Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μη κρατικά πανεπιστήμια- ΕΕ
  • [04] ΠΑΣΟΚ- Γ. Παπανδρέου
  • [05] Δημοσκοπήσεις
  • [06] Συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς - Ενωτικό ψηφοδέλτιο
  • [07] Τριανταπεντάωρο
  • [08] Νέα Δημοκρατία
  • [09] Κοινοβουλευτικό έργο
  • [10] Διαρκή Ιερά Σύνοδος
  • [11] Εξοπλισμοί-Αντιπαραθέσεις
  • [12] Ψηφοδέλτια κομμάτων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/01/2004

    Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις, η περιοδεία και η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης, η πορεία του κοινοβουλευτικού έργου μέχρι τις εκλογές και το 35ωρο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέα Δημοκρατία: Επίθεση σε τρία μέτωπα. Ενότητα της Κεντροδεξιάς εκμετάλλευση της διαφορετικής στρατηγικής Σημίτη-Παπανδρέου και αντιμετώπιση των σχεδίων του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βγήκαν δημόσια τα μαχαίρια. Μεγαλώνουν οι διαφωνίες Σημίτη - Γιωργάκη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τυχοδιώκτες με το 35ωρο. Επιχειρούν να ξεγελάσουν τους εργαζομένους πλήττοντας τους μικρομεσαίους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δωράκια άρον...άρον στη διαπλοκή. Καταιγίδα νομοσχεδίου από το ΠΑΣΟΚ που ξέρει ότι χάνει.

    Η ΑΥΓΗ: Η παράταξη της αριστεράς. Η επιλογή του προοδευτικού πολίτη. Παρουσιάστηκε χθες η Εκλογική Διακήρυξη του σχήματος ''Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Ψηφοδέλτιο''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιώργο πρόσεξε τους αγρότες, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Χρειάζονται γενναία και άμεσα μέτρα για να διορθωθούν οι αδικίες του παρελθόντος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Η Τουρκία δέχεται το ''Σχέδιο Αννάν'' ως βάση για τη λύση του Κυπριακού. Η Αγκυρα αντιδρά θετικά στις ποικίλες έξωθεν πιέσεις....

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η δικτατορία της εικόνας. Μέτωπο της αντιπολίτευσης κατά της πλύσης εγκεφάλου.

    ΕΘΝΟΣ: Ξέσπασε πόλεμος για 35ωρο και ...Θάτσερ. Χρόνος εργασίας και Μητσοτάκης πυροδότησαν το σκηνικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μακρυά ο ένας από τον άλλο, για ...να μην συγκαίονται! Την ώρα που ο πρώην επισκέπτεται την Κρήτη, ο νυν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ταξιδεύει για την ...Θράκη!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν αντέχει η οικονομία. Μονόδρομος η περιοριστική πολιτική μέχρι το 2008.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 9 ζεϊμπεκιές ζαλίζουν το ΠΑΣΟΚ. Γ. Παπανδρέου: Ψηφοθηρία με δήθεν αλλαγές και παλινωδίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θρίλερ δικομματισμού. Γκάλοπ: Στο 3% η διαφορά υπέρ ΝΔ. Γιώργος: Καταλληλότερος.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογές ή καλλιστεία; Αμφίβολη η αναβάθμισης του Κοινοβουλίου.

    Espresso: Ξέσπασε πόλεμος στα πρώτα ονόματα του τραγουδιού. Με αφορμή τα φετινά βραβεία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υποπτη υπερπαραγωγή νόμων. Η κυβέρνηση καλύπτει τελευταία στιγμή τους ''φίλους'' της. Ο κ. Σημίτης δια της Βουλής δεσμεύει τον κ. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Κλειδί'' το τριανταπεντάωρο. ''Το σκέπτονται'' στο ΠΑΣΟΚ- Αντιδρούν οι επιχειρηματίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αφήνει πίσω τον Καραμανλή ο Γιώργος. Ενώ η ψαλίδα μειώθηκε στο 2,5%.

    ΝΙΚΗ: Στο 2-3% η διαφορά. Ο Γιώργος έφερε στα ίσια το ''παιχνίδι''. Και τα νέα γκάλοπ επιβεβαιώνουν την αλλαγή του κλίματος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δικομματικό κλοτσοσκούφι το κατώτερο μεροκάματο.

