Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/12/2002
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο
  • [04] Δηλώσεις τέως
  • [05] Συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ
  • [06] Γ΄ΚΠΣ
  • [07] Δημοσκοπήσεις
  • [08] Κυπριακό
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Καταθέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/12/2002

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η συνέντευξη του τέως και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, η δημοσκόπηση της MRB και η χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Γ'ΚΠΣ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θέματα SOS για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Εγκριτοι καθηγητές προτείνουν μέσω του ''Α.Τ''.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πρώτοι με διαφορά ΝΔ-Καραμανλής. Και άλλη δημοσκόπηση δίνει τη χαριστική βοή στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διπλά κέρδη από ΠΑΣΟΚ-Αριστερά. MRB:Μπροστά με 6,1% η ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Αυξάνει διεθνώς ο αντιαμερικανισμός. Σύμφωνα με αμερικανική δημοσκόπηση σε 44 χώρες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δώστε του ένα διαβατήριο για να τελειώνουμε. Σούπα η συνέντευξη του Κωνσταντίνου. Τόσες χιλιάδες Αλβανοί, Πακιστανοί και Φιλιππινέζοι μπαινοβγαίνουν στη χώρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κομφούζιο με τα γκάλοπ. Τώρα κάτω η ΝΔ, πάνω ο κ. Καραμανλής! Νέα δημοσκόπηση επιτείνει τη σύγχυση και προκαλεί αβεβαιότητα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα δέκα SOS στη φορολογική δήλωση του 2002. Μεγάλη προσοχή στα ''σκοτεινά'' σημεία-παγίδες.

    ΕΘΝΟΣ: Ψαλιδίζουν τα επιτόκια καταθέσεων-δανείων. Οι ελληνικές τράπεζες ακολουθούν την κίνηση Ντούιζενμπεργκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλος): Ο Κωνσταντίνος απέδειξε ότι είναι Μεγαλειότατος! Ο τ. Βασιλεύς των Ελλήνων έδειξε το ανάστημα και όλο το Μεγαλείο του!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γυρίζω με ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ο Κωνσταντίνος ιδρύει το ίδρυμα Αννα-Μαρία το οποίο θα βοηθάει φτωχούς, αδύναμους και ασθενείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυριαρχία της ΝΔ με 11-1. Γκάλοπ MRBQ Επιβεβαιώνεται (6,1 μονάδες) το ισχυρό προβάδισμα της φιλελεύθερης παράταξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενας πτωχός και μόνος από σόι...Διάγγελμα ''απλού πολίτη'' με πολύ μελό.

    ΕΣΤΙΑ: Καταλυτική συνέντευξις. Απάντησις στις μικρότητες.

    Espresso:Εφοπλιστής έπεσε σε παγίδα θανάτου. 1,8 δις η αιτία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μείωση επιτοκίων... καταθέσεων. Οι ελληνικές τράπεζες μεταφράζουν την απόφαση της ΕΚΤ κατά το δοκούν, διατηρώντας υψηλό το βάρος των δανείων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αγανάκτησε και ο Αλλάχ...με τις καθυστερήσεις Ντενκτάς. Μετά τις απαντήσεις...αναμένεται αναθεωρημένο σχέδιο από τον Αννάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χουβαρντάς με τα λεφτά μας...Προκλητικές ''κορώνες'' από τον τέως.

    ΝΙΚΗ: Βγήκαν μαχαίρια για τις δημοσκοπήσεις. 6,1% μπροστά η ΝΔ σύμφωνα και με την MRB.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σκάνδαλο υποτέλειας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στη βουλή η συμφωνία ετεροδικίας με τις ΗΠΑ.

    Traffic News: Ο πιο φλογερός έρωτα που κουβεντιάζει η Αθήνα. Η πανέμορφη ηθοποιός με το γοητευτικό ζεν πρεμιέ.

    Η ΧΩΡΑ: Γυρίζω στην Ελλάδα ως Ευρωπαίος πολίτης ψάχνω να βρω σπίτι. ''Αδειασε'' την κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος και άφησε σοβαρά υπονοούμενα για την τύχη των πραγμάτων που υπήρχαν στο Τατόι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τσιμέντο να γίνει! Εργολάβοι αντιπαροχής κάποιοι δήμαρχοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοδος-σοκ της ανεργίας στην Κ. Μακεδονία. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα μειώθηκε...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εμπαίζει ο πρωθυπουργός τους πολίτες. Συνεχίζει η κυβέρνηση τη σκληρή οικονομική πολιτική και ταυτόχρονα ζητά από τους πολίτες...ενεργοποίηση!

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''η φτώχεια φέρνει γκρίνια'' υποστηρίζει μια γνωστή λαϊκή ρήση, που σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε πλήρως στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Με μόνη διαφορά ότι χθες οι υπουργοί ξεπέρασαν τα ''συνήθη όρια'' της γρίνιας και της αντιπαράθεσης και έφτασαν στο σημείο να ανταλλάξουν μεταξύ τους κατηγορίες του τύπου ''είσαι άσχετος''!

