Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-03-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/03/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] Καραμανλής - Βαρκελώνη
  • [05] Παρέμβαση για Μεσανατολικό
  • [06] Υπόθεση Κόκκαλη
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Ελλάδα - Ευρωπαϊκή προεδρία
  • [09] Σύνοδος κορυφής ΕΕ
  • [10] Διαφθορά
  • [11] Νέα διοίκηση ΟΤΕ
  • [12] Ολυμπιάδα - Εθελοντισμός
  • [13] Επίσκεψη Ιρανού Προέδρου
  • [14] Ελληνοτουρκικά
  • [15] Πρωτοβουλία για επιστροφή Μαρμάρων
  • [16] Ασφαλιστικό
  • [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [18] Ελλάδα - Ιράν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/03/2002

    Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό, ο διάλογος για το ασφαλιστικό και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΚουΜΠΑΡια με τoν εξευτελισμό. Η γύμνια της TV.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι 14 εστίες των ''μιζαδόρων''. Η κυβέρνηση παραδέχεται τη διαφθορά στο κράτος και εξαγγέλλει μέτρα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυξήσεις έως και 40% στο Δημόσιο ... αλλά και μειώσεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Συντάξεις: προεκλογικό πυροτέχνημα από την κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: Μείωση των συντάξεων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες. Δημιουργούνται νέες ασφαλιστικές ανισότητες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρπαξε 67 δις ο Κόκκαλης. Μεγάλη απάτη σε βάρος χιλιάδων μικροεπενδυτών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κακουργήματα η δωροληψία και η παράβαση καθήκοντος στο Δημόσιο. Τα δέκα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της διαφθοράς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το ΒΑΝ δείχνει Πάτρα-Γιάννενα. Τσελέντης: Επικίνδυνες οι επόμενες 15 ημέρες.

    ΕΘΝΟΣ: Εκτός ελέγχου οι εξωσωματικές. Αύξηση ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Εκρηξη στις μεγάλες ηλικίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατός κατοχής, δυσεβής, αιμοσταγής και παράνομος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανταρσία στη Βουλή. Εκρηξη οργής από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνητρα για συνταξιοδότηση έως το 2007. Τι θα ισχύσει για τους εργαζομένους σε Δημόσιο - ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διαφθορά. 15 εστίες, 10 μέτρα. Πρώτες: Πολεοδομίες, Εφορίες, Αστυνομία, Ταμεία κ.ά.

    ΕΣΤΙΑ: Το παρελθόν κουκουλώνεται. Με την μεταβολή του ''πόθεν έσχες''.

    Espresso: Γνωστό μοντέλο σε κύκλωμα ναρκωτικών. Συνελήφθη η Πέπη Τσερίκη και άλλοι τέσσερις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Ασφαλιστικό, ''θύμα'' του εκλογικού κύκλου. Αντί των απαραιτήτων οικονομιών, προκαλούν δαπάνες μέσω παροχών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 6 αλλαγές στις συντάξεις του δημοσίου. Συνταξιοδότηση στα 37 χρόνια εργασίας και στο δημόσιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με 4 παροχές χρυσώνει το κόψιμο των συντάξεων. Σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες.

    ΝΙΚΗ: Στα ... 10 μέτρα η διαφθορά. Δεκάλογος Σκανδαλίδη για τη διαφάνεια.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα σήμερα. Απορρίπτεται ο ασφαλιστικός μεσαίωνας.

    Traffic news: Εξομολόγηση - Σοκ. Φραντζέσκα: Είμαι ανύπαντρη μάνα μιας κόρης 2,5 ετών.

    Η ΧΩΡΑ: Γκάλοπ: Σαρώνει η ΝΔ με 9 μονάδες μπροστά. Ανοίγει η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 46 εστίες διαφθοράς. Η διϋπουργική επιτροπή αποφάσισε δέσμη 10 μέτρων για την εξυγίανση στο δημόσιο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοί χάνουν από τις αλλαγές. Εκλεισε ο πρώτος γύρος του ασφαλιστικού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιτέλους, κράτος Παλαιστίνης! Νέα τάξη πραγμάτων επιβάλλουν οι αγώνες των λαών.

