Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση εκβιασμών-Διαφθορά
  • [04] ΗΠΑ-Ευρώπη - Ιράκ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Αγροτικός τομέας
  • [07] Ελλάδα-Αλλοδαποί
  • [08] Βάσω Παπανδρέου-Εργα
  • [09] ΕΕ-Ελληνική προεδρία-Ιράκ
  • [10] ΕΕ-Ελληνική προεδρία-Σύνοδος υπουργών Εργασίας
  • [11] Κυβέρνηση-"Αθήνα 2004"
  • [12] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/01/2003

    Οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και οι αναφορές του πρωθυπουργού στην καταπολέμηση της διαφθοράς, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η σύνοδος των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο και οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Παρκόμετρα: Σε ποιές περιοχές επανέρχονται. Οριστική η απόφαση των συναρμόδιων υπηρεσιών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χάος στις ΠΑΕ. Μιλάνε για χρέη 100 δις. δρχ από τις Ποδοσφαιρικές ΑΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η χρονιά του εισαγγελέα. Αγρίεψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και σήμανε επίθεση.

    Η ΑΥΓΗ: Το Πεντάγωνο αρχίζει τον πόλεμο από την Ευρώπη. Ντελίριο Μπους: Θα οδηγήσουμε τον κόσμο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λογαριασμό γρήγορα κυρία Γιάννα. Βάλε τέρμα στις σπατάλες, τα πολυδάπανα ταξίδια και τα... συνολάκια.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα κατά των ΗΠΑ. Κορυφώνεται η διαφωνία για τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ελεύθερη δόμηση σε 25 προστατευόμενες περιοχές. Τι αλλάζει στο δασικό χάρτη της χώρας με το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Γέμισαν με πλαστά ευρώ τις αγορές. Αύξηση 660% σε Ελλάδα-Ευρώπη το β' εξάμηνο του 2002.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η... χούντα φταίει τώρα, στον Σημίτη για τους εκβιασμούς. Νέα ωμή και εν πολλοίς κωμική παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ''Βροχή'' προσλήψεων. Αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στήνουν τις κάλπες στα... 12 μέτρα. Κυβέρνηση: Προετοιμάζει το έδαφος για εκλογές το φθινόπωρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εγχειρίδιον του καλού φοροφυγά. Ενας στους τρεις, με πρωταθλητές εργολάβους, νυχτερινά κέντρα.

    ΕΣΤΙΑ: Η 20ετία της ανεργίας. Υπερδιπλασιάσθηκε επί ημερών ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Η ερωτική αλληλογραφία Ανδρέα και Δήμητρας. Για πρώτη φορά στο φως. Το love story που έγραψε ιστορία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η πρώτη ρήξη Ευρώπης-ΗΠΑ. Παρίσι, Βερολίνο και Ουάσιγκτον σε τροχιά αντιπαράθεσης για το Ιράκ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κανένας συμβιβασμός ...στο θέμα των εκβιασμών. Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαφθοράς τόνισε ο Κ. Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: ''Καθαρά χέρια'' κατά της διαφθοράς. Υπόσχονται Σημίτης, Κρουσταλλάκης.

    ΝΙΚΗ: Κόντρα με Γιάννα για τις δαπάνες του ''2004''. Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις υπερβάσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι Ναύπλιο κόντρα σε ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, πόλεμο, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

    Traffic news: Αγριος καυγάς στον Λιάγκα. Παρ' ολίγον να έρθουν στα χέρια Μητρόπουλος-Κωνσταντίνου. Βαριές κουβέντες στα διαλείμματα.

    Η ΧΩΡΑ: Πετάνε λάσπη στον Χριστόδουλο για να του κλείσουν το στόμα. Μετά τους δημοσιογράφους και το ποδόσφαιρο, η Εκκλησία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόκκινη κάρτα από ΣΔΟΕ. Φοροδιαφυγή 9,4 εκατ. ευρώ από εννέα ΠΑΕ και μία ΚΑΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Βαποράκι'' ναρκωτικών ουσιών 72χρονη γυναίκα. Συγκλονίζει η περίπτωσή της. Εκπληκτοι και οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν.

