Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δασικές εκτάσεις
  • [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου
  • [05] Τρομοκρατία
  • [06] ΝΔ
  • [07] Κακοκαιρία- Ζημιές
  • [08] Υπόθεση εκβιασμών
  • [09] Κυπριακό
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Ελληνική προεδρία-ΕΕ-Ιράκ
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Βιομηχανίες-κρίση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/02/2003

    Οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ, οι πρωτοβουλίες της ελληνικής προεδρίας, τα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, το Κυπριακό και η υπόθεση των εκβιασμών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):7.293 προσλήψεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, Ταμεία. Ολες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Οργια στον Κορυδαλλό. Σειρά διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Τα τεφτέρια και τα ξεφτέρια. Στην Ελλάδα της διαφθοράς, ο κόσμος επιστρέφει στο βερεσέ.

    Η ΑΥΓΗ: Στο σκαμνί τα κυκλώματα λευκού θανάτου στον Κορυδαλλό. Σε 4 μήνες διακίνησαν ηρωίνη 100.000 ευρώ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Μαύρη τρύπα 16 δις στην ALTEC. Κοσκωτάδες Νο 2.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Δύο δις. ευρώ οι ζημίες από την κακοκαιρία! Δυσβάσταχτες για την οικονομία οι καταστροφές που έγιναν. Η κυβέρνηση ζητεί έκτακτη ενίσχυση από την ΕΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Γκρεμίζονται τα επιτόκια των στεγαστικών. Κίνηση ματ στην τραπεζική αγορά από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

    ΕΘΝΟΣ:Σήμα κινδύνου για 60.000 κατόχους καρτών. Ο Αμερικανός χάκερ έσπασε και κωδικούς Ελλήνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Τηλεοπτική σαπουνόφουσκα το περιβόητο ''ημερολόγιο''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Φύγε τώρα για την Κομισιόν. Διεμήνυσε από τις Ινδίες ο πρόεδρος της Βουλής στον Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Πτυχία μέσω Ευρώπης για τα κολέγια. Βρυξέλλες: Η παραπομπή στο δικαστήριο ισοδυναμεί με ντε φάκτο αναγνώριση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ο Καθηγητής ΕΜΠ Βένιος Αγγελόπουλος αποκαλύπτει: Μαρτυρία-σοκ. 5,5 ώρες κράτηση 2 ώρες με χειροπέδες στη Νέα Υόρκη.

    ΕΣΤΙΑ: Δεν πείθει ο Τζώρτζ Μπους. Τα χαρίσματα παγκοσμίου ηγέτη.

    Espresso:Κύκλωμα διακινεί μέσω της Ελλάδας πυρηνικά στο Ιράκ! Εφιαλτική αποκάλυψη από Βρετανό εκδότη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Πλησιάζουμε στις ημέρες του πολέμου. Σε δοκιμασία οι πυλώνες της Δύσης καθώς η κρίση του Ιράκ διαμορφώνει συνθήκες για νέες διαιρέσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Ψυχραιμία Ελληνες...ψύχος είναι θα περάσει. Ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας.

    ΤΑ ΝΕΑ:30 κλειδιά για λιγότερο φόρο. Για δαπάνες και τεκμήρια.

    ΝΙΚΗ:Τα ''γεράκια'' προκαλούν τη διεθνή κοινότητα. Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Γαλλία για ευθυνοφοβία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Δεν πάτησαν στη στεριά οι μισθοφόροι. Εξω απ΄το λιμάνι έμειναν τα πλοία του θανάτου.

    Traffic News:Αυτό το ανάκτορο αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Εκάλη, ''παζαρεύει'' ο Κωνσταντίνος.

    Η ΧΩΡΑ: Εκβιασμοί στον πράσινο ήλιο. Ξέσπασε αβυσσαλέος πόλεμος Κουρή- Αθανασούλη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εργαζόμενοι χωρίς σύνορα. Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Αντεπίθεση ετοιμάζει ο Κ. Σημίτης. Αποκλείει παραίτηση ή ...μετάβαση στην Προεδρία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Φυματική'' η οικονομία όλα στα μείον! Η χώρα δεν παράγει τίποτα!