    Traffic News: Στοιχεία σοκ για τα άδυτα της ΕΡΤ. Υπάλληλοι καταγγέλλουν σημεία και τέρατα. Ενημερώνονται σε βάθος Καραμανλής και περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

    Η ΧΩΡΑ: Οχι παιχνίδια με τη Δημοκρατία. Ο Καραμανλής στον Στεφανόπουλο: Να τηρηθούν οι συνταγματικοί κανόνες την προεκλογική περίοδο.

    City Press: Φουντώνει η μάχη για το 35ωρο. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της ΓΣΕΕ.

    MetroRAMA: Κόντρα για το 35ωρο σε προεκλογικό φόντο. Κατ΄αρχήν υπέρ ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Πυρά από ΝΔ. Αντίθετο το ΕΒΕΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η κάλπη δίνει κίνητρα. Με ελάχιστες προϋποθέσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Β΄Πακέτο υπέρ μικρομεσαίων. 52,7 εκατ. ευρώ από το Γ'ΚΠΣ σε εταιρίες Μακεδονίας και Θράκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την επίσκεψή του.

    [03] Μη κρατικά πανεπιστήμια- ΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι '' ξεκίνησε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η συζήτηση για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τα οποία συνεργάζονται με ελληνικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Στόχος της συζήτησης είναι να αποσαφηνιστεί το καθεστώς που θα διέπει τις συγκεκριμένες σπουδές''.

    [04] ΠΑΣΟΚ- Γ. Παπανδρέου

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι '' Μπράβο Σημίτη, σου λέει όλη η Κρήτη''. Με το σύνθημα αυτό που ακούστηκε δεκάδες φορές υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο Κρήτης οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Σε μια αρκετά ογκώδη συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου η πλειοψηφία των συγκεντρωμένοι ήταν νεολαίοι ο κ. Σημίτης συνάντησε πολύ θερμή υποδοχή και άκουσε πολλές φορές να τον επευφημούν για την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος . ''Ευχαριστώ. Με τιμάτε'' απάντησε αρκετά συγκινημένος. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την Περιφερειακή Χάρτα Σύγκλισης για την Κρήτη απηύθυνε προσκλητήριο συσπείρωσης σε όλους τους προοδευτικούς πολιτες''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ''σε άμεσο και ευθύτατο άνοιγμα προς τη δεξαμενή των ''προοδευτικών'' ψηφοφόρων της ΝΔ προχώρησε χθες από την Κρήτη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''άμεσα και τολμηρά μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών, των μισθοσυντήρητων και των χαμηλοσυνταξιούχων πρέπει να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να διορθώσει τις αδικίες του παρελθόντος που οδήγησαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στα όρια της φτώχειας. Τα λαϊκά στρώματα και η αγροτιά είναι η ραχοκοκαλιά της Δημοκρατικής Παράταξης και γι αυτό χρειάζεται ένα νέο δεσμευτικό συμβόλαιο με τολμηρές λύσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν''.

    [05] Δημοσκοπήσεις

    ''Δραματική αλλαγή των πολιτικών δεδομένων καταγράφεται μετά τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου ανακάμπτει σημαντικά και σε ο,τι αφορά την πρόθεση ψήφου αλλά και την παράσταση νίκης''. Σύμφωνα με τη μέτρηση της ΟΡΙΝΙΟΝ που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ''το ΠΑΣΟΚ μειώνει σημαντικά την υστέρησή του στην πρόθεση ψήφου από τη ΝΔ σε τρεις μονάδες (από οκτώ που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο) αλλά και την ψαλίδα σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης σε μόλις 4,5 μονάδες (από το 18,5 που ήταν). Ισχυρά χαρτιά για το κυβερνών κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, οι νεαρές ηλικίες και τα αστικά κέντρα. Ο υπουργός Εξωτερικών καταφέρνει και προηγείται του Κώστα Καραμανλή ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 4,1 μονάδες, ενώ παράλληλα δείχνει μεγάλη διεισδυτικότητα σε νεαρές ηλικίες αλλά και τα μορφωμένα στρώματα''.

