Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [04] ΕΕ-Κύπρος- Τουρκία
  • [05] Ολυμπιακές υποδομές
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες -Ασφάλεια
  • [07] 17Ν
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [10] ΑΣΕΠ-Δήμοι
  • [11] Νομοσχέδιο κατά ρατσισμού
  • [12] ΚΥΣΕΑ
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Ολυμπιακοί Αγώνες-Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/11/2003

    Η κρίση στις σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας - Οικουμενικού Πατριαρχείου, η δημοσκόπηση της Metron Analysis και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2.490 θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς. Νέες προκηρύξεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο σκάφος. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν οτι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γκάλοπ σοκ για ΠΑΣΟΚ- Αριστερά. Η ΝΔ κερδίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εν λευκώ Χριστόδουλος. Κερδισμένη η Ελλαδική Εκκλησία. Στήριξαν τον αρχιεπίσκοπο 51 ''άγιοι''.

    Η ΑΥΓΗ: Χώρος για την αριστερά. Η δημοσκόπηση της ''METRON ANALYSIS'' δείχνει πρωτιά της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σάρωσε ο Χριστόδουλος στην Ιερά Σύνοδο. Ισχυρό ράπισμα στους ανθέλληνες που υποκινούνται από το Φανάρι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερευνες για το κλοφέν μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις. Από το 2004-Ως τώρα ο ΕΦΕΤ μετρούσε μόνο για τις διοξίνες!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 81.500 ευρώ για κάθε νέα μικρομεσαία επιχείρηση.

    ΕΘΝΟΣ: Βελτιώνει τις επιδόσεις του. Ποντάρει στους αναποφάσιστους. Γκάλοπ (Metron Analysis):τα πρώτα συγκρατημένο χαμόγελα για το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο ...μαντείο των Δελφών η απόφαση της Ιεραρχίας! Ανερμήνευτες οι βουλές του Χριστόδουλου -Αναμένεται η αντίδραση του Πατριάρχη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πηδάνε από το τρένο του εκσυγχρονισμού. Εν ενεργεία βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αρνούνται να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΝΔ κερδίζει κέντρο- μικρομεσαίους. Γκάλοπ METRON ANALYSIS: Στο 6,8 η διαφορά /Καταρρέει το δίλημμα Αριστερά - Δεξιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νόμος-φρένο στον ρατσισμό. Ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για όσους κάνουν διακρίσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Γκάλλοπ-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ. Στο 31,7% έπεσε τώρα η πρόθεσις ψήφου.

    Espresso: Οι δύο σεισμοί πάνω από 6,5 ρίχτερ που περιμένουν οι επιστήμονες. Αναψαν φωτιές οι ανακοινώσεις στο 1ο διεθνές συμπόσιο πρόγνωσης σεισμών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέο αμερικανικό δόγμα για τη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην εύφλεκτη περιοχή για δεκαετίες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Μετέωρη'' η ρήξη Αθήνας- Φαναρίου. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι θέσεις του αρχιεπισκόπου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στήνουν ...ΚΤΕΟ για 700.000 ''παπάκια''. Από 50 έως 120 κυβικά.

    ΝΙΚΗ: Ο Χριστόδουλος τραβά στα άκρα. Επισημοποίηση του διχασμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''Εύποροι''.. οι συνταξιούχοι κατά την κυβέρνηση. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

    Traffic News: LIVE λεσβιακό σόου σε πίστα της Αθήνας. Καυτά φιλιά στο στόμα από τις Ελληνίδες ''Tattoo''.

    Η ΧΩΡΑ: Οι παγίδες του ΑΣΕΠ. Επανεξετάζονται όλες οι προσλήψεις. Χωρίς δικαιολογητικά οι αιτήσεις αλλά μόνο με απλή δήλωση.

    City Press: Ολυμπιακή εκεχειρία στο στράτευμα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να αναβληθούν οι κρίσεις των αξιωματικών για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    MetroRAMA: Ολυμπιακές υποδομές σε ιδιώτες μετά το 2004. Προβληματισμός για την πορεία της οικονομίας μετά τους Αγώνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι θα ισχύσει. Τελικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Εργασίας για συντάξεις, στεγαστικά ανέργους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δεν πείθει τους επιχειρηματίες το ΠΑΣΟΚ. Ελλειψη εμπιστοσύνης από το 67% των επιχειρηματιών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κινδύνους από Εβρο και Αιγαίο διαβλέπει ο Παπαντωνίου. Διαρθρωτικές αλλαγές στη δομή του στρατού.

