Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συμβασιούχοι
  • [04] Δημόσια-Ιδιωτική εκπαίδευση
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Δηλώσεις Οσβαλντ-Αντιδράσεις
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Αυθαίρετα
  • [09] Δίκη 17Ν
  • [10] Χάρτα Σύγκλισης
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Χάρτα Σύγκλισης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/2003

    Η Χάρτα Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, το Κυπριακό και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Πως θα επηρεάσει τις τιμές η επιβολή ΦΠΑ 18%. Οι πρώτες προσεγγίσεις παραγόντων της αγοράς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το μεγάλο φαγοπότι. Έκθεση-βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ζήσε Μάη μου να δεις προκοπή το... 2008. Οι 75 ''χάρτινες'' υποσχέσεις του κ. Σημίτη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ο Πινόκιο και η Χάρτα των θαυμάτων. Σόου από τον Κ. Σημίτη στο Ζάππειο με ξαναζεσταμένες τις υποσχέσεις του 2000.

    Η ΑΥΓΗ: Υποσχέθηκε ό,τι δεν έκανε! Η Χάρτα Σημίτη επαναλαμβάνει τις ''δεσμεύσεις'' του... 2000. Μπόνους στους εργοδότες εις βάρος ΟΓΑ και ΟΑΕΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έχασαν τη μάχη τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου. Οι αποκαλύψεις της ''Αυριανής'' ξύπνησαν κυβέρνηση, τραπεζίτες και θεσμικούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πως θα ανέβουν οι μισθοί και πως θα πέσουν οι φόροι. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης παρουσίασε χθες τη Χάρτα Σύγκλισης. Το κυβερνητικό σχέδιο για την πενταετία 2004-2008.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με ''παράθυρο'' την ευνοϊκή μοριοδότηση. Αρχή με τους 3.500 υπαλλήλους των ΚΕΠ.

    ΕΘΝΟΣ: Ρεαλιστικό σχέδιο για ευρωπαϊκή πορεία. Κοινωνική Χάρτα: Σαρωτικές αλλαγές σε φορολογία, μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μια εικόνα χίλια... ψέματα χθες, στο Ζάππειο. Ενώ σύσσωμη η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για κούφιες υποσχέσεις και προεκλογικά πυροτεχνήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλο ΘΑ και ΘΑ από Σημίτη. Ξεπέρασε και τον Μαυρογιαλούρο σε υποσχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δέσμευση για αύξηση φορολογίας. Χάρτα Σημίτη: Επώδυνα μέτρα σε περιτύλιγμα υποσχέσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χάρτα... όλα. Δεσμεύσεις Σημίτη για σύγκλιση ως το 2008. 10 μέτωπα, 90 μέτρα, 7,3 δισ. ευρώ.

    ΕΣΤΙΑ: Μνημείο κρατισμού. Η ''Κοινωνική Χάρτα'' του κ. Πρωθυπουργού.

    Espresso: Επώνυμη Αθηναία το έσκασε από τον Κορυδαλλό. Πήγαν να με σκοτώσουν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγκλιση επί... χάρτου. Ο πρωθυπουργός υπόσχεται αυξήσεις και παροχές το 2008 στηριζόμενος σε υπερφίαλες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 10 μέτωπα της ''χάρτας σύγκλισης''. Μείωση φορολογίας και αυξήσεις μισθών μέχρι το 2008 υποσχέθηκε ο Κ. Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Magna Χάρτα Σημίτη με παροχές 7,7 δισ. ευρώ. Φιλόδοξη πρόταση για την 4ετία 2004-2008.

    ΝΙΚΗ: Με το βλέμμα στο 2008. Ιστορική στιγμή η ανακοίνωση της Χάρτας. Δέκα προτεραιότητες από Σημίτη για σύγκλιση με την ΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χάρτα φτώχειας για το λαό και ενίσχυσης του κεφαλαίου. Προεκλογικές εξαγγελίες Σημίτη.

    Traffic News: Αιχμάλωτες 20.000 κοπέλες στα δίχτυα σωματεμπόρων. Η γραμματέας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Ειρήνη Δορκοφίκη αποκαλύπτει στοιχεία-σοκ.

    Η ΧΩΡΑ: Ζήσε Μάη μου. Με πολλά ΘΑ η Χάρτα του πρωθυπουργού, αλλά για το 2008.

    City Press: Μονομαχία για την Κοινωνική Χάρτα. Σημίτης: ''Αλμα προς τα εμπρός'' με ορίζοντα το 2008. Καραμανλής: ''Επαναλαμβάνετε τις υποσχέσεις του 2000 που δεν τηρήσατε''.

    MetroRAMA: Ελπίδες για ενισχυμένο εισόδημα έως το 2008. Φιλόδοξοι στόχοι στον ''οδικό χάρτη'' για επιτάχυνση της σύγκλισης με ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10 βήματα για να γίνουμε Ευρωπαίοι. Χάρτα σύγκλισης με την... κάλπη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οδική Χάρτα με προορισμό την κάλπη. Οι δέκα άξονες ανάπτυξης που εξήγγειλε ο Κ. Σημίτης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολυδύναμη πολιτική μάχη για τη ''χάρτα''. Ανέβηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο.

