Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-05-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/05/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα-Ατυπη πνευμονία
  • [04] Ελληνικοί δορυφόροι
  • [05] ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ΝΔ
  • [08] ΟΑΕΔ
  • [09] Κυβέρνηση-ΑΔΕΔΥ
  • [10] 17Ν-Δίκη
  • [11] Προτάσεις Κοσμίδη-Απόηχος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/05/2003

    Ο απόηχος από τις προτάσεις του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Κοσμίδη, το Κυπριακό,η πρόταση νόμου για τη διαφάνεια, που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Πως θα γίνει η ένταξη 600.000 στρεμμάτων στο σχέδιο. Διαδικασίες-εξπρές από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Ετσι θα καθαρίσει ο τόπος. Πρόταση νόμου-σταθμό κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Το ΠΑΣΟΚ του 20%...Διπλασιασμό των ανέργων προβλέπει ο ΣΕΒ. Ερχονται κι άλλα λουκέτα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Πόρισμα-βόμβα για την νοθεία. Ειδικό ένθετο (8 σελίδων): το ντοκουμέντο για τις 484 παράνομες ελληνοποιήσεις.

    Η ΑΥΓΗ:Αμερικανικές μπίζνες με το ιρακινό πετρέλαιο. Ενώ η χολέρα σκοτώνει στη Βασόρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Η κλίκα του Πρωτόπαπα λήστεψε τον ΟΑΕΔ. Φάγανε 500.000.000 για άχρηστες μελέτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Τι κρύβει η ''βόμβα Κοσμίδη''. Παρασκηνιακά παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον ενδοκομματικό σάλο η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: (Ανω κάτω το ΠΑΣΟΚ) Η αυλή βράζει για τις καρέκλες...(η απάντηση της ΝΔ) και η Βουλή για τη διαφθορά!

    ΕΘΝΟΣ:Κατάσταση πολιορκίας για τη φονική πνευμονία. Πέντε μέτρα-ασπίδα από το υπουργείο Υγείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Υποδοχή με κινητοποιήσεις και..φρούτα εποχής!Χιλιάδες αγρότες θα συγκεντρωθούν την Τρίτη στην Κέρκυρα, με αφορμή Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Σήμα παραλυσίας υπουργών -υφυπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Γροθιά της ΝΔ στη διαπλοκή. Βουλή: Πρόταση νόμου για διαφάνεια σε κόμματα, ΜΜΕ και δημόσιες συμβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ολα ανοιχτά παρά τις ''κόσμιες'' διαψεύσεις. Κλείνει μόνον το θέμα του μίνι υπουργικού συμβουλίου.

    ΕΣΤΙΑ:Σημίτης προ επταετίας. Εκσυγχρονίζεται το πολιτικό σύστημα!

    Espresso:Στοιχεία για 8 επώνυμα κολ γκέρλ έχει το Ηθών. Παίρνουν μέχρι και 2.500 ευρώ τη βραδιά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγωνία για την εργασία. ΣΕΒ:Η ανεργία μπορεί να αγγίξει το 18% τα επόμενα χρόνια.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Απόψεις αυστηρώς προσωπικές! Διακριτικές αποστάσεις Σημίτη από τις προτάσεις Κοσμίδη.

    ΤΑ ΝΕΑ:Ανεργία ρεκόρ υπόσχονται οι βιομήχανοι. Δήλωση-πρόκληση από τον πρόεδρο του ΣΕΒ.

    ΝΙΚΗ:''Αδειασε'' τον Κοσμίδη. Ο Σημίτης απορρίπτει τις προτάσεις του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Στόχος τους ο ασφυκτικός έλεγχος της πολιτικής ζωής.

    Traffic News:Φοβάμαι που αφήνω μόνο του το παιδί μου. Η Βάνα Μπάρμπα στο χειρουργείο για επέμβαση στο στήθος.

    Η ΧΩΡΑ:Ατυπη πολιτική σηψαιμία. Βάζουν τον Κοσμίδη να κάνει σχέδια για το μέλλον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, και μετά τα παίρνουν πίσω.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Ατυπο μπλόκο για τουρίστες. SOS από τον υπουργό Υγείας για τον ιό της πνευμονίας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Ενα βήμα κατά της διαφθοράς. Πρόταση νόμου από τη Νέα Δημοκρατία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Η διαπλοκή οδηγεί σε πολιτική ασφυξίας από τα μη μέτρα Σημίτη. Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή.

