Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-05-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/2003
  • [02] ΕΛΑ
  • [03] ΗΠΑ-ΕΕ-Ενέργεια
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] ΝΔ-Κύρτσος
  • [06] Εκλογικός νόμος
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Δήμοι-Συμβασιούχοι
  • [09] Δίωξη κατά Μητροπολίτη
  • [10] Νέα Δημοκρατία
  • [11] Δίκη 17Ν
  • [12] Σημίτης-ΕΕ
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/2003

    Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα ''κλειδιά'' για τις Πανελλαδικές. Πλήρης οδηγός για τους υποψηφίους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νομιμοποιούνται 400.000 καταπατητές δημοσίων εκτάσεων. Μετά τη ρύθμιση των ''εντός σχεδίου''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΕΛΔΕ το ΠΑΣΟΚ με επενδυτή τον Νεονάκη. Ρευστοποίησε τα κέρδη του 1999 και ''εισήχθη''... στη Σοφοκλέους με 300 εκατομμύρια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μόνιμοι όλοι σε όλους τους δήμους. Απόφαση-σταθμός του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τους συμβασιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η ΑΥΓΗ: Η Palco κλείνει. 500 εργαζόμενες στο δρόμο. Περισσότερες απολύσεις, λιγότερες προσλήψεις φέτος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1,5 με 2 δισ. έχει αρπάξει ο Νεονάκης από το Χρηματιστήριο. Ενώ ο κόσμος τα έχει χάσει όλα στην Σοφοκλέους, μόνο τα λαμόγια, ''οι λοχαγοί'' του ΠΑΣΟΚ τα κονόμησαν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα παρασκήνια της διαπλοκής. Οι καταγγελίες, οι αποκαλύψεις, τα συμφέροντα και τα κόμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες ρυθμίσεις δόμησης στα νησιά. Τα δέκα Προεδρικά Διατάγματα που αλλάζουν τα δεδομένα.

    ΕΘΝΟΣ: 2.800 νέες προσλήψεις σε Ναυτικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα... ασυμμάζευτα προσπαθεί να συμμαζέψει. Προκειμένου να συγκολλήσει τον σπασμένο καθρέπτη του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σημίτης προβάλλει το ευρωπαϊκό του προφίλ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα ντοκουμέντα της ληστείας στο Χρηματιστήριο. Έγγραφα-φωτιά για τον βρώμικο ρόλο της ΔΕΚΑ, παραμονές των εκλογών 2000.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις: 7.789 θέσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υδρογονικό αίτημα ΗΠΑ στον Σημίτη. Για συμμετοχή με ΕΕ στην παραγωγή νέας ενέργειας.

    ΕΣΤΙΑ: Μεθοδεύεται νέα καλπονοθεία. Επί τρία χρόνια ''μαγειρεύουν'' τον εκλογικό νόμο.

    Espresso: Έκκληση μεγάλης τραγουδίστριας: Σώστε την κόρη μου από τα ναρκωτικά. Ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πληρώνουν τα παίγνια του '99. Στη μέγγενη η κυβέρνηση καθώς πληθαίνουν οι αποκαλύψεις εμπλοκής στο ΧΑ στελεχών ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δεν αλλάζουν οι προτεραιότητες... Κ. Σημίτης: Θα εκτελέσουμε την εντολή του ελληνικού λαού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρικυμία με νέες καταγγελίες. Για ΠΑΣΟΚ και για ΝΔ.

    ΝΙΚΗ: Δεν... οικουρεί ο Σημίτης. Αρχίζει μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''ΣΙΣΣΕΡ-ΠΑΛΚΟ'': Πετάει 500 εργάτριες στο δρόμο ...και παίρνει επιδότηση.

    Traffic News: ''Κομμένη'' από την TV η Τατιάνα. Απειλούν το σταθμό αν ξαναβγάλει την εκπομπή της.

    Η ΧΩΡΑ: Τα μαζεύουν... Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πάνε για πρόωρες εκλογές ή αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξέφραγο αμπέλι τα δημοτικά σχολεία. Διαρρήξεις και βανδαλισμοί στις διακοπές του Πάσχα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σφήνα Κύρτσου στη διαπλοκή. Ανάσα για την κυβέρνηση οι παρεμβάσεις του.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ληστεία του χρηματιστηρίου πρέπει να εξιχνιαστεί σε βάθος, ζητά η ΝΔ δια του Γ. Σαλαγκούδη.