    [04] Δηλώσεις τέως

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ' τη γνωστή...φιλολαϊκή και ..υπεράνω χρημάτων ''γραμμή'' που υιοθέτησε ξαφνικά μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ακολουθεί ο τέως ο οποίος μεθοδεύει την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά και την ανάμιξή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας μέσα από το ίδρυμα ''Αννα-Μαρία''. Αν και επαναλάμβανε διαρκώς οτι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, η ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης, για την οποία είπε ότι έχει ''νοοτροπία χούντας'' άφησε πολλές αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της αρχικής τοποθέτησής του''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής:''επιμελώς απέφυγε να αναφερθεί στην καρδιά του προβλήματος...Που είναι η άρνησή του να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας να συμπεριφερθεί όπως όλοι οι νομοταγείς πολίτες...Και να αποκτήσει επώνυμο ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση διαβατηρίου. Οσο για το ίδρυμα που θα δημιουργήσει με τα χρήματα που του πλήρωσε η χώρα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...Μόνο με τις ανάλογες προπαγανδιστικές πρωτοβουλίες της αλήστου μνήμης μητέρας του Φρειδερίκης και...Με τις προίκες των απόρων κορασίδων μπορεί να συγκριθεί. Είναι βέβαιο όμως ότι η μνήμη των πολιτών για τα δεινά που ο ίδιος και η οικογένειά του προκάλεσαν στη χώρα...Δεν μπορεί να σβήσει με τέτοιου είδους φτηνά και παρωχημένα τεχνάσματα''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''ας δώσει ένα διαβατήριο η ελληνική κυβέρνηση στον Κωνσταντίνο προκείμενου να τελειώσει η Ελλάδα με αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο της ιστορίας της. Κι αυτό διότι με το -ισοβαρές με το διπλωματικό- διαβατήριο της ΔΟΕ θα έρθει έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα το 2004. Ας έρθει λοιπόν σαν Δανός όπως χιλιάδες ξένοι, Αλβανοί, Πακιστανοί και Κούρδοι προκειμένου να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο εθνικό στοίχημα του 2004''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η κυβέρνησις Σημίτης δημιουργεί θέμα Κωνσταντίνου εκ του μη όντος. Αφ΄ενός λόγω προσωπικής εμπάθειας του πρωθυπουργού κυρίως όμως χάριν μικροκομματικής σκοπιμότητος''.

    [05] Συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''μια (ακόμη) συμφωνία σκανδαλώδους υποτέλειας που αφορά το καθεστώς παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κυρώθηκε χτες στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, με έντονες διαφωνίες βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ''.

    [06] Γ΄ΚΠΣ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''έτος απορρόφησης χαρακτηρίζει η κυβέρνησης το 2003 για τα κονδύλια του Γ΄ΚΠΣ η πορεία του οποίου απασχόλησε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη στην ανάπτυξη της περιφέρειας''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''περίπου 15 δις ευρώ ή 5 τρις δρχ αναμένεται να εισρεύσουν το 2003 στην οικονομία από τα έργα του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης αν όντως επαληθευθούν οι χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες για επιτάχυνση προώθησης των κοινοτικών προγραμμάτων. Οπως εκτιμήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου , οι καθυστερήσεις πλέον ελέγχονται οι εξαντλητικές προκαταρκτικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Χρ. Πάχτα ''το 2003 θα είναι έτος συγκομιδής''.

    [07] Δημοσκοπήσεις

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι ''προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. Ωστόσο η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ κλείνει κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από έξι μήνες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι ''ακάθεκτη προς την εξουσία βαδίζει πλέον η ΝΔ σύμφωνα με μια ακόμα δημοσκόπηση, τις ''Τάσεις'' της MRB αυτή τη φορά''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι ''η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό παραμένει αλώβητη και διατηρεί μια άνετη διαφορά ασφαλείας, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να ανατρέψει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα''.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι ''η παγίωση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ, που έστω και εάν υποχώρησε κάπως σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, παραμένει, σύμφωνα και με τη νέα δημοσκόπηση της MRB, στα υψηλά επίπεδα του 6,1%, πυροδοτεί και κόντρες μεταξύ των ίδιων των στελεχών της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εντοπίσουν τα αίτια της δυσχέρειας του κυβερνώντος κόμματος να επιτύχει τη δημιουργία όρων ουσιαστικής ανάκαμψης''.

