Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία
  • [04] ΑΔΕΔΥ - Απεργία
  • [05] Λογαριασμοί Mayo
  • [06] Διοικητής Τράπεζας Ελλάδας
  • [07] Δημοσκόπηση
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Εκόνομιστ - Ελλάδα
  • [11] Αιγαίο - Ελεγχοι για τρομοκρατία
  • [12] Γ' ΚΠΣ - Απάντηση Σημίτη
  • [13] Ευρωστρατός
  • [14] Αυθαίρετα
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Συνάντηση πρωθυπουργού - ΣΕΒ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/05/2002

    Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ΕΕ για το Β και Γ ΚΠΣ, το Κυπριακό, ο ευρωστρατός και ο απόηχος της δημοσκόπησης της V.PRC είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι νέοι μισθοί στρατιωτικών-διπλωματών. Αναλυτικοί πίνακες για όλες τις βαθμίδες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Γκάλοπ'' για ... Κάφρους! Μπροστά 9% η ΝΔ, αλλά με πρωθυπουργό Σημίτη και υπουργούς ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φτάνει πια! Εκτροπή του ΠΑΣΟΚ από την κοινή λογική.

    Η ΑΥΓΗ: Εκλογικά ''μπαλώματα'' με το Γ΄ ΚΠΣ. Την Πέμπτη υπουργικό συμβούλιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αναξιόπιστοι οι ''υπουργοί'' του Καραμανλή. Ενώ η ΝΔ ''προηγείται'' στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος προτιμάει τον Σημίτη και τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ΣτΕ: Γκρεμίστε τα 600.000 αυθαίρετα σε όλη τη χώρα. Η απόφαση του Ε΄ τμήματος απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε ποιά οικόπεδα θα χτίζετε νόμιμα.

    ΕΘΝΟΣ: Δουλειά σε 2.000 νέους το επόμενο δίμηνο. Προσλήψεις: Πρεμιέρα στο νέο σύστημα από τους Δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με Μπουστιές γίνεται, τώρα, πουτινάκι! Σήμερα, ο ηγέτης Πασών των Ρωσσιών προσκυνά τις ΗΠΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συλλογική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Ακης. Αναζωπυρώνεται η συζήτηση για τη διαδοχολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάπνισμα τέλος σε εστιατόρια - κέντρα διασκέδασης. Υπ. Υγείας: Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ρύθμισης/Φόβοι για αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: E.L.L.A.D.A. Τρελάναμε τους Ευρωπαίους κατά το Eurostat. Είμαστε φουγάρα, παχύσαρκοι, αλλά και κορακοζώητοι.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ σε αδιέξοδο. Χαριστική βολή η νέα δημοσκόπησις.

    Espresso: Ρόζ κύκλωμα φωτογράφιζε πελάτες για να τους εκβιάσει! Είχε τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το μέγα άγος των εργολάβων. Με επιθετικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να αλλάξει το καθεστώς χρηματοδότησης των έργων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μήνυμα προς την Αγκυρα. Το ενιαίο αμυντικό δόγμα βρίσκεται σε ισχύ διαμήνυσε ο Γ. Παπαντωνίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το Ασφαλιστικό γέννησε ανασφάλεια. Δεν μας καλύπτουν τα Ταμεία λέει το 61,3%.

    ΝΙΚΗ: Κλίμα πόλωσης. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ερίζουν, ακόμη και για το ... χρώμα της Δημοκρατίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Συναγερμός για την κοινωνική ασφάλιση.

    Traffic News: Το νέο VIAGRA σκοτώνει. Συναγερμός για το χάπι του έρωτα.

    Η ΧΩΡΑ: Ενα τρις η ''τρύπα'' της διαφθοράς. Ο Σημίτης εκλιπαρεί τον Μπαρνιέ για συμβιβασμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Πέφτει χρήμα'' στους δημόσιους υπαλλήλους. Από την 1η Ιουλίου καταβάλλονται οικογενειακό και δεύτερη δόση ειδικού επιδόματος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 8.406 νέες ευκαιρίες στο ένθετο για την αγορά εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Θάβουν'' το μετρό για χάρη της EXPO. Η κυβέρνηση προωθεί τη λύση τραμ.

