Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ερευνες - ''17Ν'' - Ξηρός
  • [04] Ερευνες - ''17Ν'' - Κουφοντίνας
  • [05] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [06] Αυθαίρετα
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/07/2002

    Η πορεία των ανακρίσεων του Σάββα Ξηρού και οι έρευνες για τον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφορικά με τις σχέσεις τους με τη "17 Νοέμβρη", οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, η τύχη των αυθαιρέτων κτισμάτων και η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οικοδομήσιμο το 25% της Επικράτειας. Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων προαναγγέλλει η Βάσω.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ναι, ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο Κουφοντίνας. Το παραδέχθηκε ήδη η κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στην ΚΥΠ από το '84 ο Κουφοντίνας. Αυτόπτες μάρτυρες τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στην Κατεχάκη.

    Η ΑΥΓΗ: Ξηροί ... οι καρποί της έρευνας! Περίεργη τροπή της επιχείρησης κατά της ''17 Νοέμβρη''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιά είναι η ξανθιά της 17Ν. Σε κλοιό η όμορφη Μάγδα Καπετ...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το αίνιγμα του αρχηγού. Η έρευνα στον κύκλο του κ. Αλ. Γιωτόπουλου. Πληροφορίες και φήμες για την ταυτότητα της ιστορικής ηγεσίας της ''17Ν''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο μισό ο φόρος για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.

    ΕΘΝΟΣ: Πόσο πέφτει η φορολογία για γονικές παροχές-κληρονομιές. Μειώνονται οι κλίμακες-Ευνοϊκή ρύθμιση και για τις μετοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα ... ευλογήσει την σημαία της ''Μεγάλης Βουλγαρίας''. Παράνομη ''εκκλησία'' των Σκοπίων στην Αριδαία αναζωπυρώνει το ''Μακεδονικό''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανακρίνονται οικογενειακώς. Τελικά η φαμίλια του Παπα-Τριαντάφυλλου είναι η ''17 Νοέμβρη'';

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξηρές ... συλλήψεις οικογενειακού χαρακτήρα. Αντιτρομοκρατική: Προσαγωγές με C-130 - Αδιέξοδο στις έρευνες για τον ηγετικό πυρήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αερογέφυρα για 17Ν τη νύχτα. Αδελφός του Ξηρού και άλλος ένας με C-130 από Θεσσαλονίκη.

    ΕΣΤΙΑ: Οι πολιτικές επιπτώσεις. από πιθανές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Η 17Ν έφτασε μέχρι το σπίτι του Χρυσοχοϊδη! Περίεργη επίθεση πριν από λίγο καιρό. Πυροβολισμοί με τους φρουρούς του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αερομεταφορά υπόπτων ''17Ν''. Επιχείρηση με C-130 από τη Θεσσαλονίκη. Επανεξετάζεται ο ρόλος των αδελφών Ξηρού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αφαντος ακόμη ο Δ. Κουφοντίνας. Στην Αντιτρομοκρατική τα τέσσερα αδέλφια του Σ. Ξηρού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νυχτερινή ''σκούπα'' για 17Ν. Πάνω από 10 ύποπτοι στην Ασφάλεια.

    ΝΙΚΗ: Οργιάζουν τα σενάρια για τον ''αρχηγό''. Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την ονοματολογία. Ενταλμα σύλληψης για τον Κουφοντίνα. Προσαγωγές των αδελφών του Ξηρού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα εγκληματικά σχέδια κατά των λαών. Τι προβλέπει το προσχέδιο Μπους.

    Traffic news: Μια ανάσα από την πρώτη γυναίκα της ''17Ν''. Βρέθηκε το αποτύπωμά της στη γιάφκα Παγκρατίου. Ανακρίνονται τα αδέλφια του Ξηρού, ενώ ο ιερέας πατέρας του δηλώνει ότι τον φροντίζουν σαν πρωθυπουργό.

    Η ΧΩΡΑ: Δάνεια και από Αγροτική. Και ευρωπαϊκή επιχορήγηση στο μελισσοκόμο που ... χάριζε το μέλι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη Χαλκιδική ψάχνουν το Δημήτρη Κουφοντίνα. Ανακρίθηκαν τρία αδέρφια του Σάββα Ξηρού που μένουν στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υπουργός των λαθών. Ομολογία προχειρότητας του Γ. Πασχαλίδη για την EXPO.

