Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πόλεμος Ιράκ
  • [04] Ελλάδα- Πόλεμος Ιράκ- Μέτρα
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Πόλεμος Ιράκ-Συζήτηση στη Βουλή
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] ΕΚΟΦΙΝ-Πόλεμος Ιράκ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/03/2003

    Ο πόλεμος στο Ιράκ, η συζήτηση χθες στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, το Κυπριακό και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σε ποιές περιοχές πέφτουν οι τιμές των ακινήτων. Που ανεβαίνουν οι τιμές, που μένουν σταθερές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τα ''τεφτέρια'' ξανάρχονται. Ρεπορτάζ στις γειτονιές της Αθήνας. Η οικονομική στενότητα, η φτώχεια αλλά και η ανεργία σφίγγουν τις ζώνες του λαού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τσακίστηκε το ''γεράκι'' του Πενταγώνου. Εδιωξαν ατιμωτικά τον εμπνευστή του πολέμου, Ρίτσαρντ Περλ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΗΠΑ: Μαζί μας ή εναντίον μας. Τελεσίγραφο στην Ελλάδα για εμπλοκή στον πόλεμο. Νέο δόγμα-τανάλια προτάσσει στην Αθήνα η Ουάσιγκτον.

    Η ΑΥΓΗ: Αμερικανική ομολογία για τις μπίζνες της ανοικοδόμησης. Πάουελ: ''Δεν μπήκαμε στον κόπο για να χάσουμε τον έλεγχο''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κλείνει τα σύνορα. Κ. Σημίτης: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Γονατίζει την Οικονομία η παράταση του πολέμου στο Ιράκ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φοβάτ' ο Yankee το θεριό. Εκατοντάδες τα θύματα στο μακρύ μονοπάτι της αιματοχυσίας στο Ιράκ. Το Πεντάγωνο αναθεωρεί τα πολεμικά σχέδιά του. Μπους: Θα πολεμάμε μέχρι να πέσει ο Σαντάμ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μέχρι και 90.000 ευρώ για να στήσετε τη δική σας επιχείρηση. Ποια επιδοτούμενα προγράμματα παίρνουν παράταση μέχρι τέλος του χρόνου.

    ΕΘΝΟΣ: Ο νόμος του Τέξας. Το Πεντάγωνο ''υπόσχεται'' να ισοπεδώσει τη Βαγδάτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σφουγγαρόπανο για τις βρωμιές τους θέλουν τον ΟΗΕ. Τώρα, θυμήθηκαν την Αμφικτιονία οι υποκριτές Μπους-Μπλερ για τα εγκλήματά τους στο Ιράκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φόβοι για κύμα λαθρομεταναστών. Το θέμα απασχόλησε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΗΠΑνΑΝΤΙΟ στον ΟΗΕ. Μπους-Μπλερ: Κατάργησαν τα Ηνωμένα Εθνη και από την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρώτο ρήγμα στην ανίερη συμμαχία. Παραιτήθηκε ο Περλ, αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ιράκ.

    ΕΣΤΙΑ: Εθνική υποκρισία. Καταδικάζουμε εκ του ασφαλούς.

    Espresso: Πουλούσαν βιντεοκασέτες με το βιασμό μου. Καταγγελίες 30χρονης που έπεσε θύμα του διεστραμμένου εραστή της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλεμος μακράς διαρκείας. Εσφαλμένες οι αρχικές εκτιμήσεις. Η δεύτερη εβδομάδα βρίσκει του Αμερικανούς εκτεθειμένους σε πολλά μέτωπα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στο παρά 5' της μεγάλης μάχης. Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύσσονται στο Βόρειο Ιράκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το μακελειό θα κρατήσει μήνες. Το ομολογούν τώρα και οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

    ΝΙΚΗ: Το φάντασμα της ήττας πλανάται και στα πεδία των μαχών. Μετά τη διεθνή απομόνωση των Αμερικανών.

    POST: Πάουελ: Το Ιράκ είναι δικό μας. Ουάσιγκτον προς ΕΕ: Πάρτε δρόμο από τη Μέση Ανατολή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνένοχοι στον πόλεμο. Ψεύτες και υποκριτές οι κυβερνώντες.