    [03] Δασικές εκτάσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''το ''πράσινο φως'' για τον αποχαρακτηρισμό δημόσιων δασικών εκτάσεων στις εκτός σχεδίου περιοχές ''άναψε'' χθες το βράδυ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου''.

    [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου

    ''Ο τελικός συμβιβασμός καθρεφτίζει το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη κι αυτό που θέλω εγώ να υπογραμμίσω είναι ότι έχει μεγάλη αξία να δούμε τη δυναμική εξέλιξη αυτού του συμβιβασμού'', τονίζει στη συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος με αφορμή την απόφαση των ''15''. Ο κ. Κωνσταντόπουλος που προσμετρά στις θετικές παραμέτρους της ελληνικής προεδρίας την πρωτοβουλία για το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες εμφανίζεται επικριτικός σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών αλλά κι ένα προηγούμενο όπως αναφέρει διάβημα της κυβέρνησης που ''κλίνουν πιο πολύ προς τη ρητορική και την πολιτικών των ΗΠΑ''.

    [05] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''σε αναφορά του προς το ΕΜΠ ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος αφηγείται τη σύλληψή του από το FBI στο αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του. Κρατήθηκε επί δύο ώρες με χειροπέδες στα πόδια, τον φωτογράφισε η σήμανση, του πρότειναν...αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με τη 17Ν και τελικώς τον άφησαν ελεύθερο, αφού του έκλεισαν δεύτερο ραντεβού με το FBI. Χρειάστηκε να παρέμβει η προξενική αρχή για να γλιτώσει ο καθηγητής Αγγελόπουλος (αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος) από την αμερικανική τρομομέγγενη''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''η πρόσφατη αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΕΕ για την κρίση στο Ιράκ αλλά και το μέλλον της Ευρώπης ενόψει του νέου Συντάγματος που θα υιοθετηθεί κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης στην οποία παραβρέθηκαν μίλησαν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ , ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και νυν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κομματος Τζον Μπρούτον και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελμαρ Μπροκ''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το μέλλον των ΗΠΑ. Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει παρά σαν ''ισότιμος'' δορυφόρος της Ουάσιγκτον. Αυτή ήταν η άποψη που κυριάρχησε στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με θέμα το ''Μέλλον της Ευρώπης''.

    [07] Κακοκαιρία- Ζημιές

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''δύο δις. ευρώ είναι τελικά ο ''λογαριασμός'' από τις καταστροφές που προκάλεσε η δριμεία κακοκαιρία στις γεωργικές καλλιέργειες, στην κτηνοτροφία και στις υποδομές της υπαίθρου, έτσι στην κυβέρνηση συσκέπτονται για να αντιμετωπιστεί η δυσβάσταχτη για την οικονομία κατάσταση. Καθώς ο προϋπολογισμός δεν αντέχει να καλύψει το κόστος των αγροτικών αποζημιώσεων και των κατάλληλων έργων προς επισκευή των δρόμων, των λιμανιών και των δικτύων που υπέστησαν πολλές ζημιές, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να ζητήσει βοήθεια αφού οι ποικίλες βλάβες είναι πρωτοφανείς και υπερβαίνουν το 0,6% του ΑΕΠ''.

    [08] Υπόθεση εκβιασμών

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ''ο εκδότης της που, επαναλαμβάνεται, παρουσιάστηκε ενώπιον του Εισαγγελέως ως μάρτυς ΚΑΙ ΜΌΝΟΝ Ως ΜΑΡΤΥΣ, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, ενώ, κατά την χθεσινή κατάθεσή του, διαπίστωσε ότι το περιβόητο 'σημείωμα' του δολοφονηθέντος Δημ. Αγγελόπουλου από την '17Ν', συνίσταται σε δύο κόλλες 'κατρριγέ' και ουχί σε απόκομμα από το περίφημο 'ημερολόγιο' που έδωσε και πήρε στον ηλεκτρονικό και έντυπο λόγο, επί 45 ολόκληρες ημέρες. Στην επτάωρη προχθεσινή κατάθεσή του, ο εκδότης της Ελεύθερης Ωρας έδωσε πλήρως εξηγήσεις για τις καταγγελίες εκβιασμών που έφτασαν στον εισαγγελέα από το οικογενειακό περιβάλλον του Γιάννη Λάτση και από τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο''.

