Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-07-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/07/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία-Ερευνες-Συλλήψεις-Απολογίες
  • [04] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Επιχορηγήσεις
  • [05] Αγροτική πολιτική
  • [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [07] Μικρομεσαίοι-Υφεση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/07/2002

    Οι έρευνες για τη "17 Νοέμβρη", οι συλλήψεις και οι απολογίες, η αγροτική πολιτική και τα προγράμματα επιχορηγήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στο φως οι λογαριασμοί της ''17Ν''. Στοιχεία-φωτιά στα χέρια των αρχών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ερχεται η σειρά των γυναικών. Ενώ υπόσχονται ότι σύντομα θα συλληφθούν και οι ''εγκέφαλοι''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κρύψτε τους ''νονούς'' της 17 Νοέμβρη. Τα ''γερασμένα μυαλά'' πιέζουν από το παρασκήνιο.

    Η ΑΥΓΗ: Κόκκινη κάρτα σε κίτρινα κανάλια. Παρέμβαση του ΕΣΡ για την τρομο-''ενημέρωση''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καθηγητές Πανεπιστημίου οι υπαρχηγοί της 17Ν. Σε ασφυκτικό κλοιό οι Καλογ..... και Γαρδ.... Κοντά στην ''ξανθιά'' της οργάνωσης η ΕΛΑΣ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το μυστικό του Σερίφη. Κατηγορείται επισήμως για τον Γουέλς αλλά δεν παραπέμπεται για φόνο. Τι κρύβουν ''Λάμπρος'' και Αντιτρομοκρατική. Αναιρούν τις καταθέσεις τους οι Θεσπρωτοί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το νέο πρόγραμμα ''Επιχειρείτε ηλεκτρονικά''.

    ΕΘΝΟΣ: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της 17ης Νοέμβρη. Με 2 σπίτια και 11 βιβλιάρια καταθέσεων ο Γιωτόπουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενας - ένας για να μη πλακωθεί κανένας. Αλλη μία σύλληψη, χθες, για... να μη ξεχνιόμαστε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοίγουν οι φάκελοι υπόπτων του ΕΛΑ. Τρομοκρατική ομάδα με 150 στελέχη που δρα από το 1975.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 12 χτυπήματα του ... Ταινία και η απολογία Σερίφη. ΕΛΑΣ: Επιχείρηση-θρίλερ τα μεσάνυχτα στη Μυτιλήνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι 17 της 17Ν. Τρεις συν ο Κουφοντίνας από την πυραμίδα διαφεύγουν - ''γνωστός'' ο ένας.

    ΕΣΤΙΑ: Το ''στίγμα'' της Μεταπολιτεύσεως. Και το όνειδος της τρομοκρατίας.

    Espresso: Ποιός κρατάει το ταμείο με τα δις της 17Ν. Ερευνα για τους μυστικούς λογαριασμούς και τις εταιρείες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο ''κήπος των θαυμάτων'' της ''17Ν'' ανεξάντλητος ... Νέα στοιχεία οδηγούν τις Αρχές πολύ πέρα από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε κλοιό μια γυναίκα της ''17Ν''. Επαινοι του Λευκού Οίκου για την πορεία των ερευνών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο συνιδρυτής της 17Ν σε κλοιό. Είχε τον κωδικό ''Σαρδανάπαλος''. Τον ξέρουν αλλά δεν έχουν στοιχεία.

    ΝΙΚΗ: Ιδρυτικό μέλος της 17Ν έχει ομολογήσει. Εμμεση παραδοχή από την ανακοίνωση της αστυνομίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέες ψεύτικες υποσχέσεις προς τους βαμβακοπαραγωγούς. Αγανακτισμένοι οι αγρότες.

    Traffic news: Ανδρέας Μικρούτσικος: Είμαι θύμα τρομολαγνίας. Τον ''βούλιαξαν'' μόνο και μόνο για να βρουν θέμα εκτός 17Ν.

    Η ΧΩΡΑ: 2 οικογένειες τα έκαναν όλα. Ξηροί και Σερίφηδες η πρώτη και η δεύτερη γενιά του τρόμου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Για τρομοκράτες δεν υπάρχει παραγραφή. Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών και συνταγματολόγου Ανδρέα Λοβέρδου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τώρα τρέχουν για τα έργα στη Θεσσαλονίκη. Τι συζήτησαν στο μίνι Υπουργικό Συμβούλιο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι Αμερικανοί γνώριζαν για τον Ξηρό; Ενώ επίκειται σύλληψη γυναίκας σήμερα - αύριο.