    Traffic News: Ο Μίνως χρύσωσε την Ελένη και τον Παπαδάκη. Σε χαλεπούς καιρούς για την TV, ο ΑΝΤ1 κράτησε κοντά του τους πρωταθλητές της τηλεθέασης.

    Η ΧΩΡΑ: Η Τουρκία πήρε πράσινο φως και τα δίνει όλα. Παζάρι με τους Κούρδους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μεγάλο φαγοπότι. Ερίζουν πάνω στα πτώματα για την ανασυγκρότηση του Ιράκ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλλαγή στρατηγικής. Οι ΗΠΑ ομολογούν οτι υποτίμησαν το Ιράκ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Μικρό Βιετνάμ'' για τους Αμερικανούς ο αμμοπόλεμος στο Ιράκ. Αδίδακτοι και αδιόρθωτοι.

    [03] Πόλεμος Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''παραιτήθηκε χθες αιφνιδίως ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυντικού Σχεδιασμού του Πενταγώνου Ρίτσαρντ Πέρλ, ο αρχιτέκτονας του πολέμου κατά του Ιράκ και ένα από τα σκληρότερα ''γεράκια'' της κυβέρνησης Μπους. Αν και δεν ανακοινώθηκαν οι λόγοι της παραίτησής του, είναι σαφές ότι σχετίζεται με δημοσιεύματα για ύποπτες συναλλαγές του με επιχειρηματίες και ασυμβίβαστες με το αξίωμά του οικονομικές δραστηριότητες. Εξίσου σαφές είναι όμως ότι η παραίτηση αυτή αποτελεί το πρώτο ρήγμα στους κόλπους της ανίερης συμμαχίας που επιτίθεται στο Ιράκ, αφού πολλοί στην Ουάσιγκτον δεν έβλεπαν με καλό μάτι την όλη επιχείρηση, υπό τους όρους που αυτή εξελίχθηκε''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''οι Αμερικανοί είχαν πει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει έξι ημέρες με έξι εβδομάδες. Και τώρα στρατιωτικοί, τους οποίους επικαλείται η ''Ουάσιγκτον Πόστ'', παραδέχονται οτι οι βομβαρδισμοί μπορεί να κρατήσουν μήνες. Είχαν υποσχεθεί ''χειρουργικούς βομβαρδισμούς. Και οι νεκροί άμαχοι είναι ήδη εκατοντάδες. Αλλά ο Μπους και ο Μπλέρ ούτε πτοούνται ούτε απολογούνται. Ο πόλεμος λένε θα κρατήσει όσο καιρό χρειαστεί''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''μετά την πολιτική απομόνωση στην οποία περιέπεσαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν την παράνομη εισβολή στο Ιράκ, οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον εφιάλτη μιας στρατιωτικής αναδίπλωσης μπροστά στη σθεναρή αντίσταση που εξακολουθούν να προβάλλουν οι Ιρακινοί''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο άρθρο της ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ''ακόμη κι εντός των ΗΠΑ και ειδικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την ακολουθούμενη ''γκρέμιστα όλα'' πολιτική. Είναι σαφές ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη. Η αυτοκρατορική υπεροψία που δείχνουν οι ΗΠΑ είναι προάγγελος πολλών δεινών για τις ίδιες. Οι απειλές κατά των ΗΠΑ (όχι μόνο οι τρομοκρατικές αλλά και οι πολιτικές ) θα πολλαπλασιαστούν''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''παρόλο που οι Αμερικανοί τους έκαναν ''στην άκρη'' , οι ''φιλειρηνιστές'' Ευρωπαίοι εταίροι τρέχουν και τώρα ακόμα ξοπίσω τους εκλιπαρώντας για ένα ''ξεροκόμματο'' στο μεταπολεμικό Ιράκ, με αντάλλαγμα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση του πολέμου''.

