Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-07-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/2003
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Εκλογικός νόμος-Κόμματα
  • [04] Πανελλαδικές
  • [05] Αυθαίρετα
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Ελλάδα-Τουρκία
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Κοινωνική Χάρτα
  • [10] Μέτρα κατά της ακρίβειας
  • [11] Βουλευτές - Χρηματιστήριο
  • [12] Δάνεια
  • [13] ΑΕΠ
  • [14] Δίκη '17Ν'
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/03
  • [16] Σύγκλιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/2003

    Η στάση των κομμάτων στο διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο, το άνοιγμα των κωδικών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν χρηματιστηριακές αλλαγές την περίοδο 1997-2000, το πακέτο εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυθαίρετα νόμιμα σε 21+8 περιοχές. 650.000 στρέμματα στο σχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Στο σφυρί'' η περιουσία του Δημοσίου. Για να μαζέψουν από παντού χρήματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο μαθηματικός τύπος της... εντιμότητας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις: 10.850 σε δήμους, υπουργεία, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Στρατό (για επαγγελματίες οπλίτες). Οι προκηρύξεις για τους νέους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

    Η ΑΥΓΗ: Αυτοδυναμία με ποσοστά κάτω του 40% Η αλήθεια για τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη. Διαψεύδονται οι εντυπώσεις και οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πληρώσαμε 648 δισ. για 60 προβληματικά αεροπλάνα. Δείτε τι ...μάγκες είμαστε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα στεγαστικά δάνεια φουσκώνουν τα ακίνητα. Οι εκτιμήσεις της αγοράς προβλέπουν διατήρηση των ανατιμητικών τάσεων. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 63% απο το 1995.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μειώστε τα χρέη σας με αλλαγή πιστωτικής κάρτας. Χαμηλότερο μέχρι και 10 μονάδες το επιτόκιο.

    ΕΘΝΟΣ: Πακέτο με 3.480 θέσεις σε δήμους, νομαρχίες, οργανισμούς. Ολες οι νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τους έδωσε ...τα παπούτσια στο χέρι, από χέρι! Αρνείται ακόμη και να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών ο Κ. Καραμανλής για τον εκλογικό νόμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βιομηχανία υποσχέσεων. Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφάσισαν νέες παροχές. Το κράτος στην υπηρεσία του κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3.147 θέσεις σε υπουργεία, δήμους μέσα στο καλοκαίρι. 623 νέες εγκρίσεις για 13 οργανισμούς του Δημοσίου. SOS θέματα για το διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 1ο πακέτο για φτωχούς-ανέργους. Χάρτα κοινωνικής σύγκλισης τον Σεπτέμβριο.

    ΕΣΤΙΑ: Οι Ιρλανδοί καγχάζουν! Τα κίνητρα προσελκύσεως μεγάλων επενδύσεων.

    Espresso: Διαγωνισμός ομαδικού σεξ με χρηματικό έπαθλο. Μέρα μεσημέρι σε παραλία. Φωτογραφίες και βίντεο στα χέρια των δικαστικών αρχών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπερεπενδύουμε σε ακίνητα. 650 δισ. ευρώ η αξία τους-Αύξηση τιμών 63% από 1995-2002.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ...Βουβός εκλογικός νόμος. Αρνήθηκε την ενημέρωση Σκανδαλίδη ο Κ. Καραμανλής. Εντείνεται η κόντρα Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μοτο-μπλόκα για θόρυβο, καυσαέρια. Από ΚΤΕΟ όλα τα δίκυκλα.

    ΝΙΚΗ: Δέσμη μέτρων για τους μη προνομιούχους. Με 4 βασικούς άξονες η νέα κοινωνική πολιτική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το κράτος χρωστά 3 τρισ. δρχ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα πρόθυρα χρεοκοπίας οι Δήμοι.

    Traffic News: 17.000 υποψήφιοι για επικίνδυνες αποστολές. Ο κόσμος τρέχει στα ριάλιτι μήπως κερδίσει χρήματα.

    Η ΧΩΡΑ: Δάνεια απο τις Τράπεζες για διακοπές, αγορές, σπίτια. Τι πρέπει να προσέξετε για τα ελκυστικά πακέτα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Αδειάζουν'' τα ιδιωτικά σχολεία. Απο μαθητές και δασκάλους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πακέτο παροχών ενόψει. Τι συζήτησαν Σημίτης-Χριστοδουλάκης-Χρυσοχοϊδης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιπαράθεση με ...φόντο την υγεία. Μεγαλώνει το χάσμα κυβέρνησης και αντιπολίτευση.

