Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Απεργία - Τραπεζοϋπάλληλοι
  • [04] Κρούσματα μηνιγγίτιδας
  • [05] Εκλογικός χάρτης
  • [06] Στεφανόπουλος - Επίθεση - Απάντηση
  • [07] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [08] Επικουρικές συντάξεις - Αύξηση
  • [09] Φαινόμενο Λεπέν - Προβληματισμοί
  • [10] Δημοτικές εκλογές
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Εργατική Πρωτομαγιά
  • [13] Ευρωστρατός
  • [14] Αρχιεπίσκοπος - Υγεία
  • [15] Κυπριακό
  • [16] Νομαρχιακές εκλογές
  • [17] Ελλάδα - Βαλκάνια
  • [18] Κυβέρνηση - Σενάρια ανασχηματισμού
  • [19] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [20] ΕΕ - PKK
  • [21] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [22] Βιομηχανία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/05/2002

    Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Κυπριακό και ο ευρωστρατός και οι συζητήσεις για αλλαγή του εκλογικού χάρτη είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επικουρικές συντάξεις - Αυξήσεις σε 36 ταμεία.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και ... ύβρεων. Βιβλία της Γ' Λυκείου προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Λύγισε από τη νηστεία ο Χριστόδουλος. Σαράντα μέρες με τσάι, ελιές και φρυγανιές.

    Η ΑΥΓΗ: ''Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη''. Πρωτομαγιά αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παλικάρι ο Χριστόδουλος. Εκοψε την ανάσα του κόσμου η ξαφνική λιποθυμία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Κλειστόν επί δεκαήμερον'' λόγω Πάσχα και απεργιών ... Κράτος και οικονομία πήγαν διακοπές ως την επόμενη Πέμπτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φρένο στα μικρά οικόπεδα από ΣτΕ. Να γιατί καθυστερεί η κατάθεση του νέου δασονόμου.

    ΕΘΝΟΣ: Απόφαση πιλότος για τα οικόπεδα εκτός σχεδίου. Αυστηρότεροι όροι δόμησης σε 25 νησιά του Αιγαίου από το ΣτΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Είχε ''μαγιά'' η Πρωτομαγιά, αλλά το ... τσουρέκι έκατσε! Αν και οξύτατα τα προβλήματα των εργαζομένων, κατώτερες των αναμενομένων οι συγκεντρώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σε ξένα χέρια η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσέλαβαν Αυστραλό ειδικό προκαλώντας αντιδράσεις και στην Αυστραλία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεκόρ εξόδου και ακρίβειας. Πάσχα: Μαζικό κύμα φυγής παρά τις μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οικοδομικό φρένο σε 25 νησιά. ΣτΕ: Ξεκαθαρίζει το επιτρεπόμενο ύψος-απαγορεύει πισίνες.

    ΕΣΤΙΑ: Μαγείρεμα με τις έδρες. ''Περίεργες'' συμπτώσεις ευνοούν το ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Με έστελναν σε πονηρά πάρτι με σεϊχηδες. Η Playmate 2001 Ιωάννα Λίλη αποκαλύπτει.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το άγχος της Ευρώπης βιώνει ο πρωθυπουργός. Ζητούμενο, η αναγέννηση της πολιτικής σε συνθήκες ύφεσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Διχασμένη'' Πρωτομαγιά. Μικρές αλλά με παλμό οι συγκεντρώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η μάχη στο Αιγαίο για τα 4 στρέμματα. Αγρια κόντρα δυο υπουργείων.

    ΝΙΚΗ: Τριχοτομημένο το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Αλλη πολιτική το Μαξίμου και άλλη η Χ. Τρικούπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτομαγιά 2002-Δυναμικό μήνυμα έντασης του ταξικού αγώνα.