    [03] Υπόθεση εκβιασμών-Διαφθορά

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''δώδεκα ''μυστικοί μάρτυρες'' τα στοιχεία των οποίων δεν πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας έχουν παραδώσει ντοκουμέντα- φωτιά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που διεξάγει την έρευνα για τη διαλεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης των εκβιασμών''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''τα ''ρόζ'' σκάνδαλα και τα περί εκβιασμών μητροπολιτών δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία νέα επιχείρηση λάσπης κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για να του ''κλείσουν το στόμα'' και να μην ασκεί κριτική την κυβέρνηση. Μετά τους δημοσιογράφους και το ποδόσφαιρο ήρθε η σειρά της Εκκλησίας να βρεθεί στο στόχαστρο των λασπολόγων του κυβερνοχώρου. Ολα ξεκίνησαν από την κριτική που άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος στα όσα είχε πει ο κ. Σημίτης για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία είναι χώρα ευρωπαϊκή''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή σε εταιρίες συμφερόντων του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου εντόπισε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε από το 1998 έως και το 2001. Στα κρυφά συνεχίστηκε και χτες η εξέταση μαρτύρων από τον εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλο, για τους εκβιασμούς επιχειρηματιών στο όνομα της 17 Νοέμβρη. Δύο νέοι μάρτυρες -σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δημοσιογράφους της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ- κλήθηκαν από τον εισαγγελέα και κατέθεσαν ενώ αναμένεται να καταθέσουν τουλάχιστον δύο ακόμη δημοσιογράφοι - όχι της παραπάνω εφημερίδας- και ένας χρηματιστής''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''κραυγαλέες είναι πλέον οι προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να συνδέσει τη 17 Νοέμβρη τους (υποτιθέμενους) εκβιασμούς και ό,τι έχει , τέλος πάντων, να κάνει με την επικαιρότητα περί τρομοκρατίας στην Ελλάδα με ...σκοτεινούς κύκλους της Δεξιάς ή ακόμη και με το καθεστώς της Επταετίας!''.

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου υπεγράμμισε χθες ότι έχει ανοίξει ένας οχετός διαφθοράς και ότι το 2003 θα είναι ''Ετος Εισαγγελέων'' στην προσπάθεια αντιμετωπίσεώς της''.

    [04] ΗΠΑ-Ευρώπη - Ιράκ

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''σε πρωτοφανή για τα δεδομένα της μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο εποχής ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης εξελίσσεται η διεθνής διπλωματική κρίση με επίκεντρο το Ιράκ. Η αμερικανική επίδειξη ηγεμονισμού δεν μπορεί πάντως να κρύψει το γεγονός ότι σε αντίθεση με τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου το 1991, η σημερινή κυβέρνηση Μπους αδυνατεί να εξασφαλίσει μια ευρεία διεθνή συμπαράταξη και διακινδυνεύει έναν απόλεμο που θα αφήσει μεγάλα ρήγματα στις σχέσεις της τόσο με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους της''..

    [05] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο συναντάται εκτάκτως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος κατά πάσαν πιθανότητα θα ενημερωθεί για τις προθέσεις του κ. Αννάν να παρουσιάσει και νέο , το τρίτο και τελευταίο τροποποιημένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''διεθνή διάσκεψη δωρητών που θα παράσχει οικονομική ενίσχυση στην Κύπρο για να αντιμετωπισθεί το κόστος της επανένωσης της νήσου σκοπεύει να συγκαλέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην περίπτωση συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού. Αυτό ανακοίνωσε χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος κ. Γκύντερ Φερχόιγκεν''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''δύο συνεντεύξεις , μία του προέδρου Κληρίδη και μία του Ραούφ Ντενκτάς άναψαν φωτιές στο προεκλογικό σκηνικό της Κύπρου. Κληρίδης και Ντενκτάς φαίνεται να προτιμούν ο ένας τον άλλον στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Σε σημαντικές ενισχύσεις των δυνάμεων του ''Αττίλα'' στην κατεχόμενη Κύπρο-με στόχο και τον έλεγχο των Τουρκοκυπρίων - προχώρησε η Αγκυρα κατά τη διετία 2000-2002 την ώρα δηλαδή που συνεχίζονταν οι απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ''

    [06] Αγροτικός τομέας

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''εγκαταλείπουν τα χωράφια τους οι αγρότες, με αποτέλεσμα η απασχόληση στον αγροτικό τομέα να φθίνει συνεχώς. Μάλιστα, τη διετία 2000-2002 το γεωργικό επάγγελμα εγκατέλειψαν 49.246 αγρότες, με την απασχόληση του τομέα να παρουσιάζει μείωση της τάξης του 7,5%''.

    [07] Ελλάδα-Αλλοδαποί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι "σε χώρα εθνοφυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων μετατρέπεται η χώρα μας, καθώς ανεξέλεγκτη είναι η είσοδος των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2015 οι ξένοι θα αποτελούν το 25% του πληθυσμού από 10% που είναι σήμερα".

    Η Traffic news αναφέρει οτι "τσουχτερά πρόστιμα, ακόμη και ποινή ...ισόβιας κάθειρξης, προβλέπεται, σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το... επάγγελμα του δουλέμπορου".

