Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/08/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [04] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ
  • [05] Γ΄ ΚΠΣ
  • [06] Προτεραιότητες κυβέρνησης
  • [07] ΝΔ
  • [08] Νόμος για τα δάση
  • [09] Πλημμύρες
  • [10] Τρομοκρατία - Ερευνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/08/2002

    Οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για ανάμειξη στη 17Ν, τα προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και της ΝΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7.500 ευρώ σε 6.500 ανέργους. Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πόσο κοστίζει η οικοδομή σας. Σε ποιά έργα αυξάνεται και σε ποιά μειώνεται η εργατική δαπάνη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ζητείται ''Νώε''. Αλλοθι ο κακός καιρός για τις πλημμύρες της Αθήνας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ΔΕΗσεις στο σκοτάδι για να δουν φως οι κάτοικοι της Αθήνας. Νέο μπλακ-άουτ από μια ακόμη καταιγίδα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξεμπλοκάρει ο δασονόμος.

    ΕΘΝΟΣ: Απότομη προσγείωση για παροχές -μισθούς. Αποκλειστική συνέντευξη του Ν. Χριστοδουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προς προεκλογικές συγκεντρώσεις ... υπόπτων στην Ασφάλεια. Πολιτικής χρήσεως ο Β΄ κύκλος των ερευνών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πνίγηκαν στα έργα της ντροπής. Στις παραλίες οι υπουργοί - Στα λασπόνερα πολίτες και περιουσίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόστιμα και στους πεζούς από την Τροχαία. Νέα μέτρα: Αυστηρές κυρώσεις για να μειωθεί το ποσοστό ατυχημάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανατριχίλα. Μακελειό στην Οίτη με τρεις νεκρούς και προκάλυμμα τη 17Ν.

    ΕΣΤΙΑ: Τρομοκρατία και εκλογές. Ανατρέπονται τα κυβερνητικά σχέδια.

    Espresso: Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα το ελ νίνιο. Ερχονται καταστροφές! Οι επιστήμονες προειδοποιούν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μικρή πτώση σε βάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ. Αναλυτικοί πίνακες για τις μεγάλες σχολές.

    Traffic News: Τραγικό φινάλε στο θρίλερ της Αμφίκλειας. ''Τους σκότωσα και τους τρεις''. Τους πέταξε στη χαράδρα.

    Η ΧΩΡΑ: Δώστε τώρα τα ονόματα του φακέλου Παπαθεμελή. Η Γερμανία επιμένει για τα στοιχεία: Αυτοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των ΕΛΑ - Κάρλος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: εβδομάδα κυκλοφοριακού Γολγοθά. Σε έξι σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος έχουν στηθεί εργοτάξια.

    [03] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    ''Σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παροχές, εν όψει του επικείμενου κύκλου των εκλογικών αναμετρήσεων'' απευθύνει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. ''Ο κ. Χριστο-δουλάκης εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του πληθωρισμού. Για τους αγρότες αναφέρει πως αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας με νόημα'' αρκεί να κινούμαστε στο πλαίσιο που ορίζει η ΕΕ''.

    [04] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ''οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παρουσιάσουν μικρή πτώση στα περισσότερα τμήματα, συγκράτηση σε αρκετά και μικρή άνοδο σε λιγότερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις φετινές τάσεις, θα υπάρξουν και λίγες αλλά μεγάλες εκπλήξεις''.

    [05] Γ΄ ΚΠΣ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''η αύξηση της απασχόλησης μέσω της υλοποίησης του Γ ΚΠΣ αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης. Για αυτόν τον λόγο προτεραιότητα θα δοθεί στα έργα και τις δράσεις που θα συντελέσουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας''.

    [06] Προτεραιότητες κυβέρνησης

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''τρομοκρατία, Κυπριακό, 2004: είναι οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας της..''

