Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2003
  • [02] Δίκη ''17Ν''
  • [03] Ελληνοποιήσεις
  • [04] ''Πόθεν έσχες'' - Πρόταση ΝΔ
  • [05] Τουρκία - Ψευδοκράτος - Τελωνειακή Ενωση
  • [06] Ακρίβεια- Παραθεριστικά κέντρα
  • [07] ΕΕ-Ερευνα- Ελλάδα-Μισθοί
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2003
  • [09] Αγορά - Ανατιμήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2003

    Η δίκη για τη 17Ν και οι αποκαλύψεις του απολογούμενου Τσελέντη, η πρόταση βουλευτή της ΝΔ προς τους ''23'' ομολόγους του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο όσων διαχειρίζονται χρήματα του δημοσίου, οι παράνομες ελληνοποιήσεις μέσω διαδικτύου, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η έρευνα της ΕΕ για τις αμοιβές στη χώρα μας και η πρόθεση της Άγκυρας για τελωνειακή ένωση με τα κατεχόμενα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πάρτε σπίτι με τη δόση του ενοικίου. Τα χαμηλότερα επιτόκια όλων των εποχών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πωλείται...υπηκοότητα! Οργιάζουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έλληνες με 50.000 ευρώ! Εταιρίες διαφημίζουν την εξαγορά της ελληνικής υπηκοότητας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Πότε θα δοθούν τα 1.200 ευρώ για το επίδομα. Οικογενειακό: Σκέψεις για αρχή πληρωμών από τον Ιανουάριο.

    Η ΑΥΓΗ: Περισσότερη δουλειά, μικρότεροι μισθοί! Ελληνικά ρεκόρ στην ΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε αποστασία καλεί η ΝΔ τους 25 ''αντάρτες'' βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρωτοφανής ενέργεια του Τομεάρχη Δικαιοσύνης Ν. Κατσαρού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ντε φάκτο αρχηγός ο Αλ. Γιωτόπουλος. Αποκαλυπτικός για δεύτερη ημέρα ο Πάτροκλος Τσελέντης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο χάρτης ένταξης των αυθαιρέτων. Ποιές περιοχές και με ποια σειρά εντάσσονται στα ρυμοτομικά σχέδια.

    ΕΘΝΟΣ: Πτυχία εξπρές από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Νέο καθεστώς αναγνώρισης τίτλων με 6 ρυθμίσεις - ανατροπές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με Τσελέντη άνοιξε ο...τσελεμεντές της ''17 Νοέμβρη''! Μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις, αλλά, η ''συνταγή'' των Αρχηγών δεν θα αποκαλυφθεί!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο παζάρι της Μόσχας η ελληνική υπηκοότητα. Κυκλώματα στη Λευκορωσία, Ουκρανία και Μόσχα αναλαμβάνουν ελληνοποιήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φταίνε οι καταναλωτές! Τσοχατζόπουλος: Η διάθεση να πληρώσουν παραπάνω φέρνει την ακρίβεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο ...ελίτ (Γιωτόπουλος), ο λαϊκός (Κουφοντίνας)...κι ο λάθος δρόμος της οργάνωσης. Ο Τσελέντης σκιαγραφεί 17Ν, Γιωτόπουλο, Κουφοντίνα.

    ΕΣΤΙΑ: Αναπτυξιακά ημίμετρα. Οι κρατικές παρεμβάσεις δεν φέρνουν επενδύσεις.

    Espresso: Πασίγνωστη τραγουδίστρια σε τελετή Γάλλων μάγων. Έδωσε 20.000.000 δρχ για να κατακτήσει την κορυφή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τυφλό χτύπημα φανατικών κατά τουρισμού και ΗΠΑ. Στην Τζακάρτα με 14 νεκρούς και περίπου 150 τραυματίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ακρίβεια στα παραθεριστικά θέρετρα. Επιβολή προστίμων αλλά και συμφωνίες κυριών επιστρατεύει το ΥΠΑΝ.