    Traffic news: Εισβολή αστυνομικών στο TEMPO. Με σκοπό να συλλάβουν τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

    Η ΧΩΡΑ: Ερχεται η πραγματική αλλαγή. Πρωθυπουργικό μήνυμα από Καραμανλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 60 κατασχέσεις σπιτιών τη μέρα στη Θεσσαλονίκη. Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ιδιοκτητών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξοδος μαμούθ. Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δίχασε πάλι η Πρωτομαγιά. Δυο ξεχωριστές πορείες με μικρή συμμετοχή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

    [03] Απεργία - Τραπεζοϋπάλληλοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι ''σήμερα και τη μεθεπόμενη Παρασκευή (10 Μαΐου) θα ανοίξουν οι τράπεζες καθώς ''κλείνουν'' λόγω Πάσχα (Μ. Παρασκευή-Δευτέρα του Πάσχα), λόγω μεταφοράς της πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα και λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων για την Τετάρτη και Πέμπτη 8 και 9 Μαΐου, προκειμένου να πιέσουν τους τραπεζίτες για αυξήσεις που θα κινούνται τουλάχιστον στο 5% φέτος''.

    [04] Κρούσματα μηνιγγίτιδας

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι ''θρίλερ μηνιγγίτιδας εκτυλίσσεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στη Λαμία. Οι πηγές κάνουν λόγο για ύπαρξη ήδη 17 κρουσμάτων της νόσου και εκφράζονται φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες''.

    [05] Εκλογικός χάρτης

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να είναι η νέα κατανομή των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια, που ανεκοίνωσε την Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργείο Εσωτερικών. Γεγονός που γεννά τεράστια ερωτήματα, τα οποία οφείλει να διερευνήση είς βάθος η Νέα Δημοκρατία''.

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''ανοιχτή'' δηλώνει η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη, αλλά θέτει δύο προϋποθέσεις πρώτον ζητά η ατζέντα της συζήτησης να περιέχει μόνο το θέμα αυτό και δεύτερον ο διάλογος να γίνει μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου''.

    [06] Στεφανόπουλος - Επίθεση - Απάντηση

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι ''αυτή τη φορά η επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημο-κρατίας ήρθε από την Ακροδεξιά. Λίγες ώρες ύστερα από την ομιλία του στο Μεσολόγγι, όπου είχε αναφερθεί με επικριτικά σχόλια εναντίον όσων - όπως προέκυψε από πρόσφα-τη δημοσκόπηση - είχαν εμφανιστεί ευμενώς διακείμενοι έναντι της χούντας, ο δημοσιο-γράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος από τον τηλεοπτικό σταθμό ''Τηλεάστυ'' (που ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη) είπε ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά την περίοδο της χούντας Ιωαννίδη ... ''παρακαλούσε έξω από υπουργικά γραφεία προκειμένου να διοριστεί γραμματέας υπουργείου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''την αποδοκιμασία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας έχει προκαλέσει η επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Αφορμή στάθηκαν τα όσα ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπα-δόπουλος σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ (ιδιοκτησίας του προέδρου του κόμματος ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη), αμφι-σβητώντας την δημοκρατικότητα του κ. Στεφα-νόπουλου και αφήνοντας υπόνοιες για τη στάση του κατά τη διάρκεια της χούντας των συνταγ-ματαρχών''.

    [07] Συνέντευξη Καραμανλή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''η επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και το έργο που μπορεί να υλοποιηθεί είναι ήδη στους προγραμματισμούς του Κ. Καραμανλή, ο οποίος δηλώνει, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ότι τον ενδιαφέρει όχι να γίνει πρωθυπουργός, αλλά το τι θα αφήσει ως πρωθυπουργός. Καταδικάζει πολιτικές ακρότητες, αλλά δηλώνει ότι είναι ''ανθυγιεινό'' να εξοβελίζονται οι πολίτες με ''συντηρητικές αντιλήψεις''.

    [08] Επικουρικές συντάξεις - Αύξηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι ''αυξήσεις κατά μέσο όρο 2,5% προβλέπουν οι αποφάσεις για τις συντάξεις 33 επικουρικών ταμείων του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων''.