    [03] Εκκλησία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο για τα περίεργα ''αλισβερίσια'' στενών συνεργατών του με επιχειρηματίες, που αφορούσαν την ανάθεση του έργου κατασκευής του ξενοδοχείου της Εκκλησίας. Αλισβερίσια που κατέλυαν κάθε έννοια διαφάνειας και δημιουργούσαν αλγεινή εικόνα για την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είχαμε συστήσει στον Αρχιεπίσκοπο να παρέμβει προσωπικά για να σταματήσει εν τη γενέσει του το κυοφορούμενο σκάνδαλο. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (προκήρυξη και υποβολή προτάσεων με συνοπτικές διαδικασίες μόλις δύο ημερών) μας δικαίωσαν στην πρώτη φάση''.

    [04] ΑΔΕΔΥ - Απεργία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''σε ευρύτερες κινητοποιήσεις οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό, αλλά και για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα ο Σ. Παπασπύρου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με απεργιακή κλιμάκωση τον Ιούνιο και με μεγαλύτερη ένταση στις αρχές του φθινοπώρου''.

    [05] Λογαριασμοί Mayo

    Η Traffic News γράφει ότι ''σύγκρουση Μητσοτάκη - Λαλιώτη. Αύριο εκδικάζεται η αγωγή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ''.

    [06] Διοικητής Τράπεζας Ελλάδας

    Η Espresso σημειώνει ότι ''νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες εξελέγη από το γενικό συμβούλιο του ιδρύματος ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής Νικόλαος Γκαργκάνας. Για τη θέση του απερχόμενου Λουκά Παπαδήμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της ΕΚΤ ως ενδιαφερόμενος φερόταν και ο έτερος υποδιοικητής της Τράπεζας κ. Θωμόπουλος''.

    [07] Δημοσκόπηση

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''αναξιόπιστο συρφετό χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου την σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ παρά το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να προηγείται κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες από το ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό Σημίτη και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ψηφίζουν οι Ελληνες. Την παράξενη αυτή αλήθεια επιβεβαίωσε και η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας V-PRC που δημοσιεύτηκε στα χθεσινά ΝΕΑ''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''το ΠΑΣΟΚ ευρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Η τελευταία δημοσκόπησις της V.PRC - που εδημοσίευσαν χθες τα ΝΕΑ- δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται συνεχώς. Και δεν είναι τόσο η ίδια η διαφορά των 8,8 ποσοστιαίων μονάδων που έχει σημασία, όσο η διαχρονική εξέλιξις της μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα όρια της φαρσοκωμωδίας κάνει με τη στήριξη του φιλοκυβερνητικού Τύπου το ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε κάφρους''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''το κυριότερο ίσως εύρημα της νέας δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία VPRC έγκειται στην προσγείωση όσων επί σειρά ετών προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τον μύθο ότι το ''μεγάλο όπλο'' του ΠΑΣΟΚ είναι οι Κώστας Σημίτης . Για πρώτη φορά αναδείχθηκε με τόση σαφήνεια ότι το βασικότερο πλεονέκτημα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζεται όχι στον αρχηγό του αλλά στην πληθώρα ικανών στελεχών που διαθέτει''.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''ξανακτύπησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, πυροδοτώντας σενάρια και ταράζοντας τα νερά του σημιτικού μπλοκ εξουσίας, αλλά των δελφίνων. Ζητά να εκλέγονται δύο έως τρεις αντιπρόεδροι από το συνέδριο. Ουσιαστικά διακηρύσσει ότι ο κ. Σημίτης είναι ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των καιρών. Τι ζητήματα μπαίνουν για την οργανωτική συνδιάσκεψη που ίσως αποδειχθεί λαιμητόμος για το εξουσιαστικό μπλοκ Σημίτη. Για ολέθρια συνδιάσκεψη μίλησε ο Θεοδ. Πάγκαλος''.

