηξη στα ακίνητα. 18% επιπλέον ΦΠΑ στις τιμές των νέων οικοδομών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χωρίς ευρώ για ρέστα το 80% των εμπόρων!

    [03] ΗΠΑ-Ελλάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "χωρίς να δίνει καμιά πειστική απάντηση για τη στροφή των ΗΠΑ σε ο,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, χωρίς να διευκρινίζει εάν υπήρξε συγκεκριμένη εντολή από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών προς την αρμόδια υπηρεσία, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αλλά και δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση που κράτησαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, αντέδρασε τελικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ανησυχίες που προκάλεσε στην Αθήνα η πληροφορία ότι στους νέους ψηφιακούς χάρτες που προετοιμάζονται για τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δεν αποτυπώνονται με τη γνωστή διακεκομμένη γραμμή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "οι ΗΠΑ υιοθέτησαν για πρώτη φορά επίσημα τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Ακύρωσαν άσκηση στη Λέρο επικαλούμενες τη Συνθήκη των Παρισίων και θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης του νησιού. Η κυβέρνηση δεν αντέδρασε και απέκρυψε το γεγονός. Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν ψηφιακό χάρτη χωρίς να καταγράφονται θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο".

    [04] Μπακογιάννη-Δήμος Αθήνας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "τέλος Ιανουαρίου ανακοινώνει τις αποφάσεις της για την υποψηφιότητά της για το Δήμος της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πρώην υπουργός όλο τον Ιανουάριο θα έχει επαφές και συζητήσεις για το θέμα αυτό με στελέχη όλων των πλευρών προκειμένου να καταλήξει στην απόφαση που τελικά θα πάρει".

    [05] Σχέδια πόλης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου ξηλώνει όλα τα σχέδια Λαλιώτη και ετοιμάζει νέο πρόγραμμα πολεοδομικών παρεμβάσεων. Αρχή θα γίνει με την ένταξη στο σχέδιο 100.000 στρεμμάτων. Ακολουθούν οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, το συντελεστή δόμησης και την έκδοση των οικοδομικών αδειών".

    [06] Συνέντευξη Γιαννίτση

    "Στόχος μας είναι μια ευρωπαϊκή προεδρία της Ελλάδος". Με τη φράση αυτή καθορίζει το στίγμα της τέταρτης ελληνικής προεδρίας της ΕΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τ. Γιαννίτσης σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ενώ εκτιμά ότι οι απειλές της Τουρκίας δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ενωση. Οσον αφορά τον Ευρωστρατό, τον οποίο χαρακτηρίζει "συμπληρωματικό σχήμα σε ένα νέο καταμερισμό λειτουργιών στην Ατλαντική Συμμαχία" ο κ. Γιαννίτσης τονίζει πως "γραμμή άμυνας" του Κ. Σημίτη έναντι του Τζορτζ Μπους θα είναι η ίδια η λογική της ΚΕΠΠΑ , οι αδυναμίες και τα συμφέροντα της ρύθμισης που έχει εμφανιστεί και τα συμφέροντα της χώρας".

    [07] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "ποδαρικό έντασης και πόλωσης κάνει το προεκλογικό έτος 2002. Οι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων - με αποκορύφωμα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με αφορμή τόσο τους λογαριασμούς Μητσοτάκη όσο και το πόρισμα Ντογιάκου, δίνουν μια πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τον καινούργιο χρόνο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "απόλυτη στήριξη στην υπόθεση των λογαριασμών στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, αλλά με ταυτόχρονη τήρηση αποστάσεων, με διακριτικό έστω τρόπο, και μη ανάμιξη σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Γρυλλάκη, εισηγούνται συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ στον κ. Κ. Καραμανλή στην παρούσα φάση".

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "για τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις του Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η όποια αρχική ευφορία, σταδιακά, εξανεμίζεται τόσο σε επίπεδο εκτιμήσεων σε Λευκωσία και Αθήνα, όσο και σε ουσιαστική βάση - αυτήν την οποία προφέρουν δείγματα αδιάλλακτης γραφής της πλευράς των Κατεχομένων και της Αγκυρας".

    [09] Βιβλίο Γρυλλάκη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ποιός τον έβαλε να στήσει παγίδα στον Μένιο και πόσα πήρε. Στα δύο αυτά κρίσιμα ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει τώρα ο Ματζουράνης ο αχάριστος αυτός δικηγόρος που έστειλε τον Μένιο στο Ειδικό Δικαστήριο και στον τάφο. Οι αποκαλύψεις Γρυλλάκη δικαιώνουν έστω και μετά θάνατο τον Μένιο Κουτσόγιωργα που πλήρωσε με την ζωή του την κάθαρση και αγωνιστική διαδρομή δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και ήταν ο φόβος και ο τρόμος για την Δεξιά. Ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη Στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης αποκάλυψε όλη την Αλήθεια για τη σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του Μένιου Κουτσόγιωργα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι οι "αποκαλύψεις" του κ. Γρυλλάκη θα επικαλύψουν τις τεράστιες καθοριστικές και αυταπόδεικτες ευθύνες της κυβερνήσεώς του για την πλήρη διάλυση του κράτους, έτσι όπως αυτή κατεγράφη στην τελευταία κακοκαιρία".

    [10] Πόρισμα Ντογιάκου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "όταν το πόρισμα Ντογιάκου για τις ελληνοποιήσεις συζητηθεί στη Βουλή, προτίθεται να επανέλθει η κυβέρνηση στο θέμα. Για την ώρα εκτιμά ότι με τα στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών την Παρασκευή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με την κυβερνητική ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στον κ. Ντογιάκο και με τη θέση που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , αποδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στον εισαγγελέα μετρίασε το κλίμα και έθεσε υπό αμφισβήτηση το πόρισμα".

    Η Espresso αναφέρει ότι "κλιμακώνεται η σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου αναφορικά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος έχει χειριστεί και άλλες "λεπτές" υποθέσεις, δέχεται τα πυρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος χαρακτήρισε "αστέια την προσπάθειά του να κατασκευάσει νέα θεωρία περί ποινικής ευθύνης υπουργών" σειρά είχε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης να βάλει εναντίον του πορίσματος, χαρακτηρίζοντας το "έωλο".

    Σύμφωνα με την Traffic news, "νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε η κατάθεση του πορίσματος Ντογιάκου στη Βουλή, βάσει του οποίου επιρρίπτονται ευθύνες σε υπουργούς για τις "ελληνοποιήσεις".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "αποφασισμένος να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο σχετικά με τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος είναι ο Κώστας Καραμανλής. Οι λίστες και οι δισκέτες με τους 150.000 και πλέον παρανόμως ελληνοποιηθέντες βρίσκονται ήδη στα χέρια του, ενώ οι αποδεικτικοί φάκελοι εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα συγκλονιστικά στοιχεία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι " η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν διεξοδικά όσα επισημαίνει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Ντογιάκος".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 December 2001 - 10:12:04 UTC