    ΤΑ ΝΕΑ: ''40 φορές είδα τον Γιωτόπουλο''. Τον χαρακτήρισε συναρχηγό.

    ΝΙΚΗ: Πρόσωπο με πρόσωπο. Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Γιωτόπουλου-Τσελέντη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέος πυρηνικός εφιάλτης η χρήση ''μικρών πυρηνικών''.

    Traffic News: Δικαστική μάχη για το χρυσό αγόρι του FAME STORY. Ο μάνατζερ του Νίνο κάνει αγωγές σε Βίσση και Ζήνα.

    Η ΧΩΡΑ: Η πράσινη ΕΡΤ γίνεται καταπράσινη. Ετοιμάζουν μια στρατιά προσλήψεων ''ημετέρων'' από το παράθυρο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θερίζουν τα χάπια ''έκστασις''. Εκρηκτική αύξηση στη χρήση συνθετικών ναρκωτικών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμφύλιος ξέσπασε στη 17 Νοέμβρη. ''Στημένη η απολογία του Π. Τσελέντη''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Λουκέτο'' σε καταστήματα και βιοτεχνίες. Ανάστατοι οι έμποροι της πόλης από την άδικη φορολογία.

    [02] Δίκη ''17Ν''

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ''ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ήταν de facto ο αρχηγός της 17Ν: ο άνθρωπος που κατά τον Πάτροκλο Τσελέντη αποφάσιζε για τα κρίσιμα και τα σημαντικά. Στη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ο επονομαζόμενος 'Ταινίας' εξήγησε πάντως ότι η οργάνωση 'δεν είχε θεσμοθετημένη ιεραρχία' και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον ρόλο και τη δράση τόσο του Γιωτόπουλου όσο και του Δημήτρη Κουφοντίνα''.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ''περισσότερες από 40 φορές είχε συναντήσει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο Πάτροκλος Τσελέντης, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην απολογία του, προκαλώντας εμφύλιο στους κόλπους της 17Ν. Ο κατηγορούμενος χαρακτηρίζει τον εαυτό του σημαντικό μέλος της οργάνωσης, ως ηγετικά στελέχη της οποίας κατονομάζει τον Αλ. Γιωτόπουλο και τον Δ. Κουφοντίνα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''ως δίδυμο 'κορυφής', που ουσιαστικά κινούσε τα νήματα, άκουγε αλλά αποφάσιζε εκείνο, δεν επέβαλλε αλλά 'υπέβαλλε' τις γραμμές δράσης, περιέγραψε χθες Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλ. Γιωτόπουλο ο ανανήψας Πάτροκλος Τσελέντης. Η δεύτερη ημέρα της απολογίας του γέννησε νέες αντιδράσεις συγκατηγορουμένων που τον χαρακτήρισαν 'συναλλασσόμενο με τις αρχές'''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις, αλλά, η 'συνταγή' των Αρχηγών δεν θα αποκαλυφθεί!''.

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι ''πρόσωπο με πρόσωπο αναμένεται να βρεθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο ο Πάτροκλος Τσελέντης και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, εάν το δικαστήριο αποδεχτεί την πρόταση της πολιτικής αγωγής για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''ο Τσελέντης με τις αποκαλύψεις του τάραξε τα νερά στη δίκη της '17Ν'. Ο Γιωτόπουλος έχασε την ηρεμία του και μιλάει για κατασκευασμένες αποκαλύψεις. Ο Κουφοντίνας μιλάει για συναλλαγή και ο Χ. Ξηρός για κατάντια ανθρώπου''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''στα σχέδια της 17Ν ήταν να ανοίξει και ... ταχυφαγείο (φαστφουντάδικο) στην περιοχή Συντάγματος για να χρηματοδοτεί από τις εισπράξεις του την εγκληματική δραστηριότητά της. Το αποκάλυψε χθες κατά την απολογία του ο Πάτροκλος Τσελέντης, ο οποίος περιέγραψε τον Γιωτόπουλο ως αδιάλλακτο που δεν δεχόταν άλλες απόψεις και τον Σάββα Ξηρό και τον Κουφοντίνα ως 'τραγικά πρόσωπα'''.

