Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/09/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκοπήσεις- Εκτιμήσεις
  • [04] Κρατικοποιήσεις
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Καθηγητές ΑΕΙ
  • [08] Πρατήρια υγρών καυσίμων - Απεργία
  • [09] Δίκη "17Ν"
  • [10] Πατριαρχείο - Ελλαδική Εκκλησία
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Ευρώπη - Εξαγωγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/09/2003

    Οι εκτιμήσεις των κομμάτων για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, το Κυπριακό και η εφαρμογή των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σε ποιές περιοχές το Δημόσιο παραιτείται των διεκδικήσεών του. Νομοθετική ρύθμιση για τα εκτός σχεδίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στεγνή από καύσιμα η Ελλάδα και χωρίς ταξί από σήμερα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Πακέτο'' τα δάση στους ψηφοφόρους. Δεύτερος γύρος νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυθαίρετα: οι διαδικασίες, τα παλιά κόλπα, τα νέα χαρτιά...Ανεβαίνει ο πυρετός στους δήμους για τις νομιμοποιήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε ιδιώτες η Γενική και μεγάλα πακέτα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Οριστικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα για τις αποκρατικοποιήσεις Τραπεζών και ΔΕΚΟ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μείωση έως 6% στα επιτόκια για κάρτες- καταναλωτικά. Πιο φτηνό χρήμα φέρνει ο ανταγωνισμός των τραπεζών.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές σε δύο δόσεις για τις συντάξεις. Ασφαλιστικό: Ριζική τομή στη διαδοχική ασφάλιση από Οκτώβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δημοτικά ''τέλη'' κινδύνου για τις Εκλογές. Η Ντόρα προειδοποιεί τη ΝΔ: ''Η απλή αρνητική ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί για την αυριανή διακυβέρνηση''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Αναταραχή και πάλι μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πτυχία-φακέλωμα από το 2005. Πανεπιστήμια: Τι αλλάζει με τις αποφάσεις της Συνόδου Υπουργών Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Τα γκάλοπ των απεργιών. Εβδομάδα δοκιμασίας για την κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Οι νέοι χρειάζονται κίνητρα για δημιουργία. Ο κρατισμός αποθαρρύνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία.

    Espresso: Ο Κούρκουλος πάντρεψε την κόρη του. Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από τον γάμο στις Σπέτσες.

    ΤΑ ΝΕΑ:Κλεφτοπόλεμος για τις ταμειακές μηχανές. Ξαφνική απεργία βενζινοπωλών -4ήμερη τα ταξί.

    Traffic News: Αρπάζουν κορίτσια και τα βιάζουν. Η Ασφάλεια μιλάει για αδίστακτη συμμορία δράκων.

    Η ΧΩΡΑ: Πατάει γερά η Νέα Δημοκρατία. Η μάχη θα είναι σκληρή. Εκλογές τέλος Απριλίου, αλλά οι ξένοι- λόγω Ολυμπιάδας- πιέζουν για νωρίτερα...

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χαράτσι για 42.000 εξοχικά. Επιμένει στις διακρίσεις η Νομαρχία Χαλκιδικής.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι παγίδες στη Χάρτα Σύγκλισης. Επώδυνες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

    [03] Δημοσκοπήσεις- Εκτιμήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''σε συμπληρωματικό κυβερνητικό σχεδιασμό και μεγάλες αλλαγές και κινήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη προχωρά η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ώστε να συνεχιστεί η βελτίωση του κλίματος- όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις- αλλά και να μειωθεί η διαφορά στην πρόθεση ψήφου που παραμένει μεγάλη υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''η ικανοποίηση προκύπτει από τη βελτίωση πολλών δεικτών για το κυβερνών κόμμα όμως μετριάζεται από τη μικρή και αργή μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου. Υπουργοί και κομματικά στελέχη μίλησαν για ''νέο πολιτικό κλίμα'' που διαμορφώνεται και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους οτι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει ξανά την ανατροπή''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε χωρίς απώλειες των κάβο των δημοσκοπήσεων και μπορεί μεν τα κέρδη να μην ήταν τόσο εμφανή όμως έστω και αυτά το οδηγούν στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής του γι το κρίσιμο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές. Ειδικότερα, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν οτι ο Κ. Σημίτης αποτελεί το ''καλό χαρτί'' του κόμματος. Συμπέρασμα που προσανατολίζει το κυβερνών κόμμα στο να προσαρμόσει την προεκλογική του τακτική πάνω στον Κ. Σημίτη''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί εκτιμούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι ''εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη ανατροπή που σχεδίαζε με τα πακέτα των παροχών και τις αόριστες υποσχέσεις για σύγκλιση με την παρουσίαση της περιβόητης Χάρτας. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν και οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας''.

