Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens NEws Agency: Press Review in Greek, 03-07-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2003
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Δήλωση Μητσοτάκη - Αντιδράσεις
  • [04] Εκλογικός νόμος
  • [05] Χρηματιστήριο
  • [06] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες
  • [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [08] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [09] Κυπριακό
  • [10] Εμφύτευση τεχνητής καρδιάς
  • [11] Σιαμαία
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2003
  • [13] Αποκρατικοποιήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2003

    Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η άνοδος στο Χρηματιστήριο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πως θα χτίσετε στα εκτός σχεδίου. 6 νέες ρυθμίσεις. Προεδρικό Διάταγμα φέρνει τα πάνω κάτω. Τι αλλάζει για υπόγεια, βοηθητικούς χώρους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέοι μισθοί. Πως διαμορφώνονται οι αποδοχές 400.000 δημ. υπαλλήλων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παιχνίδια τέλος! Αυστηρή προειδοποίηση Καραμανλή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 3.500 προσλήψεις. Και επιδοτήσεις ανέργων για τη δημιουργία συνεταιρισμών. Δημόσιο: οι νέες προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί που... ''τρέχουν'' στο ΑΣΕΠ.

    Η ΑΥΓΗ: Δίνουν προσωπικά στοιχεία σε CIA και FBI. Το ευρωκοινοβούλιο κατηγορεί την Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ομολόγησε η Γιάννα οτι πλήρωσε 3,5 δισ. σε off shore εταιρία για μία ψευτομελέτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 274 ημέρες χωρίς ανάσα. Τα δηλητήρια στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Ερευνα του ΕΜΠ για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Λύση-πακέτο εως το φθινόπωρο. Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα σημάνει την πολυαναμενόμενη νομιμοποίηση.

    ΕΘΝΟΣ: 1.118 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία-νομαρχίες. Οι ειδικότητες, τα προσόντα και οι προθεσμίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προεκλογικά τεχνάσματα... χασούρας ένεκεν. Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, επειδή το ΠΑΣΟΚ χάνει τις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προσλήψεις στα ΚΕΠ έξι χιλιάδων ατόμων εκτός ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3.396 θέσεις σε Δημόσιο, δήμους και ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα Ιουλιανά της Ν. Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής λάβρος κατά Σημίτη για όλα.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογικά τεχνάσματα. Καραμανλής: Δεν θα τα νομιμοποιήσουμε.

    Espresso: Παντρεύεται η Αννα Βίσση. Πήρε την απόφαση. Μετά το διαζύγιο ο γάμος με τον Κώστα Φραγκολιά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναζητούνται τρία δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ελπίζει να τα συγκεντρώσει με μετοχοποιήσεις για εκλογικές ανάγκες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αισιοδοξία για το Χρηματιστήριο. Ν. Χριστοδουλάκης: Εχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για μια καλή πορεία της αγοράς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξαναχτύπησε 15 Ιουλίου ο Μητσοτάκης. Ζήτησε... αποστασία Στεφανόπουλου.

    ΝΙΚΗ: Επίθεση στην ακρίβεια. Με συντονισμένες ενέργειες κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ αποφασίζεται.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανεργος ένας στους τέσσερις νέους. Επίσημα στοιχεία Γιουροστάτ.

    Traffic News: Κερδίζει τη μάχη ο Νίκος. Πυκνώνουν οι ενδείξεις οτι θα μείνει τελικά στο MEGA. Αναβλήθηκε το ΔΣ με τους μετόχους που ήταν να γίνει σήμερα.

    Η ΧΩΡΑ: Δημόσιο: Που θα πάνε οι μισθοί. Συμφωνία για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ιατρεία ''μαϊμού'' στη Θεσσαλονίκη. Επιχείρηση-''σκούπα'' από τον Ιατρικό Σύλλογο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμπιστοσύνη ...μηδέν προς Σημίτη. Κ. Καραμανλής: Κανείς δεν περισσεύει από τη ΝΔ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανησυχία για τα μεταλλεία Στρατωνίου. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν οργισμένοι στο υπ. Οικονομικών.