    [09] Φαινόμενο Λεπέν - Προβληματισμοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι ''η πολιτική σύγκρουση στη Γαλλία συνταράσσει τη Γηραιά Ηπειρο, μεταφέροντας κύματα πολιτικής αναζήτησης σε όλες τις χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε μια εναγώνια προσπάθεια αναζήτησης με κορυφαίους υπουργούς, προκειμένου να προσεγγίσει τις προβληματικές περιοχές και να κινητοποιήσει την κρατική μηχανή, κυρίως προς την κατεύθυνση απορρόφησης των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η οποία χωλαίνει επικίνδυνα''.

    [10] Δημοτικές εκλογές

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι ''η λύση του Παναγιώτη Φασούλα, του μόνου, ίσως, στελέχους του κυβερνώντος κόμματος που μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Πειραιά, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς - σύμφωνα με τις πληροφορίες - επίκειται και συνάντησή του με τον κ. Κ. Λαλιώτη. Στο προσκήνιο, επίσης, επανέρχεται το όνομα του πρώην υφυπουργού Αλέκου Βούλγαρη για τον Δήμο του Βόλου, καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανεξετάζει τη στάση του και οι πιθανότητες να πει ναι αυξάνονται σημαντικά''.

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ''ενιαίο πολιτικό σχέδιο για αντεπίθεση κυβέρνησης και κόμματος σε όλα τα μέτωπα επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλα τα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Το εν λόγω σχέδιο, με χρονικό ορίζοντα εξαετίας, περιλαμβάνει τους κυβερνητικούς στόχους από τώρα και ως τις εκλογές του 2004 αλλά και το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας με την ελπίδα να αποτελέσει την ευκαιρία για την ανασύνταξη του κυβερνητικού μετώπου''.

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''καλοκαιρινή αντεπίθεση'' σαλπίζει το ΠΑΣΟΚ: την πραγμα-τοποίηση 35 συνδιασκέψεων - αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα μέσα στο επόμενο τρίμηνο αποφάσισε το ''επικοινωνιακό όργανο'' του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε τη Μεγάλη Τρίτη. Στο κυβερνών κόμμα θέλουν να δώσουν έμφαση σε αυτές τις συνδιασκέψεις, τις οποίες θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν σε ''πολιτικά γεγονότα'', με την παρουσία τόσο του κ. Κ. Σημίτη όσο και των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης των ψηφοφόρων, εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών''.

    [12] Εργατική Πρωτομαγιά

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, σε έναν υποτονικό εορτασμό αφού τα κατα-στήματα ήταν ανοιχτά για τις πασχαλινές αγορές αλλά και λόγω της μετάθεσης της αργίας για την επόμενη εβδομάδα. Η έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, οδήγησε και τις δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην πρεσβεία του Ισραήλ''.

    [13] Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ένας ακόμη κύκλος εντονότατων πιέσεων ανοίγει για το θέμα του Ευρωστρατού, καθώς όλοι οι Ευρω-παίοι εταίροι εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να προχωρήσουν σε αλλαγές του βρετανοτουρκικού κειμένου που συντάχθηκε ερήμην της Αθήνας και αξιώνουν την άνευ όρων υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "παραμένει το αδιέξοδο στις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ για το θέμα του ευρωστρατού, καθώς ούτε η Αθήνα, αλλά ούτε και οι εταίροι δείχνουν διάθεση να μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενημερώνοντας προχθές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, ανέφερε ότι είχε μια άκαρπη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο αρμοστή για τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή απόψεων".

    [14] Αρχιεπίσκοπος - Υγεία

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ''ένα λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό επεισόδιο που υπέστη χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ανησύχησε τους συνεργάτες του, ευτυχώς, όμως, η μικρή περιπέτεια της υγείας του έληξε χωρίς περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες''.

