Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-11-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια
  • [05] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικά προγράμματα
  • [06] "17 Νοέμβρη"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/11/2002

    Η διπλωματική κινητικότητα για επίλυση του Κυπριακού, η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά προγράμματα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η ασφάλειά τους και η πορεία των ερευνών για τη 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Τι αλλάζει στις αρτιότητες των οικοπέδων. Νέος χωροταξικός σχεδιασμός εντός του Δεκεμβρίου σε 5 περιφέρειες της χώρας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Απεργιακός ποταμός. Παραλύει από σήμερα η Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Δώρο 98 δις στους μεσάζοντες. Ο άγνωστος πόλεμος για εξοπλισμούς 1,36 τρις δρχ στο ΚΥΣΕΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Απόρρητος φάκελος με το σκάνδαλο των προμηθειών. Οργισμένος ο πρωθυπουργός απειλεί να πάρει κεφάλια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Χαρίζουν γη νομιμοποιούν αυθαίρετα. Το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας.

    ΕΘΝΟΣ:Η ΕΛ.ΑΣ. γίνεται FBI μέχρι τους Ολυμπιακούς. 600.000.000 ευρώ για αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Και τώρα την ...Μπουτσίσαμε αν ο Ντενκτάς πει το ''ναί'' Ανοίγει η παγίδα: Στην ρότα ΗΠΑ-Αννάν στρέφεται η Τουρκία για το Κυπριακό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Απειλούν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό οι ''πατριώτες'' βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Παγίδα οι επισκευές σε 30.000 κτίρια. ΥΠΕΧΩΔΕ: Αποχαρακτηρίζονται όσα βγήκαν ''κίτρινα'' μετά το σεισμό του '99.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Τι φοβούνται Αθήνα-Λευκωσία. Αρνητικά σενάρια 18 μέρες πριν την Κοπεγχάγη.

    ΕΣΤΙΑ:''Αλόγιστες'' αμυντικές δαπάνες. Δήλωσις Σημίτη τον Δεκέμβριο 1995.

    Espresso:Ο άνδρας που έκλεψε την καρδιά της Αθηνάς. Το 24ωρο της χρυσής κληρονόμου όπως το περιγράφει ο Αλέξης Μανθεάκης.

    ΤΑ ΝΕΑ:13 μωρά ζουν σε ..διαδρόμους. Ξεχασμένα σε δύο νοσοκομεία.

    Traffic News:Η Αννα της 17Ν θέλει το θάψιμο του Μάκη. Ξέρει πολλά για τη γυναίκα της 17Ν που δεν διανοείται να συλλάβει η κυβέρνηση.

    Η ΧΩΡΑ:Η Αννα της 17Ν μπαινοβγαίνει στα ψηλά πολιτικά σαλόνια. Βόμβες κρατάει ο Μάκης, που ούτε χθες βγήκε ''στον αέρα''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Από το κακό στο χειρότερο. Ερευνα: Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σήμερα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Αρωμα εκλογών. Το Κυπριακό οδηγεί σε πολιτικές εξελίξεις.