    [03] Δήλωση Μητσοτάκη - Αντιδράσεις

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ''νέο ανφέρ διέπραξε χθες ο Κων. Μητσοτάκης, παραμονή ακριβώς της ιστορικά καταδικασμένης αποστασίας του '65. Ζήτησε την ... παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλου για να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές! Η πρόκληση Μητσοτάκη, που έγινε με δηλώσεις του στον Σκάι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης η οποία υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δυναμιτίζεται η ομαλή πορεία των πολιτικών εξελίξεων και για άλλη μια φορά δημιουργούνται εστίες κινδύνων για το δημοκρατικό πολίτευμα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σύγχυση και αμηχανία στη ΝΔ προκάλεσε, για άλλη μια φορά, ο Κ. Μητσοτάκης, με την πρότασή του να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να προκληθούν πρόωρες εκλογές. Ο Κ. Καραμανλής πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση αυτή, ενώ η κυβέρνηση καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκης ότι καλλιεργεί 'κλίμα ανωμαλίας'".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, ει δυνατόν και με βεβιασμένη διακοπή της κυβερνητικής θητείας, υποδεικνύει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αφυπνίζοντας ζοφερούς συνειρμούς για το ρόλο που διαδραμάτισε στα Ιουλιανά. Συνηθισμένος στην προκλητική αμφισβήτηση των θεσμών, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ παροτρύνει με υπαινιγμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του, προκειμένου να υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να επισπεύσει τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας, παρερμηνεύοντας τις διαπιστώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η χώρα μπορεί να οδηγηθεί πρόωρα στις κάλπες, επιτέθηκαν εναντίον του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, 'υπενθύμισε' χθες ο Κ. Μητσοτάκης. Η τοποθέτησή του θεωρήθηκε έμμεση πρόταση προς τον Κ. Στεφανόπουλο και προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της κυβέρνησης. Αποστάσεις κράτησε ο Κ. Καραμανλής, δηλώνοντας ότι θα είναι ο τελευταίος που θα υποδείξει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τι να κάνει".

    [04] Εκλογικός νόμος

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα ανακοινώσει τις βασικές αρχές του νέου εκλογικού νόμου. Η κυβέρνηση αποσυνδέει τη σχεδιαζόμενη αλλαγή από μικροπολιτικά παιχνίδια και ανάλογες σκοπιμότητες και αναδεικνύει ως πραγματικό στόχο της τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, αφού ο εκλογικός νόμος θα έχει προοπτική 20 ετών, περιέχοντας διατάξεις που θα επισφραγίζουν το κλείσιμο της μεταπολιτευτικής περιόδου".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "η φιλελεύθερη παράταξη δεν πρόκειται να καταστεί συμμέτοχη στα προεκλογικά παιχνίδια και τους καιροσκοπισμούς, διαμήνυσε ο Κ. Καραμανλής ερμηνεύοντας τις κινήσεις Σημίτη στο θέμα του εκλογικού νόμου ως ομολογία συντριβής στις επόμενες και τις μεθεπόμενες εκλογές".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "δεν έχουν άδικο αυτοί που συνδέουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου με μετεκλογικές σκοπιμότητες και μάλιστα με τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν το 2005".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει εφέτος δέκα συνεχή χρόνια στην Αντιπολίτευση. Και δικαιούται να αναδειχθεί στην εξουσία με τους ίδιους όρους που αναδεικνύεται επί δέκα χρόνια το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για ν΄ αντιληφθεί κάποιος ότι όλος αυτός ο θόρυβος, που ξεσηκώνει η κυβέρνηση γύρω από το θέμα του εκλογικού νόμου, είναι προσχηματικός. Το πράγμα φωνάζει από μόνο του".

    [05] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''η επιτυχία της τρίτης μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ, η οποία απέφερε περίπου 720 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, προκάλεσε πυρετό αγορών στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης τιμών να κερδίσει 3,25% και να ανέλθει στις 2.041,99 μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός οτι το ύψος των συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έφθασε τα 218 εκατ. δρχ''.

    [06] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι ''μετά την ακρίβεια, η αντιμετώπιση της οποίας θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασχοληθεί με τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες και τη λειτουργία των νοσοκομείων. Παράλληλα, και προκειμένου να μην υπάρξει ''εφησυχασμός'' στον δημόσιο τομέα μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Σημίτης προωθεί αλλαγές σε διοικήσεις τραπεζών και οργανισμών, αλλά και σε γενικούς γραμματείες υπουργείων και Περιφερειών''.