    [02] ΕΛΑ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''με τους Αγγελέτο Κανά και Ειρήνη Αθανασάκη να αρνούνται πεισματικά κάθε σχέση τους με τον ΕΛΑ, κλείνει σήμερα ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών στον εφέτη - ανακριτή Λεων. Ζερβομπεάκο από τους τέσσερις προφυλακισμένους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβάλουν στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα ενώ ο ηλεκτρολόγος Αγγ. Κανάς θα υποστηρίζει ότι ''είναι θύμα σκευωρίας''.

    [03] ΗΠΑ-ΕΕ-Ενέργεια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ''συνεργασία στην παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο θα προτείνουν οι ΗΠΑ στην ελληνική προεδρία της ΕΕ, για να επιταχυνθεί η αποδέσμευση από την πετρελαϊκή εξάρτηση τα επόμενα χρόνια. Το αίτημα έχει ήδη διατυπωθεί αρμοδίως για να περιληθφεί στα θέματα που θα συζητήσουν ο Κ. Σημίτης με τον πρόεδρο Μπους τέλος Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Το θέμα της ενέργειας θεωρείται από τις ΗΠΑ σημαντικότερο από πολλά άλλα ζητήματα, όπως η τρομοκρατία, το Ιράκ, η Β. Κορέα και το Μεσανατολικό''.

    [04] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''την ολοκλήρωση των ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα έως τα τέλη Ιουνίου ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''κινήσεις ''κάλυψης'' από το κόμμα και την κυβέρνηση επιθυμούν όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει στόχος του εκδότη Γιώργου Κουρή, αισθανόμενοι πως έχουν μείνει μόνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, χωρίς να υπάρχει η ''ομοβροντία'' δηλώσεων συμπαράστασης όπως στο παρελθόν για αντίστοιχα θέματα''.

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, ''τακτική δημιουργίας εντυπώσεων μέσω της παραποίησης της αλήθειας αποδίδει ο Μ. Νεονάκης στον εκδότη Γ. Κουρή με αφορμή το νέο δημοσίευμα της Αυριανής που εμφανίζει τον Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ να συμμετείχε σε παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ο Μιχάλης Νεονάκης επισημαίνει ότι ο Γ. Κουρής θα λάβει την ''απάντηση που του αρμόζει'' από τη Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγει άμεσα''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ''στη δίνη μιας πολιτικής θύελλας, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει, την τελευταία επταετία, βρίσκεται η κυβέρνηση Σημίτη''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ''παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να αμβλυνθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις της κοινής γνώμης από τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στα χρηματιστηριακά παίγνια του 1999, η υπόθεση δείχνει να εξελίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό, διαμορφώνοντας νοσηρό κλίμα για την κυβέρνηση''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''το ''σκηνικό της διαπλοκής'' διαμορφώνεται ανάγλυφα τις τελευταίες ημέρες καθώς στο παρασκήνιο επιχειρηματικά συμφέροντα , πολιτικοί - κομματικοί μηχανισμοί αλλά και εκδοτικοί παράγοντες επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό με ''αποκαλύψεις'' και ''καταγγελίας'' και προκαλούν νέφη στην πολιτική ζωή, ενώ στη Δικαιοσύνη κατατίθενται διαρκώς μηνύσεις και αγωγές για αποζημιώσεις''.

    Κατά την ESPRESSO,''ο Γιώργος Παπανδρέου έσπασε τη σιωπή του. Προκαλώντας έκπληξη ακόμη και σε στενούς του συνεργάτες, αποφάσισε να παρέμβει χθες στη συζήτηση για τη σκανδαλολογία παραδεχόμενο οτι συνιστά πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''μπορεί στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση να ταλανίζεται από τις συνεχείς επιθέσεις του εκδότη Γιώργου Κουρή και από την αδυναμία της να δώσει ''γρήγορες και καθαρές '' λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη εντούτοις η εικόνα που παρουσιάζει στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της αντιμετώπισης των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα της επιτρέπουν να αισιοδοξεί οτι στη συνέχεια θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό για αυτήν κλίμα και να πάει με καλύτερες προοπτικές σε μια εκλογική αναμέτρηση''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι ''ο Μιχάλης Νεονάκης εκτός από τα 300.000.000 που έβαλε στο FUND της Χρηματιστηριακής ''Π&Κ'' φαίνεται ότι έχει αρπάξει από τον τζόγο στην Σοφοκλέους γύρω στο ενάμισι με δύο δισεκατομμύρια δραχμές''.