    [03] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''τα πιθανά αρνητικά σενάρια εξετάζουν Αθήνα και Λευκωσία 18 μέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης. Παρά τις ασφυκτικές αμερικανικές πιέσεις οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι αντίθετες με το τουρκικό αίτημα. Παράγοντες της Ενωσης βλέπουν οτι το σχέδιο Αννάν κονταροχτυπιέται με το κοινοτικό κεκτημένο. Παρά τη μέχρι στιγμής άρνηση όλων των Τούρκων επισήμων Αθήνα και Λευκωσία φοβούνται το ενδεχόμενο ξαφνικής μεταστροφής της Άγκυρας με αποδοχή του σχεδίου Αννάν την τελευταία στιγμή γεγονός που θα δυσκολέψει τις ελληνικές θέσεις''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση για το Κυπριακό. Επιδιώκει στην Κοπεγχάγη την ένταξη χωρίς αυτή α συνδεθεί με το πολιτικό πρόβλημα και να υπάρξουν βελτιώσεις στο σχέδιο Αννάν. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πήρε πάντως μια πρόγευση των δυσκολιών οι οποίες υπάρχουν οταν διαπίστωσε πως ο Ολλανδός πρωθυπουργός κ. Μπαλκεντετε θέτει ως προϋπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Γι αυτό πήγε στη Χάγη για να συζητήσει το θέμα με τον Ολλανδό ομόλογό του. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου προβαίνει σε ανάλογες κινήσεις''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ''μήνυμα στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειρισθεί το Κυπριακό έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κλείνοντας με τη δευτερολογία του τις διήμερες εργασίες της ΚΕ του κόμματός του''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, μονόδρομο αποτελεί πλέον για την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη η ομαλή και απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατανοούν πλέον οτι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη θα έχει όχι μόνο οδυνηρές επιπτώσεις στην ίδια την Κύπρο αλλά θα ανοίξει τους ''ασκούς του Αιόλου'' στο εσωτερικό της χώρα και πιθανότατα θα δρομολογήσει απρόβλεπτες εξελίξεις''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''η παρελκυστική τακτική της τούρκικης πλευράς στο Κυπριακό μπαίνει σε νέα φάση με τις ''παλινωδίες της Νέας Υόρκης''. Τουρκία και Ντενκτάς με σχεδόν ταύτιση θέσεων δέχονται να διαπραγματευθούν το σχέδιο Αννάν χωρίς αυτό να σημαίνη οτι το αποδέχονται''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''μία είναι η ελπίδα που απομένει στην Ελλάδα προκειμένου να σωθεί το Νησί: Να εμμείνει στην αδιάλλακτη στάση του ''όχι'' ο Ραούφ Ντενκτάς και να εξακολουθεί να υποστηρίζει οτι πρέπει να υπάρξει προγενέστερη διαπραγμάτευση επί του σχεδίου ώστε κατόπιν να πέσουν οι εναρκτήριες υπογραφές του ''προσυμφώνου βάσης'' ουσιαστικής διαπραγμάτευσης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''με μια παρτίδα σκάκι ''σιμουλτανέ'' ενός παίκτη με πολλούς ταυτοχρόνως αντιπάλους εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και εντός και εκτός κόμματος επίσης μοιάζει πλέον η διαχείριση του Κυπριακού για το κυβερνών κόμμα''.

    Η Traffic News προσθέτει ότι ''θετικό θεωρεί το σχέδιο Αννάν και ικανό να αποτελέσει βάση για διαπραγματεύσεις για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στην Κύπρο η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο σε μια απογευματινή και σε μια οικονομική εφημερίδα''.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "στη μετεξέλιξη της αστυνομίας σε υπερσύγχρονη υπηρεσία εν όψει του 2004 στοχεύει η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υλοποιώντας ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ ύψους άνω των 596,8 εκατ. ευρώ (200 δις. δραχμών) και αλλάζοντας την εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της πρακτικοποίησης".

    [05] ΚΥΣΕΑ-Εξοπλιστικά προγράμματα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "απόρρητος φάκελος που περιέχει καυτά στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο των προμηθειών στις Ενοπλες Δυνάμεις, που αποκάλυψε η ΑΥΡΙΑΝΗ βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος είναι αποκαλυπτικός για τις μεθοδεύσεις των εξωθεσμικών κέντρων που επιδιώκουν να φορτώσουν στις Ενοπλες Δυνάμεις οπλικά συστήματα, τανκς και άλλο στρατιωτικό υλικό αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δραχμών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,36 τρις. δραχμών αποφασίζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ. Από αυτά τα 98 δις. δραχμές είναι οι προμήθειες για τους μεσάζοντες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "έκρηξη του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή για τις υπερτιμολογήσεις οπλικών συστημάτων, τις παράνομες μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες στο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "για τρία εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων (επιθετικά ελικόπτερα, μεταγωγικά ελικόπτερα και κορβέτες) αποφασίζει στη σημερινή συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο απόηχο της αυστηρής προειδοποίησης που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής στην κυβέρνηση οτι αδιαφανείς διαδικασίες και παράνομες μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν".

    [06] "17 Νοέμβρη"

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "ποιοί έχουν λόγους να μην μεταδοθεί η δίωρη συνέντευξη του Σάββα Ξηρού στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο; Αυτό διερωτάται το κοινό. Ούτε χθες βγήκε "στον αέρα" η εκπομπή του. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της "Χώρας", ο αγιογράφος μέλος της "17Ν" υποστηρίζει οτι η περιβόητη "Αννα" που συμμετείχε στις δολοφονίες Γουέλς και Μάλλιου "μπαινοβγαίνει σε υψηλά πολιτικά σαλόνια".

    Σύμφωνα με την Espresso "σαφάρι" για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της "Αννας" της "17Ν". Πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών και της ΕΥΠ βρίσκονται σε συνεργασία με άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρεθεί η γυναίκα της ιστορικής ηγεσίας της "17Ν".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 November 2002 - 9:24:48 UTC