    [03] Δημοσκόπηση

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι σαρώνει η Νέα Δημοκρατία. Βρίσκεται εννέα μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στους περισσότερους νομούς η διαφορά φθάνει τις 12 μονάδες. Το κλίμα δεν είναι πλέον αναστρέψιμο. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πλέον βεβαία την ήττα και είναι αποκαλυπτικό ότι ο Κ. Λαλιώτης χθες δήλωνε στους δημοσιογράφους πως ''οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα''.

    [04] Καραμανλής - Βαρκελώνη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''στη Βαρκελώνη βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλής προκειμένου να λάβει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα θέσει τα θέματα της ανεργίας και της απασχόλησης, ενώ θα θίξει το ζήτημα του ευρωστρατού και της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    [05] Παρέμβαση για Μεσανατολικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι ''να πάρει θέση η κυβέρνηση κατά της ισραηλινής επιδρομής, ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τον Κ. Σημίτη, σε χτεσινό τηλεφωνικό της διάβημα, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τη Βαρκελώνη''.

    [06] Υπόθεση Κόκκαλη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''σε στυγνή και κυνική ομολογία και μάλιστα ενώπιον δικαστών, για την καραμπινάτη απάτη της υφαρπαγής 67 δισεκατομμυρίων δραχμών, από τα 92 δις της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της INTRASOFT, με σκοπό να καλυφθούν τα φέσια της INTRACOM, προχώρησε ο αρχιλογιστής του ''εθνικού προμηθευτή'' και ''εκλεκτού'' της ΣΤΑΖΙ, γενικός οικονομικός διευθυντής της INTRACOM, Δημήτρης Κλώνης''.

    [07] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''στοιχεία από το βελγικό και ελβετικό μοντέλο συζητά ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Αναφερόμενος στις συζητήσεις επί του συνταγματικού που διεξάγονται στις απευθείας συνομιλίες, ο Ντενκτάς είπε πως ''θα μπορούσαμε να βοηθηθούμε από τα μοντέλα του Βελγίου και της Ελβετίας, όπου όμως τα καντόνια έχουν κυριαρχία''.

    [08] Ελλάδα - Ευρωπαϊκή προεδρία

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, όπως ο ευρωστρατός, το Μεσανατολικό και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να αναλάβει στη Βαρκελώνη, απ' όπου βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για τη σύνοδο κορυφής της Ευρω-παϊκής Ενωσης. Η Αθήνα εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας το α' εξάμηνο του 2003, στοχεύει από τη Βαρκελώνη να δώσει το στίγμα της χώρας που θα προωθήσει, παράλληλα με την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή, αλλά και μια φιλειρηνική πολιτική σε διεθνές επίπεδο''.

    [09] Σύνοδος κορυφής ΕΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ''αύριο στο δείπνο των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στο Εκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέ-τωπος με το θέμα του ευρωστρατού. Η τρέχου-σα ισπανική προεδρία επιδιώκει σαφώς τη διευθέτηση της εκκρεμότητας το αμεσότερο δυνατόν διατηρώντας ως βάση της διαπραγμά-τευσης το αμερικανοβρετανικό κείμενο βάσει του οποίοι ουδετεροποιείται το Αιγαίο και η Κύπρος. Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα δεδομένα είναι τόσο δυσμενή για την Αθήνα, ώστε η παρελκυστική τακτική κρίνεται ως ιδανικότερη συνταγή''.