    [03] Ελλάδα-Ατυπη πνευμονία

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, αφού το ενδεχόμενο να έχουμε το πρώτο ...ελληνικό κρούσμα άτυπης πνευμονίας παραμένει, όπως όλα δείχνουν ανοιχτό''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι '' προληπτικά μέτρα για την αποτροπή εισόδου και διάδοσης του ιού της άτυπης πνευμονίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής''.

    [04] Ελληνικοί δορυφόροι

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''τρεις ημέρες χωρίζουν την Ελλάδα από ...το Διάστημα! Αργά το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης (μεταξύ 00.57 έως 01.31 ώρα Ελλάδος) ο πρώτος ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat θα πάρει τη θέση του στις 39 μοίρες Ανατολικά, που είναι η επίσημη ελληνική διαστημική τροχιά. Το ''μάτι'' στον Ευρωπαίο ''Μεγάλο Αδελφό'' του Διαστήματος έκλεισε χθες ο υπουργός Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου αναγγέλλοντας και επισήμως την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στην απόκτηση (πέραν του τηλεπικοινωνιακού που εκτοξεύεται την Τρίτη στο Διάστημα) και δικού της στρατιωτικο-κατασκοπευτικού δορυφόρου''.

    [05] ΝΑΤΟ-ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''σε μια διπλωματική προσπάθεια εξομάλυνσης των τεταμένων σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από την πρωτοβουλία των ''4'' για θωράκιση της ευρωπαϊκής άμυνας, αποφασίσθηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τις στρατιωτικές δυνατότητες ΝΑΤΟ-ΕΕ''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''όχι μόνο με ''άδεια χέρια'' αλλά και με απαιτήσεις επισκέπτεται σήμερα τα Κατεχόμενα ο Τ. Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι αρχικές προθέσεις του να ανακοινώσει άνοιγμα της Αμμοχώστου και σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς απειλήθηκε ακόμη και με πραξικόπημα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα ''Φιλελεύθερος''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στα Κατεχόμενα καθώς το τουρκικό κατεστημένο απειλεί ανοικτά τον Ταγίπ Ερντογάν να μην προχωρήσει σε εξαγγελίες που ουσιαστικά θα σημάνουν το τέλος του ψευδοκράτους''.

    [07] ΝΔ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Φλωρίδης έριξε χθες το γάντι στη ΝΔ αναφορικά με τα όσα καταγγέλλει στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Γ. Κύρτσος, αλλά η ΝΔ προτίμησε και πάλι να σιωπήσει! Στη σκληρή γλώσσα του κ. Φλωρίδη ότι ''η ΝΔ έχει μετατραπεί σε μία από τις εταιρίες ενός επιχειρηματικού ομίλου'', ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ περιορίστηκε να κάνει λόγο για ''παραλήρημα της κυβέρνησης'' και πέραν τούτου ουδέν''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''το ''γάντι'' έριξε στην κυβέρνηση η ΝΔ η οποία επιδεικνύοντας πλήρη συνέπεια λόγων και έργων, κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο-σκούπα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς στο Δημόσιο Βίο. Την πρόταση νόμου υπογράφει το σύνολο των βουλευτών του κόμματος, με πρώτο υπογράφοντα τον Κώστα Καραμανλή''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''αντιπερισπασμό στην κυβέρνηση, αλλά και στις συζητήσεις που έχει πυροδοτήσει το βιβλίο του Γ. Κύρτσου όπου καταγγέλλει ''διαπλεκόμενο δίδυμο συμφερόντων Καραμανλή - Βαρδινογιάννη'' επιχειρεί η ΝΔ με κατάθεση πρότασης νόμου χθες η Βουλή με θέμα ''αποκατάσταση των εγγυήσεων διαφάνειας στους τομείς των οικονομικών, των πολιτικών κομμάτων και προσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσίων συμβάσεων''.

    [08] ΟΑΕΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''δεκάδες δισεκατομμύρια έχουν φαγωθεί σε άχρηστες μελέτες και σε ανύπαρκτα προγράμματα. Μέχρι και τους ...γύφτους δήλωναν στα χαρτιά ότι...μάθαιναν κομπιούτερ, ενώ όλοι οι ταξιτζήδες έκαναν φροντιστήρια ξένων γλωσσών!!!''.

    [09] Κυβέρνηση-ΑΔΕΔΥ

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''σε ''ναυάγιο'' κατέληξαν χθες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και την ΑΔΕΔΥ σχετικά με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης αναμένονται σύντομα απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο''.