    [03] Ερευνες - ''17Ν'' - Ξηρός

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''στην τελική ευθεία μιας πρώτης φάσης, για την εξάρθρωση της ''εκτελεστικής'' ομάδας της ''17Ν'', φαίνεται ότι εισέρχεται από χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επιχειρώντας να αποσπάσει καταθέσεις για τη συμμετοχή σε ''επιχειρήσεις'' της οργάνωσης και άλλων ανθρώπων από το περιβάλλον του Σάββα Ξηρού''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''νυχτερινή επιχείρηση αερομεταφοράς δύο ατόμων σχετιζόμενων με το νέο γύρο προανακριτικών ερευνών για την οργάνωση 17Ν, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Επιβάτες της πτήσης, που πήρε διαστάσεις θρίλερ, ήταν ο 30χρονος Βασίλης Ξηρός, αδελφός του τραυματία βομβιστή Σάββα και ένας ακόμη ''άγνωστος'' άνδρας που ενδεχομένως σχετίζεται με τον τρίτο άνθρωπο στις γιάφκες της οργάνωσης που έγραψε χθες η ''Ε''. από νωρίς το απόγευμα εξεταζόταν στην Αντιτρομοκρατική και ο 44χρονος Χριστόδουλος Ξηρός''.

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι ''έναν εκ των ιδρυτών της 17Ν υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''απροσδόκητη εξέλιξη προσλαμβάνουν οι έρευνες για την τρομοκρατία. Οι αρχές, αφού επί μέρες διακίνησαν το σενάριο ότι η ''17Ν'' είναι οργάνωση κακοποιών, τώρα στρέφουν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του τραυματία βομβιστή''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ''σε κλοιό η όμορφη Μάγδα Καπετ... Ποιά είναι η ξανθιά της 17Ν. Τι συνδέει την κοσμική κυρία με τον ηγετικό πυρήνα και ένα από τα θύματα της οργάνωσης ''φάντασμα''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''η Κυβέρνησις Σημίτη επιδιώκει να αποκομίση από την εξάρθρωση της τρομοκρατίας σημαντικά πολιτικά οφέλη. Αυτό υποδηλούν οι δηλώσεις των περισσοτέρων στελεχών της. Προσπαθούν να εμφανίσουν την εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη'' ως άθλο και, μέσω αυτού, να πείσουν την κοινή γνώμη για την αποτελεσματικότητα της Κυβερνήσεως''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''μαζική οικογενειακή σύλληψη των αδελφών Ξηρού μεταβάλλει άρδην τη δημιουργηθείσα εικόνα των ερευνών και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τη σχέση και τον ρόλο τους στην όλη υπόθεση αναζήτησης των τρομοκρατών της ''17 Νοέμβρη''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ''ενώ η διοχετευόμενη ονοματολογία και σεναριολογία καλά κρατούν, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ξανά τέσσερα αδέλφια του Σ. Ξηρού, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη''.

    [04] Ερευνες - ''17Ν'' - Κουφοντίνας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''το πρώτο ένταλμα σύλληψης, αν και για τα διαρκή εγκλήματα δεν υφίσταται ανάγκη εκδόσεως εντάλματος, όπως λένε δικαστικοί κύκλοι, εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα - και για σημειολογικούς λόγους. Οι διαφωνίες των δικαστικών κύκλων ουσιαστικά δεν αλλάζουν τη διαδικασία αλλά, όπως πάντα, οι νομικές ερμηνείες λαμβάνουν διαστάσεις ενστάσεων''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''στο ρυθμό ενός πραγματικού οργίου σεναρίων, τόσο σε ό,τι αφορά τον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο όμως και τον 'αρχηγό', καθώς και την οικογένεια Ξηρού, κινείται πλέον ολόκληρη η υπόθεση της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης '17Ν'''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''από μαθητής 'μπήκε' στο ΠΑΣΟΚ ο Κουφοντίνας. Επισήμως, το διέψευσε χθες το ΠΑΣΟΚ. Αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε προεκλογική προπαγάνδα υπέρ του κυβερνώντος κόμματος στο νομό Αχαΐας''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''μιλάνε στην 'Α' υπάλληλοι της ΕΥΠ που τον αναγνώρισαν. Τον κρατούν ή τον καλύπτουν;''

    H ESPRESSO αναρωτιέται ''τρομοκράτης ή ΚΥΠατζής; Η μήπως και τα δύο; Τα ερωτήματα προβάλλουν αμείλικτα και το θρίλερ με τον Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει απρόσμενες διαστάσεις ύστερα από πληροφορίες αλλά και τις καταγγελίες θείου του στις Σέρρες ότι ο υπ΄ αριθμόν 1 καταζητούμενος στη χώρα μας ήταν πράκτορας της ΕΥΠ στη δεκαετία του '80... Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον πιθανό διπλό ρόλο (του ΚΥΠατζή και του τρομοκράτη) κάνει ακόμα πιο δύσκολο και επιτακτικό το έργο των διωκτικών αρχών, που καλούνται να ρίξουν άπλετο φως για το ρόλο και την ενδεχόμενη ανάμειξη των διωκτικών αρχών στις τρομοκρατικές οργανώσεις''.