    [03] Εκλογικός νόμος-Κόμματα

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι ''με ή χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι ''κλιμακώνει τις πιέσεις προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει ο διάλογος για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι ''σε τροχιά μετωπικής πολιτικής σύγκρουσης έχουν εισέλθει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με αιχμή τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, παρά το γεγονός οτι, κατά τα φαινόμενα, δεν θα υπάρξει κανενός είδους ουσιαστικός διάλογος πριν την ψήφισή του''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ''μόνη αφήνει την κυβέρνηση στο παιχνίδι της παρωδίας που έχει ξεκινήσει, η Νέα Δημοκρατία τόσο για το πόθεν έσχες, όσο και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Κ. Καραμανλής απάντησε χθες αρνητικά στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κ. Σκανδαλίδη για συνάντηση. Τον κ. Σκανδαλίδη θα επισκεφθεί την Πέμπτη στο υπουργείο για να ενημερωθεί για τις προτάσεις της κυβέρνησης και να εκφράσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ο υπεύθυνος συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Β. Πολύδωρας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σε σχόλιό του τονίζει οτι ''είναι φανερό οτι η κυβέρνηση Σημίτη ''ρισκάρει'' να στραφεί όλη αυτή η ιστορία του εκλογικού νόμου εναντίον της, αλλά είναι επίσης φανερό οτι δεν έχει άλλη επιλογή''.

    [04] Πανελλαδικές

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι ''στροφή των υποψηφίων στις οικονομικές σχολές και εκτόξευση των βάσεων στα ύψη δείχνουν τα πρώτα συμπεράσματα από τα μηχανογραφικά δελτία που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. εκτός απο τις σχολές οικονομίας, την προτίμηση των υποψηφίων συγκεντρώνουν και οι σχολές διοίκησης, μάρκετινγκ, στατιστικής κλπ. Η αύξηση των βάσεων στις σχολές αυτές φθάνει ως και τα 2.000 μόρια. Αύξηση ως και 800 μόρια παρουσιάζουν οι νομικές και ιατρικές σχολές''.

    [05] Αυθαίρετα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι ''μια σειρά απο αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο έρχονται να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο για τα χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανακούφιση χιλιάδων πολιτών που ασφυκτιούν απο τα υπέρογκα πρόστιμα. Ο νέος δασονόμος που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πριν τα τέλη Σεπτέμβρη, θα δώσει λύσεις καθώς οι αεροφωτογραφήσεις του 1960 θα έρθουν να αντικαταστήσουν αυτές του '37 που χρησιμοποιούνται με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο''.

    [06] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει οτι ''στις 10.850 θα φτάσουν οι προσλήψεις το αμέσως προσεχές διάστημα, εκ των οποίων οι 5.700 αφορούν σε νέες και νέους που επιθυμούν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση ως επαγγελματίες οπλίτες, οι 1.000 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και οι υπόλοιπες σε φορείς του Δημοσίου, που προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, 3.300 αφορούν σε μόνιμο, ορισμένου και αορίστου χρόνου προσωπικό στο υπουργείο Εσωτερικών, σε φορείς του υπουργείου Υγείας, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δήμους και νοσοκομεία''.

    [07] Ελλάδα-Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι ''η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι επιθετική και προκλητική. Κι αν τη συνεχίσει, η Ελλάδα θα μπορούσε να προβάλει βέτο κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ. Δεν βλέπω πλέον διαφορά συμπεριφοράς στρατού και πολιτικής ηγεσίας πολιτικοί και στρατιωτικοί έχουν προσεγγίσει αλλήλους στην προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα''. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της γερμανικής ημερησίας ''Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι ''η Λευκωσία συμμερίζεται την εκτίμηση της Αθήνας οτι η περίοδος μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2004 θα είναι κρίσιμη και μπορεί να υπάρξει σημαντική εξέλιξη στο Κυπριακό''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι ''προσαρμοσμένος απόλυτα στη γραμμή που ακολουθούν όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις απο το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν αμηχανία στην Αθήνα, καθώς διαλύουν τη σύγχυση που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε, προβάλλοντας τον ηγέτη του ισλαμικού κόμματος ως το φορέα μιας νέας αντίληψης για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις''.

    [09] Κοινωνική Χάρτα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "στην οικονομία μεταφέρει όλες τις δυνάμεις της η κυβέρνηση. Στον προγραμματισμό κυριαρχεί η κατάρτιση της 'Χάρτας' πραγματικής σύγκλισης. Για την τελευταία η κυβέρνηση μεταδίδει πως θα πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο, με ορίζοντα το 2008 και συνδυασμένους στόχους για τους μισθούς, τις συντάξεις, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τη φορολογία, τη διοίκηση, την περιφερειακή συγκρότηση της χώρας και το περιβάλλον, από το οποίο θα προκύψει και το προεκλογικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος".

    Κατά το ΕΘΝΟΣ "σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόστος του πακέτου αυτού αρχικά υπολογιζόταν στα 700 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια, ωστόσο, το ύψος του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, θα λάβουν ορισμένες αυξήσεις (πιθανότατα 40 ευρώ το μήνα) από τα τέλη Αυγούστου. Η 'επίθεση' στην οικονομία περιλαμβάνει και πακέτο αποκρατικοποιήσεων".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ρίχνει το βάρος της οικονομικής της πολιτικής η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον 'Χάρτη πραγματικής σύγκλισης' που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αύξηση των συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των επιδομάτων για πολυτέκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες και η ενίσχυση των οικονομικών μεταναστών".