    [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι ''την ίδια ώρα που η Κυπριακή Βουλή επικύρωνε πανηγυρικά την Κυπριακή ένταξη στους κόλπους της ΕΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη σε συνάντησή του με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ επαναδιατύπωνε τις ελληνικές ανησυχίες για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος και το αυξημένο θερμόμετρο στο Αιγαίο''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι ''αναφερόμενος στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μια νέα πολιτική προς την Τουρκία, τόνισε πως η Αθήνα σταθερά ''ενθαρρύνει τη σύγκλιση με την ΕΕ'' και επεσήμανε πως πρέπει να αλλάξει η θέση του στρατού στο πολιτειακό σύστημα, σημειώνοντας πως αυτό έχει συνειδητοποιηθεί από την τουρκική κυβέρνηση και την τουρκική κοινωνία''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι ''τη στιγμή που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποιούσε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 50, διάρκειας περίπου μιας ώρας στο Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο, τουλάχιστον πέντε σχηματισμοί αποτελούμενοι από 18 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη -ορισμένα εξ αυτών οπλισμένα- προέβησαν σε 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών και δύο παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Μάλιστα, σε περισσότερες από τρεις περιπτώσεις ενεπλάκησαν σε σκληρές εικονικές αερομαχίες με ελληνικά καταδιωκτικά που είχαν απογειωθεί, προκειμένου να τα αναχαιτίσουν''.

    [08] Συνέντευξη Καραμανλή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι ''να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο προς τιμήν του γεύμα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διάλογο για τον εκλογικό νόμο. Παράλληλα, τόνισε οτι, εάν η κυβέρνηση δεν ψηφίσει την πρόταση νόμου της ΝΔ για το Χρηματιστήριο, αυτό θα αποτελέσει ''ομολογία ενοχής'' της, ενώ διαβεβαίωσε οτι δεν τον απασχολεί το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει οτι ''τη βεβαιότητά του οτι και στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας, αντικαθιστώντας τον σημερινό πρωθυπουργό με τον Γιώργο Παπανδρέου, τις προσεχείς εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής''.

    [09] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σε σχόλιό της ισχυρίζεται οτι ''απορρίπτει η κυπριακή ηγεσία τις ''νέες'' προτάσεις Ντενκτάς, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα κόλπο του κατοχικού ηγέτη για να κερδίσει χρόνο και να διασκεδάσει την αδιάλλακτη στάση του. Την πρόταση Ντενκτάς ουσιαστικά απέρριψε και ο αμερικανικός παράγοντας, ο οποίος δηλώνει οτι η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω του σχεδίου Ανάν''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει οτι ''δεν απαντά με ''όχι'' στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς η ελληνοκυπριακή πλευρά, χωρίς βεβαίως να αποδεχτεί ένα πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στόχος του οποίου είναι ο εκτροχιασμός του Κυπριακού από την πορεία της λύσης στην οποία το έχει περιορίσει το Σχέδιο Αννάν''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι ''σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε χθες τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κύπρος είναι η μόνη από τις δέκα νέες χώρες-μέλη που δεν επικυρώνει την ένταξη με δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστίδιας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για την ένταξη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας''.

    [10] Εμφύτευση τεχνητής καρδιάς

    Σύμφωνα με την Espresso ''η τεχνητή καρδιά είναι γεγονός και στην Ελλάδα και σήμερα ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου την τοποθετεί στο στήθος ενός 54χρονου Θεσσαλονικιού. Είναι ένας πολύ ελαφρύς μηχανισμός από τιτάνιο που εμφυτεύεται στον καρδιοπαθή και υποβοηθά τη λειτουργία της καρδιάς, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα''.

    [11] Σιαμαία

    Η Traffic news σημειώνει οτι ''ικανοποιημένοι παρουσιάζονται οι γονείς, αλλά και οι ιατροί για τη σταθερότητα της υγείας των δύο σιαμαίων. Μάλιστα οι γονείς είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από την επέμβαση διαχωρισμού των βρεφών''.

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/07/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Εφοδος με στόχο 3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση "τρέχει" το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αλμα 3,25% στη Σοφοκλέους. Η αγορά προεξοφλεί τομές στην οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ:''3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Αμεση αντίδραση από τη Σοφοκλέους που κέρδισε 3,25%"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Πρωτιές στην ανεργία. Πίσω στην απασχόληση. Για την Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ".

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [13] Αποκρατικοποιήσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Ο ούριος άνεμος που περίμενε εδώ και καιρό η κυβέρνηση να "ξεβαλτώσει" το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων φαίνεται οτι έφτασε και παρασύρει ήδη προς μαζικές μετοχοποιήσεις δεκάδες εταιρείες του Δημοσίου, ενισχύοντας τα ταμεία του κράτους τουλάχιστον κατά 3. δισ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 15 July 2003 - 19:47:24 UTC