    [04] Κρατικοποιήσεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''δυναμικά στο προσκήνιο φέρνει η κυβέρνηση τις αποκρατικοποιήσεις -μετοχοποιήσεις με αρχή τον τραπεζικό κλάδο αφού εντός της εβδομάδας φαίνεται να κλείνουν αρκετά μέτωπα με σκοπό την συντήρηση του καλού κλίματος της Σοφοκλέους παρά τις αντίθετες προσπάθειες που καταβάλλονται από πολλές πλευρές. Γενική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εμπορική αλλά και σε δεύτερη φάση ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ οδεύουν προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών''.

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''με τα ελληνικά μαχητικά να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αναχαιτίζουν αρκετές φορές μέσα σε ενα 24ωρο τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζεται η δράση των Τούρκων στο Αιγαίο αποτελώντας πρόκληση και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό πως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας''.

    H ESPRESSO προσθέτει ότι ''στην Τουρκία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε άσκηση η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η προειδοποίηση του κατοχικού ηγέτη Ντενκτάς ότι ακόμη και αν ηττηθεί δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τη θέση του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής πλευράς δημιουργεί νέα δεδομένα στους σχεδιασμούς για λύση του κυπριακού προβλήματος πριν από την επισημοποίηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ τον Μάιο του 2004".

    [07] Καθηγητές ΑΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "η απεργία διαρκείας στα ΑΕΙ ξεκινά από σήμερα και η μία μετά την άλλη οι πανεπιστημιακές σχολές κλείνουν, καθώς οι καθηγητές απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις για το μισθολόγιό τους. Μοναδικές εξαιρέσεις το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο αλλά και τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το λουκέτο στα ΤΕΙ θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη".

    [08] Πρατήρια υγρών καυσίμων - Απεργία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "ουδέποτε στο παρελθόν έχουν παρατηρηθή τέτοιες ουρές στα βενζινάδικα, όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ στην Αθήνα. Ολα ξεκίνησαν από την αιφνιδιαστική εξαγγελία των βενζινοπωλών ότι θα απεργήσουν από τα μεσάνυκτα".

    [09] Δίκη "17Ν"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση '17 Νοέμβρη' θα συνεχιστεί με τις υποθέσεις που έπονται στο κατηγορητήριο, μεταξύ των οποίων και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Παπαδημητρίου".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη πολύχρονη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει μπει στην τελική της ευθεία ύστερα από αρκετούς μήνες και στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται τελική η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων".

    [10] Πατριαρχείο - Ελλαδική Εκκλησία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "'Αγκάθι' στις σχέσεις μεταξύ της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραμένει το ζήτημα με το καθεστώς των Νέων Χωρών, το οποίο βγήκε στην επιφάνεια μετά και από τη χήρευση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Και οι δύο πλευρές (Φανάρι-Εκκλησία) δεν φαίνονται διατεθειμένες να υποχωρήσουν".

    [11] Αυθαίρετα

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "πυρετός στους δήμους για την αποδοχή των χιλιάδων αιτήσεων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Από ώρα σε ώρα αποστέλλεται η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ για δικαιολογητικά και αιτήσεις των ενδιαφερομένων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "με νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί άμεσα, θα επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε εκτός σχεδίου περιοχές όπου συντάσσεται το Εθνικό Κτηματολόγιο και τις ίδιες εκτάσεις διεκδικούν Δημόσιο και ιδιώτες. Με νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το Δημόσιο θα παραιτείται από τις διεκδικήσεις του σε εκτάσεις εκτός σχεδίου που δηλώνονται ως ιδιωτικές στο πλαίσιο της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου".

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Πλήγμα στην Ευρώπη...Με τη νέα διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' 88 χιλιάδες στρέμματα στο σχέδιο πόλης".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Θυσία στο ασθενές δολάριο οι μετοχές. Ανάλυση της UBS για τις συνέπειες στις οικονομίες του αδύναμου δολαρίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για την Ελλάδα μέσω...Ντουμπάι".

    [13] Ευρώπη - Εξαγωγές

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "το κουτί της Πανδώρας για τις εξαγωγικές εταιρίες της Ευρώπης και κατ΄επέκταση τις κεφαλαιαγορές άνοιξε η έκκληση των υπουργών Οικονομικών των επτά πλουσιοτέρων χωρών της υφηλίου (G7) να επιβληθεί καθεστώς χαλαρότερων συναλλαγματικών ισοτιμιών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 September 2003 - 20:31:09 UTC