    [09] Κυπριακό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''με την έξοδό του από το νοσοκομείο ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Ετσεβίτ με δηλώσεις του στην εφημερίδα ''Μιλιέτ'' σκληραίνει ακόμη περισσότερο την τουρκική στάση στο Κυπριακό. Οι θέσεις που διατυπώνει ο κ. Ετσεβίτ έχουν βαρύνουσα σημασία, καθώς μέσα στον Ιούνιο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, όπου εκτός των άλλων θα εξετασθεί και το θέμα της Κύπρου''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''μήνυμα προς την Αγκυρα σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους ''Σισμίκ'', απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντω-νίου. Υπενθύμισε ότι το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα βρίσκεται σε ισχύ. Ο κ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, σχολιάζοντας την πλεύση του ''Σισμίκ'' στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και την περίπτωση θερμού επεισοδίου. Υπογράμμισε, ότι βάση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, η Ελλάδα θα θεωρήσει επίθεση εναντίον της, κάθε επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    [10] Εκόνομιστ - Ελλάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''εκλογές στο τέλος του 2003 και ήττα του ΠΑΣΟΚ προβλέπει η ετήσια έκθεση ειδικής διαβαθμισμένης έκδοσης του βρετανικού περιοδικού ''Εκόνομιστ''. Διαπιστώνει επίσης σοβαρή πιθανότητα επιστροφής στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    [11] Αιγαίο - Ελεγχοι για τρομοκρατία

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''τουλάχιστον τέσσερις ''στενές παρακολουθήσεις'' ύποπτων πλοίων για ανάμειξη σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν κάνει στο Αιγαίο δύο ελληνικά πολεμικά πλοία, τα οποία έχουν διατεθεί σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο πλαίσιο του συμμαχικού αντιτρομοκρατικού αγώνα από τις αρχές Μαΐου. Η συμμετοχή αυτή στο θαλάσσιο ''δίχτυ'', που έχει στηθεί για εντοπισμό μετακινήσεων τρομοκρατών, είναι διαφορετική από το αίτημα για υποψίες σε ύποπτα πλοία που θέτει τώρα η Ουάσιγκτον σε περίπου 20 χώρες σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα''.

    [12] Γ' ΚΠΣ - Απάντηση Σημίτη

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''σκληρή απάντηση στον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα κοινοτικά προγράμματα, Μισέλ Μπαρνιέ, έδωσε, με επιστολή του, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός έδωσε πλήρη απάντηση στις αιτιάσεις του κοινοτικού επιτρόπου σχετικά με τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση που απορροφά η Ελλάδα, και παράλληλα αφαίρεσε ένα από τα επιχειρήματα που επρόκειτο να επικαλεσθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής στην αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία''.

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι ''η κυβέρνηση διαχειρίζεται με αδιαφάνεια τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων με την ελπίδα ότι μπορεί να αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προειδοποίηση της Κομισιόν ότι θα παγώσει η ροή κονδυλίων 3 δις ευρώ, τα μισά γιατί διαπιστώθηκαν υπερβάσεις και κακοτεχνίες στα έργα του Β' ΚΠΣ και τα άλλα μισά γιατί δεν είχαν προβλεφθεί οι αναγκαίοι εθνικοί πόροι για συγχρηματοδότηση έργων του Γ' ΚΠΣ. Θορυβημένοι στο υπ. Οικονομίας επισπεύδουν τα έργα του Β' ΚΠΣ, ώστε να τελειώσουν πριν από τις δημοτικές εκλογές''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι ''το άγος των εργολάβων, τα υπερκέρδη των κατασκευαστών, τα έργα που δεν τελειώνουν ποτέ, όλα εκείνα που χρόνια τώρα επισημαίνονται από τον Τύπο αλλά ουδείς προσέχει αναδεικνύονται κατά τρόπο αποκαλυπτικό στις επιστολές που αντήλλαξε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους συναρμοδίους υπουργούς κ. Νικ. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή και την κ. Βάσω Παπανδρέου. από την επίμαχη αλληλογραφία, που παρουσιάζει η ''Κ'' αποκαλύπτεται ο μηχανισμός κατασπατάλησης των πόρων του ελληνικού λαού''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''πανικόβλητη η κυβέρνηση μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να ''κλείσουν οι στρόφιγγες'' της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας αφενός σκανδαλώδους διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων και αφετέρου ολιγωρίας στην εκπόνηση προγραμμάτων για την απορρόφησή τους, κατέφυγε και χθες στην πάγια τακτική της παραπληροφόρησης και της επίρριψης των ευθυνών της στη... ΝΔ! Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου''.