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι ''το ζήτημα της συγκρότησης της ευρωπαϊκής άμυνας και ο σχετικός ρόλος της Ελλάδας ούτε πρόκειται να αποφασιστεί στη Βαρκελώνη ούτε θα συζητηθεί εν εκτάσει. Απλώς ο πρωθυπουργός ''θα δώσει ένα στίγμα στους εταίρους μας για τις απόψεις μας, για το πως βλέπουμε το όλο σύστημα και με ποιά διαδικασία προχωρούμε''. Κυβερνητικές πηγές και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Αν. Γιαννίτσης τονίζουν ότι ''η Ελλάδα ενδιαφέρεται να βρεθεί λύση για την ενεργοποίηση της ΚΕΠΑΑ που να την ικανοποιεί. Γι' αυτό και απορρίπτει το (βρετανο-τουρκικό) κείμενο και με τον εξωθεσμικό τρόπο που διαμορφώθηκε''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ''η Αθήνα γνωρίζει ότι εταίροι και Αμερικανοί θέλουν να κλείσει το θέμα του ευρωστρατού το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να προχωρήσουν αμέσως οι απαραίτητοι σχεδιασμοί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ για τις μελλοντικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει και αυτή την επιθυμία της να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν το θέμα, προσθέτει όπως ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει - για την ώρα - από τις προτάσεις που ετοιμάζει''.

    [10] Διαφθορά

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''με τη δέσμη δέκα μέτρων προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πανθομολογούμενο πρόβλημα διαφθοράς που υφίσταται σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα. Η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε χθες υπό τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, έθεσε τους άξονες των κυβερνητικών παρεμβάσεων''.

    [11] Νέα διοίκηση ΟΤΕ

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''σήμα προς την αγορά ότι επιτυγχάνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και εγγύηση προς τους διάφορους διαπλεκόμενους ανταγωνιστές ότι εφεξής η πίτα θα μοιράζεται σε περισσότερους του ενός προμηθευτές συνιστά η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει τους Ελ. Αντωνακόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΒ, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ. Στο νέο ΔΣ παραμένει ως απλό μέλος ο πρώην πρόεδρος Ν. Μανασής, ενδεικτικό των νέων επιχειρηματικών ισορρο-πιών''.

    [12] Ολυμπιάδα - Εθελοντισμός

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''και ... γκρίνια και προστριβές για το θέμα του εθελοντισμού κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για το 2004. Η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου-Δακαλάκη, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της όταν άκουσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προτείνει νομοθετική παρέμβαση για παροχές κινήτρων σε όσους δηλώσουν εθελοντές στους Αγώνες και τους Λάμπη Νικολάου και Νίκο Φιλάρετο να εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως αποχωρήσουν εθελοντές στη διάρκεια των Αγώνων''.

    [13] Επίσκεψη Ιρανού Προέδρου

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ''η δυνατότητα να παίξει η Ελλάδα έναν μεσολαβητικό ρόλο στη Μέση Ανατολή για ''να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων'' ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε στις συζητήσεις του στην Αθήνα ο Ιρανός πρόεδρος Μοχαμάντ Χαταμί χθες πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο κ. Χαταμί, τον οποίο υποδέχθηκε με θερμές ευχές ο Ελληνας πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, μίλησε για τον αναγκαίο διάλογο των πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στις αρχαίες σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας για την ειρήνη''.

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι ''ιδιαίτερη σημασίας χαρακτηρίζεται η τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μοχαμάντ Χαταμί αν ληφθεί υπόψιν η διεθνής συγκυρία αλλά και το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τα ενεργειακά αποθέματα του Ιράν''.

    Η Espresso προσθέτει ότι ''με δυσκολία κρύβουν τη δυσφορία τους οι Ηνωμένες Πολιτείες για την παρουσία του Ιρανού προέδρου στην Αθήνα. Οι σαφείς αποστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τη γραμμή που έχει χαράξει η Ουάσινγκτον η οποία εκφράζεται με τη λογική περί ύπαρξης ''άξονα του κακού'' (στον οποίον περιλαμβάνεται και το Ιράν) δείχνουν να ενοχλούν''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς συνεργασίας και διεθνών εξελίξεων εκάλυψαν οι συνομιλίες του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου με τον πρόεδρο του Ιράν κ. Μωχάμεντ Χαταμί, οι οποίες κατέληξαν στην υπογραφή πέντε συμφωνιών με σημαντικότερη από οικονομικής απόψεως αυτή της συνεργασίας των δύο χωρών για θέματα φυσικού αερίου. Ο κ. Στεφανόπουλος ομίλησε περί εξαιρέτων σχέσεων Ελλάδος- Ιράν σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο''.