    Κατά την Traffic News ''ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου υποστήριξε ότι από το καλοκαίρι του 1988 είχε αρχίσει να προβληματίζεται για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της οργάνωσης. Οπως είπε, είχε αρχίσει να σκέφτεται ότι τόσο οι ενέργειες όσο και οι προκηρύξεις της '17 Νοέμβρη' δεν είχαν απήχηση στον κόσμο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υπογραμμίζει ότι ''Πάτροκλος Τσελέντης: η '17Ν' είχε βάλει στο στόχαστρο και τον Λυκουρέζο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''ο Τσελέντης 'αθωώνει Γ. Σερίφη, Ψαραδέλλη και Σωτηροπούλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι '''τα μέλη της 17Ν έπαιρναν αποφάσεις έξω από την κοινωνία, οι οποίες ήταν τραγικές και για την κοινωνία και για τα ίδια. Ο Σάββας και ο Κουφοντίνας εκτός από θύτες ήταν και τραγικά θύματα της οργάνωσης'. Ετσι κατέληξε χθες ο Πάτροκλος Τσελέντης απαντώντας σε ερωτήσεις παραγόντων της δίκης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι '''πυροβόλησε' και χθες ο Τσελέντης τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα. Υπό τα απειλητικά βλέμματα και τους εκβιασμούς των πρωτοπαλίκαρων της 17 Νοέμβρη, ο Πάτροκλος Τσελέντης έβγαλε και χθες τα 'άπλυτα' των τρομοκρατών στη φόρα. Και τι δεν είπε. Από το ιστορικό 45άρι που είχαν κρύψει στο βουνό, μέχρι το φαστφουντάδικο που ήθελαν να ανοίξουν στο Σύνταγμα''.

    [03] Ελληνοποιήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''εταιρίες διαφημίζουν στο Διαδίκτυο ότι προσφέρουν ελληνική υπηκοότητα έναντι 50.000 ευρώ. Ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Τζαμτζής καταγγέλλει ότι το κύκλωμα πουλάει ''εξυπηρετήσεις'' δωροδοκώντας Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και ζητεί κάθαρση...''.

    Tο ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''σύμφωνα με το περιεχόμενο της ερώτησης του βουλευτή, γραφεία που έχουν έδρα την Ουκρανία, τη Λευκορωσία αλλά και παραρτήματα στη Μόσχα και τη Γερμανία παρέχουν τη δυνατότητα ''ελληνοποίησης'' σε άτομα προερχόμενα από τις χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) έναντι 50.000 ευρώ''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''κατά το Σύνταγμα κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν ασκείται στα θερινά τμήματα της Βουλής. Η συγκεκριμένη όμως ερώτησις θέτει καίριο ζήτημα για το οποίο πολλές καταγγελίες έχουν γίνει και εις βάρος της ιδίας της Κυβερνήσεως. Οι ερωτώμενοι επομένως υπουργοί πρέπει να έχουν την ευαισθησία να δώσουν τώρα αμέσως πλήρη απάντηση μέσω του Τύπου''.

    [04] ''Πόθεν έσχες'' - Πρόταση ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''ευθεία πρόσκληση - πρόκληση στους 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής για τον ''εξευτελισμό'' που νιώθουν όταν τους ζητείται από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο του ...κομματικού εθελοντισμού να ανοίξουν τους κωδικούς τους, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Κατσαρός, προτείνοντάς τους να συντάξουν οι ίδιοι μια πρόταση νόμου για τον έλεγχο όλων εκείνων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τα μελλούμενα στον πολιτικό κόσμο παίρνει πια η ανταρσία των 25 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον πρωθυπουργό για το θέμα του πόθεν έσχες μετά τη χθεσινή κίνηση βουλευτή της ΝΔ να τους καλέσει προκλητικά σε ...αποστασία''.

