Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Εκπαίδευση
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Συντάξεις
  • [07] Εξοπλισμοί-Καταγγελίες
  • [08] ΝΔ
  • [09] Εφάπαξ
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/12/2003

    Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η τακτική της ΝΔ, οι καταγγελίες για τους εξοπλισμούς και οι προγραμματισμένες πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 2004 λάμψεις θα φωτίσουν το δρόμο μας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τράπεζες: Χωρίς πλαφόν το εφάπαξ. Αυξάνεται από 25% έως 120%.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Τρώγονται'' για τα όπλα. Ρουκέτες κατά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον κατατομηθέντα πρόεδρο της ΠΥΡΚΑΛ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι μισθοί το 2004. Πλήρεις πίνακες. Αυξήσεις από 3,9% έως 6,2% στο Δημόσιο. Γιατροί-εκπαιδευτικοί μέχρι και 10,2%.

    Η ΑΥΓΗ: Το 2003 σκόρπισε απαισιοδοξία. Στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γενναία παρέμβαση του Ακη: ''Ολα στον Γιώργο''. Αυτοκτονία η διαρχία. Μεγάλη ικανοποίηση στον κόσμο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Από τη βάση του ΠΑΣΟΚ η εκλογή νέου προέδρου. Και προσφυγή στις κάλπες το αργότερο 14 Μαρτίου. Τι συμφώνησαν για διαδικασίες και ημερομηνίες Σημίτης-Παπανδρέου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλιστικό: Ο χάρτης του 2004 με όλες τις αλλαγές. Τι ισχύει από αύριο για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΕΘΝΟΣ: Κάθονται στα θρανία 120.000 εκπαιδευτικοί. Αρχίζουν τον Φεβρουάριο προγράμματα επιμόρφωσης για τα νέα βιβλία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΠΑΣΟΚ... άντε και Καλή Ανάσταση! Ούτε ο Γιωργάκης, ούτε ο... Βούδας δεν σώζει το ''Κίνημα'' στις επερχόμενες εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βουλιάζει στα σκάνδαλα το υπουργείο Αμυνας. Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις από ανθρώπους του Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υπηρεσιακός ο... καταλληλότερος για πρωθυπουργός. ΠΑΣΟΚ: Διαρχία με ημερομηνία λήξης τις εκλογές του Μαρτίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολα μαζί με τον Σημίτη. Ξεκαθάρισμα από την πλευρά Γιώργου.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογές με υπηρεσιακή. Η Νέα Δημοκρατία να το απαιτήση από τώρα.

    Espresso: Νίκος Λυμπερόπουλος-Μιρέλα Μανιάνι: Σας καλούμε στους γάμους μας. Ποιοί είναι οι εκλεκτοί της καρδιάς τους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η γκρίζα περιοχή των όπλων. Ποταμός καταγγελιών από στενούς συνεργάτες του κ. Παπαντωνίου για το σύστημα προμηθειών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς αντίπαλο ο Γιώργος Παπανδρέου. Μετά τα Φώτα οι εξελίξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κλειδώνουν όλα στη συνάντηση Σημίτη-Γιώργου. Την Παρασκευή συζητούν και τις λεπτομέρειες.

    ΝΙΚΗ: Νέα δυναμική με τον Γ. Παπανδρέου. Αλλάζει το κλίμα στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εκμετάλλευση-Αδικία για μετανάστες και πρόσφυγες. Αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

    Traffic News: Ο άγνωστος πόλεμος κατά του Κρητικού κομάντο. Ιντριγκες για τον τελικό του Mission.

    Η ΧΩΡΑ: 2004 χρόνια με εκπλήξεις. Αλλάζει άρδην το πολιτικό τοπίο. Ερχεται κυβέρνηση Καραμανλή.

    City Press: Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία. Κεντρικοί άξονες η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ο οικογενειακός γιατρός, η λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Δώρο'' σε 30.000 μαθητές. ΤΕΕ: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για τους τελειόφοιτους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επίσπευση εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ''καθοριστική για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ συνάντηση Κώστα Σημίτη-Γιώργου Παπανδρέου έχει προσδιοριστεί για την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Στη διάρκειά της, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες για το χρονικό των εξελίξεων, αλλά θα ''κλειδώσει'' και η ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Είναι κοινό μυστικό στα εκλογικά επιτελεία και των δύο κομμάτων οτι από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει πως η σταθερή διαφορά των οκτώ μονάδων υπέρ της ΝΔ σχεδόν μηδενίζεται στην προοπτική οτι ο κ. Παπανδρέου θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ. Είναι κοινό μυστικό επίσης οτι τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι ''συντεταγμένα και χωρίς τις συνήθεις αναταράξεις αναμένεται να εξελιχθούν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ καθώς οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται οτι συμφωνούν τόσο στη διαδικασία όσο και στην ουσία. Αυτό προκύπτει από χθεσινή νέα παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατέστησε σαφές οτι συμφωνεί τόσο με την αναμενόμενη πρωτοβουλία Σημίτη όσο και με το περιεχόμενό της. Ετσι, έστειλε ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας προς όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δικούς του συνεργάτες διαδίδουν φήμες οτι ο κ. Παπανδρέου θέλει να γίνει πριν από τις εκλογές ταυτόχρονα πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός''.

