Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνική Εκκλησία-Πατριαρχείο
  • [04] Κυβέρνηση - Εξαγγελίες- ΔΕΘ
  • [05] ΝΔ
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Δήμοι - Κυβέρνηση
  • [08] Υπουργείο Εθνικής Αμύνης
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες - Δημοσιεύματα - Αντιδράσεις
  • [10] Συμβασιούχοι-ΕΕ- Κυβέρνηση
  • [11] Κυπριακό
  • [12] 17Ν
  • [13] Βάσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ
  • [14] Σύλληψη Κουσίνσκι
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Δημόσιο χρέος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/08/2003

    Οι συσκέψεις χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, των μέτρων διαφάνειας στο πολιτικό μας σύστημα και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η σύγκληση σήμερα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τα μυστικά για φθηνή φοιτητική στέγη. Καμαρούλα μια σταλιά 2χ3...

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Να μονιμοποιηθούν 200.000 συμβασιούχοι. Κατηγορηματική απαίτηση της Κομισιόν για Δημόσιο- ΟΤΑ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ψήφος ανοχής στην πορνεία. Η κυβέρνηση παγώνει τις εξώσεις στους οίκους ανοχής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μόνιμοι 250.000 συμβασιούχοι με εντολή Βρυξελλών.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση συγκρούεται με την αυτοδιοίκηση. Σήμερα το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όχι στη λίστα υποταγής. Η Ιερά Σύνοδος κλείνει σήμερα την πόρτα στον Βαρθολομαίο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Αθήνα...αστακός! Οι προετοιμασίες ασφαλείας για τους Αγώνες του 2004.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χαμηλότοκα δάνεια που σας συμφέρουν. Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η μάχη των τραπεζών.

    ΕΘΝΟΣ: Γολγοθάς με 4 αγκάθια η επόμενη ημέρα. Τι έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν χιλιάδες νέοι που πέτυχαν ή απέτυχαν στις εξετάσεις και οι οικογένειές τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με...εξαμηνίτικο σχέδιο δράσης ξεγελούν τον εαυτό τους! Απεγνωσμένη επιχείρηση των κυβερνώντων, με στόχο την διάψευση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φόρο τρομοκρατία. Για να κλείσουν μερικές τρύπες της Οικονομίας. Αυστηρές εντολές για εξονυχιστικούς ελέγχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάγκαλος: Μας εκβιάζει με πρόωρες ο Σημίτης. ΠΑΣΟΚ: Νυχτερινές βόμβες στη Βουλή από τον πρώην υπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 4 καυτές πατάτες για Σημίτη. Λύσεις ζητούνται επειγόντως πριν από τη ΔΕΘ.

    ΕΣΤΙΑ: Απέτυχε πλήρως το εκπαιδευτικό σύστημα. Αποθαρρύνει τους νέους να σπουδάσουν αυτό που θέλουν.

    Espresso: Ομίχλη για τις δύσκολες ώρες της Ελένης Μενεγάκη. Εντείνονται οι φήμες για αποβολή στη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ''Πυρετός'' Εθνικής - Εμπορικής. Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Στοίχημα'' Σημίτη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι πολιτικές ''προεκτάσεις '' του 2004.

    ΤΑ ΝΕΑ: Όλες οι ποινές και τα μόρια της Εφορίας.

    ΝΙΚΗ: Φοβάται το πακέτο η ΝΔ. Αντιδρά στις παροχές μαζί με ΣΕΒ-ΕΒΕΑ-ΕΣΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εκβιαστικές απειλές κατάργησης και του πενιχρού επιδόματος!

    Traffic News: Τα τσακάλια περιμένουν στη γωνία τον Κεντέρη. Πώς τραυματίστηκε. Η διεθνής μαφία του στίβου έτοιμη να πυροδοτήσει νέα σενάρια για το γιο του ανέμου.

    Η ΧΩΡΑ: Νοίκια-φωτιά για τους φοιτητές. Πόσο και που μπορείτε να βρείτε σπίτι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακριβό μου πτυχίο! Δυσβάστακτο το κόστος της φοιτητικής ζωής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διάλογος συνεργασίας- υπουργού- δημάρχου. Σε καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση.