    [03] Ελληνική Εκκλησία - Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''στην αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη επαφίεται πλέον το τι μέλλει γενέσθαι στην πρωτόγνωρη κρίση Φαναρίου και Εκκλησίας της Ελλάδος''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι έλαβε χώρα η ''τελευταία πράξη πριν από το δράμα του σχίσματος. Υιοθετήθηκαν από την Ιερά Σύνδο οι 4 προτάσεις Χριστόδουλου προς τον Πατριάρχη, αλλά το Φανάρι λέει οριστικά ''όχι '' και στο νέο πλαίσιο διαβουλεύσεων. Εντύπωση προκάλεσε χθες η αποχώρηση 9 μητροπολιτών από τη Σύνοδο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ''άφησε'' την ευθύνη για την όποια εξέλιξη στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας, με την απόφαση που κατά πλειοψηφία έλαβε χθες''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, ''στα άκρα εξώθησε την κατάσταση ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισημοποιώντας...δια της κάλπης ,τον διχασμό στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι '' πενήντα ένας μητροπολίτες έψαλαν χθες τα ''νικητήρια'' του Χριστόδουλου στη θυελλώδη σύνοδο και διατράνωναν την απόφασή τους να εκλέγει η Ελλαδική Εκκλησία τους ιεράρχες των ''Νέων Χωρών''. Είκοσι ''άγιοι'' αντέδρασαν (οι εννέα αποχώρησαν επιδεικτικά πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία) υποστηρίζοντας τις θέσεις του Βαρθολομαίου ο οποίος απειλεί θεούς και δαίμονες''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''θρυμματίστηκε'' από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών, το οργανωμένο σχέδιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και μερικών ακόμη προσκειμένων σ΄αυτόν Ιεραρχών να προκαλέσουν στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας ''ανταρσία''. Οι Ιεράρχες με την ψήφο τους απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι εμπιστεύονται τις θέσεις που εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, γι αυτό χθες ακόμη και οι Νεοχωρίτες υιοθέτησαν ασμένως τις δύο προτάσεις του Προκαθημένου τους''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''κόντρα μεταξύ του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είπε οτι οι μητροπολίτες της Κρήτης εκλέγονται χωρίς καμία ανάμειξη του Πατριαρχείου''.

    [04] ΕΕ-Κύπρος- Τουρκία

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''ικανοποίηση σε Λευκωσία και Αθήνα προκάλεσαν οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θετική αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου και για την ανάδειξη του Κυπριακού ως παραμέτρου που θα επηρεάσει την ευρωτουρκική πορεία. Οργίλη ήταν η αντίδραση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς''.

    [05] Ολυμπιακές υποδομές

    ΤΟ metroRAMA υποστηρίζει ότι ''την πλήρη ιδιωτικοποίηση, μετά το 2004 των ολυμπιακών υποδομών που ενέχουν μαζικό αθλητικό χαρακτήρα προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης μιλώντας στο συμπόσιο ''Η επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας'' . Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι το κόστος συντήρησης αυτών των υποδομών είναι μεγάλο και θα αποτελέσει ''βραχνά'' για τον προϋπολογισμό''.

    Η City Press αναφέρει ότι ''οι χθεσινοί διαξιφισμοί για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνουν πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν ξεπεράσει τους πειρασμούς του προεκλογικού εντυπωσιασμού εκτιμάται όπως οτι όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των Αγώνων θα διευρύνεται το πεδίο δικομματικής συναίνεσης ανεξάρτητα από τις πολιτικές και εκλογικές εξελίξεις''.

    [06] Ολυμπιακοί Αγώνες -Ασφάλεια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''αμερικανοί απαντούν σε...Αμερικανούς, που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς, βραβεύοντας τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνισε την εξάρθρωση της 17Ν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του FBI και οι πράκτορές του θα επισκεφθούν τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν και θα αγωνιστούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας''.

    [07] 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι ''χθες ξεκίνησε την αγόρευσή της και η συνήγορος υπεράσπισης της Αγγελικής Σωτηροπούλου , Δάφνη Βαγιανού η οποία χαρακτήρισε τη ''17Ν'' πολιτική οργάνωση με πολιτικούς σκοπούς που διέπραξε πολιτικά εγκλήματα. Η κυρία Βαγιανού υποστήριξε οτι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει λειτουργική σύνδεση της εντολέως της με την ''17Ν''.

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''το θέμα των αεροδιαδρόμων χρησιμοποιεί η Αγκυρα εκτός των άλλων για να αμφισβητήσει και να αλλοιώσει το ελληνικό FIR. Η διαφωνία για πέντε σημεία, στα οποία οι νέοι αεροδιάδρομοι που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστου τέμνουν την όριο γραμμή μεταξύ των FIR Ελλάδας και Τουρκίας ήταν στην ουσία η αιτία να ναυαγήσει η προσπάθεια και να μην υπογραφεί τελικά η ''Επιστολή Συμφωνίας'' (Letter of agreement LOA) την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι''.

