Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Τρομοκρατία
  • [06] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [07] Ελλάδα- κρίση Ιράκ
  • [08] Υγεία- Δαπάνες
  • [09] Επιδόματα
  • [10] Συνέντευξη Βερελή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/01/2003

    Οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το Κυπριακό και η κρίση στο Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέα φόρμουλα για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Σε συνενώσεις οικοπέδων προχωράει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σκάνδαλο απίστευτης ρεμούλας! Δίνουν έργα δις. σε ''ημετέρους'' εργολάβους που είχαν αποκλειστεί!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι κάρτες ''τρώνε'' τις εκπτώσεις. Αρχίζει σήμερα η περίοδος των χειμερινών προσφορών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κινδυνεύει και ο Κόκκαλης να κληθεί σε ανάκριση. Αν πιάσουν τους τρομοκράτες του ΕΛΑ με τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανοίγει ο δρόμος για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Ριζικές αλλαγές στον ''δασικό χάρτη'' της χώρας.

    ΕΘΝΟΣ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στην ιδιωτική υγεία. Προίκα μαμούθ στις κλινικές από τις τρύπες της δημόσιας περίθαλψης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γκαιμπελς, σε ξεπεράσανε τα ...παιδιά! Χοντρό πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι, πίσω από την πλεκτάνη εναντίον του Γρηγ. Μιχαλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φουλ για εκλογές αμέσως μετά την προεδρία. Αναψαν ήδη τις μηχανές κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξετάσεις SOS για την ύλη από τους καθηγητές. Πανελλαδικές: Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Ψήνουν '' 3 αποτυπώματα. ''ΕΛΑ'': Συλλήψεις μόλις βγουν από τον ''φούρνο''.

    ΕΣΤΙΑ: Φωτογραφικές διατάξεις. Για κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα.

    Espresso: Θάνατος από ECSTASY σε μεγάλο κλάμπ της Αθήνας. Σωριάστηκε νεκρός 22χρονος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοιτητές στα όρια φτώχειας. 100.000 ''μετανάστες'' σε 50 πόλεις.

    Traffic News: Μερικούς μήνες μετά την τραγική απώλεια του γιου του. Πώς γλίτωσε από το θάνατο ο Γιάννης Δημαράς. Σύρθηκε με κατάγματα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του.

    Η ΧΩΡΑ: Επιασαν γυναίκα για σχέσεις με Ιταλούς τρομοκράτες. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες της ''Χώρας'' για συνεργασία Ελλήνων με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από σήμερα έμποροι και καταναλωτές περιμένουν. Εκπτώσεις σωτηρίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με τα ίδια πρόσωπα το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Ο Α. Τσοχατζόπουλος σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη αποκαλύπτει τις κυβερνητικές σκέψεις μέχρι το 2004.

    [03] ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''η ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων που θεωρούνται το μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα στόχο της ΝΔ. Η άσκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό και συνάμα σημαντικό γεγονός, αλλά για την ελληνική πραγματικότητα η καθημερινότητα των πολιτών έχει μεγαλύτερη αξία και αυτό το γνωρίζουν καλά οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας''.

    [04] Κυπριακό

    H Traffic News αναφέρει ότι '' σε νέα τεχνάσματα καταφεύγει ο Ραούφ Ντενκτάς τόσο για να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον της πολιτικής του όσο και για να καταστήσει το σχέδιο Αννάν συμβατό με τις πάγιες επιδιώξεις του για τη λύση του Κυπριακού''.