    [04] Ελλάδα- Πόλεμος Ιράκ- Μέτρα

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''σε έκτακτα μέτρα θωράκισης της Ελληνικής οικονομίας προσανατολίζεται τώρα ο Κώστας Σημίτης. Παρά τις περί του αντίθετου καθησυχαστικές δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλάκη, πως ''προς το παρόν δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα'' , ο πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις τη Δευτέρα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''δημοσιονομική άμυνα σχεδιάζει να ορθώσει η κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία από το δυσμενές διεθνές κλίμα .Ιδιαίτερα σημαντικές θεωρείται οτι μπορεί να είναι οι απώλειες από τα αναμενόμενα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές θα υπάρξει μικρότερη άνοδο του ΑΕΠ. Ηδη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εκδοχή επιβράδυνσης του ΑΕΠ φέτος σε σχέση με τους στόχους και παρότι δεν έχει γίνει επίσημη αναθεώρηση των αρχικών στόχων ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης εξετάζει μέτρα προκειμένου να μη επιβαρυνθούν περαιτέρω οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''κλείστε τα σύνορα'' ήταν η εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του καθώς ο φόβος για κύμα προσφύγων από το Ιράκ είναι ορατός. Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης στη Βουλή στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης , Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος και εξετάστηκε η μεταναστευτική πολιτική ο Κώστας Σημίτης ήταν κατηγορηματικός για το θέμα των προσφύγων από τον πόλεμο κατά του Ιράκ''.

    Σύμφωνα με την POST,''το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για προσαγωγές και εξονυχιστικούς ελέγχους Ιρακινών που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν επαφές με ανθρώπους της ιρακινής κοινότητας στην Ελλάδα''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''τα αλληλοκαρφώματα των συνκατηρογουμένων για την υπόθεση της 17Ν αποτελούν μέχρι σήμερα τα μοναδικά ατράνταχτα στοιχεία που υποδηλώνουν συμμετοχή στην οργάνωση και ενοχή για συγκεκριμένες πράξεις. Κι αυτό καθώς τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της διαδικασίας οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι τόσο αντιφατικές και συγκρουόμενες ώστε αντί να ενισχύουν αποδυναμώνουν το βαρύ κατηγορητήριο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) υποστηρίζει ότι ''ο σώζων εαυτόν σωθήτω''! Στα χνάρια του Πάτροκλου Τσελέντη και ο Κωνσταντίνος Τέλιος, που ...ανακηρύχθηκε ο ''μάρτυρας'' της χθεσινής δέκατης έβδομης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Νοέμβρη''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''με μια σημαντική κατάθεση άρχισε το πρωί της Πέμπτης η ακροαματική διαδικασία για τα φερόμενα ως μέλη της 17Ν. Ο μάρτυρας κατηγορίας κ. Παπαρούνης αναγνώρισε στο πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα το δολοφόνο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αθανασιάδη- Μποδοσάκη την 1η Μαρτίου 1988''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''μάρτυρες αναγνώρισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Ουίλιαμ Νορντίν. Τα κυκλοφορούντα ελεύθερα μέλη της 17Ν τρομοκρατούν μάρτυρες. Ο ''Μάρκος'' της οργάνωσης ομολογεί και ''καρφώνει'' τους συγκατηγορούμενούς του''.

    [06] Πόλεμος Ιράκ-Συζήτηση στη Βουλή

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι ''η υποκρισία στον τόπο μας δεν έχει όρια. Ολοι καταδικάζουν τον πόλεμο, αλλά κανένας δεν αναφέρεται στις αιτίες του. Οι πολιτικοί έδωσαν χθες στην Βουλή ρεσιτάλ αντιπολεμικής υποκρισίας. Τα μέσα ενημερώσεως προπαγανδίζουν επικίνδυνα. Οι δε πολίτες παρασύρονται από το αντιπολεμικό κλίμα και παραβλέπουν την πραγματικότητα''.

