Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-05-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/05/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Σαμαράς
  • [05] Οικονομία
  • [06] Μέση Ανατολή - Παπανδρέου
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΝΔ
  • [09] Συνέντευξη Βενιζέλου
  • [10] Κυβέρνηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/05/2003

    Οι πληροφορίες για τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, το Κυπριακό, η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή σε Λέσβο και Λήμνο, η δίκη της 17Ν και η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 25 ευρώ την ημέρα σε 4.700 ανέργους + ασφάλεια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κίνδυνο ατυχήματος. Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κομμάτια και θρύψαλα το ΠΑΣΟΚ. Εσωκομματική αντιπολίτευση, ''ρεύματα'', ''αριστερές τάσεις'', ''εκσυγχρονισμός''... και δεν συμμαζεύεται.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κλείνουν τα υποθηκοφυλακεία. Αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις 18.000 εποχικών. Σε δήμους, Πυροσβεστική, Ολυμπιακή, νοσοκομεία. Από τις 15 Μαΐου οι πρώτες αιτήσεις - Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυτή η βίλα ανήκει σε χωροφύλακα! Ο αστυνομικός Κώστας Ιωάννου υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Κ. Σημίτη όταν έγινε το μεγάλο πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αγοράστε φθηνότερα το σπίτι των ονείρων σας. Ενας αναλυτικός οδηγός με τα πιο ελκυστικά πακέτα στεγαστικών δανείων.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοχύρωτο το Αιγαίο από γιατρούς-νοσοκομεία. Ερευνα: Λιγότερα Από 20 κρεβάτια ΜΕΘ για 470.000 κατοίκους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντικίνημα στο... κίνημα Από 300 στελέχη. Ενώ ο Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε νέα, δριμύτατη επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, ξέσπασε και...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διευθυντήριο στον Σημίτη. Ενώ ο πρωθυπουργός αρχίζει Από σήμερα κύκλο επαφών. Η παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ παίρνει τη ρεβάνς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σενάρια απελπισίας για αλλαγές υπουργών. Κυβέρνηση: Η στάση των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ-Τι ζητεί ο Πάγκαλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με 325 δις. αντεπίθεση για εκλογές. Πρόγραμμα τριετίας για 2 εκ. εργαζόμενους, συνταξιούχους.

    ΕΣΤΙΑ: Η νέα τάξις των σοσιαλιστών. Προκαλεί ζημιά στην οικονομία.

    Espresso: Οργια με ανήλικες. Ανάγκαζαν τα κορίτσια να μένουν έγκυες για να πουλάνε τα μωρά. Η συγκλονιστική μαρτυρία κοπέλας που έζησε όλη τη φρίκη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανω-κάτω οι διακοπές λόγω ευρώ. Συγκριτικοί πίνακες με τιμές.

    Traffic News: Αναψαν φωτιές οι βίζιτες στην πασαρέλα. Εξέγερση των τοπ μόντελ ''να ξεκαθαρίσει το τοπίο''.

    Η ΧΩΡΑ: Κεραυνοί Καραμανλή: Εφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη με σημαδεμένα χαρτιά. Δεν θα μείνει ατιμώρητο το έγκλημα στο Χρηματιστήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μεθυσμένοι οι μισοί νέοι οδηγοί. ΑΠΘ: Ερευνα για την οδηγική συμπεριφορά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με βαριές εκφράσεις συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το Κυπριακό μετά από την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι ''ήρθε στην Κύπρο πολλά υποσχόμενος κι όμως διέψευσε τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού. Ο λόγος για τον Ταγίπ Ερντογάν που για μια ακόμη φορά ταύτισε την πολιτική του με αυτή του Ραούφ Ντενκτάς, αποδεικνύοντας πως είναι πολιτικά κατώτερος των περιστάσεων''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''οχτώ χιλιάδες Βρετανοί κατοικούν στα Κατεχόμενα, σε σπίτια Ελληνοκυπρίων, που τα έχουν αγοράσει με ψευδοχαρτιά! Την πληροφορία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα ''Daily Telegraph'', στο πλαίσιο ρεπορτάζ-οδοιπορικού με έναν Ελληνοκύπριου που επιστρέφει στα πατρογονικά του εδάφη και εκεί βρίσκει όχι τον καταπατητή Τούρκο ή τον Τουρκοκύπριο, αλλά έναν αγενή Αγγλο ''ιδιοκτήτη''.

    [04] Σαμαράς

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία εξέφρασε- εμμέσως πλην σαφώς- ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης και πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την εφημερίδα ''Ελευθερία''.

