Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-02-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] ΑΕΙ - Εισαγωγή υποψηφίων
  • [05] Συνέντευξη Παπουτσή
  • [06] Μίλερ - Τρομοκρατία
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
  • [09] Δημοτικές εκλογές
  • [10] Αγρότες - Κινητοποιήσεις
  • [11] Καραμανλής - Επίσκεψη σε νοσοκομείο
  • [12] Σημίτης - Προτεραιότητες
  • [13] Φορολογικές αλλαγές
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Ενίσχυση επιχειρηματικότητας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/2002

    Η ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας του Χρήστου Παπουτσή για το Δήμο της Αθήνας και η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, η επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και το νομοσχέδιο για σημαντικές φορολογικές ρυθμίσεις για εταιρίες που αυξάνουν τις θέσεις απασχόλησής τους, είναι από τα σημαντικότερα θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αλλάζουν όλα στις προαγωγές των στρατιωτικών. Αυστηρότερα τα κριτήρια επιλογής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία. Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο "Σωτηρία".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νοσοκομεία-αχούρια. Ερείπια και εστίες μόλυνσης στις "σουίτες" του Παπαδόπουλου.

    Η ΑΥΓΗ: Χορός φοροαπαλλαγών για τους χορηγούς του "2004". Πολυνομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα με κίνητρα για συγχωνεύσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χάρισαν το Δήμο στη Ντόρα. Πάλι λάθος έκανε ο Σημίτης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Με ρήγματα και πολιτικές συγκρούσεις η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Προβλήματα και ανταρσίες εναντίον του κ. Κ. Σημίτη και του κ. Κ. Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει για ταξί και για επιβάτες. Η πρόταση του υπουργείου για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

    ΕΘΝΟΣ: Οι πρώτες 1.095 θέσεις για συμβασιούχους. Οι εγκρίσεις για ΕΛΓΑ, Ολυμπιακή, ΥΠΕΧΩΔΕ και υπ. Εθνικής Αμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο. Ο Χρήστος Παπουτσής θα σηκώσει τα βάρη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λήστεψαν και τους αγρότες. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακάλυψε το σκάνδαλο και μας σύρει στο ευρωδικαστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αιτήσεις-εξπρές για 4.119 θέσεις στο Δημόσιο. Ελεύθερες οι προσλήψεις στους δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φόρος-εξπρές για ΦΠΑ, εισόδημα. Προαιρετικά αυτοέλεγχος για 700.000 επιχειρήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ τρέμει την Λαϊκή Δεξιά. Και θα στραφή ακόμη πιο αριστερά.

    Espresso: Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας: Δεν με ικανοποίησε σεξουαλικά και τον κατάγγειλα για βιασμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παπουτσής κατά Ντόρας(;) στην Αθήνα. Πολιτική η μάχη για τον Δήμο της Αθηναίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις. Σήμερα η συνάντηση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αριστερά-Δεξιά ανοίγματα Παπουτσή για την Αθήνα.

    ΝΙΚΗ: Ανατροπή σκηνικού. Η υποψηφιότητα Παπουτσή συσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κοινωνική ασφάλιση-Συλλογικές συμβάσεις: Σε αγωνιστική επαγρύπνηση καλεί το ΠΑΜΕ.

    Traffic news: Πρώην υπάλληλός του τον μήνυσε: "Ο Πολατώφ μου έφαγε 103 εκ. και με έσπασε στο ξύλο".

    Η ΧΩΡΑ: Περίπατος της Ντόρας στην Αθήνα. Το ΠΑΣΟΚ στέλνει για σφαγή τον Παπουτσή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δεύτερο κύμα αυξήσεων. Ανατιμήσεις έως και 51% καταγράφηκαν ήδη μέσα στο Φεβρουάριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.012 νέες θέσεις εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προκαλούν οι Τούρκοι την ώρα που συναντώνται Παπαν-δρέου - Τζεμ. Επιβεβαιώνεται η αποστολή τουρκικής επιστολής στους "15" με την οποία επικρίνεται το ελληνικό ΥΠΕΞ.