    [09] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι "σταδιακή ενίσχυση της εκλογικής θέσης του ΠΑΣΟΚ όσο πλησιάζουμε στις εκλογές διαπιστώνει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της Metron Analysis που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στην κατηγορία για το ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Κ. Σημίτης διευρύνει λίγο τη διαφορά του από τον κ. Κ. Καραμανλή σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο και αγγίζει το 38,1% έναντι 36% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "διατηρεί η ΝΔ Νέα Δημοκρατία το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, αν και παρατηρείται μείωση της "ψαλίδας" κατά 1,2% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "σήμερα, ούτε καν 3 στους 10 ερωτώμενους πιστεύουν οτι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίση τις εκλογές. Αντίθετα, σχεδόν 6 στους 10 απαντούν οτι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει οτι "άντεξε η ΝΔ τη μεγάλη επίθεση του κυβερνητικού στρατοπέδου με τα πακέτα των παροχών και τις άλλες μεγάλες υποσχέσεις που μοίρασε τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η νέα πανελλήνια δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "ένα ακόμα οχυρό του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς πέφτει. Το κόμμα που εμπιστεύονται πλέον οι εργαζόμενοι είναι η ΝΔ, όπως προκύπτει από γκάλοπ της "Μέτρον Ανάλυσις". Το ΚΚΕ έπεσε στη δεύτερη θέση και ακολουθεί από απόσταση το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "οριακές έως ανύπαρκτες μεταβολές, που δεν αλλάζουν τους διαφαινόμενους εκλογικούς συσχετισμούς, καταγράφονται στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε χθες".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι "την "πραγματική κατάσταση" της οικονομίας κατά τρόπο που να δικαιολογεί την ανάγκη επιτάχυνσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αναδεικνύει ο Κ. Καραμανλής "ενθαρρύνοντας" ταυτόχρονα και την κυβέρνηση Σημίτη να προχωρήσει ταχύτερα".

    [10] ΑΣΕΠ-Δήμοι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "τη σωρεία παρατυπιών που έχουν γίνει στους διαγωνισμούς πρόσληψης στο δημόσιο τομέα παραδέχεται στην ετήσια έκθεσή του για το 2002, το ΑΣΕΠ, ωστόσο νίπτει τα χείρας τους σε ό,τι αφορά το ποιός τελικά φέρει την ευθύνη για τα λάθη".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "όργιο παράνομων προσλήψεων στους δήμους, κυρίως εποχικού προσωπικού, διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ. Δεκαεπτά δήμοι από το σύνολο των 25 που εκλέχθηκαν δειγματοληπτικά διαπιστώνεται οτι εφάρμοσαν τα δικά τους κριτήρια για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

    [11] Νομοσχέδιο κατά ρατσισμού

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "νομοσχέδιο για την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης, "ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής θρησκεύματος ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού" σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρουσίασαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος και Εργασίας Δ. Ρέππας χθες".

    [12] ΚΥΣΕΑ

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "στην απόκτηση "έξυπνων" όπλων και στη "δικτύωση" του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων με ηλεκτρονικά συστήματα διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας στρέφεται πλέον το υπουργείο Αμυνας, καθώς ολοκληρώνεται η ανασυγκρότηση του Στρατεύματος. Το πράσινο φως για τις ριζικές αλλαγές και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων άναψε χθες το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Αρση βαρών το 2004. Δυσβάστακτο το κόστος για την προετοιμασία των Αγώνων ομολογεί ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Εξάμηνο θρίλερ έως τις εκλογές. Δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Γκρίζα" η επόμενη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη η μείωση της γραφειοκρατίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οι επιχειρηματίες φοβούνται το μετα-ολυμπιακό γίγνεσθαι. Χριστοδουλάκης: Λάθος η κρατικοποίηση των Αγώνων".

    [14] Ολυμπιακοί Αγώνες-Οικονομία

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Χειρότερη προβλέπει ένας στους δύο Ελληνες επιχειρηματίες την πορεία της ελληνικής οικονομίας την επαύριο των Ολυμπιακών Αγώνων, έστω κι αν μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, έχει επωφεληθεί. Επίσης, ποσοστό 62,3% των επιχειρηματιών θεωρεί οτι η πολιτική των τελευταίων ετών κινείται σε λάθος κατεύθυνση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 November 2003 - 16:30:00 UTC