    [14] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι ''άνοιξε τα χαρτιά της η Αγκυρα στον ελληνοτουρκικό διάλογο που ξεκίνησε προχθές θέτοντας όχι μόνο θέματα Αιγαίου αλλά ζητήματα μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, την οποία οι Τούρκοι διαπραγματευτές αποκαλούσαν ''τουρκική''. Σε συναγερμό βρίσκεται η τουρκική πρωτεύουσα εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένεϊ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα θίξει επίσης στους Τούρκους και το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης''.

    [15] Πρωτοβουλία για επιστροφή Μαρμάρων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι ''η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Μια πράξη πολιτισμού και δικαιοσύνης'' είναι το σύνθημα εκστρατείας που ξεκίνησε χθες στο Βέλγιο με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στους γερουσιαστές Φρανσουά Ρολάντς Ντι Βιβιέ (κεντρώος) και Πόλ Βίλε (φιλελεύθερος), οι οποίοι σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν την έναρξη της εκστρατείας που έρχεται να ενισχύσει την ανάλογη πρωτοβουλία, η οποία έχει ήδη ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία''.

    ΕΕ - Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Ελληνική πρόταση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''η ελληνική πλευρά αναμένεται να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με την προώθηση μέτρων για την ενίσχυση αυτής. Οπως σημείωσε μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Νίκος Χριστοδου-λάκης, με τη σύνοδο αυτή καθορίζεται ο νέος στόχος της Ευρώπης που είναι να προσαρμο-στεί η Οικονομία στις σύγχρονες απαιτήσεις, να γίνει πιο ανταγωνιστική και να ενισχυθεί η απασχόληση''.

    [16] Ασφαλιστικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι ''βορά στο βραχυ-πρόθεσμο πολιτικό όφελος γίνεται η επιβεβλη-μένη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Υστερα από τις γαλαντόμες υποσχέσεις προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προχώρησε χθες σε νέο κύκλο παροχών και προς τους ασφαλισμένους που εργάζονται στο Δημόσιο προσθέτοντας από την 1 Ιανουαρίου 2003 επίδομα 60.000 δρχ στον υπολογισμό της σύνταξης''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''τη μεσοπρόθε-σμη αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων έως και 30% αλλά και τη μακροπρόθεσμη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης - κατά περίπτωση- με παράλληλη δραστική περικοπή των συντάξεων έως και 10% σε συνδυασμό με ρυθμίσεις - υποσχέσεις σχετικά με τη βελτίωση των αποδοχών για τους μετά το 1993 ασφαλισμέ-νους προβλέπουν τα ... προεκλογικού χαρα-κτήρα μέτρα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες''.

    [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Μέτρα για ..."ψηφοφόρους". Σε ανέλπιστα ήρεμο κλίμα προχωρεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ναί" στη νέα ηγεσία του ΟΤΕ από την αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Δέκα μέτρα κατά της διαφθοράς. Γρήγορες δίκες. Πόθεν έσχες μέσω TAXIS. Νέο πλαίσιο για τις υπεράκτιες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Σκοντάφτει στο δημόσιο τομέα το ασφαλιστικό. Επιφυλάξεις και απειλή απεργίας από ΑΔΕΔΥ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Εμεινε αλώβητη η ελληνική οικονομία. Μικρές οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης".

    [18] Ελλάδα - Ιράν

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "πέντε σημαντικές συμφωνίες υπογράφηκαν χθες κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μ. Χαταμί στην Αθήνα, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 March 2002 - 15:59:41 UTC