    [10] Μέτρα κατά της ακρίβειας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "σε συντονισμένες ενέργειες για την πάταξη των κρουσμάτων αισχροκέρδειας, αλλά και την καταπολέμηση της ακρίβειας, σε μια προσπάθεια να προβάλλει εντονότερα το κοινωνικός της πρόσωπο, προχωράει η κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "σφοδρή σύγκρουση υπουργείου Ανάπτυξης και χονδρεμπόρων ξέσπασε με αφορμή την πρόθεση του υφυπουργού να προχωρήσει στη λήψη μέτρων αναδιάρθρωσης της αγοράς. Η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να παραχωρήσει νέες άδειες για χονδρικό εμπόριο προκειμένου να δημιουργήσει ρήγμα στο σημερινό μέτωπο ακρίβειας. Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ανατραπεί η πεπατημένη της αγοράς σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές από τον αγρότη και διαδοχικής μεταπώλησης, πολλές φορές και εικονικά, που οδηγεί στα ύψη το κόστος των περισσότερων προϊόντων".

    [11] Βουλευτές - Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μέρες... διαφάνειας για το ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή αποστολή σε όλους τους βουλευτές του κόμματος επιστολής του Πρωθυπουργού με την οποία ζητείται ουσιαστικά το άνοιγμα των κωδικών τους για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους. Μάλιστα η κυβέρνηση παρότρυνε με μια πρόσκληση-πρόκληση και την ηγεσία της ΝΔ να πράξει το ίδιο με τους δικούς της βουλευτές. Σύμφωνα με την επιστολή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Νίκο Λεβογιάννη τις συμπληρωματικές δηλώσεις τους με όλα τα ποσά που επενδύθηκαν σε τίτλους μετοχών και τα προκύπτοντα έπειτα από κάθε χρήση κέρδη ή ζημίες από 31/1/2/1997 μέχρι 31/12/2002".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ για την περίφημη υπόθεση των κωδικών της Σοφοκλέους, καθώς μεταφέρει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στη Βουλή ζητώντας την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η ΝΔ για το άνοιγμα των κωδικών και τον έλεγχό τους από το Ελεγκτικό συνέδριο".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "και μόνον η ημερομηνία υποβολής των στοιχείων καταδεικνύει ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί το προεκλογικό τέχνασμα. Διότι είναι περισσότερο από προφανές ότι και αν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματά του δεν μπορεί να ανακοινωθούν προεκλογικώς".

    [12] Δάνεια

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "με την απελευθέρωση των ορίων στα καταναλωτικά και τα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες παρουσιάζουν στην αγορά πολλά ελκυστικά πακέτα, καθώς εντείνεται ο μεταξύ τους ανταγωνισμός. Προσφέρονται δάνεια για σπίτια, για κάθε είδους αγορά και για διακοπές. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ με αποπληρωμή από έξι μήνες μέχρι έξι χρόνια".

    [13] ΑΕΠ

    Η Traffic News εκτιμά ότι "με ρυθμό 4,4% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2002 και έναντι αύξησης 4,3% που παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2003 και 4,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002".

    [14] Δίκη '17Ν'

    Η Espresso αναφέρει ότι "σεμνό και οξυδερκή χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβου Πολυτεχνείου, Βένιος Αγγελόπουλος, χθες στη δίκη της '17Ν', ενώ τόνισε ότι ο 'Λάμπρος' της '17Ν' κινδυνεύει να πέσει θύμα δικαστικής πλάνης. Σήμερα, μετά το τέλος της κατάθεσης του κ. Αγγελόπουλου θα αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, με πρώτο και καλύτερο, αφού θα απολογηθεί με μανιφέστο, τον Δημήτρη Κουφοντίνα".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/07/03

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Με προεκλογική σύνθεση Σημίτης, Χριστοδουλάκης και Χρυσοχοϊδης. Ετοιμάζεται η "χάρτα της συγκλίσεως", την οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Κοινωνικό πακέτο Σημίτη 1 δισ. ευρώ. Θα ανακοινωθεί πριν απο τη ΔΕΘ".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Τα οικονομικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρέη 100 εκατ. ευρώ και μεγάλες ζημιές στους ισολογισμούς της πλειονότητας των ΠΑΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ φέρνουν πιο κοντά τη σύγκλιση. Ποιές δεσμεύσεις θα αναλάβει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ".

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [16] Σύγκλιση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Η πραγματική σύγκλιση, σε βάθος χρόνου, η οποία θα καθορίζεται επακριβώς μέσω της "χάρτας" και θα ανακοινωθεί απο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θα στηριχθεί στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία την τρέχουσα περίοδο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 July 2003 - 15:01:23 UTC