Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2003
  • [02] Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεϊν από τους αμερικανούς
  • [03] Εκλογές στα Κατεχόμενα της Κύπρου
  • [04] Δηλώσεις για Κ. Σημίτη από Γ. Παπανδρέου
  • [05] Φορολογική μεταρρύθμιση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2003

    Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν,οι εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου χθες, οι δηλώσεις για τον πρωθυπουργό από τον υπουργό Εξωτερικών και η φορολογική μεταρρύθμιση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φουλ του άσου για τα ''γεράκια''. Οι τελευταίες ώρες του Σαντάμ πριν τη σύλληψή του.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σπρώχνουν τον Γιώργο αλλά δεν τολμά. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι ο Σημίτης ''δεν τραβάει''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φύγε για Ευρώπη. Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνει το γάντι για τη διαδοχή στον Σημίτη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γιώργος διώχνει Σημίτη. Ραγδαίες εξελίξεις. Τι όρους θέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ετοιμάζεται ο Γιωργάκης. Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Ο Σημίτης ξανά πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου.

    ΕΘΝΟΣ: ''Κλειδί'' τα 13.400 ευρώ για τους φορολογούμενους. Όλα τα νέα δεδομένα για τις δηλώσεις του 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ...Αλ Καπόνε έπιασε τον ...Ντίλινγκερ! Οκτώ μήνες μετά την εισβολή των Αγγλοαμερικανών στο Ιράκ, συνελήφθη ο Σαντάμ Χουσεΐν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλαγή φρουράς. Με την ελπίδα να διασωθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα 'μαθες τα νέα Σημίτη; Γ. Παπανδρέου: Προανήγγειλε το τέλος του πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στο τέλος ξυρίζουν τον Σαντάμ. Μετά 9 μήνες. ΗΠΑ: Τον πιάσαμε, ο πόλεμος συνεχίζεται...

    ΕΣΤΙΑ: Δρομολογείται διαδοχή Σημίτη. Σαφώς προσυνεννοημένη η δήλωσις Γ. Παπανδρέου.

    Espresso: Κόρη γνωστής ηθοποιού θύμα επίδοξου βιαστή. Έπιασαν τον δράστη, που εμφανιζόταν ως αστυνομικός.

    ΤΑ ΝΕΑ: 25.000.000 δολάρια ξέθαψαν τον Σαντάμ. Προεκλογικός μποναμάς στον Μπους.

    Traffic News: Ζήσαμε το θάνατο μέσα στην πύρινη κόλαση. Ο εφιάλτης της φωτιάς ήρθε ξαφνικά την ώρα που έκαναν πρόβα. Συγκλονιστική αφήγηση της Ελένης Δήμου.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοί ''παίζουν'' το χαρτί του Γιώργου πιστεύοντας ότι θα μειώσουν τη διαφορά με τη ΝΔ και θα ελέγξουν τον Καραμανλή. Άγριο παρασκήνιο γύρω από τις δηλώσεις στον ''αέρα'' του υπουργού Εξωτερικών.

    City Press: Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη αργεί. Η Ευρώπη των ''15'' ψάχνει -μετ' εμποδίων- το δρόμο προς την Ευρώπη των ''25''.

    MetroRAMA: Πιο κοντά σε Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Μετά το ναυάγιο των συζητήσεων για το Σύνταγμα της Ένωσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο πακέτο προσλήψεων. Σε 9 ΔΕΚΟ, οι προκηρύξεις ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σαντάμ τέλος. Ο Μπους συνεχίζει... Η επιτυχία της σύλληψης αναπτερώνει τους Ρεπουμπλικάνους.

    [02] Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεϊν από τους αμερικανούς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''η σύλληψη και η σχεδιαζόμενη δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου και τις βίας. ''Εξακολουθούμε, να αντιμετωπίζουμε τους τρομοκράτες'' δήλωσε ο Μπους εμφανώς ικανοποιημένος αφού μετά από εννιά μήνες κατόρθωσε να εξουδετερώσει τον θανάσιμο εχθρό της οικογένειάς του. Η εξέλιξη τον ευνοεί τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όπου είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, όσο και στη διεθνή, καθώς αναζητεί βοήθεια για τη συνέχιση της κατοχής''.