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι ''στο ΠΑΣΟΚ έπεφταν απ' τα σύννεφα καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι τα αποτελέσματα που κατέγραψε η έρευνα της εταιρείας με την οποία συνεργάζονται έξι ολόκληρα χρόνια. Το χειρότερο όλων, για το ΠΑΣΟΚ είναι οτι με κάποιον τρόπο έφθασαν -και εν συνεχεία διοχετεύτηκαν- λανθασμένες πληροφορίες για την έρευνα της Metron στο Μέγαρο Μαξίμου. Δύο ημέρες αργότερα στο ΠΑΣΟΚ πανηγύριζαν για τη δημοσκόπηση της MRB -παρ' ότι είναι εταιρεία που συνεργάζεται με τη ΝΔ και διενεργεί μετρήσεις για λογαριασμό της''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι ''παρά το γεγονός οτι το ΠΑΣΟΚ έχει βελτιώσει τα εκλογικά ποσοστά του κατά 4,1 μονάδες, λόγω της αύξησης της συσπείρωσης των οπαδών του και έχει μειώσει τη διαφορά από 9,4 μονάδες τον Ιούνιο σε 6,1 μονάδες το Δεκέμβριο, τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπηση δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά''.

    [08] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "επιδίωξη του ΟΗΕ είναι να ξεκινήσουν αύριο εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά για τη διαμόρφωση ενός νέου, μερικώς αναθεωρημένου, σχεδίου λύσης. Ο σχεδιασμός διευκολύνεται από τη χθεσινή απάντηση Ντενκτάς, ο οποίος ωστόσο ζητά βελτιώσεις σχεδόν στα πάντα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''η ξεχωριστή κυριαρχία , η παραμονή μεγάλου αριθμού τουρκικών στρατευμάτων για λόγους ασφαλείας, η άρνησή του να επιστρέψει την επαρχία της Μόρφου, το μοίρασμα της κεντρικής εξουσίας, η προσαρμογή όλων των δομών εξουσίας στη βάση της συνομοσπονδίας, που είχε και παλιότερα προτείνει είναι μερικές από τις προτάσεις που φέρεται οτι κατέθεσε χθες στο έγγραφό του προς τον γγ του ΟΗΕ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ως απάντηση στο προτεινόμενο σχέδιο επίλυσης''.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "διέρρευσαν, πράγματι, στην τουρκική πλευρά θέσεις που διατυπώνονται στο πολυσέλιδο έγγραφο του Κύπριου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη επί του σχεδίου Αννάν και αποτελούσαν την απάντησή του στη δεύτερη επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ; Φαίνεται ότι 'παίχτηκε' ένα βρώμικο παιχνίδι".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "στις 6.30 ώρα Ελλάδος χθες η Τουρκοκυπριακή πλευρά παρέδωσε στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών την απάντηση του Ραούφ Ντενκτάς επί του σχεδίου Αννάν για τη λύση του Κυπριακού, παρ΄ όλη την εκτενή καθυστέρηση και την αντίδραση που υπήρξε από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η απάντηση περιλαμβάνει επιστολή του Ντενκτάς και τις παρατηρήσεις των Τουρκοκυπρίων επί του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "βρείτε τη λύση ως τις 12 Δεκεμβρίου λέει το τελεσίγραφο των ΗΠΑ που απευθύνεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί θα πρέπει να έχουμε ως τότε (έστω και κατ΄ αρχήν) οδηγηθεί σε λύση του Κυπριακού και να έχει προσδιοριστεί 'ημερομηνία' ώστε να γνωρίζει η Τουρκία πότε αρχίζουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Συντακτικής Συνέλευσης για το νέο ευρωπαϊκό σύνταγμα είναι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν, αν οι '15' ηγέτες αποφασίσουν στο Συμβούλιο Κορυφής της Κοπεγχάγης να δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων ένταξης στην Τουρκία. Την πρόθεσή του αυτή ο κ. Ντ΄ Εστέν τη γνωστοποίησε στον πρώην εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης στις εργασίες της Συντακτικής Συνέλευσης Σερζ Μοσκοβισί".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στηριζόμενος στις πλάτες των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά τουρκοποιήσει την εξωτερική τους πολιτική λόγω της αναμενόμενης επίθεσης στο Ιράκ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ουσιαστικά εξευτέλισε ολόκληρο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και κατ΄ επέκταση ολόκληρη τη διεθνή Κοινότητα στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τα προσκόμματα που επιθυμεί και να επιβάλλει τους όρους που εκείνος προωθεί στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού".

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Πρώτο θύμα οι καταθέσεις. Αμεση η αντίδραση των ελληνικών τραπεζών στη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων. Το σήμα έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την απόφασή της για επιτόκιο 2,75% από 3,25%".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Αντίδοτο στην κρίση η μείωση των επιτοκίων. Η EUROBAKN ήδη μείωσε κατά 0,50% όλα τα επιτόκια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Διευκολύνσεις για μεγαλύτερη ευελιξία στις εισηγμένες. Αλλαγές στη διαδικασία εξαγορών-συγχωνεύσεων".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών. Με αφορμή τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ".

    [10] Καταθέσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Η μείωση των πληθωριστικών πιέσεων ως αποτέλεσμα και της επιβράδυνσης στον ρυθμό ανάπτυξης οδήγησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην απόφασή της να μειώσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα παρεμβατικά επιτόκια στη ζώνη του ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 December 2002 - 16:21:57 UTC