    ''Σημαντική υπεροχή σε όλους σχεδόν τους τομείς έναντι του Κ. Καραμανλή έχει ο Γ. Παπανδρέου'' στην πανελλαδική δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που έγινε για λογαριασμών των ΝΕΩΝ. ''Η δημοσκόπηση μάλιστα επιβεβαιώνει το σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και την ξεχωριστή δυναμική του κ. Παπανδρέου στους νέους και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Δυναμική που δείχνει ότι οι εκλογές του Μαρτίου θα κριθούν στο νήμα. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 2,5 μονάδες, ενώ ο κ. Παπανδρέου υπερέχει 5,2 μονάδες του κ. Καραμανλή στο ερώτημα για το ''ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός''.

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι ''αισιοδοξία επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία για τα αποτελέσματα των εκλογών. Τα μηνύματα που παίρνουν στη Ρηγίλλης από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έχει σταθεροποιηθεί στις 3,5 μονάδες περίπου και ότι η επικοινωνιακή πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε να ξεφουσκώνει''.

    [06] Συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς - Ενωτικό ψηφοδέλτιο

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα επιχειρούν να μετατρέψουν σε ντέρμπι τις εκλογές και η τηλεοπτική προπαγάνδα κατασκευάζει ψεύτικα διλήμματα και εικονική πραγματικότητα, η ανασύνταξη και η συσπείρωση της παράταξης της αριστεράς αναδεικνύεται σε ανάχωμα για την υπέρασπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του πολίτη".

    [07] Τριανταπεντάωρο

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "πρωταρχικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να παίξει το τριανταπεντάωρο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "ένα δικομματικό, ψηφοθηρικό παιγνίδι στις πλάτες των εργαζομένων 'έστησαν' χτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να αυξηθούν τα μεροκάματα ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μέχρι και το 35ωρο δήλωσε ότι συζητάει... Για ύπουλο λαϊκισμό τον κατηγόρησε ο Θ. Ρουσόπουλος και τον πήρε ο πόνος για τις δυνατότητες της οικονομίας.

    Η City Press υποστηρίζει ότι "η προεκλογική αντιπαράθεση απλώνεται και στο θέμα της μείωσης του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών. Η πρόταση της ΓΣΕΕ για το 35ωρο έγινε ευνοϊκά δεκτή από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του. Η ΝΔ αντιδρά δυναμικά, θεωρώντας την προεκλογική υιοθέτηση της πρότασης δείγμα λαϊκισμού, ενώ οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μάνος προειδοποιούν για τις συνέπειες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''σε έναν άνευ προηγουμένου πολιτικό τυχοδιωκτισμό επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την επικείμενη εκλογική του ήττα. Χθες, ο γραμματέας του άνοιξε το ''φάκελο'' 35ωρο, προκαλώντας σεισμό στο εσωτερικό του κόμματός του και στον επιχειρηματικό κόσμο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σε καταστρεπτικούς για την Οικονομία και επικίνδυνους για την κοινωνία προεκλογικούς ακροβατισμούς καταφεύγει η κυβέρνηση, η οποία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές γι΄ αυτήν πολιτικό κλίμα, υπόσχεται τώρα τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, με προοπτική εφαρμογής του 35ωρου!!!".