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσής του, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν αποκλείεται να διαχωρίσει την υπόθεση σε ό,τι αφορά τον κ. Μιχαλόπουλο. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας 'Ελεύθερη Ωρα' φέρεται να αντέκρουσε, σύμφωνα με έκγυρες πηγές, όλες τις καταγγελίες των επιχειρηματιών περί εκβιασμού προσκομίζοντας στον εισαγγελικό λειτουργό τέσσερις τσάντες με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύουν την αθωότητά του''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''όπως ανέφεραν έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές, φτάσαμε στο σημείο η μισή Ελλάδα να κατηγορεί την άλλη μισή για 'εκβιασμό' χωρίς καν να τίθεται θέμα. Και ενώπιον αυτής της κατάστασης οι δημιουργοί της παραμένουν θεατές στο πιο παράλογο θέατρο που έχει παιχτεί τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που ο εκδότης της 'Ελεύθερης Ωρας' Γρηγόρης Μιχαλόπουλος κατηγορεί τις δύο κυρίες της υψηλής κοινωνίας και ουδείς αντιδρά, σε ανύποπτο χρόνο ο μεγαλομέτοχος της ALTEC Θανάσης Αθανασούλης κατηγορεί για εκβιασμό το συνέταιρό του στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, εκδότη της 'Αυριανής' Γιώργο Κουρή, ενώ ο δεύτερος τον χαρακτηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, με δημοσιεύματα και δηλώσεις του, 'απατεώνα-Κοσκωτά'''.

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''θύμα μιας διαμάχης μεταξύ μελών της οικογένειας Αγγελόπουλου προσπάθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, αν εμφανίσει τον εαυτό του και την εμπλοκή του στην υπόθεση των εκβιασμών ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος στη χθεσινή δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο''.

    [09] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''οι οιωνοί για την επίλυση του Κυπριακού χειροτερεύουν και όλα δείχνουν πως ο γγ του ΟΗΕ ο οποίος αρχίζει από την Κυριακή περιοδεία στο τρίγωνο Αγκυρα-Αθήνα- Λευκωσία, θα αναγκασθεί να περιορίσει τις φιλοδοξίες του. Θα πρέπει μάλιστα να θεωρήσει ως ικανοποιητικό αποτέλεσμα αν επιτύχει τη δέσμευση της τουρκικής πλευράς σε ένα νέο χρονοδιάγραμμα παράτασης των διαπραγματευτικών προσπαθειών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "στην πλέον κρίσιμη φάση τους βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό. Στο πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου η Αγκυρα πιστεύει οτι βρήκε ένα ακλόνητο άλλοθι για να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και το γεγονός αυτό έχει σημάνει κυριολεκτικά συναγερμό στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία έχει ρίξει το βάρος σε δύο κρίσιμες πτυχές".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "να "δαιμονοποιήσουν" τον νέο πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο προσπαθούν η Αγκυρα και ο Ρ. Ντενκτάς, προκειμένου να αποκομίσουν όσο γίνεται περισσότερα οφέλη, από την αναμενόμενη κατάθεση του τρίτου σχεδίου Αννάν. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται οτι το νέο αυτό σχέδιο θα είναι τουλάχιστον σε τέσσερα βασικά ζητήματα πιο αρνητικό για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως πχ στο θέμα της Καρπασίας".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι "για μια ακόμα μέρα το Κυβερνών Κόμμα "χόρεψε" στον "ρυθμό" των σεναρίων "αποχώρησης-διαδοχής" του Κώστα Σημίτη, μετά την λήξη της θητείας της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που ανατροφοδοτήθηκαν μετά μία δήλωση του Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη από την μακρινή Ινδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας προχθές τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν, μίλησε για "επιτυχία" του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε, όμως, οτι ο κ. Σημίτης "μπορεί, λοιπόν, να πάει τώρα στην Ευρώπη". Ετσι επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια περί αποχώρησης του κ. Σημίτη, τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από 3 ημέρες επιχείρησε να κλείσει από τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζοντας ως "όνειρα θερινής νυκτός" τα σενάρια για τη διαδοχή του".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "είναι καλό ο Πρωθυπουργός να διαψεύδη τα σενάρια που τον φέρουν αποφασισμένο να εγκαταλείψη την Κυβέρνηση πριν από τις εκλογές για να μη υποστή ήττα και να πορευθή, αλώβητος, είτε για την προεδρία της Κομισσιόν, είτε για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας! Το κακό είναι οτι τα σενάρια επανέρχονται τροφοδοτούμενα από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