    [08] Βάσω Παπανδρέου-Εργα

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "στην αντεπίθεση για τα μεγάλα έργα πέρασε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, η οποία απέδωσε στη ΝΔ - για τις επιθέσεις στο θέμα του κόστους των έργων - προσπάθεια απαξίωσης, μηδενισμού και ισοπέδωσης. Κάνοντας απολογισμό όλων των έργων που εκτελούνται στη χώρα μας, η κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι το κόστος των έργων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

    [09] ΕΕ-Ελληνική προεδρία-Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "στο κόκκινο ανεβαίνει πλέον ο διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα. Οσο πλησιάζει η επόμενη Δευτέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το κρίσιμο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τόσο περισσότερο μοιάζει πιο δύσκολη η εξεύρεση μίας ενιαίας θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κρίση στο Ιράκ".

    [10] ΕΕ-Ελληνική προεδρία-Σύνοδος υπουργών Εργασίας

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "τη θεσμοθέτηση του κοινωνικού διαλόγου και την ενεργότερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των πολιτικών απασχόλησης θα εισηγηθεί σήμερα ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σε σχόλιό του προσθέτει οτι "σήμερα πάμε όλοι στο Ναύπλιο. Να είμαστε όλοι εκεί και την ίδια ώρα που οι υπουργοί Εργασίας των χωρών-μελών της ΕΕ θα συνομολογούν νέα σφοδρά αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα. Αυτήν την ίδια ώρα, όλοι εμείς να συνομολογούμε την απόφασή μας να μην τους επιτρέψουμε να τα περάσουν. Να τους υποδεχτούμε όπως τους πρέπει, όπως πρέπει στους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου, σαν πρόσωπα ανεπιθύμητα για τη δική μας τάξη, επικίνδυνα για τα δικά μας συμφέροντα".

    [11] Κυβέρνηση-"Αθήνα 2004"

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "εμφανής γίνεται πλέον η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αντέδρασε χθες οργισμένα για τις καταγγελίες υπουργών περί σπατάλης από την Οργανωτική Επιτροπή. Η κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για τις υπερβάσεις που σημειώνονται σε σχέση με το κόστος της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι "από την άλλη πλευρά, ενοχλημένη εμφανίζεται η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" από τις φήμες για σπατάλες και κακοδιαχείριση στην Οργανωτική Επιτροπή. Στις 3 Φεβρουαρίου, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί λύση για το οικονομικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων - τόσο για τα πολυσυζητημένα overlays (Ολυμπιακές προσαρμογές) όσο και για τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών έργων".

    [12] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "σκληρή γλώσσα με την εικόνα που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία, με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά παραγόντων ορισμένων ΜΜΕ και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός παρατήρησε οτι "ο κοινωνικός χώρος που ανέχεται και καλλιεργεί αυτά τα φαινόμενα, είναι αυτός που στήριξε την επτάχρονη δικτατορία", ενώ επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα και την σθεναρή αντίσταση που υιοθετεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του συνόλου αυτών των φαινομένων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "άρωμα εκλογών" διαπνέει πλέον το πολιτικό τοπίο της χώρας, καθώς ο Κώστας Σημίτης προσδιόρισε την 30η Ιουνίου 2003 ως την ημερομηνία που θα κριθεί το σύνολο της κυβέρνησης με βάση την υλοποίηση ή όχι των 12 κεντρικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "κρας τεστ" για το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και για κάθε υπουργό χωριστά αποτελεί το πακέτο των άμεσων κεντρικών προτεραιοτήτων για το τρέχον εξάμηνο που έθεσε ο πρωθυπουργός χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, ζητώντας ουσιαστικά να "δουλέψουν στο φουλ" οι μηχανές του κυβερνητικού σχήματος και θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία για την πλήρη υλοποίησή τους την 30η Ιουνίου. Αν και το όλο "πακέτο" που προετοίμασε το επιτελείο του πρωθυπουργού με βάση τα σημειώματα που είχε ζητήσει από όλους τους υπουργούς πριν από τα Χριστούγεννα για τον προγραμματισμό στον τομέα ευθύνης τους έχει και ένα "άρωμα εκλογών".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Φόβοι για τα 40 δολάρια! Ανήσυχος ο Ν. Χριστοδουλάκης για το πετρέλαιο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Παραδίδονται 4 μεγάλα έργα σε ένα χρόνο. Αττική Οδός, ΠΑΘΕ, Εγνατία, Μετρό".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Σχίσμα στις σχέσεις Ευρώπης - ΗΠΑ. Και Ρωσία-κίνα κατά της επέμβασης στο Ιράκ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οι ξένοι βλέπουν αύξηση κερδών για εισηγμένες φέτος".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Φθηνή η Σοφοκλέους επισημαίνει η Salomon. Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 24 January 2003 - 21:25:21 UTC