    [05] Τρομοκρατία

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι '' το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι για ποιο λόγο η διαβόητη ''Αννα'' την οποία έχουν εντοπίσει οι ΑΡχές, παραμένει ακόμα ασύλληπτη. Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στο γεγονός οτι - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- πρόκειται για τη σύντροφο αδελφού ενός πολύ σημαντικού και ισχυρού πολιτικού άνδρα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''αν και οι κατηγορηματικές απαντήσεις του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου καταρρίπτουν την μια μετά την άλλη τις ανυπόστατες επιθέσεις που τις τελευταίες ημέρες εξακοντίζονται εναντίον του , ο πόλεμος της λάσπης καλά κρατεί''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''αρνείται κατηγορηματικά πως γνωρίζει τον εκδότη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος με χθεσινή δήλωσή του υποστήριξε ότι ποτέ δεν τον επισκέφθηκε για να αγοράσει βιβλία του''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''τη γυναίκα του ΕΛΑ που έχει συγγράψει τις περισσότερες προκηρύξεις της οργάνωσης και έπαιρνε τηλέφωνα στα ΜΜΕ για να προειδοποιήσει για τις επικείμενες εκρήξεις, έχει βάλει στο στόχαστρό της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν οι αστυνομικοί ''δέσουν τα στοιχεία ενοχής της συγκεκριμένης γυναίκας θα προχωρήσουν στη σύλληψή της''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''στοιχεία υπάρχουν και για τρία μέλη της ''1η Μάη'', τα οποία έδρασαν αρχικά με την 17Ν και στη συνέχεια προσχώρησαν στον ΕΛΑ. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύο από αυτούς φέρνουν τα κωδικά ονόματα ''Πάρκινσον '' και ''Καρούμπαλος''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''το πλήρες ''πάζλ'' του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα έχουν συνθέσει οι Αμερικανοί, οι οποίοι απαιτούν την εξάρθρωση κάθε εναπομείναντος τρομοκρατικού πυρήνα στη χώρα. Αυτό στάθηκε δυνατό χάρη στις ''ομολογίες'' προσώπων - κλειδιών της διεθνούς τρομοκρατίας τα οποία συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές αρχές''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,''είναι ανεξήγητη η βραδύτης με την οποία κινούνται οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες στην περίπτωση των ερευνών για την τρομοκρατία''.

    Η Espresso τονίζει ότι ''μια περίεργη σύλληψη Ελληνίδας καθηγήτριας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στην Ιταλία και κατοχή όπλων και εκρηκτικών έγινε στην Κόνιτσα μετά την ενεργοποίηση διεθνούς εντάλματος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ένταλμα σύλληψης βρισκόταν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας από το 1997, εκτελέστηκε πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα οι αστυνομικοί σπεύδουν να διευκρινίσουν οτι δεν υπάρχει καμία σχέση της γυναίκας αυτής με την εγχώρια τρομοκρατία''.

    [06] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''νέα τακτική στις αερομαχίες χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι στις παραβιάσεις που πραγματοποίησαν στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Τα μαχητικά της γείτονος έθεσαν σε λειτουργία τα συστήματα αυτοπροστασίας των αεροσκαφών τους''.

    [07] Ελλάδα- κρίση Ιράκ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''εντείνονται οι πιέσεις των Αμερικανών προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διάθεση πρόσθετων μέσων και την παροχή επαρκών διευκολύνσεων εν όψει των επικείμενων επιχειρήσεων κατά του Ιράκ. Οι ΗΠΑ ζητούν μια ακόμα φρεγάτα του στόχου (πέραν αυτής που βρίσκεται στα στενά του Ορμούζ), ενώ - όπως έγινε γνωστό- Ελληνες επιτελείς πρότειναν ακόμα και τη ''διάθεση δυνάμεων με αντικείμενο την αντιαεροπορική προστασία της Τουρκίας'', που γειτονεύει με την περιοχή της κρίσης. Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ ζήτησαν τη διάθεση μιας ελληνικής μεραρχίας για το Ιράκ''.

    [08] Υγεία- Δαπάνες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει το συνολικό ποσό που καταβάλλουν ετησίως οι Ελληνες πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα και μαιευτήρια, τα οποία με το αζημίωτο έρχονται να καλύψουν τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η δαπάνη αυτή είναι , τηρουμένων των αναλογιών η μεγαλύτερη στην Ευρώπη''.

    [09] Επιδόματα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''γενική αύξηση επιδομάτων 10% στους δημ. υπαλλήλους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επίσης, 60.000 δρχ στους εκπαιδευτικούς και επίδομα στους μηχανικούς. Αύξηση 30-50% στα επιδόματα για 150.000 άτομα με αναπηρίες από 26 Ιανουαρίου''.

    [10] Συνέντευξη Βερελή

    ''Τετράπορτα αγροτικά αυτοκίνητα που θα επιτρέπεται να μεταφέρουν συνολικά μέχρι τέσσερις επιβάτες θα μπορούν να αποκτούν και να χρησιμοποιούν με μειωμένους δασμούς και φορολογία, όλοι οι αγρότες της χώρας. Τη σχετική απόφαση που τροποποιεί ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα για τα αγροτικά αυτοκίνητα, υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής'', όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο κ. Βερελής αποκαλύπτει ότι θα γίνουν το τραμ θα επεκταθεί με ακόμη τρεις γραμμές: η μία θα καλύπτει την οδό Πατησίων μέχρι τα Ανω Πατήσια, η δεύτερη Πεδίον του Αρεως μέχρι τα νοσοκομεία των παίδων και η τρίτη από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Επίσης υπογραμμίζει ότι τα έργα του προαστιακού σιδηροδρόμου προχωρούν κανονικά και θα έχουν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2004''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 January 2003 - 20:34:03 UTC