    [03] Ελληνική Εκκλησία-Πατριαρχείο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''το μεγάλο και υπερήφανο ΟΧΙ θα βροντοφωνάξει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την απόφασή τους οι Έλληνες Ιεράρχες θα ...κλείσουν την πόρτα στις ιταμές αξιώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και των ελάχιστον εν Ελλάδι, υποτακτικών του''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''σε διελκυστίνδα ακόμη και για τη συνοχή της Ιεράς Συνόδου και επομένως της ελλαδικής εκκλησίας εξελίσσεται ο τρόπος εκλογής του νέου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης. Ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος δέχεται εκ διαμέτρου αντίθετες εισηγήσεις για το ρόλο που πρέπει να έχει το Φανάρι στο πρόσωπο το οποίο θα επιλεγεί, ενώ ο ίδιος φέρεται να αμφισβητεί ακόμη και τη δυνατότητα συναίνεσης του Πατριαρχείου στη διαδοχή''.

    [04] Κυβέρνηση - Εξαγγελίες- ΔΕΘ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη παρουσία και του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναμένεται να ''κλείσει'' το κοινωνικό πακέτο που θα εξαγγελθεί από τον Κώστα Σημίτη στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της κοινωνικής στροφής που έχει προαναγγελθεί στην κοινωνική πολιτική''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''κυβερνητικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι για την υλοποίηση των εξαγγελιών θα διατεθεί το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σημειώνοντας όμως ότι ''δεν μπορεί να γίνει πολιτική με δανεικά''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''πρόβα τζενεράλε στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ με αντικείμενο την παροχολογία δόθηκε χθες με συμπρωταγωνιστές παραγωγικές οργανώσεις (ΕΣΕΕ και ΕΒΕΑ)''.

    [05] ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της στις μονοεδρικές περιφέρειες καθώς και στους νομούς όπου δεν διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα δώσει στη δημοσιότητα η ΝΔ το Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει τα πολιτικά και κοινωνικά συμβούλια ανά περιοχή''.

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''έντονοι είναι οι φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου για ενδεχόμενη μαζική ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα θέματα του ''πόθεν έσχες'' των ''χρηματιστηριακών συναλλαγών'' των βουλευτών και της αλλαγής του εκλογικού νόμου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι ''την πρότασή του για δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών τα οποία δεν περιέλαβαν στις δηλώσεις ''πόθεν έσχες'' τους κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες εκ νέου χθες, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα αυτό υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ''ένα 24ωρο μετά την πρωθυπουργική διαβεβαίωση μέσω στενών συνεργατών του ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2004, χθες η διαρροή της επισήμανσης του κ. Σημίτη για την ανάγκη ανάληψης ευθυνών απ΄ όλους απέναντι στην πρόθεσή του να...εκσυγχρονίσει το πολιτικό σύστημα, ερμηνεύτηκε ως απειλή περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες''.

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το θέμα να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εάν δεν καταθέσουν όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός έως τις 15 Σεπτεμβρίου τις δηλώσεις για τις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές''.

    [07] Δήμοι - Κυβέρνηση

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι '' ανακωχή στον καβγά με την κυβέρνηση για τα χρέη των δήμων αναμένεται να σημάνουν οι σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών κ. Κ. Σκανδαλίδη περί πλήρους εφαρμογής από το τρέχον έτος του νόμου 1828/89 που ρυθμίζει τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Οι δήμαρχοι που έχουν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις παραδέχονται πάντως ότι τα χαώδη ταμειακά ανοίγματα συνολικού ύψους 3 δις ευρώ δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνον στην υστέρηση των κρατικών πόρων αλλά και στην κακοδιοίκηση και στις σπατάλες πολλών τοπικών αρχών λόγω έργων και προσλήψεων''.

    [08] Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''με την πρόσληψη 13.700 επαγγελματιών οπλιτών μέσα στη διετία (2003-2005) ανοίγει ο δρόμος για μείωσης της θητείας κάτω από 12 μήνες αφού πλέον το 50% των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελείται από μονίμους. Ο υπουργός Άμυνας γνωστοποιεί επίσης στον πρωθυπουργό ότι από τη μείωση των αμυντικών δαπανών απελευθερώνονται 2,7 δις ευρώ τα οποία μπορεί να διαθέσει για την ενίσχυση της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής το 2004''.