    Η Espresso προσθέτει ότι ''προθεσμία δέκα ημερών έδωσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ για να βρει λύση και να μετριάσει τις αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών. Οσο πλησιάζει η ημερομηνία που ο Κώστας Σημίτης θα πρέπει να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ τόσο στενεύουν και τα περιθώρια που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Γεωργίας για να ματαιώσει τις κινητοποιήσεις τους''.

    [07] ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''φούλ'' στις μηχανές βάζει από σήμερα η Ρηγίλλης προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την αντιπολιτευτική της στάση κάνοντας αλλαγή 180 μοιρών στην τρέχουσα καθημερινότητα. Σε διαδοχικές συσκέψεις που θα έχει σήμερα (για τρομοκρατία) και αύριο (η Ομάδα Πολιτικής Ανάλυσης) στην Ρηγίλλης ο Κώστας Καραμανλής με τους επιτελείς του θα δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής΄''

    [08] Νόμος για τα δάση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι ''προς οριστική επίλυση του δασικού προβλήματος βαίνει το υπουργείο Γεωργίας, με τον περίφημο δασονόμο, που θα αποσαφηνίζει οριστικά ποιές είναι και ποιές δεν είναι δασικές εκτάσεις''.

    [09] Πλημμύρες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''οι καρεκλο-καβαλάρηδες της ΔΕΗ που μας ''φώτισαν'' και χθες για τα κατορθώματά τους στην Επιχείρηση, οι δήμαρχοι- τσιφλικάδες και οι καλοπερασάκηδες της Νομαρχίας, οι καλοπερασάκηδες της Νομαρχίας, οι εργολάβοι της ρεμούλας και της διαπλοκής έγιναν πάλι ... τιμητές του καιρού''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''τις βυθισμένες πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας θύμιζε χθες η Αθήνα καθώς με το χθεσινό ξαφνικό μπουρίνι, που κράτησε ευτυχώς περίπου 60 λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους που πλημμύρισαν δεκάδες περιοχές της Αττικής''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''στο έλεος των ισχυρών βροχοπτώσεων παραδόθηκαν χθες για ακόμα μια φορά δεκάδες περιοχές της Αθήνας και όλα αυτά εν όψει του χειμώνα που αναμένεται μακρύς''.

    [10] Τρομοκρατία - Ερευνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "αρχιεκτελεστής της 17Ν με 11 δολοφονίας (και του Π. Μπακογιάννη) και 3 απόπειρες αναδεικνύεται ο άφαντος Δημ. Κουφοντίνας μετά την "αποκρυπτο-γράφηση" των ομολογιών των μελών της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί. Συνολικά κατα-γράφονται 30 δολοφονικές επιθέσεις, με 22 νεκρούς και 27 τραυματίες. Ο Σάββας Ξηρός έχει ομολογήσει 6 δολοφονίας και 5 απόπειρες, ενώ στον φερόμενο ως αρχηγό Αλ. Γιωτόπουλο αποδίδονται 3 δολοφονίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στο αίτημά του για προθεσμία 30 ημερών θα εμμείνει και αύριο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενώπιον του εφέτη ανακριτή, για να προετοιμάσει δήθεν την απολογία του. Μέχρι σήμερα ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έχει 'αγνοήσει επιδεικτικά' τόσο τις διωκτικές όσο και τις δικαστικές αρχές, αρνούμενος πεισματικά να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "τα στέκια του ΕΛΑ και των άλλων οργανώσεων που αποτέλεσαν τα συγκοινωνούντα δοχεία της '17Ν' στη Θεσσαλο-νίκη αναζητεί το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να ανοίξει το φάκελο Παπαθεμελή με τα στοιχεία της Γερμανίας για τις κοινές επιθέσεις ΕΛΑ - Κάρλος και τα ονόματα των ενεχομένων. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ 'τα έθαψαν' γιατί φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος. Η Νέα Δημοκρατία, κατ΄ απαίτηση της κοινής γνώμης, οφείλει να ασκήσει πιο αποφασιστική πίεση για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 August 2002 - 18:21:03 UTC