    [15] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''εξέλιξη στο εθνικό θέμα δεν βλέπει ο πρωθυπουργός, παρά τις συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς, ενώ εντείνονται οι συντονισμένες πιέσεις από ΝΑΤΟ - ΕΕ για να κλείσει το θέμα του Ευρωστρατού με βάση το απαράδεκτο κείμενο της Αγκυρας''.

    [16] Νομαρχιακές εκλογές

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''ο κύβος ερρίφθη. το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αποφάσισε να κάνει την έκπληξη και να κατεβάσει για ην υπερ-νομαρχία Αθηνών τη Μιλένα Αποστολάκη. Εκ των πραγμάτων ωστόσο, θα έχουμε και άτυπη κόντρα μεταξύ δύο λαμπερών κυριών: της Ντόρας Μπακογιάννη και της Μιλένας Αποστολάκη''.

    [17] Ελλάδα - Βαλκάνια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμί-ζει ότι "'υφέρπουσα' κρίση στα Βαλκάνια διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών αλλά και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου".

    [18] Κυβέρνηση - Σενάρια ανασχηματισμού

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "επίμονα σενάρια που φέρουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό έρχονται εκ νέου στη δημοσιότητα, με αφορμή την 'έκθεση' στελεχών της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την ανάγκη για αντιστροφή του κλίματος.

    [19] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ εκτιμά ότι "οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στον τομέα αυτόν. Οι ελληνικές αρχές, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο συνεργασίας που προώθησαν οι κύριοι Παπανδρέου - Τζεμ, επαναπροώθησαν αριθμό λαθρομεταναστών στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές αντέδρασαν και στις 8 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα προς την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, κατηγορώντας την Αθήνα για παραβίαση του πρωτοκόλλου συνεργασίας επανεισδοχής. Την ημέρα εκείνη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετέφερε και την απειλή των Τούρκων στρατιωτικών ότι 'αφού οι Ελληνες δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία, καλύτε-ρα να την καταργήσουμε...".

    [20] ΕΕ - PKK

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) με έκτακτη, νυχτερινή συνεδρίαση των πρέσβεων μονίμων αντιπροσώπων (ΚΟΡΕΠΕΡ) τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες αποφάσισε ομόφωνα, με συνοπτικές διαδικασίες, ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK είναι 'τρομοκρατικό' και ως εκ τούτου παράνομο στο σύνολο της ευρωπαϊκής επικράτειας".

    [21] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ζητούνται 600 δις δρχ. από ιδιωτικά κεφάλαια για συμμετοχή στο Γ' ΚΠΣ".

    ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Δυο "Βαρελότα" σκάνε στα χέρια του Σημίτη. Η ελληνική προεδρία θα κληθεί να διαχειριστεί μια ευρωπαϊκή και μια παγκόσμια κρίση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ηλεκτρονικό τσεκ-απ σε όλες τις συνταγές. Το ΙΚΑ ελέγχει 25 εκατ. συνταγο-γραφίες 8.500 ιατρών που εκτελέστηκαν από 9.500 φαρμακεία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στο στόχαστρο της ΓΣΕΕ τώρα το φορολογικό. Το ασφαλιστικό θεωρείται λήξαν. Το βάρος σε δικαιότερη κατανομή των φόρων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στοίχημα Χριστοδουλάκη για ρυθμό ανάπτυξης 3,8%. Αντιπερισπασμός στη σκληρή έκθεση Παπαδήμου".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοίγει ταχύτητα" η ελληνική βιομηχανία. Τι δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου".

    [22] Βιομηχανία

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται τώρα σε τροχιά ανάκαμψης, επωφελούμενη από την αναθέρμανση της παγ-κόσμιας οικονομίας και από τη διατήρηση της εγχώριας ζήτησης σε ικανοποιητικά επίπεδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 May 2002 - 14:16:47 UTC