    [03] Συμβασιούχοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι ξεκινά η μονιμοποίηση των συμβασιούχων με ''αρχή τους 3.500 υπαλλήλους των ΚΕΠ. Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του έτους στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Οι συμβασιούχοι θα πριμοδοτούνται έως και 40% λόγω εργασιακής εμπειρίας στο ίδιο αντικείμενο θέσης και εργασίας''.

    [04] Δημόσια-Ιδιωτική εκπαίδευση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι ''με τους χειρότερους οιωνούς ανοίγει σήμερα η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς για την ιδιωτική εκπαίδευση. Το μέλλον του ιδιωτικού εκπαιδευτικού τομέα κρίνεται πλέον δυσοίωνο καθώς μόνο για φέτος 17 ιδιωτικά σχολεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Αιτία του κακού, σύμφωνα με τη ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Λειτουργών Ελλάδος), είναι η επέκταση του θεσμού του δημόσιου ολοήμερου σχολείου''.

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει οτι ''το σύνθημα της εκλογικής ετοιμότητας για τη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής εκτιμώντας προφανώς οτι όλα είναι ανοιχτά για τον χρόνο στον οποίο η χώρα θα πάει στις κάλπες''.

    [06] Δηλώσεις Οσβαλντ-Αντιδράσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι ''παίζει με τα νεύρα μας ο Ντένις Οσβαλντ, που ''ξαναχτύπησε'' δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα, οτι η αποστολή του στην Αθήνα είναι εμπειρία για γερά νεύρα! Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που όποτε επισκέπτεται την Αθήνα χρησιμοποιεί κολακευτικά λόγια για την ολυμπιακή προετοιμασία της και μόλις πηγαίνει στο εξωτερικό, αφήνει αιχμές, κατάφερε να προκαλέσει νέα ''μποφόρ''.

    [07] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''λίγη ώρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου πατήσει το πόδι του στην Κύπρο, στα Κατεχόμενα τα όργανα του ''Αττίλα'' συνέλαβαν τρεις Ελληνες, μέλη αντιπροσωπείας του Δήμου Ανωγείων Κρήτης. Σήμερα αναμένεται οι τρεις συλληφθέντες να οδηγηθούν σε παράνομο δικαστήριο του ψευδοκράτους''.

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει οτι ''σύσσωμη τελικά η τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, αψηφώντας επιδεικτικά τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ραούφ Ντενκτάς, που είχε θέσει θέμα πατριωτισμού για όσους θα αποδέχονταν την πρόσκληση σε συνάντηση''.

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "σχέδιο λύσης του Κυπριακού, με στόχο την αντικατάσταση των προτάσεων Ανάν επεξεργάζονται από κοινού ψευδοκράτος και Αγκυρα, βάσει δηλώσεων Ντενκτάς χθες. Δίχως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, ο κατοχικός ηγέτης περιορίστηκε να αναφέρει πως 'θα αποτελεί έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της 23ης Απριλίου (άνοιγμα Πράσινης Γραμμής).

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται ότι "τις νέες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Κύπρος με την επικείμενη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον περιφερειακό ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει στην ΕΕ για πολλά θέματα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου. Οι 'νέες συνθήκες', για τις οποίες έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, συμπεριλαμβάνουν και το 'χάσμα' που τείνει να παγιωθεί μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας".

    [08] Αυθαίρετα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει οτι ''η Βάσω Παπανδρέου καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο σκούπα, που προβλέπει μείωση έως 80% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, τη σύνδεση με τα δίκτυα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, αλλά και την τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων για τα υπόγεια''.

    [09] Δίκη 17Ν

    Η Traffic news τονίζει οτι ''της εύνοιας του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου, έτυχαν όσοι από τους κατηγορούμενους για τη ''17Ν'' έδειξαν πρόθεση συνεργασίας με τις Αρχές ή μεταμέλεια. Ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε την αθώωση του Ανέστη Παπαναστασίου σε αντίθεση με τη στάση που τήρησε στην αγόρευσή του για τον ξάδερφό του, Νίκο. Παράλληλα, εισηγήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας για τους κατηγορουμένους Τέλιο, Τσελέντη και Κονδύλη, ενώ έστρεψε τα εισαγγελικά ''πυρά'' εναντίον του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Σάββα Ξηρού''.

    [10] Χάρτα Σύγκλισης

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ''εντυπωσιακές μεταβολές σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου εξήγγειλε ο Κ. Σημίτης με τη ''χάρτα για τη σύγκλιση'', ως δεσμεύσεις από το 2005 ως το 2008. Περιγράφονται οι στόχοι και υποδεικνύεται πως θα εξασφαλιστούν οι πόροι''.

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική πολιτκή επιφέρει η Χάρτα Σύγκλισης, που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Ρεαλιστικός είναι ο κεντρικός στόχος να φτάσει το μέσο εισόδημα του Ελληνα πολίτη στο 90% του ευρωπαϊκού μέχρι το 2008''.