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι ''ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης κατέστησε χθες απολύτως σαφές οτι η Ελλάδα συμφωνεί με την πρωτοβουλία των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών - Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο - να εξετάσουν μια εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, προτείνοντας μάλιστα ''δύο εναλλακτικά πρότυπα'' για την ανάπτυξη της στρατηγικής αυτής. Αντικρούοντας την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Καραμανλή, για θεσμοθέτηση της ενισχυμένης συνεργασίας και στον τομέα της άμυνας, ο κ. Σημίτης υποστήριξε οτι η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής άμυνας μπορεί να γίνει ''κατά το πρότυπο της Συνθήκης Σένγκεν'', περνώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, κι ένα μήνυμα στους ομολόγους του των τεσσάρων χωρών που συναντώνται για τον σκοπό αυτόν στις 29 Απριλίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι ''άγριο σφυροκόπημα για τις διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα στις ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ, δέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι ''όχι στη διγλωσσία και την επικίνδυνη σχοινοβασία'', ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής στην ειδική συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου και να βρεθεί στην πρωτοπορία για δημιουργία ενιαίου αμυντικού μηχανισμού της ΕΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σε άρθρο του ισχυρίζεται οτι ''η λογική της ουδετερότητας με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις που σημειώνονται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και στις διατλαντικές σχέσεις ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανίας δεν οδηγεί πουθενά. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη η ουδετερότητα δεν απέχει πολύ από την περιθωριοποίηση, καθώς εκλαμβάνεται ως αδυναμία διατύπωσης θέσης''.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι ''σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε χθες το βράδυ η Αθήνα, καθώς πύκνωναν οι ενδείξεις και οι πληροφορίες οτι οι Τούρκοι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Αμερικανούς, για ''εισβολή'' τουρκικών δυνάμεων στο Β. Ιράκ, οι οποίες όμως θα τεθούν υπό αμερικανική διοίκηση''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει οτι ''μπορεί να δείχνει οτι έχει μεταβάλει επί του παρόντος τον άξονα των γεωπολιτικών ενδιαφερόντων η Τουρκία αλλά παράλληλα δεν ξεχνά να υποδηλώνει τη δυναμική της παρουσία στο Αιγαίο, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Και χθες ο ελληνικός εναέριος χώρος ήταν στο έλεος των τουρκικών αεροπλάνων και σε 8 περιπτώσεις στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έγιναν εμπλοκές, δηλαδή σκληρές αερομαχίες ανάμεσα στους εισβολείς και τα ελληνικά μαχητικά που τους αναχαίτισαν''.

    [08] Κυπριακό

    Η Traffic news επισημαίνει οτι ''συμβολικό δημοψήφισμα για λύση με βάση το σχέδιο Αννάν θα επιχειρήσει να διενεργήσει σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση. Το δημοψήφισμα διοργανώνουν από κοινού η πλατφόρμα ''Αυτή η χώρα είναι δική μας'' και η επιτροπή για το Κοινό Οραμα των Τουρκοκυπρίων, στελέχη των οποίων συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στο κατεχόμενο χωριό Ελιά, όταν προσπάθησαν να διοργανώσουν εκεί το πρώτο δημοψήφισμα''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι ''την άρνηση της Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη στην πρόταση για διεξαγωγή στην Κύπρο δημοψηφισμάτων επί του σχεδίου Αννάν επισήμανε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλβαρο ντε Σότο, κατά την ενημέρωση των αντιπροσώπων των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τις πρόσφατες συνομιλίες Παπαδόπουλου-Ντενκτάς στη Χάγη''.

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι ''ολική επαναφορά στο καλό κλίμα συνεργασίας -μετά τα όσα μεσολάβησαν- μεταξύ κυβέρνησης, οργανωτικής επιτροπής και της ΔΟΕ επιβεβαιώθηκε χθες με την παρουσία τριών υψηλόβαθμων στελεχών από τη Λοζάννη. Οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το καλό κλίμα συνεργασίας κυβέρνησης και οργανωτικής επιτροπής, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που είχαν εντοπίσει με έκθεσή τους πριν από λίγες εβδομάδες''.

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Η συνένωση δυνάμεων θα ''σώσει'' τον τουρισμό''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Επ΄αόριστον...Οι τόμαχοκ βομβαρδίζουν και την παγκόσμια οικονομία''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Το Ιράκ είναι δικό μας''. Οι ΗΠΑ θεωρούν αδιαπραγμάτευτη τη διαχείριση της επόμενης ημέρας''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Πολεμική σύνοδος του Ecofin σε ...άγνωστη ελληνική πόλη. Για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης''.

    Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [11] ΕΚΟΦΙΝ-Πόλεμος Ιράκ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''λήψη μέτρων για τη στήριξη ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράκ, αναμένεται να αποφασιστεί στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα στη χώρα μας, άγνωστο όμως που''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 March 2003 - 23:21:29 UTC