    [05] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''το γενικό επενδυτικό κλίμα και πλαίσιο είναι στην Ελλάδα τόσο άθλιο ώστε οι ξένες επενδύσεις κυμαίνονται στο 0,4% του ΑΕΠ, στο χαμηλότερο δηλαδή ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η Ελλάς έχει το χαμηλότερο εργατικό κόστος μετά την Πορτογαλία''.

    [06] Μέση Ανατολή - Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος της επίσκεψης αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Π. Μπεγλίτη, είναι να συζητηθεί η εφαρμογή του ''οδικού χάρτη'' για τη Μέση Ανατολή υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και της δημοσίευσής του''.

    [07] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''η κυβέρνηση προχωρά το νέο πακέτο προσλήψεων για εποχικούς υπαλλήλους. Αφορά 5.500 δασοπυροσβέστες, εκ των οποίων το 10% θα είναι γυναίκες. Επίσης 3000 τεχνικούς και οδηγούς θα προσλάβει και η Ολυμπιακή για τις ανάγκες του καλοκαιριού. Τέλος, σχεδόν 9.500 υπάλληλοι έχουν προτεραιότητα για το ΕΣΥ, τους δήμους και το Ναυτικό''.

    [08] ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''με φουλ επίθεση απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής από την Λέσβο και τη Λήμνο στην αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών προπαγάνδας της να μεταφέρει το πρόβλημα της διαπλοκολογίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

    [09] Συνέντευξη Βενιζέλου

    "Ο Κώστας Σημίτης είναι εκλογικό πλεονέκτημα για το ΠΑΣΟΚ", δηλώνει στα ΝΕΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απορρίπτει τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν Από τις εκλογές, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. "Η επίσπευση των εκλογών δεν έχει καμία λογική", λέει ο υπουργός Πολιτισμού και εξηγεί οτι το συμφέρον της χώρας αυτή την ώρα επιβάλλει οικονομική σταθερότητα, καλή προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Αρα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάιο του 2004".

    [10] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει οτι "πρόγραμμα αυξήσεων και εισοδηματικών ενισχύσεων σε πάνω Από δύο εκατομμύρια πολίτες ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αφορά τους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, συνταξιούχους του ΟΓΑ, δικαιούχους του ΕΚΑΣ και άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρακάμπτοντας την παραδοσιακή τακτική των προεκλογικών παροχών, η κυβέρνηση θα εμφανίσει τις αυξήσεις ενταγμένες σε πρόγραμμα τριετίας, που θα αρχίσει από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η αντεπίθεση προβλέπει τη διάθεση (950 εκ. ευρώ) 325 δις. δρχ το 2004 για αυξήσεις μισθών, έναντι 175 δις. δρχ φέτος (510 εκ. ευρώ).

    Η Traffic news αναφέρει οτι "ενάμιση περίπου μήνα πριν τελειώσει η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως δείχνουν τα πράγματα αρκετά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός κυβέρνησης που αδημονούν να περάσει το παραπάνω διάστημα προκειμένου να δρομολογηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Από τον πρωθυπουργό".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "σαφή προειδοποίηση εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ οτι ο ανασχηματισμός θα γίνει τον Ιούλιο, παρά τις πιέσεις, απηύθυνε και χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μέσω συνομιλιών με στενούς συνεργάτες. Την ίδια στιγμή, στο κυβερνών κόμμα επικρατεί πυρετός συζητήσεων, ενώ εκδηλώνονται δύο γραμμές σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να ληφθούν οι πρωτοβουλίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "προβληματίζεται εν όψει ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός για την τύχη των κορυφαίων υπουργών. Δέχεται εκ διαμέτρου αντίθετες εισηγήσεις, που αντικατοπτρίζουν τον εσωκομματικό πόλεμο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "ο κ. Σημίτης είναι αναγκασμένος από σήμερα να συναποφασίζει με τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος, τα οποία ήθελε να θέσει στο περιθώριο. Απογοητευμένος από τα στελέχη που ήθελε να προωθήσει στην ηγετική ομάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν "ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων". Πάγκαλος, Αλ. Παπαδόπουλος και Γερ. Αρσένης είναι πιθανό να μπουν στη νέα κυβέρνηση, με τον κ. Πάγκαλο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "χθες ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανοικτά ζήτησε Από τον Κ. Σημίτη να εφαρμόσει όσα του προτείνει σχετικά με την αλλαγή προσώπων και πολιτικής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στη "βίλα του αστυνομικού Κώστα Ιωάννου που υπηρετούσε στην ασφάλεια του κ. Σημίτη όταν έγινε το μεγάλο πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 May 2003 - 22:19:31 UTC