    [10] 17Ν-Δίκη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "εφευρέσεις-άλλοθι, εκτοξεύσεις χαρακτηρισμών περί κατασκευασμένων μαρτύρων, εκδηλώσεις απαξίωσης προς τους φυσικούς τους δικαστές και απαντήσεις με... όρους! Αυτά είναι τα "όπλα" με τα οποία επέλεξαν να... πυροβολούν τώρα από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν".

    Η Traffic news αναφέρει οτι "μάρτυρες της δίκης και δημοσιογράφοι, βρέθηκαν στο "στόχαστρο" του Βασίλη Τζωρτζάτου, με την έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας. Ο Βασίλης Τζωρτζάτος έκανε λόγο για κατασκευασμένους ψευδομάρτυρες, ενώ εξαπέλυσε βολές εναντίον των δημοσιογράφων για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τη δημοσιότητα της πολύκροτης δίκης της "17 Νοέμβρη", χαρακτηρίζοντάς τους... "μαντρόσκυλα της δημοκρατίας".

    [11] Προτάσεις Κοσμίδη-Απόηχος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "άνοιξε η συζήτηση για τις αλλαγές που θα προτείνει στις αρχές Ιουλίου ο πρωθυπουργός, μετά τις προχθεσινές προτάσεις του στενού συνεργάτη του, Σωκράτη Κοσμίδη. Το μόνο που αποκλείεται τώρα, είναι να μειωθεί ο αριθμός των υπουργών. Ομως, όλες οι άλλες προτάσεις (από την αλλαγή στο "πόθεν έσχες" ως τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στις περιφέρειες) είναι ανοιχτές".

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "φράγμα" ανάμεσα στις δικές του προθέσεις και τις απόψεις που εξέφρασε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης για ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και περιορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, έβαλε ο πρωθυπουργός, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του στενού συνεργάτη του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "πρόβα-τζενεράλε για την αποπομπή κορυφαίων ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από μία ολιγομελή κυβέρνηση, που αποτελεί διακαή πόθο του πρωθυπουργού, αποτελούν -ουσιαστικά- οι απόψεις που εξέφρασε σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ, ο στενός συνεργάτης του κ. Σημίτης και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι "μολονότι οι απόψεις που διετύπωσε ο κ. Κοσμίδης είναι παλαιές και απετέλεσαν κατ' επανάληψη αντικείμενο αρθρογραφίας του ιδίου αλλά και άξονα των εισηγήσεών του προς τον Πρωθυπουργό, η ολοκληρωμένη διατύπωσή τους τη δεδομένη χρονική στιγμή εκλαμβάνεται και ως έμμεση άσκηση πιέσεων προς το Μέγαρο Μαξίμου για την ανάληψη πρωτοβουλιών με συγκεκριμένο περιεχόμενο. από αυτή την άποψη, η "βόμβα Κοσμίδη" δεν θεωρείται τυχαία και άσχετη με τις παρασκηνιακές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "στη δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων έχει εμπλακεί η κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης παρακολουθεί αδρανής τη διαρκή επιδείνωση του πολιτικού κλίματος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "θα ανέμενε κανείς πως η κρίσιμη περίοδος που διανύει η χώρα μας, σε πολιτικό επίπεδο, θα οδηγούσε τον κ. Σημίτη σε μια ύστατη ρελάνς, η οποία όμως θα είχε ουσία και περιεχόμενο. Αντ' αυτού, παρακολουθούμε τον πρωθυπουργό να υπεκφεύγει της ουσίας, να απαντά με αοριστίες περί εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι "μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο πρωθυπουργός ξαφνικά θυμήθηκε οτι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται εκσυγχρονισμό".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει οτι "πολλαπλασιάζονται τα σκάνδαλα και τα κρούσματα σήψης και διαφθοράς στον κυβερνοχώρο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο λαός διαπιστώνει οτι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα παρουσιάζουν πλέον έκδηλα όλα τα συμπτώματα της άτυπης πολιτικής σηψαιμίας και μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της επιδημίας είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "αμηχανία και μάλλον απογοήτευση αισθάνθηκαν στη Ρηγίλλης από το "άδειασμα" του γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, επειδή οι συντηρητικές προτάσεις του Σ. Κοσμίδη για το "μοντέλο διακυβέρνησης" είναι και δικές τους θέσεις. Αφήνουν, μάλιστα, σαφώς να εννοηθεί οτι αυτές τις προτάσεις θα υλοποιήσουν εάν ανέβουν στην εξουσία, αλλά... με συναίνεση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 9 May 2003 - 15:36:50 UTC