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ''τσουβάλι τα λεφτά στον Κουφοντίνα από τράπεζες και Ευρώπη για να βάζει βόμβες και για να παίρνει μέρος σε προεκλογικές εκστρατείας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''άλλα δύο μέλη της οικογένειας Ξηρού βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο αδελφός του Βασίλης ο οποίος μεταφέρθηκε με C-130 από τη Θεσσαλονίκη στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με άλλο ένα άτομο, γνωστό στην οικογένεια. Ο καταζητούμενος Δ. Κουφοντίνας φαίνεται ότι έχει στα χέρια του ένα από τα ιστορικά 45άρια της '17Ν' και χειροβομβίδες. Η κυβέρνηση, εξάλλου, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του καθηγητή Α. Γιωτόπουλου στην υπόθεση''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι ''στη συμπλοκή μελών της '17 Νοέμβρη' με αστυνομικούς στα Σεπόλια την 20η Νοεμβρίου του 1991 είχε χρησιμοποιηθεί ένα από τα 45άρια πιστόλια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις δύο γιάφκες της οργάνωσης''.

    [05] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''σε σημαντικές ελαφρύνσεις στη φορολογία κληρονομιών και γονικών παροχών, ιδιαίτερα όταν τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν την πρώτη κατοικία, προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, το αφορολόγητο για τον άγαμο θα φτάνει στα 62.000 ευρώ και για τον έγγαμο τα 97.000. Ανάλογη κλιμάκωση θα υπάρχει για καθένα από τα παιδιά της οικογένειας του κληρονόμου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ''σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, όσον αφορά τη φορολόγηση των 'εξωχωρίων' επιχειρήσεων, πρώτιστος στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η φορολογική εξομοίωση για τα ακίνητα, είτε αυτά έχουν δηλωθεί στο εσωτερικό της χώρας είτε σε άλλες χώρες''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι ''ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης προωθείται η ισοδύναμη φορολογική αντιμετώπιση, ενώ με τη δεύτερη φάση θα διαμορφωθούν συνθήκες, ώστε να μην υπάρχουν κίνητρα εγκατάστασης των ελληνικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε άλλες χώρες''.

    [06] Αυθαίρετα

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) ''το 25% της επικράτειας της χώρας θα ενταχθεί σε σχέδιο πόλης έως το 2006. Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Η ενέργεια αυτή θα σημάνει ταυτόχρονα τη νομιμοποίηση του συνόλου σχεδόν των σημερινών αυθαιρέτων. Η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι είναι προτιμότερο να αναλάβουν τη δημιουργία του σχεδίου οι δήμοι καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ανάληψη της ενέργειας αυτής από την Κεντρική Εξουσία θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του σχεδίου''.

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''η διαφαινόμενη εξάρθρωση της '17 Νοέμβρη', θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διοργανώσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών, εκτίμησαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Αμυνας και Πολιτισμού που συνεδρίασαν υπό τον πρωθυπουργό για να εξετάσουν τα τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Γενική πεποίθηση του κ. Σημίτη και των κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Παπαντωνίου και Βενιζέλου, ήταν πως αν τελικά εξαρθρωθεί η κορυφαία ελληνική τρομοκρατική οργάνωση, το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας του ''Αθήνα 2004'' θα επιλυθεί εν ριπή οφθαλμού και η μεγάλη κερδισμένη από αυτό θα είναι η ''Ισχυρά Κυρία'' των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, που πλέον γίνεται πανίσχυρη''.

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Θύματα του ΟΤΕ οι επενδυτές. από τη λογιστική αναπροσαρμογή της συμμετοχής στη ROMTELECOM''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Φορολογικό πακέτο Νο2 για τα ακίνητα. Αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει τη δεύτερη εισήγηση Χριστοδουλάκη για τους φόρους''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Αμετάκλητα από το 2003 τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Ο Ν. Χριστοδουλάκης απορρίπτει την εισήγηση της επιτροπής για αναβολή''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Γλιτώνουν τους φόρους εφ' όσον τους επενδύσουν. Τι προβλέπεται για τη μεταβίβαση μετοχών εισηγμένων και μη''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Επενδύσεις σε μετοχές συστήνουν οι ξένοι διαχειριστές. Ολοκληρώνεται ο πτωτικός κύκλος στα χρηματιστήρια''.

    [09] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Αφορολόγητη η μεταβίβαση ακινήτου αξίας έως 62.000 ευρώ σε περιπτώσεις κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής. Σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τη μεταβίβαση μετοχών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 10:54:47 UTC