    [13] Ευρωστρατός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η διαπραγμάτευση στους κόλπους της ΕΕ για το θέμα του ευρωστρατού εξακολουθεί "με δυναμικό χαρακτήρα" ενώ ούτε οι εταίροι ούτε η αμερικανική πλευρά έχουν θέσει χρονο-διάγραμμα λήξης. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει ότι το κείμενο της Αγκυρας πρέπει να τροποποιηθεί, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπρόσθετες διασφαλίσεις προς την Ελλάδα και πέρα από το συγκεκριμένο κείμενο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "απομονωμένη μεταξύ εταίρων και συμμάχων, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα υπάρξει, μέχρι το τέλος της ισπανικής προεδρίας στην ΕΕ, κάποια συμβιβαστική πρόταση που θα διασώζει τα προσχήματα και θα επιτρέπει στον πρωθυπουργό να δεχτεί τις αμερικανο-βρετανικές ιδέες για τον ευρωστρατό".

    [14] Αυθαίρετα

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο 2242/94 βάσει του οποίου προωθούνται οι εντάξεις στα σχέδια πόλης περιοχών με αυθαίρετα κτίσματα κάθε είδους (το ΥΠΕΧΩΔΕ υπολογίζει τον αριθμό τους στις 600.000). Το σκεπτικό του ΣτΕ είναι ότι δεν μπορεί να εντάσσονται εκ των υστέρων στα σχέδια της πόλης διαμορφωμένες περιοχές αυθαιρέτων, διότι το κράτος επιβραβεύει έτσι την αυθαιρεσία. Το ανώτατο δικαστήριο θεωρεί ότι έπρεπε να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα και να σχεδιαστούν εξαρχής οι περιοχές αυτές. Αν η ολομέλεια του ΣτΕ επικυρώσει την απόφαση, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου ώστε να τεθεί τάξη στην εκτός σχεδίου δόμηση η οποία σε όλη τη χώρα είναι κατά κανόνα αυθαίρετη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "χιλιάδες οικοπεδούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους, καθώς ξεκινά από τον ερχόμενο μήνα η χωροταξική ανασυγκρότηση της χώρας. Και ενώ ο περίφημος "δασονόμος" παραμένει ερμητικά κλειστός στο γραφείο του υπουργού Γεωργίας, ξεκινά ο διάλογος για πέντε κατ' αρχήν περιφέρειες, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη, απ' όπου ξενικά η χωροταξική ανασυγκρότηση".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Ανταγωνισμός για τα κεφάλαια που λιμνάζουν. Αποκλειστική συνέντευξη του Kurt Weltemeier". Επισημαίνει την έλλειψη διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα τη δυσχερή προσέλευση ξένων επενδυτών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Τα 4 αιτήματα του ΣΕΒ στον πρωθυπουργό. Σε καλό κλίμα η συνάντηση της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών με τον Κ. Σημίτη".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Τα 4 σημεία τριβής ΣΕΒ με κυβέρνηση. Συνάντηση με Σημίτη για φορολογικό, αναπτυξιακό, ασφαλιστικό και Γ' ΚΠΣ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Απολογητική απάντηση στην απειλή για το Β' ΚΠΣ. Επιστολή Σημίτη στον επίτροπο Μπαρνιέ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Σκοτώνουν" μετοχές και κερδίζουν στα Παράγωγα. Ρευστοποιώντας "δανεικά" χαρτιά. Η αγορά μπαίνει σε φαύλο κύκλο".

    [16] Συνάντηση πρωθυπουργού - ΣΕΒ

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Η ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση, ο υπό αναμόρφωση αναπτυξιακός νόμος και η υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ ήταν θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΣΕΒ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 May 2002 - 15:35:31 UTC