Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές
  • [05] ΕΕ-Τουρκία
  • [06] Προϋπολογισμός
  • [07] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/10/2002

    Οι ισχυρισμοί του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Λαμίας, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το Κυπριακό και οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιοί συνεταιρισμοί θα κτίσουν ελεύθερα. Για 123 συνεταιρισμούς ανάβει ''πράσινο φως''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Υποσχέσεις, απειλές, εκβιασμοί... Το τρίπτυχο του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες νομαρχίες και δήμους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στηρίζω τις επιλογές Καραμανλή. Ο Αβραμόπουλος μιλάει στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετωπική σύγκρουση για τις Δημοτικές. Βγήκαν μαχαίρια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στον αέρα χιλιάδες οικοδομικές άδειες. Ανίκανη η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις ιδιοκτησίες των πολιτών της.

    ΕΘΝΟΣ: Οι ''αντάρτες'' κρίνουν 10 Νομαρχίες-28 Δήμους. Οι κρίσιμες μάχες για ουσία- εντυπώσεις σ' όλη τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δολοφόνος και κλέφτης ΝΑΙ, Αρχηγός... ΟΧΙ. Η συνέντευξη του Αλέκου Γιωτόπουλου δικαιώνει πλήρως τον Γρ. Μιχαλόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νεκρώνει το κράτος για δύο εβδομάδες. Εγκαταλείπουν για 15 ημέρες τα υπουργεία οι υπουργοί και οι υφυπουργοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τριπλή πρόκληση Λαλιώτη πριν τις δημοτικές. ΠΑΣΟΚ: Κατασκευάζει ακροδεξιό φόβητρο, καλλιεργεί αντιδεξιά σύνδρομα και καπελώνει την Αριστερά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Που το πάει ο Γιωτόπουλος. Συνέντευξη με κρυφά σημεία και φανερούς στόχους.

    ΕΣΤΙΑ: Απάντησις στο ΠΑΣΟΚ. Η υπερψήφισις του κ. Τζαννετάκου.

    Espresso: Οι Βρετανοί κάνουν ήρωα τον Γιωτόπουλο. Βρόμικο παιχνίδι κατά της Ελλάδας. Γυρίζουν ντοκιμαντέρ με τη δράση της ''17Ν''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αδιαφάνεια για 1,5 τρις. των Δήμων. Η σκοτεινή πλευρά της Αυτοδιοίκησης.

    Traffic news: Ολο το παζάρι για τη συνέντευξη του Γιωτόπουλου. Ποιούς όρους έθεσε ο ''Λάμπρος''. Ποιοί μεσολάβησαν. Πως έφθασε στον ''Λαμιακό Τύπο''.

    Η ΧΩΡΑ: Πως ''δραπέτευσε'' η συνέντευξη του Γιωτόπουλου από τον Κορυδαλλό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πήραν φωτιά τα τρόφιμα. Μεγάλη έρευνα για το κόστος ζωής στη Β. Ελλάδα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε κλοιό σκουπιδιών οι εκλογές. Εν αναμονή της σημερινής δικαστικής απόφασης.

    [03] Τρομοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Ν'' . Την ίδια στιγμή δεν συμφωνεί αλλά ούτε καταδικάζει τη δράση της οργάνωσης, για την οποία σημειώνει πως δεν χαρακτηρίζει τρομοκρατική. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ο φερόμενος ως ''καθοδηγητής'' της 17Ν, μετά από μήνες σιωπής παραχώρησε -άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες-το προηγούμενο Σάββατο την πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα ''Λαμιακός Τύπος''. Η γνησιότητα της συνέντευξης μάλιστα πιστοποιήθηκε και από τον δικηγόρο του Ι. Ραχιώτη''.

    H Espresso αναφέρει ότι ''άριστα πληροφορημένες πηγές μας εκμυστηρεύτηκαν οτι ο Ξηρός είχε απογοητευτικά πεσμένο ηθικό και η ψυχική του κατάσταση δεν φαίνεται καθόλου καλή. ''Δείχνει να τον κυνηγούν οι τύψεις γιατί κάρφωσε τους συντρόφους του. Τα έχει με τον εαυτό του. Λιώνει γι αυτό...'' μας είπε παράγοντας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''δυστυχώς συγχέοντας μεταξύ ''κοινωνίας της ανοχής'' και ''κοινωνίας της ενοχής'' αποδεικνυόμεθα πρόθυμοι να αναγνωρίζουμε στους τρομοκράτες δικαιώματα που δεν έχουν. Δεν είναι εκδήλωση δημοκρατικότητος η διαδήλωση υπέρ της τρομοκρατίας. Είναι εκφυλισμός της δημοκρατίας. Δεν έχει ελευθερία λόγο ου Γιωτόπουλος ώστε να δίνει συνεντεύξεις με ''πολιτικά μηνύματα''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε η Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού έχουν απαντήσει ακόμη στο ερώτημα πως ''δραπέτευσε'' η συνέντευξη του Αλ. Γιωτόπουλου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''Λαμιακός Τύπος'', και πως ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν διαπραγματεύθηκε και έβαλε όρους γύρω από το πλαίσιο των ερωτημάτων. Η συνέντευξη Γιωτόπουλου αποτελεί μανιφέστο με συγκεκριμένες θέσεις - μηνύματα και αποδεικνύει την ύπαρξη μηχανισμού που έχει τη δυνατότητα να διασφαλίζει επικοινωνία των εγκλείστων στον Κορυδαλλό μελών της 17Ν με μέσα ενημέρωσης αλλά και με το πολιτικό κουκούλι της τρομοκρατίας''.