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μέσα στο κλίμα που δημιούργησε η επιστολή Τζεμ για το Κυπριακό, αλλά και η κατευθυνόμενη προσπάθεια ανακίνησης θέματος "ρωσικών ελικοπτέρων" στην Κύπρο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Παπανδρέου και Τζεμ συναντώνται σήμερα στην Κωνσταν-τινούπολη, για να δώσουν ουσιαστικά το "εναρκτήριο λάκτισμα" του διαλόγου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "το τρέχον διήμερο στην Κωνσταντινούπολη είναι καθοριστικό, μέσω των συναντήσεων των κ. Παπανδρέου και Τζεμ για την εξέλιξη του λεγομένου "Ελληνοτουρκικού διαλόγου" - για τον οποίο τώρα η Αθήνα διαμηνύει ότι έχει τις ειλικρινέστερες προθέσεις αναγνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα πως από πλευράς Αγκυρας δημιουργούνται αντιπερισπασμοί και αποπρο-σανατολισμοί".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "είναι εμφανές ότι στην παρούσα φάση η Τουρκία έχοντας εξασφαλίσει μια βάσιμη συμπαράσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες των οποίων ωστόσο η εμπλοκή της στα ευρωπαϊκά θέματα περιορίζεται ύστερα από ένα σημείο κι έπειτα, τουλάχιστον στα πλαίσια της φανερής διπλωματίας, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο για να δημιουργήσει για ακόμη μια φορά τετελεσμένα γεγονότα έναντι της Ελλάδας".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "εξοργισμένος είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τη μυστική διπλωματία που έχει αναπτύξει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ, μετά την αποκάλυψη ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών είχε λάβει την επιστολή του Τούρκου ομολόγου του για το Κυπριακό, αλλά απέφυγε να ενημερώσει το Μαξίμου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "με επίθεση στους δημοσιογράφους επιχείρησε να υπερασπιστεί την τακτική της μυστικής διπλωματίας το υπουργείο Εξωτερικών αφήνοντας παράλληλα αναπάντητα καίρια ερωτηματικά για τη συνεργασία της Αθήνας με τη Λευκωσία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "από την απόρρητη αλληλογραφία του ΥΠΕΞ, που αποκαλύπτει ο "ΕΤ" εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Αγκυρα καταστρώνει σχέδιο ένταξης "μειονοτικού ζητήματος" στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, σε συνεργασία με τους γνωστούς σκληροπυρηνικούς κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν αναλάβει την προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων στη Θράκη".

    [04] ΑΕΙ - Εισαγωγή υποψηφίων

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "το δικαίωμα να κλείσει τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους χαμηλόβαθμους υποψηφίους έχει πλέον ο υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας μπορεί να ορίσει έναν ελάχιστο γενικό βαθμό πρόσβασης "ως προϋπόθεση συμμετοχής του υποψηφίου στη διαδικασία επιλογής των εισαγομένων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ".

    [05] Συνέντευξη Παπουτσή

    Πρωτοβουλίες για τολμηρά ανοίγματα, τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά, του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει τώρα ο κ. Χρήστος Παπουτσής, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο της Αθήνας. Μιλώντας στα ΝΕΑ ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "μπαίνουμε στον αγώνα για να κερδίσουμε" και τονίζει πως επιδίωξή του είναι "συνεργασία με όλους για το καλό της Αθήνας και ιδιαίτερα με εκείνους που μας ενώνει η κοινή αντίληψη για την κοινωνία των πολιτών". Συνεργάτες του ανέφεραν ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει αμέσως ο κ. Παπουτσής είναι και συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ) και του ΔΗΚΚΙ, αλλά και των κομμάτων της συντηρητικής πλευράς, εκτός της ΝΔ".

    [06] Μίλερ - Τρομοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πίεση προς την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να προχωρήσει σε συλλήψεις, αλλά και στην άσκηση διώξεων για το ζήτημα της τρομοκρατίας άσκησε χθες βράδυ σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης, Τόμας Μίλερ, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του κέντρου "Παύλος Μπακογιάννης" άφησε αρκετές αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να αγγίζη ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Παρά την πρόδηλη αδυναμία του κ. Καραμανλή να εκφράση την "παραδοσιακή" Δεξιά, στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται η "λαϊκή " Δεξιά. Και ήδη διεμβολίζει το ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα της εκλογικής πελατείας του".

    [08] Στρατιωτικοί εξοπλισμοί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας μας αναμένεται να φτάσουν οι εξοπλιστικές δαπάνες που θα συμπεριληφθούν στον οικονομικό σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα επόμενα χρόνια".

    [09] Δημοτικές εκλογές

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με τον Χρήστο Παπουτσή ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης "Κίνημα για την Αθήνα" Δημήτρης Μπέης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "παρά τις επιφυλάξεις τους και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς τους, βουλευτές και κομματικά στελέχη έδωσαν χθες το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή, ο οποίος φιλοδοξεί να δώσει νικηφόρα τη μάχη της Αθήνας. Στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι ο μόνος που πιστεύει ή έστω δηλώνει ότι ελπίζει σε νίκη στον πρώτο δήμο της χώρας με όποιον αντίπαλο από τη ΝΔ, προκαλώντας μάλιστα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να τολμήσει την αναμέτρηση".

