Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2002
  • [02] Τρομοκρατία- Ερευνες για "17Ν"
  • [03] Φορολογικές μεταρρυθμίσεις
  • [04] Απόφοιτοι ΤΕΕ για ΤΕΙ
  • [05] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [06] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2002

    Οι έρευνες της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ''17 Νοέμβρη'', οι ομολογίες Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού για συμμετοχή τους σε δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, η αποκάλυψη της ταυτότητας του Αλέκου Γιωτόπουλου, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και η αποτυχία αποφοίτων ΤΕΕ για ΤΕΙ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το άγνωστο παρασκήνιο της σύλληψης Γιωτόπουλου. Ξηλώνεται η ηγεσία. Τι είπε ο ηγέτης της ''17Ν'' στους ''συντρόφους'' του σε συνάντηση στο Βελιγράδι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Είμαι αντάρτης πόλεων και πολιτικός κρατούμενος''. Τρελή δήλωση του ''σκληρού'' Αλ. Γιωτόπουλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Λειψός'' αρχηγός ο 58χρονος Γιωτόπουλος. 6ος στη λίστα των 21 υπόπτων που έδωσαν οι ΗΠΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Να χυθεί άπλετο φως στο σκοτάδι της τρομοκρατίας. Το κουβάρι να ξετυλιχθεί μέχρι το τέλος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η καυτή λίστα της 17Ν. Τυφλο-πόντικας του Γιωτόπουλου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυτός είναι ο Γιωτόπουλος. Η άγνωστη ζωή του αρχιτρομοκράτη. Μαρτυρίες και τεκμήρια για τον άνθρωπο που αναζητούσαν 28 χρόνια.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ: Κρατούν και τον ιδρυτή. Φωνητικό αποτύπωμα αποκαλύπτει την ταυτότητα του Νο1.

    ΕΘΝΟΣ: Τετ-α-τετ. Ο αποκαλυπτικός διάλογος Γιωτόπουλου- Χριστόδουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν ήταν λειψή η επιχείρηση των Λειψών. Βαθιά μέσα στο τούνελ της 17Ν η Αντιτρομοκρατική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο φως οι εκτελεστές στο σκοτάδι οι συνδετικοί κρίκοι. Μετά τη σύλληψη του καθοδηγητή της ''17 Νοέμβρη'' Α. Γιωτόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μια κασέτα αποκαλύπτει τον ιδρυτή. Ερευνες: Βρέθηκε στο διαμέρισμα του Βύρωνα μαζί με βίντεο- ''διαθήκη''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομολογούν εις άφεσιν αμαρτιών. Ανακρίνονται άλλοι δύο, ο ένας ως εκτελεστής.

    ΕΣΤΙΑ: Ιστορική η ευκαιρία. Για την οριστική εξάλειψη του κακού.

    Espresso: Το βίντεο που πρόδωσε τον Γιωτόπουλο. Μπλόκο στην Υδρα για να μην το σκάσει η Γαλλίδα γυναίκα του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο αρχηγός της ''17Ν'' δίνει διευκρινίσεις... Είναι ο ''Λάμπρος'', που έδινε τις εντολές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα ντοκουμέντα. Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εξάρθρωση της 17Ν-Τι μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και φονιάς ο ''ιδεολόγος'' αρχηγός. Τα ραντεβού του θανάτου με την ''οικογένεια''.

    ΝΙΚΗ: Εσβησε το άστρο της ''17Ν''. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Απλός καθοδηγητής ή ''αρχηγός''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλα ''φέσια'' στην αγορά και χρεοκοπίες μικρών επιχειρήσεων. Στοιχεία Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    Traffic news: Ερωτας από το παρελθόν έδωσε τον καθηγητή. Ποια είναι η μοιραία γυναίκα. Ψάχνουν τα στεγανά ΕΥΠ και υπουργείου Εξωτερικών για τη 17Ν.

    Η ΧΩΡΑ: Ομολογίες με καυτά ερωτήματα και σκοτεινά κενά. Πακετάρουν τη δεύτερη γενιά σε μια οικογένεια δολοφόνων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χειροπέδες στη ''17Ν''. Συνελήφθησαν και ανακρίνονται άλλα δύο πρόσωπα-κλειδιά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οικογένεια ''17 Νοέμβρη''. Τρία από τα αδέλφια Ξηρού ομο-λόγησαν τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση.