    [08] Νέα Δημοκρατία

    Το MetrORAMA γράφει ότι "τις προτάσεις της ΝΔ για τη διασφάλιση ενός 'νέου πολιτικού πολιτισμού' στην πορεία προς τις εκλογές και τους κανόνες που πρέπει να διέπουν την προεκλογική περίοδο παρουσίασε χθες ο Κώστας Καραμανλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "απόλυτη τήρηση του Συντάγματος και της ουδετερότητας του κράτους ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτήρισε απαράδεκτα και ρουσφετολογικά τα νομοσχέδια που κατατίθενται σωρηδόν τα τελευταία 24ωρα στη Βουλή, ενώ εισηγήθηκε δημόσιες συζητήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και τρία ντιμπέιτ με τον Γ. Παπανδρέου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σχολιάζει ότι "ο καταιγισμός τηλεοπτικών εικόνων κενών περιεχομένου με πρωταγωνιστή το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η παράσταση του προέδρου της ΝΔ στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δήλωση του για την ανάγκη ενός νέου 'πολιτικού πολιτισμού', αλλά και οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούν για νόθευση της δημοκρατικής προεκλογικής διαδικασίας και αποκλεισμό δημιουργούν το ερώτημα αν είναι δυνατόν σε συνθήκες κυριαρχίας των ηλεκτρονικών μέσων να συμφιλιωθούν η εντύπωση και η κριτική πρόσληψη, οι εικόνες και ο λόγος και να υπάρξει μια δημοκρατικά αρθρωμένη κοινή γνώμη, ένας δημόσιας χώρος όπου τελικά θα εκδηλώνεται η αυθεντική δημοκρατική βούληση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''φουλ επίθεση'' σε τρία μέτωπα προετοιμάζει η ΝΔ: α.Να αντιμετωπίσει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. β. Να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητας της Κεντροδεξιάς και γ. Να εκμεταλλευθεί τη διαφορετική στρατηγική που παρατηρείται ανάμεσα στην πτέρυγα Σημίτη και στην πλευρά του κ. Γ. Παπανδρέου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''επικοινωνιακή αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας, με θετικό όμως μήνυμα και οδηγό τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κ. Καραμανλή συζητήθηκαν η ακολουθητέα τακτική, οι δημοσκοπήσεις που έρχονται και αυτές που προηγήθηκαν''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι ''νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Μαρτίου προβλέπει το έγκυρο βρετανικό περιοδικό ''Economist'', ενώ ίδια πρόβλεψη κάνει και η αμερικανική εφημερίδα ''Wall Street Journal''.

    [09] Κοινοβουλευτικό έργο

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση 'πυροβολεί' με νομοσχέδια τους θεσμούς μια και σύμφωνα με καταγγελίες του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Δ. Σιούφα, πέραν των επτά νομοσχεδίων που κατατέθηκαν την Τετάρτη αναμένονται άλλα εννέα την ερχόμενη εβδομάδα!".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "σε υπερπαραγωγή νομοσχεδίων της τελευταίας ώρας κατευθύνεται η κυβέρνηση Σημίτη, εγείροντας υποψίες για τους σκοπούς που υποκρύπτει, προφανώς στη γραμμή δέσμευσης του διαδόχου κ. Γ. Παπανδρέου. Περίπου 15 νομοσχέδια θα φθάσουν στο Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες, ενώ, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, θα παραταθεί κατά μία εβδομάδα και ο χρόνος λειτουργίας της Βουλής μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, περιορίζοντας στο ελάχιστο την τυπική προεκλογική περίοδο".

    [10] Διαρκή Ιερά Σύνοδος

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "σήμερα το πρωί κατά πάσα πιθανότητα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ρίχνει τον κύβο στο θέμα των εκλογών στις κενές μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ελευθερουπόλεως, ζήτημα που έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η συζήτηση ή όχι του κρίσιμου θέματος κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα των εργασιών της ΔΙΣ για το μήνα Ιανουάριο, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των παρασκηνιακών διεργασιών που φέρεται να έχει κινήσει το υπουργείο Εξωτερικών με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα μέρη, με σκοπό την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης".

    [11] Εξοπλισμοί-Αντιπαραθέσεις

    H TRAFFIC τονίζει ότι "τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά χθες στη Βουλή σημείο τριβής και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα από σχετική επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ".

    [12] Ψηφοδέλτια κομμάτων

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "είναι αμφίβολο αν η Βουλή που θα προκύψη από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου θα αναβαθμισθή ποιοτικώς. Η όποια αναβάθμισις θα είναι κυρίως αισθητική. Τα δύο μεγάλα κόμματα ήδη σπέυδουν να εντάξουν στους συνδυασμούς τους πρόσωπα με υψηλή τηλεοπτική 'αναγνωρισιμότητα'. Οι δε εκλογές τείνουν να μετατραπούν σε πολιτικά 'καλλιστεία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 16 January 2004 - 22:31:42 UTC