    [03] Τρομοκρατία-Ερευνες-Συλλήψεις-Απολογίες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι ''εντοπίστηκε το ''ταμείο'' των τρομοκρατών και ερευνώνται οι μυστικές συναλλαγές τους. Η Αντιτρομοκρατική μελετά στοιχεία για ομόλογα και μετοχές. Συνελήφθη ο Πάτροκλος Τσελέντης ή ''Αλέκος'' ή ''Ταινίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι ''στη συμπρωτεύουσα μία από τις τρεις γυναίκες - μέλη. Ποιά η δράση του Παύλου Σερίφη. Συνέλαβαν και τον ... ''Ταινία'', που φωτογράφιζε τις δολοφονίες της ''17Ν''. Ανακαλύφθηκαν νέες γιάφκες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ''Νικήτας Β'' ο τσιλιαδόρος Σερίφης. Ψάχνουν τώρα για τον αληθινό ''Νικήτα''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''το Ραδιοτηλεοπτικό εγκαλεί τηλεοπτικούς σταθμούς για αυθαιρεσίες που θολώνουν την ενημέρωση και περιορίζουν τη δημοκρατία. Εξηγήσεις ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καθυστερήσεις Διώτη στην κατάθεση Σάββα Ξηρού''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι ''δύο καθηγητές Πανεπιστημίου και ένα ακόμα δημόσιο πρόσωπο συνθέτουν μαζί με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο τον ηγετικό πυρήνα της 17 Νοέμβρη''.

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι ''έσπασε'' και μιλάει στις διωκτικές αρχές ο σκληρός της ''17Ν'' με το ψευδώνυμο ''Ταινίας'' ή ''Αλέκος'' (που συνελήφθη χθες), κατά κόσμον Πάτροκλος Τσελέντης, η ανάκριση του οποίου συνεχιζόταν ως το πρωί προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία για τη δράση των τρομοκρατών''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''στα 17 υπολογίζει η Αντιτρομοκρατική ότι θα φθάσουν τα πρόσωπα που μετέχουν στη 17Ν μετά και τη χθεσινή σύλληψη του Πάτροκλου Τσελέντη ή ''Αλέκου'' ή ''Ταινία''. Αναζητούνται τρία σημαντικά πρόσωπα εκτός του Δ. Κουφοντίνα. Ο 55χρονος ''Νικήτας'' της πρώτης γενιάς, ένας 45χρονος με ρόλο στρατολόγου, του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένο πρόσωπο που δεν έχει εντοπισθεί και ο 40χρονος με τον κωδικό ''Αρης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ''σε εξέλιξη βρισκόταν τη νύχτα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Μυτιλήνη για νέα σύλληψη τρομο-κράτη. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Δ. Κουφοντίνα, ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται για άλλο μέλος της 17Ν''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι ''βασικό μέλος της 17Ν αποτελεί ο συλληφθείς χθες ''Αλέκος'' ή ''Ταινίας'', κατά κόσμον Πάτροκλος Τσελέντης. Αρνείται τις κατηγορίες ο Παύλος Σερίφης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι ''η οργάνωση με τη μαζικότερη συμμετοχή στο αντάρτικο πόλης έχει διεισδύσει στην κρατική μηχανή και παρείχε πληροφορίες από πρώτο χέρι, αλλά και στήριξη στη δολοφονική προβοκατόρικη οργάνωση ''17 Νοέμβρη''. Επίκεινται συλλήψεις και επώνυμων που θα προκαλέσουν σοκ στην κοινωνία''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ''οι Αρχές αναζητούν ηγετικό στέλεχος με το κωδικό όνομα ''Σαρδανάπαλος''. Νυχτερινή επιχείρηση - θρίλερ στη Μυτιλήνη για τον Κουφοντίνα''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''προχθές ακούσθηκε για πρώτη φορά από τα χείλη του Πρωθυπουργού ότι η τρομοκρατία ήταν ''το στίγμα και η ντροπή της Μεταπολίτευσης''. Καιρός ήταν. Μέχρι τώρα ακούγαμε τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να εκφράζουν απλώς τον ''αποτροπιασμό'' τους κατά τις εκάστοτε δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις της ''17 Νοέμβρη''. Ουδέποτε μίλησαν για ''στίγμα'' και ''ντροπή''.