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι '' χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά ο Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη ζωντανός. Τον ξετρύπωσαν οι Αμερικανοί, όταν ένα Ιρακινός τους αποκάλυψε την κρυψώνα του''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''Έπιασαν τον Σαντάμ! Εκδηλώσεις ενθουσιασμού των Ιρακινών αλλά και αντιδράσεις με εκρήξεις''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''τέλος του πολέμου και της αντίστασης στο Ιράκ σηματοδοτεί η σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αναλυτές''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''η ίδια η σύλληψις του Σαντάμ σηματοδοτεί το τέλος ενός στυγνού δικτάτορα που επί 35 συνεχή χρόνια καταπίεζε, εβασάνιζε και καταλήστευε τον λαό του. Και παρά τις συνεχιζόμενες βομβιστικές επιθέσεις, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για σταδιακή εξομάλυνση της καταστάσεως στο Ιράκ''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''πάντως, η είδηση της σύλληψης του Σαντάμ Χουσεΐν οδήγησε πολλούς Ιρακινούς στους δρόμους της Βαγδάτης, του Κιρκούκ και της Βασόρας να γιορτάζουν πυροβολώντας στον αέρα, χτυπώντας τις κόρνες των οχημάτων τους και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης. Ειδικά στον κουρδικό Βορρά εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ενώ αντίστοιχες σκηνές πανηγυρισμού εκτυλίχθηκαν και στη σιιτική Βασόρα''.

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι ''η είδηση για την σύλληψή του είχε αρχίσει να ακούγεται από νωρίς χθες το πρωί από μέλη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, αλλά και μέλη του προσωρινού Ιρακινού Εθνικού Συμβουλίου, ωστόσο οι ΗΠΑ το ανακοίνωσαν επισήμως αρκετές ώρες αργότερα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ενισχύεται εντυπωσιακά η εικόνα του Τζορτζ Μπους στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Η σύλληψη του Σαντάμ επισφραγίζει για την αμερικανική κοινή γνώμη τη νίκη στον πόλεμο κατά του Ιράκ, η οποία είχε αρχίσει το τελευταίο διάστημα να αποκτά χαρακτηριστικά ''πύρρειας νίκης''.

    [03] Εκλογές στα Κατεχόμενα της Κύπρου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "η αντιπολίτευση προηγείτο μέχρι αργά χθες το βράδυ στις κρίσιμες εκλογές στα Κατεχόμενα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Τουρκοκύπριοι καταψήφισαν τους υποστηρικτές του Ντενκτάς, ωστόσο "κλειδί" για το τελικό αποτέλεσμα αποτελούν οι Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά... 22.000".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στην κατεχόμενη Κύπρο αλλά και στην πορεία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος".

    Το Metrorama γράφει ότι "με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος τα αποτελέσματα των λεγόμενων εκλογών στα Κατεχόμενα, που δίνουν τη νίκη με μικρή πλειοψηφία στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άγνωστες είναι οι προθέσεις του Ραούφ Ντενκτάς".

    Η City Press σημειώνει ότι "στα Κατεχόμενα της Κύπρου παίχθηκε χθες βράδυ ένα εκλογικό θρίλερ, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα κόμματα που στηρίζουν τον Ντενκτάς φτάνουν στο τέλος της κυριαρχίας τους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "παρότι το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι σαφές, ζητά αλλαγή, μη αποδεχόμενο το "στάτους κβο", το σύστημα απέδειξε ότι μπορεί να βάλει τροχοπέδη στην υγιή αντίδραση των πολιτών".

    [04] Δηλώσεις για Κ. Σημίτη από Γ. Παπανδρέου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "για μία ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και από τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να λάβει, θα εξαρτηθεί η ριζική αλλαγή του σκηνικού και η ακύρωση των σχεδίων για παλινόρθωση της Δεξιάς. Η ξεκάθαρη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, που έγινε στους δημοσιογράφους στην διάρκεια της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες ότι "είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του", δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα προκαλεί πανικό στη Νέα Δημοκρατία, που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, που θα την οδηγήσει και πάλι στο περιθώριο ήττας με απρόβλεπτες συνέπειες για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "ο υπουργός Εξωτερικών αποφεύγει να εμπλακεί στα ποικίλα σενάρια, δηλώνει όμως έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη ανά πάσα στιγμή. Τονίζει ακόμη την ανάγκη αυτοκριτικής για λάθη και αδυναμίες και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "θα πάμε στις εκλογές με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη, όπως αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του", δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας χθεσινό γκάλοπ της "Καθημερινής", σύμφωνα με το οποίο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί θετική μια πιθανή αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "βεβαίως, ο κ. Παπανδρέου θέτει ως προϋπόθεση των προεκλογικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ την οικειοθελή αποχώρηση του κ. Σημίτη και μάλιστα "πετάει το μπαλάκι στον πρωθυπουργό" λέγοντας, ότι εκείνος "έχει τον πρώτο λόγο για να βγει το κυβερνών κόμμα από την κρίση".

    [05] Φορολογική μεταρρύθμιση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''αυξημένους φόρους σε σχέση με πέρυσι θα πληρώσουν όσοι δηλώσουν εισοδήματα πάνω από 13.400 ευρώ για το 2003, ενώ όσων τα εισοδήματα είναι μικρότερα ή έχουν 3 παιδιά και άνω ωφελούνται από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Με ποιες αποδείξεις θα γλιτώσετε φόρους το 2004''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 December 2003 - 17:06:19 UTC