    [02] Τρομοκρατία- Ερευνες για "17Ν"

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''τυφλοπόντικας του Γιωτόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών. αποκαλύψεις τους 'δεσμούς' των τρομοκρατών. Πού βρίσκεται η κοσμική κυρία που εκτελούσε χρέη συνδέσμου της τρομοκρατικής οργά-νωσης;''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι ''ο Αλέκος Γιωτόπουλος κατά τις πρώτες ώρες της εξέτασής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αρνήθηκε ότι λέγεται Γιωτόπουλος επιμένοντας στο 'Μιχάλης Οικονόμου'. Οταν μετά την ταυτοποίηση του προσώπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Φώτης Νασιάκος του είπε ότι ο αριθμός της ταυτότητας του 'Μιχάλη Οικονόμου' αντιστοιχούσε σε γυναικεία ταυτότητα τότε ο Γιωτόπουλος παρα-δέχθηκε ότι λέγεται 'Γιωτόπουλος Αλέξανδρος' αντιμετωπίζοντας υπεροπτικά τους αστυνο-μικούς. Λέγεται ότι ανάλαβε την 'πολιτική ευθύνη' για τις ενέργειες της '17Ν' ζητώντας να μιλήσει ... σε δημοσιογράφους''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τα αποτυπώματα στις προκηρύξεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Πάτμου, αλλά και η κατ΄ αντιπαράστασιν εξέταση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με τον, κατ΄ ομολογίαν του, εκτελεστή της '17 Νοέμβρη' από το 1983 Χριστόδουλο Ξηρό, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο εξηντάρης ψαρομάλλης με το λευκό δέρμα, που προσήχθη προχθές το απόγευμα από τους Λειψούς, είναι ο καθοδηγητής και ιδρυτής της '17Ν' της πιο σκοτεινής οργάνωσης της μεταπολίτευσης''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''Ενημερώνοντας χθες το μεσημέρι τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δήλωσε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο εμφανιζόμενος ως Μιχάλης Οικονόμου παραδέχθηκε τελικώς κατά την ανάκριση του -η οποία συνεχίζεται- πως πρόκειται για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. 'Να περιμένετε και άλλες σημαντικές αποκαλύψεις', φέρεται να επί λέξη ο Κ. Σημίτης, ο οποίος αν και απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά περί αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο που διαδραμάτισε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στην πορεία της 17 Νοέμβρη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αποκαλύπτει ότι από ''Ερευνες: Βρέθηκε στο διαμέρισμα του Βύρωνα μαζί με βίντεο- 'διαθήκη' Μια κασέτα που από-καλύπτει τον ιδρυτή της '17Ν'. Ο Γιωτόπουλος ζήτησε να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Ανατριχίλα από το δολοφονικό αμόκ του Χριστόδουλου Ξηρού''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''την αρχή του τέλους της αιματηρής ιστορίας της '17Ν', που σαν απειλητική σκιά απλώθηκε στη μεταπολιτευτική περίοδο, σηματοδοτούν οι ομολογίες κατηγορουμένων για τρομοκρατική δράση και η σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, επί καιρό φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης. Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν τα δύο αδέλφια του Σάββα Ξηρού, ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης καθώς και ο Δ. Γεωργιάδης, οι οποίοι ομολόγησαν τη συμμετοχή τους σε δολοφονικές πράξεις και ληστείες της '17Ν'''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ ''μόλις ... 17 ημέρες χρειάστηκαν ουσιαστικά, από τότε που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, για να αποκαλυφθεί το αληθινό πρόσωπο της '17 Νοέμβρη'. Η... κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε, προχθές το βράδυ, στη σύλληψη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου επισφραγίζει την οριστική εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς το κουβάρι των αποκαλύψεων για τα 27 χρόνια της δραστηριότητάς της ξετυλίγεται, πλέον, με απίστευτη ταχύτητα, φθάνοντας, όπως όλα δείχνουν, μέχρι την ιστορική ηγεσία, στην οποία εκτιμάται ότι ανήκει ο τροτσκιστικών ιδεολογικών αναφορών γαλλοτραφής 'καθη-γητής' που συνελήφθη στους Λειψούς''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ''βαθιά μέσα στο τούνελ της 17 Ν η Αντιτρομοκρατική. Ενώ τα παπαδοπαίδια ανοίγουν τον δρόμο στον Εισαγγελέα, για άλλα μέλη της Οργάνωσης''.