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες - Δημοσιεύματα - Αντιδράσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι '' Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αντέδρασε η Αθήνα και η ελληνική κυβέρνηση στα νέα συκοφαντικά και δηλητηριώδη δημοσιεύματα μερίδας του αυστραλιανού Τύπου σε βάρος της Ελλάδας και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων``.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''Βρώμικο πόλεμο" κατά της Ελλάδας φαίνεται πως έχουν κηρύξει αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, καθώς συνεχίζουν να δημοσιεύουν λιβελογραφήματα εναντίον της χώρας μας που υπονομεύουν και σπιλώνουν τόσο την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα όσο και τον ίδιο μας τον πολιτισμό και την αρχαία ελληνική ιστορία. Μετά τα πρώτα δηλητηριώδη δημοσιεύματα των εφημερίδων που έκαναν λόγο για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα το 2004, κατά τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας, τώρα τη σκυτάλη παίρνουν και τα περιοδικά, τα οποία είναι περισσότερο επιθετικά, καταστροφολογικά και ανιστόρητα".

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι '' Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις δηλώσεις του μετά τη χθεσινή σύσκεψη που είχε με τη διυπουργική επιτροπή για την ολυμπιακή προετοιμασία, κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό των δοκιμαστικών αγώνων του Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ``πάμε καλά, θα μπορούσαμε όμως και καλύτερα``, ενώ επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό``.

    [10] Συμβασιούχοι-ΕΕ- Κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ, '' Η Άννα Διαμαντοπούλου με το ``ΟΚ`` της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε "ναι" στη μονιμοποίηση, αλλά η κυβέρνηση θέλει ομήρους τους 250.000 συμβασιούχους μέχρι τις εκλογές``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ωστόσο ότι '' Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην πρόθεσή της να μην μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε χθες ότι η χώρα μας έχει εναρμονίσει με προεδρικό διάταγμα την κοινοτική οδηγία και από πλευράς της Κομισιόν δεν μας έχουν ζητηθεί εξηγήσεις``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι '' Ανοίγει όπως φαίνεται ο δρόμος για τη μονιμοποίηση τουλάχιστον 250 χιλιάδων συμβασιούχων τόσο του Δημοσίου όσο και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα. Το συγκεκριμένο μείζον θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα ύστερα από τις δηλώσεις της Ελληνίδας επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άννας Διαμαντοπούλου``.

    [11] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι `` Συνεχίζονται στην Κύπρο οι μελέτες για τις νομικές, οικονομικές και πολιτικές πτυχές του ``σχεδίου Αννάν``. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, οι μελέτες θα τεθούν υπό την κρίση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν επί του ``σχεδίου Αννάν`` , όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις``.

    [12] 17Ν

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι '' Ετεροχρονισμένα αποκαταστάθηκε η νομιμότητα στο πρόσωπο του Ανέστη Παπαναστασίου, που κατηγορείται για συμμετοχή στη ``17Ν``. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του, καθώς έχει παρέλθει εδώ και δεκαπέντε ημέρες το ανώτατο όριο προφυλάκισης, έξι συν ένας μήνας, και δεν είχε στο μεταξύ ανανεωθεί η παράτασή της όπως ορίζει ο νόμος``.

    [13] Βάσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι '' Το δικό μας φαινόμενο δεν παρατηρείται πουθενά. Το ``ασανσέρ`` των βάσεων αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Την μία χρονιά τα θέματα των εξετάσεων είναι δύσκολα και οι βάσεις πέφτουν. Την επομένη είναι ευκολότερα και οι βάσεις ανεβαίνουν!``.

    [14] Σύλληψη Κουσίνσκι

    H ESPRESSO γράφει ότι '' Ντόμινο πιέσεων και αποκαλύψεων προκαλεί η σύλληψη του πρώην Ρωσοεβραίου μεγιστάνα Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο ``Ελευθέριος Βενιζέλος``.

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Χρονικό όριο στους ελέγχους. Με εγκύκλιο του υφ. Οικονομικών Απ. Φωτιάδη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Τα 16 "όχι" του καλού εφοριακού. Αυστηρές εντολές του υπουργού".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Φρένο στους επιλεκτικούς ελέγχους των επιχειρήσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' 27 δις ευρώ πληρώνει το Δημόσιο για χρεολύσια και τόκους".

    [16] Δημόσιο χρέος

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "ισχυρές πιέσεις στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2004 αλλά και των επόμενων ετών ασκούν οι υποχρεώσεις για πληρωμές χρεολυσίων του δημοσίου χρέους. Για το 2004 θα απαιτηθεί ποσό ύψους 18 δις ευρώ σχετικά με την πληρωμή χρεολυσίων, ενώ πρόσθετο ποσό ύψους κοντά στα 9 δις ευρώ θα απαιτηθεί για τις πληρωμές τόκων του χρέους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 August 2003 - 14:31:34 UTC