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι ''μια συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε φαίνεται οτι είναι το ''κλειδί'' των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ: στις 23 Δεκεμβρίου ο κ. Κ. Σημίτης και ο κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκαν στην επί της οδού Αναγνωστοπούλου οικία του Πρωθυπουργού και συμφώνησαν για τη διαδικασία αλλαγής της ηγετικής σκυτάλης. Οι δυο τους προέκριναν τη λύση του έκτακτου συνεδρίου - θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου- προκειμένου να τροποποιηθεί το καταστατικό του κόμματος ώστε να καταστεί δυνατή η εκλογή νέου προέδρου απευθείας από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Οι πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν στις 7-8 Ιανουαρίου, με τελικό στόχο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών - το αργότερο ως τις 14 Μαρτίου''.

    Η Espresso αναφέρει οτι ''ο κύβος ερρίφθη. Εκεί που όλοι περίμεναν τον Κώστα Σημίτη να ανακοινώνει τις αποφάσεις του μετά τις 10 Ιανουαρίου, σε ξαφνική τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου συμφώνησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες διαδοχής και να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου''.

    Η Traffic news σημειώνει οτι ''αμέσως μετά τα Φώτα θα ανακοινώσει τις προθέσεις του αναφορικά με τι πρόκειται τελικά να πράξει με τη διαδοχή του στο ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι ''το επικρατέστερο σενάριο απ' όλα όσα έχουν τεθεί επί τάπητος, είναι αυτό που περιλαμβάνει δυαρχία, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και πρόεδρο άλλο πρόσωπο, με επικρατέστερο ασφαλώς αυτό του Γιώργου Παπανδρέου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι ''από τα μέσα Ιανουαρίου, αρχίζουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα. Και, όπως όλα δείχνουν, ο Γ. Παπανδρέου ως διάδοχος του Κ. Σημίτη πλέον, θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σε ό,τι έχει να κάνει με τις επερχόμενες εκλογές και το περιβόητο ''κλείσιμο της ψαλίδας'' έναντι της Νέας Δημοκρατίας που εξακολουθεί να προηγείται με οκτώ, τουλάχιστον, ποσοστιαίες μονάδες''.

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι ''μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και όταν διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ουδείς από τους επίδοξους ''δελφίνους'' αμφισβητεί όχι απλώς το προβάδισμα του υπουργού Εξωτερικών αλλά και το γεγονός οτι στη θεωρητική περίπτωση κατά την οποία θα είχε αντίπαλο, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εκλεγεί και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά''.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι ''συναισθήματα πολιτικής αυτοπεποίθησης για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος και την μελλοντική προοπτική του ΠΑΣΟΚ, επιφέρει στα στελέχη και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, η προσμονή των πρωτοβουλιών που επίκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει οτι ''σε μία γενναία πολιτική κίνηση προχώρησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Παρότι εθεωρείτο το αντίπαλο δέος του Κώστα Σημίτη (αφού αναμετρήθηκε δύο φορές μαζί του για την κυβερνητική και την κομματική ηγεσία) δήλωσε χθες δημόσια οτι για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ''προτεραιότητα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου''. Προτάσσοντας για μία ακόμα φορά το ''εμείς'' από το ''εγώ'' απέδειξε περίτρανα οτι αποτελεί, ως κορυφαίο στέλεχος το σημείο αναφοράς για ολόκληρο το δυναμικό του Κινήματος. Σύμβολο ενότητας αλλά και διαρκούς δυναμικής παρουσίας''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι ''για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πρέπει να παραιτηθή η Κυβέρνησις. Και επειδή το ΠΑΣΟΚ θέλει πάση θυσία να διενεργήση εκείνο τις εκλογές και να αποφύγη την πραγματική υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διοχετεύει οτι ο κ. Σημίτης θα αναλάβη ''υπηρεσιακός'' Πρωθυπουργός. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αντιδράση από τώρα για να προλάβη τυχόν τελετεσμένα''.

    [04] Εκπαίδευση

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''νέοι τρόποι διδασκαλίας και σύγχρονες μέθοδοι αξιολόγησης των μαθητών εισάγονται στα σχολεία. Από τον Φεβρουάριο εγκαινιάζεται πρόγραμμα για την επιμόρφωση 120.000 εκπαιδευτικών.''

    [05] Ασφαλιστικό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι ''σημαντικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς των ασφαλισμένων σε όλα τα Ταμεία φέρει ο νέος χρόνος. Ειδικότερα, ο νέος ασφαλιστικός νόμος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση, την ενσωμάτωση της ΑΤΑ των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ στις συντάξεις, το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αναμένονται και αλλαγές που προέρχονται από παλαιότερους νόμους.''