    Σε δηλώσεις του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο Ιωάννης Ραχιώτης, συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου σε ερώτηση για το εάν ''ο Γιωτόπουλος ακολουθήσει και στη δίκη την τακτική του ''δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω, δεν γνωρίζω'', όπως έκανε στη συνέντευξη, ο συνήγορός του αποκαλύπτει''σίγουρα ο πελάτης μου δεν θα μπορούσε να είναι ανακόλουθος στη δίκη με τα όσα δήλωσε στον Τύπο''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''με συνέντευξη στο ''Λαμιακό Τύπο'' έσπασε τελικά τη σιωπή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ωστόσο ο φερόμενος ως ηγέτης της 17Ν υπέπεσε σε αντιφάσεις, αφού υιοθετεί μεν πολιτικά τη δράση της οργάνωσης, αλλά επιμένει να αρνείται τη συμμετοχή του σε αυτήν. Ο αναφερόμενος ως ''Λάμπρος'' της 17Ν εμφανίζεται ως θύμα αστυνομικής σκευωρίας ισχυριζόμενος οτι ήταν υπό παρακολούθηση από το 2000''.

    [04] Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι ''σαφή χαρακτήρα εθνικών εκλογών έχουν πλέον πάρει φανερά οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς όπως φαίνεται στις έξι μέρες που μεσολαβούν ως την πρώτη Κυριακή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, η πολιτική ζωή θα περιγράφεται από την μετωπική σύγκρουση των δύο μεγάλων κομμάτων. Για ακροδεξιά δεκανίκια στα οποία στηρίζεται η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ανέβει στην εξουσία έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι ''μεθοδεύσεις της Χαριλάου Τρικούπη και διάφορων παρακυβερνητικών κέντρων έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με στόχο τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι ''με την επιλογή του ''σκληρού ροκ'' πορεύεται πλέον το κυβερνών κόμμα στην αναμέτρηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, καθώς χρησιμοποιεί πλέον ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και μία άκρως επιθετική και πολωτική πολιτική έναντι της ΝΔ και των υποψηφίων που στηρίζει''.

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''η αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος στους μεγάλους δήμους και σε αρκετούς νομούς είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα της τελευταίας εβδομάδας πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση ενώ εντείνεται το μέτωπο κατά της ΝΔ για το θέμα των ακροδεξιών υποψηφίων της''.

    [05] ΕΕ-Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι ''η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η επίλυση του πολιτικού προβλήματος, ενώ παρά τις αμερικανικές πιέσεις εισηγείται στους ''15'' να παραμείνει κλειστή η πόρτα στην Τουρκία, έως ότου η χώρα αυτή εκπληρώσει όλα τα πολιτικά κριτήρια''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι ''μέσα στα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα αναμένεται να κλείσει οριστικά η ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην ΕΕ. Αυτό προκύπτει από την έκθεση που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία της προσαρμογής της γειτονικής χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και η οποία πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Επιτροπής και να δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή Τετάρτη μαζί με τις εκθέσεις των υπολοίπων 12 υποψηφίων προς ένταξη χωρών''.

    [06] Προϋπολογισμός

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι ''χωρίς να περιλαμβάνει τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την παγκόσμια κρίση κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003, το περιεχόμενο του οποίου θα αλλάξει ριζικά σε ένα μήνα, που θα κατατεθεί το οριστικό σχέδιο''.

    [07] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι ''αγεφύρωτες διαφορές, όπως ήταν φυσικό, διέγνωσε οτι υφίστανται στα βασικά κεφάλαια του Κυπριακού ο Γλαύκος Κληρίδης, επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, όπου ολοκληρώθηκαν άκαρπες(;) οι διήμερες συνομιλίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και το Ραούφ Ντενκτάς''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι ''ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν ανοίγει διάπλατα πλέον την πόρτα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με τις θέσεις που διατυπώνει στις δύο εκθέσεις (έκθεση προόδου και στρατηγική), οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 October 2002 - 15:20:24 UTC