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ''την ανάγκη ο ελληνικός λαός να μη βάλει σε δεύτερη μοίρα τα μεγάλα προβλήματά του στο όνομα των διεργασιών για την 'εξάρθρωση' της '17 Νοέμβρη' τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την Άρτα. Παράλληλα επισήμανε ότι 'κρίκοι που συνδέουν τη '17Ν' με τις ξένες υπηρεσίες και άλλα κέντρα ήδη είναι κομμένοι ή θα κοπούν και οι έρευνες δε θα φτάσουν ως εκεί'. Ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Σε τρεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα, ενώ έγιναν και νέες συλλήψεις. Ανακρίνεται επίσης ο Αλ. Γιωτόπουλος, ο οποίος συνελήφθη προχτές στους Λειψούς''.

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι ''ακούγοντας κανείς τον κατάλογο των εγκλημάτων της '17 Νοέμβρη', τον οποίο ανέγνωσε χθες ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Φ. Νασιάκος, μοιραίως θα αναλογίσθηκε τις ευθύνες της πολιτείας για όλα αυτά. Διότι δεν είναι δυνατόν μία οργάνωσις μερικών ατόμων να έχη διαπράξει τόσες δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, βομβιστικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών και ληστείες πάσης φύσεως, χωρίς να έχη βρεθή ούτε ένα ίχνος της επί 27 ολόκληρα χρόνια''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''η υπόθεση της 17Ν παίρνει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη και εξ όσων προκύπτουν, όλοι ως τώρα 'ομολογούν εις άφεσιν αμαρτιών', επωφελούμενοι προφανώς από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χθες οι αδελφοί Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, κατηγορούμενοι για τέλεση ή συμμετοχή σε σειρά εγκληματικών πράξεων της 17Ν. Χθες βράδυ προσήχθη και η Μαρί Τερέζα Πεϊνό, σύντροφος του Αλέκου Γιωτόπουλου, που φέρεται ως αρχηγός της 17Ν - του 'Λάμπρου', όπως κατά τις Αρχές τον αποκάλεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, όταν τους έφεραν σε αντιπαράσταση στην Ασφάλεια''.

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι ''είχε σκοτώσει -στις πρώτες επιθέσεις της 17Ν- ο φερόμενος ως αρχηγός Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είχε επίσης συμμετοχή και σε ληστείες. Την ίδια στιγμή από ομολογίες των αδελφών Ξηρού περιγράφονται τα μυστικά ραντεβού του αρχηγού με τους 'εκτελεστές' του.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι ''η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται μια ανάσα από τη σύλληψη του ιδρυτή. Θρίλερ με την ομολογία του καθηγητή. Ζήτησε τα κανάλια για να απευθύνει διάγγελμα''.

    Η ΧΩΡΑ αναρωτιέται ''ποιοί 'δούλεψαν' δίπλα στον Χριστόδουλο Ξηρό στις εκτελέσεις Μομφεράτου, Νορντίν, Αγγελόπουλου, στις απόπειρες κατά Βαρδινογιάννη, Κάρρος, Τσαντ και Παλαιοκρασσά. Ποιοι ειδικοί έφτιαχναν τις εκατοντάδες βόμβες και ποιος έδωσε τη χαλασμένη βόμβα στον Σάββα Ξηρό. Ποιοι σκότωσαν τους εισαγγελείς''.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''στον κλοιό των διωκτικών Αρχών βρίσκεται και ο εν ζωή ιστορικός ιδρυτής της '17 Νοέμβρη'. Οι αστυνομικές Αρχές μετά τη σύλληψη του 'καθοδηγητή' και εκ των ιδρυτών της οργάνωσης Αλ. Γιωτόπουλου, έχουν πλέον στοιχεία και για την ταυτότητα του νούμερο ένα της οργάνωσης. 'Οδηγός' τους είναι ένα φωνητικό αποτύπωμα που διαθέτουν εδώ και οχτώ περίπου μήνες από τηλεφωνική συνομιλία του Αλ. Γιωτόπουλου με τον 'συνοδοιπόρο' του και θεωρούμενο ως τον βασικό ιστορικό ιδρυτή της οργάνωσης. Η Αντιτρομοκρατική προετοιμάζει πλέον μεθοδικά το επόμενο βήμα της για το 'μεγάλο ψάρι'.