    [11] Ελληνική προεδρία-ΕΕ-Ιράκ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "παρά το διάλειμμα διπλωματίας που προσέφεραν οι ηγέτες της ΕΕ ο πόλεμος παίρνει και πάλι το προβάδισμα. Ολα τα στοιχεία ενισχύουν την εκτίμηση οτι ο πόλεμος στο Ιράκ είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων και οι κρίσιμες ημέρες θα είναι οι πρώτες του Μαρτίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "ανήσυχος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για τις εξελίξεις στο Ιράκ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατία κατά τη χθεσινή συνάντησή τους. Ο κ. Σημίτης ανέφερε οτι θα υπάρξει ένταση τις επόμενες ημέρες, γιατί το θέμα του Ιράκ δεν έληξε και θα εξακολουθήσει να είναι η λυδία λίθος. Πρόσθεσε, όμως, οτι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του, χωρίς τη συνεργασία των άλλων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "πρωτοβουλιών συνέχεια εκ μέρους της ελληνικής διπλωματίας η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην υφιστάμενη κρίση, παρόλο που η στόχευση της Ουάσιγκτον, αλλά και οι διαφωνίες μεταξύ του αραβικού κόσμου, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα προς αυτή την κατεύθυνση".

    Η ESPRESSO τονίζει οτι "αποφασισμένος να στηρίξει την ενιαία φωνή της Ευρώπης εμφανίζεται πλέον ο Κώστας Σημίτης μετά και την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής. Στόχος του επίσης είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ελληνικής προεδρίας. Για να τα καταφέρει, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινήσει έναν ακόμη γύρο επαφών με τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτήν τη φορά για να συντάξει έναν κοινά αποδεκτό και συγκεκριμένο κατάλογο αιτημάτων προς το Ιράκ, όπου θα δοκιμαστούν η αξιοπιστία του Σαντάμ και η πρόθεσή του να συνεργαστεί για την ειρήνη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι "δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί οτι το "ενιαίο βήμα" της ΕΕ στο θέμα του Ιράκ ουδέν προσέθεσε στα μέχρι σήμερα δεδομένα για τον πόλεμο. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενημερώνοντας χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, εκτίμησε οτι ο πόλεμος δεν θα αποφευχθεί τελικά".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Δεν αλλάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας. από τους ''15''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Οι εξαγωγείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Ζητούν επειγόντως τη λήψη 4 μέτρων''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στο ναδίρ οι επιχειρηματικές προσδοκίες. ΙΟΒΕ: Η κρίση πλήττει την ελληνική βιομηχανία''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ολο και χειρότερα το οικονομικό κλίμα. Ανοδος μόνο στις κατασκευές''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Κέρδη δύο ταχυτήτων από τις εμπορικές τράπεζες. Θετική έκπληξη από την Τράπεζα Πειραιώς".

    [13] Βιομηχανίες-κρίση

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι ''η κρίση χτυπά έντονα και την πόρτα της ελληνικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, τον Ιανουάριο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία προσέγγισε το χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων ετών''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 February 2003 - 21:39:12 UTC