    [06] Συντάξεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει οτι ''μποναμά περίπου 220 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι καθώς τον Ιανουάριο θα εισπράξουν και τα αναδρομικά που τους οφείλονται από τις αυξήσεις το 2003. Παράλληλα, αυξήσεις δύο ταχυτήτων θα ισχύσουν για τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση το νέο μισθολόγιο που διατηρεί σειρά επιδομάτων που φθάνουν τα 21 και πλήθος άλλων στα ειδικά μισθολόγια.''

    [07] Εξοπλισμοί-Καταγγελίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι ''το ρήγμα που σημειώθηκε στο επιτελείο του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Γ.Παπαντωνίου με την παραίτηση του εποπτεύοντος το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων καθηγητή κ.Γ.Σωτηρέλη και οι ακολουθήσασες χθες καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΒΟ - Πυρκάλ κ.Σ.Κοσκοβόλη για αδιαφανείς και πέραν κάθε νομιμότητος πράξεις στο πεδίο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ανέδειξαν την "γκρίζα" περιοχή των αμυντικών δαπανών.''

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι ''αδιαφανείς διαδικασίες στους εξοπλισμούς, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τεράστια στυγνά οικονομικά συμφέροντα, πιέσεις από το περιβάλλον Γιάννου καταγγέλλουν οι πρόεδροι της ΕΒΟ-Πυρκάλ και του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.''

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι ''εξηγήσεις ζητεί η Ν.Δ. για τις καταγγελίες του καθηγητή Σωτηρέλλη και του πρώην προέδρου της ΠΥΡΚΑΛ -Δραγασάκης:Να καταθέσουν στη Βουλή.''

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει οτι ''νέο οικονομικό σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις συγκλονίζει το ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο ο υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.''

    [08] ΝΔ

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''χρονιά ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η φιλελεύθερη παράταξη και ο Κ.Καραμανλής αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της μεταπολιτευτικής περιόδου καλούνται να δημιουργήσουν τη Νέα Διακυβέρνηση μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες.''

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι ''ομολογία συνυπευθυνότητας για την κατάσταση της χώρας αλλά και παραδοχή ήττας χαρακτηρίζει η Ρηγίλλης τις διεργασίες στο κυβερνών κόμμα. Οι επιτελείς του Κ.Καραμανλή θεωρούν πολύ πιθανό το σενάριο της διαρχίας και σ΄αυτό προσαρμόζουν την τακτική του κόμματος, αλλά δεν αποκλείουν καθόλου να προκηρύξει εκλογές ο ίδιος ο Κ.Σημίτης στα μέσα Ιανουαρίου.''

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι ''τις αποφάσεις...του Κ.Σημίτη περιμένουν στη ΝΔ, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν ανάλογα την τακτική τους. Οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα αποτελούν το υπ΄αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σχέση "συγκοινωνούντων δοχείων" μεταξύ των δύο πυλώνων του δικομματισμού.''

    Σύμφωνα με την City Press "αμέσως μετά τις γιορτές, ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Καραμανλής θα δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία. Μέσα από αυτό γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση του ΕΣΥ και να επιβληθούν νέοι τρόποι, πιο σύγχρονοι και αποτελεσματικοί, διαχείρισης των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων.''

    [09] Εφάπαξ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι ''μεγαλώνει από 25% έως και 120% το εφάπαξ των τραπεζοϋπαλλήλων, εφόσον όμως υπάρχουν και χρήματα στα ταμεία τους. Η αρχή γίνεται στο ταμείο ασφάλισης προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, καθώς είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του.''

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Φρένο" στο ευρώ με τα επιτόκια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για παρέμβαση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''100+14 αναλύσεις για το 2004. Κορυφαίοι της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής ζωής γράφουν".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Τα χαρτιά που ελέγχουν οι ξένοι οδηγούν τη Σοφοκλέους στο 2004. Ελπίδες από το κλίμα που θα δημιουργηθεί με την Ολυμπιάδα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Δεκανίκι και για το νέο έτος οι ιδιωτικοποιήσεις. Αφαίμαξη 350 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

    [11] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Οιωνός για ένα καλύτερο χρηματιστηριακό 2004 θεωρείται η χθεσινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου ο γενικός δείκτης με κέρδη 1,86% έκλεισε στις 2.252,98 μονάδες, δημιουργώντας ελπίδες οτι πολύ σύντομα μπορεί να αγγίξει και να ξεπεράσει το "όριο" των 2.300 μονάδων. Οι ξένοι θεσμικοί ποντάρουν πολύ τόσο στο θετικό κλίμα εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και στις ανακατατάξεις που αναμένονται στον τραπεζικό τομέα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 31 December 2003 - 17:16:39 UTC