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''ψάχνουν τα στεγανά ΕΥΠ και υπουργείου Εξωτερικών για τη 17Ν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ διερωτάται ''τι κρύβεται πίσω από το μειλίχιο ύφος του Αλ. Γιωτόπουλου. Εκ των ιδρυτών της δολοφονικής οργάνωσης. Τροτσκιστής με ρίζες. Προέβαλε αντίσταση στο στρατιωτικό καθεστώς με ... άλλη ταυτότητα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι ''στο σπίτι του βρέθηκαν η γραφομηχανή και προκηρύξεις της 17Ν. Ανθρωπος-κλειδί και η γυναίκα του. Κατέγραψε τον εαυτό του σε βίντεο-διαθήκη, στο οποίο λέει: 'Είμαι ο Γιωτόπουλος, αρχηγός της 17Ν'''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''κομμάτι κομμάτι αποκαλύπτεται το παζλ της οργάνωσης- μυστήριο. Ενώ ήλθαν στο φως πρόσωπα και ονόματα που φωτίζουν τη δομή και την ιεραρχία της '17Ν', άγνωστα παραμένουν τα πρόσωπα που συγκροτούν τον πυρήνα της ιστορικής ηγεσίας της οργάνωσης. Εκεί λείπουν ακόμη τα άτομα-συνδετικοί κρίκοι, ανάμεσα στις αρχικές οργανώσεις που μέχρι σήμερα είναι το ενιαίο διοικητήριο της οργάνωσης-φάντασμα, ολοένα και νέες ενδείξεις και πληροφορίες συνθέτουν μια πειστική εικόνα της εξέλιξης της '17Ν' από τους 'σοφούς πατεράδες' έως την προσαγόμενη πλέον στα δικαστήρια περιβόητη τρίτη γενιά τρομοκρατών''.

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ισχυρό σοκ ένιωσε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, όταν, χτες το πρωί, το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον έφερε αντιμέτωπο με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Αιφνιδιάστηκε. Προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να προσποιηθεί ότι δεν τον ξέρει. Οι διωκτικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ηγετικών στελεχών της '17 Νοέμβρη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) μιλά για ''τα πολλά πρόσωπα του 'αρχοντάνθρωπου Γιωτό-πουλου που ήξερε από καλό φαγητό και κρασί΄'. Είχε καταδικαστεί ερήμην στη δικτατορία με το όνομα 'Ιατρόπουλος'. Το 'who is who' της οικογένειας Γιωτοπούλου''.

    [03] Φορολογικές μεταρρυθμίσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''δέκα μέτρα για την φορολογική ελάφρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές και τις δωρεές, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Την εξίσωση του ποσού απαλλαγής από το φόρο για γονικές παροχές ή κληρονομιές ακινήτων που περιέχονται σε συζύγους ή τέκνα με το φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά, αποφάσισε την Πέμπτη η Κυβερνητική Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομίας. Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων κατά 200 εκατ. ευρώ, ενώ θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αφορολόγητου ποσού για πρώτη κατοικία και θα μειώσει σημαντικά την επιβάρυνσή της. Η απαλλαγή φθάνει μέχρι τα 65.000 ευρώ και επομένως δεν καλύπτει, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, τις μεταβιβάσεις μεγάλων και πολυτελών κατοικιών''.

    [04] Απόφοιτοι ΤΕΕ για ΤΕΙ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 67% βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση οι απόφοιτοι των ΤΕΕ, που συμμετείχαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΤΕΙ''.

    [05] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικο-νομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Τόνωση της αγοράς ακινήτων. Με τη Β' δόση της φορολογικής μεταρρύθμισης''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αποφάσεις για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Καζίνο. Η κυβέρνηση επιταχύνει τις αποκρα-τικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων σε ενέργεια-τουρισμό''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Επιτέλους τέλος! ''17Ν'': Μετά τον καθοδηγητή η ώρα του ιδρυτή-Προσαγωγές υπόπτων στην Πάτμο-Νέα πρόσωπα σε ανάκριση''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Σκληροί όροι Κομισιόν για το τέταρτο πακέτο. Πρόκριμα η σωστή υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ από την Ελλάδα''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Φορολογική ασυλία στην κληρονομιά μετοχών. Κίνητρο για επιστροφή των επενδυτών στο ΧΑΑ''.

     

    [06] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Δέκα μέτρα που αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων κατά 200 εκατ. ευρώ, αποφάσισε χθες η κυβερνητική επιτροπή, υιοθετώντας τις προτάσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές. Τα μέτρα, που αποτελούν το δεύτερο πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης (το τρίτο θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου) θα λάβουν μορφή νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, ενώ στοχεύουν στην ορθολογικότερη λειτουργία της αγοράς ακινήτων και τον περιορισμό γραφειοκρατίας και φορο-αποφυγής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 July 2002 - 10:58:37 UTC