    Η Espresso αναφέρει ότι "στην "πλάτη" του πήρε χθες ο Κώστας Λαλιώτης και τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά στη Χαριλάου Τρικούπη την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή για την Αθήνα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κήρυξε στην ουσία την έναρξη της προεκλογικής περιόδου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι " πάλι λάθος έκανε ο Σημίτης. Η απόφαση για την υποψηφιότητα Παπουτσή ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς προηγουμένως να γίνει σοβαρή συζήτηση στο επίμαχο ζήτημα των συμμαχιών που θα μπορούσαν να ακυρώσουν τα σχέδια του Κ. Καραμανλή, ο οποίος θεωρεί μια θεαματική νίκη στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να αξιοποιήσει τον παράγοντα Αβραμόπουλο και να διαμορφώσει μια συνεργασία με το ΚΕΠ".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "εδώ και αρκετές ημέρες τόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ όσο και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την τάση "εσωστρέφειας" που καλλιεργεί η Ντόρα Μπακογιάννη σε ό,τι αφορά την αναμενόμενη και εν πολλοίς δεδομένη υποψηφιότητά της στο Δήμο της Αθήνας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι "ως υπολογίσιμο αντίπαλο που δεν προκαλεί όμως φόβο αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τον κ. Χρ. Παπουτσή, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Αθηναίων από το ΠΑΣΟΚ".

    [10] Αγρότες - Κινητοποιήσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "χάρη στη ΝΔ δεν έκλεισαν οι δρόμοι, περηφανεύεται ο Κ. Μητσοτάκης και απαιτεί να της το αναγνωρίσει και η κυβέρνηση...Οι αγρότες βγάζουν τα συμπεράσματά τους για την υπονόμευση που δέχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αγροτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χτες στη Χαλκίδα και τη Λήμνο, ενώ η κυβέρνηση, με μια "ετεροχρονισμένη" νομοθετική ρύθμιση-πρόκληση, επιδιώκει να βγάλει "παρανόμως" εκτός επιδότησης περισσότερους από 200.000 τόνους βαμβακιού".

    [11] Καραμανλής - Επίσκεψη σε νοσοκομείο

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "το Νοσοκομείο Σωτηρία επέλεξε για να πραγματοποιήσει τη νέα αιφνιδιαστική επίσκεψή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Κ. Καραμανλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο νοσηλευτήριο".

    [12] Σημίτης - Προτεραιότητες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε μια περίοδο αμβισβήτησης και διαπάλης, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης εμφανίζεται αποφασισμένος να ανοίξει διπλό μέτωπο τόσο στο κρίσιμο πεδίο των εθνικών θεμάτων όσο και σ΄ αυτό της εσωτερικής πολιτικής. Οπως μεταδίδει προς πάσαν κατεύθυνση παρ΄ ότι υπάρχει διέξοδος της κωλυσιεργίας στον ελληνοτουρκικό διάλογο και η προοπτική της Χάγης το 2004, σκοπεύει να επιμείνει στην πολιτική του αναβαθμισμένου διαλόγου με την Τουρκία. Ταυτοχρόνως, στο εσωτερικό μέτωπο, ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει επιλέξει την πολιτική των συγκρούσεων και αναμένεται να δώσει σαφή δείγματα γραφής την προσεχή Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που εξειδικεύει την πρόβλεψη του Συντάγματος για το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτητών ΜΜΕ και εργοληπτών ή προμηθευτών του Δημοσίου".

    [13] Φορολογικές αλλαγές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "μείωση των φορολογικών συντελεστών μέχρι και 10% θα απολαμβάνουν από φέτος οι συγχωνευόμενες επιχειρήσεις, καθώς και όσες προχωρούν σε αύξηση της απασχόλησης. Τα σημαντικά αυτά φορολογικά κίνητρα, καθώς και πλήθος άλλων φοροαπαλλαγών προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρη-ματικότητας, που κατατέθηκε στη Βουλή".

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απασχόληση έναντι φόρων! Με το νομοσχέδιο για ανάπτυξη της επιχειρημα-τικότητας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Και κάποιοι...αγωνιούν για μια θέση στα παραπολιτικά!"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νόμος "σκούπα" για την ενίσχυση του επιχειρείν. Θετική παρέμβαση για συγχω-νεύσεις και ανεργία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Και μικρομεσαίοι στην αγορά καυσίμων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Από "ψιλό κόσκινο" τα κατασκευαστικά γκρούπ. Υπό αμφισβήτηση οι δυνατότητές τους".

    [15] Ενίσχυση επιχειρηματικότητας

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "η επέκταση των κινήτρων για συγχωνεύσεις και στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, αποτελεί τη σημαντικότερη παρέμβαση Χριστοδουλάκη στο νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 February 2002 - 16:07:11 UTC