    Η Espresso εκτιμά ότι ''θέμα ημερών είναι η σύλληψη των γυναικών της οργάνωσης. Τουλάχιστον δύο εμπλέκονται στις δραστηριότητες''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τώρα αποκαλύπτεται ότι βρέθηκαν κοινά αποτυπώματα στο κρησφύγετο της Δαμάρεως και στο σπίτι του Γιωτόπουλου στους Λειψούς, τα οποία δεν ανήκουν στους συλληφθέντες και παραπέμπουν σε νέα πρόσωπα, δημιουργώντας την αίσθηση μιας πιο σύνθετης κατάστασης, από αυτήν που αποπνέουν οι ομάδες των ''Ξηρών'', των ''Θεσπρωτών'' και η αρχική τετράδα που δολοφόνησε τον Γουέλς''.

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''στον ασφυκτικό κλοιό της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις τρεις γυναίκες που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''σε κλοιό βρίσκεται ο συνιδρυτής της 17Ν. Η ΕΛΑΣ αν και είναι σίγουρη για την ταυτότητά του - βρήκε μάλιστα πως ήταν γνωστός στην οργάνωση με τον κωδικό ''Σαρδα-νάπαλος'' - δεν έχει ακόμα καταφέρει να αποδείξει τη σχέση του με τους τρομοκράτες. Η δράση του ''Σαρδανάπαλου'' είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές σχεδόν από τη δεκαετία του '70. Θεωρούν - σήμερα - πως μετείχε στη δολοφονία του Γουέλς, αλλά λίγα χρόνια αργότερα αποσύρθηκε''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''ιδρυτικό μέλος της 17Ν, το οποίο έχει ομολογήσει τα πάντα και βρίσκεται υπό την προστασία της Αστυνομίας, κρύβεται πίσω από τις εντυπωσιακές επιτυχίες που σημειώνουν οι διωκτικές αρχές στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας''.

    Η Traffic news σημειώνει ότι ''αναιρεί όλα όσα κατέθεσε ο Κώστας Καρατσόλης. Αναζητούν ακόμα τη γυναίκα''.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''αγωνιώδεις προσπάθειες να καλυφθούν η πρώτη γενιά και τα εγκλήματα Τσουτσουβή. Σε πεθαμένους χρεώνεται η εγκλημα-τική δράση των ''παππούδων'' της τρομοκρατίας''.

    [04] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Επιχορηγήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι ''άλλη μία ευκαιρία χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων παράσχει το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του μεγάλου επιχειρησιακού προγράμματος ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' που εντάσσεται στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Πρόκειται για το πρόγραμμα ''Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά'' που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυ-ξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, συνολικού προϋπολογισμού 88.173.836 ευρώ (περίπου 30 δις δρχ)''.

    [05] Αγροτική πολιτική

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''σε νέες υποσχέσεις προς τους βαμβακοπαραγωγούς -ίσης ... αξίας με τις προ εξαμήνου, περί επιστροφής 50 δραχμών ανά κιλό - κατέφυγε χτες η κυβέρνηση, μετά την προχτεσινή απόφαση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις τιμές στο βαμβάκι''.

    [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Θεσμικό αδιέξοδο. Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται το βαμβάκι''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Απόφαση να περικοπούν οι δαπάνες. Τι συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Βιομηχανία: Μειωμένες πωλήσεις και κέρδη. Ερευνα ΣΕΒ - ICAP κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την ανταγωνιστικότητα''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Αντιστέκονται καλύτερα οι μικρομεσαίοι στην ύφεση. Η βιομηχανία αντιδρά στους κραδασμούς - Μειώθηκε η παραγωγή''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Φθίνει η βιομηχανική παραγωγή. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Επισημαίνεται σε έρευνα του ΣΕΒ και της ICAP''.

    [07] Μικρομεσαίοι-Υφεση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ηπια αντίδραση της ελληνικής βιομηχανίας στους κραδασμούς που προκάλεσε η 11η Σεπτεμβρίου, διαπιστώνει έρευνα της ICAP και του ΣΕΒ, που στηρίζεται στα αποτελέσματα 4.424 επιχειρήσεων. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 35,3 δις ευρώ, αυξημένες κατά 4,9% έναντι του 2000, ενώ τα κέρδη σε 1,9 δις. ευρώ, μειωμένα κατά 18,4%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 26 July 2002 - 19:52:28 UTC