    Τα ΝΕΑ σε σχόλιό τους αναφέρουν οτι '' εξαιρετικά φιλόδοξη και ασφαλώς χωρίς προηγούμενο είναι η Χάρτα Σύγκλισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Όχι μόνο γιατί επιτρέπει στους πολίτες να έχουν μια συνολική εικόνα και σε βάθος χρόνου των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και γιατί αποτελεί μια πρωτοφανή δέσμευση με συγκεκριμένους αριθμητικούς δείκτες που θα πρέπει να πετύχει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη τετραετία. Είναι φανερό οτι η κυβέρνηση και ο κ. Σημίτης προσωπικά αναλαμβάνουν ένα μεγάλο ρίσκο''.

    Το Metrorama γράφει ότι "σε 10 'μέτωπα' επικεντρώνεται η 'Χάρτα Σύγκλισης' που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός και η οποία περιλαμβάνει στόχους και δεσμεύσεις για την πραγματική κοινωνική σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έως το 2008".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "το νέο κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης με το λαό παρουσίασε ο Πρωθυπουργός. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο ο Κώστας Σημίτης παρουσίασε το όραμά του μέχρι το 2008 τη Χάρτα Σύγκλισης προκαλώντας αμηχανία, σύγχυση και προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία. Η Χάρτα της Σύγκλισης είναι ουσιαστικά μία σειρά δεσμεύσεων, το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών. Ο Κώστας Σημίτης άνετος και χαμογελαστός παρουσίασε δέκα μέτωπα που θα επικεντρώσει το ΠΑΣΟΚ την προσοχή του για τα επόμενα πέντε χρόνια".

    Η Espresso εκτιμά οτι "το δικό του 'οδικό χάρτη', που θα επιτρέψει στην Ελλάδα το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, παρουσίασε χθες με κάθε επισημότητα στο Ζάππειο Μέγαρο ο Κώστας Σημίτης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σταθερό σύστημα αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, πρόνοια για τους ανέργους και αύξηση των κονδυλίων στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας είναι οι βασικοί άξονες της Χάρτας Σύγκλισης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "οι στόχοι που τίθενται μέσα από τη Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είναι σίγουρα πολύ φιλόδοξοι. Σε καμία όμως περίπτωση υπερφίαλοι ή απραγματοποίητοι, καθώς συνοδεύονται από συγκεκριμένες στοχεύσεις σε ό,τι αφορά τις πηγές άντλησης των πόρων".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "επανάληψη προεκλογικών εξαγγελιών του... 2000 αποδείχθηκε η πολυδιαφημισμένη "Χάρτα Σύγκλισης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "μη πειστική και οπωσδήποτε κατώτερη των προσδοκιών που είχαν εκ των προτέρων καλλιεργηθεί γι' αυτήν από τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό, απεδείχθη τελικώς η παρουσιασθείσα χθες από τον πρωθυπουργό "χάρτα σύγκλισης".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "λαγούς με πετραχήλια τάζει ο πρωθυπουργός σε μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς να λέει πως και με ποιο τρόπο θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση των παροχών του".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "τον ουρανό με τ΄ άστρα, έταξε, όπως εξ άλλου ανεμένετο, ο Πρωθυπουργός στον Ελληνικό Λαό, χθες, από το Ζάππειο".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "εγγύηση ότι η Ελλάς θα συνεχίσει να αποκλίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί η κοινωνική 'Χάρτα Σύγκλισης' την οποία ανακοίνωσε, χθες ο Πρωθυπουργός. Πρόκειται για μνημείο κρατισμού". Ολα αρχίζουν και τελειώνουν στο κράτος".

    Η City Press σχολιάζει ότι "στην προσπάθειά της όμως να 'δέσει' το επιτυχημένο 'πακέτο' με την πολιτική της επόμενης τετραετίας η κυβερνητική ηγεσία πέρασε σε ένα μπαράζ αριθμών που ελάχιστους πείθει. Είναι η ώρα της πολιτικής και όχι της στατιστικής. Αυτοί που θα το καταλάβουν πρώτοι θα εξασφαλίσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Χάρτα επιθυμιών... Ο Κ. Σημίτης παρουσίασε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Φιλόδοξο business plan 4ετίας. Δέκα μεγάλοι στόχοι στη Χάρτα Σύγκλισης''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Τι μας τάζει ο Κ. Σημίτης για την επόμενη τετραετία. Συντελεστής φόρου επιχειρήσεων 30% και ιδιωτών 35% από το 2006''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Παροχές έως και το 2008 με τη ''χάρτα'' του κ. Σημίτη. Αναπροσαρμόζοντας τους στόχους των ελλειμμάτων''.

    [12] Χάρτα Σύγκλισης

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Δεσμεύσεις για παροχές ύψους 7,7 δισ. ευρώ στην προσεχή τετραετία, με την προσδοκία οτι θα οδηγήσουν τη χώρα εγγύτερα στην πραγματική σύγκλιση το έτος 2008, περιλαμβάνει η Χάρτα Σύγκλισης, που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι εξαγγελίες αφορούν όλες τις κοινωνικές τάξεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 September 2003 - 20:47:58 UTC