    [05] ΝΔ-Κύρτσος

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "πονοκέφαλο δημιουργούν στα στελέχη της Ρηγίλλης οι βολές του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή του "Ελεύθερου Τύπου" Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος με βιβλίο του που κυκλοφορεί αύριο, κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ οτι "αργά και σταθερά διολισθαίνει σε εξαρτήσεις οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων".

    [06] Εκλογικός νόμος

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "στο προσκήνιο φέρνει και πάλι τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, κάνει λόγο για το γερμανικό εκλογικό σύστημα, όπου οι μισοί βουλευτές θα εκλέγονται σε μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "δεν συζητά αλλαγή του εκλογικού νόμου η ΝΔ, όταν μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Εκλογομαγειρέματα του ΠΑΣΟΚ με στόχο κυρίως τη λεηλασία της Αριστεράς θεωρεί η Ρηγίλλης τα σχέδια δια κατάτμηση της Β' Αθηνών".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "ποιός μπορεί να εμπιστευθεί μία Κυβέρνηση οταν αυτή ψεύδεται απροκάλυπτα; Ποιός πιστεύει τις διακηρύξεις της για εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, όταν αποκαλύπτεται οτι επί τρία χρόνια μαγειρεύει εν κρυπτώ την αλλαγή του εκλογικού νόμου;"

    [07] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "σε πλήρη διάσταση απόψεων βρίσκεται η ελληνοκυπριακή ηγεσία με την τουρκοκυπριακή ως προς τη σκοπιμότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται οτι "μήνυμα προς την Αγκυρα να μην προβεί σε οποιαδήποτε εξαγγελία μέτρων που μπορούν μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε αποδυνάμωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Μεγαλόνησο, στέλνει το κατοχικό καθεστώς".

    [08] Δήμοι-Συμβασιούχοι

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει οτι "τα δικαστήρια δικαιώνουν τους συμβασιούχους των δήμων που προσέλαβε το ΠΑΣΟΚ για προεκλογικούς λόγους και μετά τους απέλυσε. Νέα απόφαση-σταθμός από το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

    [09] Δίωξη κατά Μητροπολίτη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει οτι "ποινικά υπόλογος βρίσκεται από χθες ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος. Προηγήθηκε η μήνυση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, ο οποίος κατηγορεί τον μητροπολίτη Βόστρων οτι ανέθεσε σε εκτελεστές τη δολοφονία του έναντι αμοιβής".

    [10] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει οτι "με επίκεντρο τη "διαφθορά" και τη "διαπλοκή" η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής. Προβληματισμός, πάντως, επικρατεί για τη διατύπωση αιτήματος πρόωρων εκλογών. Κύκλοι της Ρηγίλλης επισημαίνουν εξάλλου πως ο Κ. Καραμανλής δεν επιδιώκει να επωφεληθεί της σκανδαλολογίας, αλλά επιζητά "καθαρή νίκη", σε επίπεδο θέσεων και προγραμμάτων".

    [11] Δίκη 17Ν

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "αίσθηση προκάλεσε εντός της αιθούσης η κατά μέτωπο επίθεση της συνηγόρου του ζεύγους Κουφοντίνα-Σωτηροπούλου, Ιωάννας Κούρτοβικ εναντίον της χήρας του δολοφονηθέντος Βρετανού αξιωματούχοι, ενώ και η συνέχεια ήταν επεισοδιακή αφού η "Κική" απείλησε μάρτυρα που την αναγνώρισε υποστηρίζοντας πως θέλει να τη χτυπήσει".

    [12] Σημίτης-ΕΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει οτι "την "κοινή συνεννόηση των 25" για το θέμα της αμιγούς ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας ζήτησε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ, Κ. Σημίτης, απευθυνόμενος στην 29η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Πολεμικές προμήθειες..." Εξηγήσεις για το ράλι της Σοφοκλέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Θετικό σήμερα από τα κέρδη των τραπεζών. Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα 3μήνου".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Επαναστατήστε κατά των managers! Ο δισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπαφετ ταραζει τα νερά της WALL STREET".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ανοδος με ιλίγγους στο Χρηματιστήριο. Ενθουσιάζει και προκαλεί αμηχανία η Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Εκλογές στις ...2.500 μονάδες με ακμάζουσα ψυχολογία".

    [14] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με συγκρατημένο ενθουσιασμό αλλα και αμηχανία φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της ελληνικης αγοράς τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών και των δεικτών στη Σοφοκλέους αν και είναι εμφανές ότι το κλίμα, παά την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών δείχνει να βελτιώνεται με εισροή νέων κεφαλαίων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 May 2003 - 16:02:42 UTC