    [05] Τουρκία - Ψευδοκράτος - Τελωνειακή Ενωση

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''σε τέστ αντοχής της ΕΕ προχωρεί η Τουρκία που προωθεί συμφωνία τελωνιακής ένωσης με το κατοχικό καθεστώς . Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι έτοιμος να συνυπογράψει την Παρασκευή με τον Ραούφ Ντενκτάς το σχετικό κείμενο στα Κατεχόμενα. Τα πρώτα μηνύματα της Ενωσης είναι αρνητικά και όπως προειδοποιούν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας αποδεικνύει έμπρακτα πως η Αγκυρα δεν έχει πρόθεση να επιλύσει το Κυπριακό''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σχολιάζοντας τη φημολογούμενη υπογραφή συμφωνίας τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, δήλωσε ότι όποιες πράξεις και αν γίνουν μεταξύ Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος είναι παράνομες''.

    [06] Ακρίβεια- Παραθεριστικά κέντρα

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος χθες στις συνεχιζόμενες ανατιμήσει στον κλάδο των υγρών καυσίμων, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει αυστηρές ποινές σε 15 πρατήρια υγρών καυσίμων που εντοπίστηκαν σε τουριστικές περιοχές να πωλούν τις βενζίνες σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''στους καταναλωτές επέρριψε ευθύνες για την ακρίβεια ο Ακης Τσοχατζόπουλος, λέγοντας ότι δεν ψάχνουν την αγορά και έχουν τη διάθεση να πληρώσουν υψηλότερες τιμές. Μέχρι και ο υφυπουργός του Κίμωνας Κουλούρης έτριβε τα μάτια του''.

    [07] ΕΕ-Ερευνα- Ελλάδα-Μισθοί

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''δουλεύουμε περισσότερο και πληρωνόμαστε λιγότερο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποτυπώνει για τον Ελληνα εργαζόμενο μελέτη της Κομισιόν (για το 2000) σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες (μετά τους Ιρλανδούς και τους Βρετανούς) κατατάσσονται τρίτοι στην ΕΕ όσον αφορά τις μηνιαίες ώρες εργασίας, ωστόσο οι αποδοχές τους υπολείπονται κατά το ήμισυ υπολογιζόμενες σε ωριαίο κόστος εργασίας. Ακόμα λιγότερες θεωρούνται οι ''καθαρές '' αποδοχές και έτσι ο Ελληνας εργαζόμενος μαζί με τον Πορτογάλο καταγράφονται ουραγοί στους μισθούς. Συγκεκριμένα , το μέσο κόστος εργασίας στην ΕΕ αντιστοιχεί σε 22,19 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα φθάνει μόλις τα 10,40 και 8,13 ευρώ στην Πορτογαλία''.

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Μομφή προς τις επιχειρήσεις...Από τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το θέμα των τιμών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ατμομηχανή της ανάκαμψης οι υπηρεσίες. Ρεκόρ ανόδου σε Ευρωπαϊκή Ενωση - ΗΠΑ".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Προς νέες "συμφωνίες κυρίων". Ο Α. Τσοχατζόπουλος καλεί σε διάλογο τις επιχειρήσεις επικαλούμενος την ακρίβεια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Φρέσκο χρήμα" και στην αγορά αμοιβαίων. Ενώ στο ΧΑ οι ρευστοποιήσεις έριξαν...μόνο το δείκτη".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [09] Αγορά - Ανατιμήσεις

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "μπορεί η υποχώρηση των τιμών σε βασικά αγαθά να δημιουργεί...αέρα αισιοδοξίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία εκτιμά ότι "ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάτω από το 3,8% τον Ιούλιο" ωστόσο ο κίνδυνος δημιουργίας νέου κύματος ανατιμήσεων το φθινόπωρο προβληματίζει τον υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος συνιστά στις επιχειρήσεις αυτοσυγκράτηση στην τιμολογιακή τους πολιτική".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 August 2003 - 20:01:38 UTC