Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ελληνική οικονομία
  • [06] ΓΣΕΕ-Εργοδότες
  • [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [08] Κυπριακό
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/2004

    Η θετική ανταπόκριση του Τούρκου ΥΠΕΞ στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για αμοιβαία μείωση αμυντικών δαπανών, οι εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, το Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Στη μάχη και ο Αβραμόπουλος. Συστράτευση για τη νίκη της ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι αλλάζει στις συντάξεις. Όλες οι παγίδες της διαδοχικής ασφάλισης. Φιάσκο η σύνταξη για τους διαζευγμένους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κηλίδα πετρελαίου στο ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν οι ''σφαγές'' με το φόβο νέων αποκαλύψεων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αβραμόπουλος: Επιστρέφει για τη νίκη στο πλευρό του Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Κοινωνικό αίτημα η συσπείρωση της αριστεράς. Η έκκληση Μίκη ευαισθητοποιεί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιώργο μακριά από τα λαμόγια, τους κλέφτες και τους αποτυχημένους. Άκουγε μόνο τον λαό που έχεις μπει ήδη μέσα στην καρδιά του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι ''βαρόνοι'' λένε όχι στην ανανέωση της ΝΔ. Μόνον ο Πέτρος Μολυβιάτης διευκολύνει τον Κώστα Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Με Λαλιώτη απαντάει ο Γιώργος στην ανταρσία Σημίτη. Άγρια μαχαιρώματα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Οι Τούρκοι σήκωσαν τον κλάδο ελαίας του Γιώργου. Ο Γκιούλ απαντά θετικά στην πρόταση για μείωση εξοπλισμών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Στέλιος Παπαθεμελής, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ''Ε.Ω.'', δηλώνει για τον Κώστα Σημίτη: Συμβολίζει την υπονόμευση της Δημοκρατίας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τελευταίοι στις ξένες επενδύσεις. Από τα 1,5 δις. δολάρια το 2001 στα 50 εκατ. το 2002.Υπεύθυνο και το υπουργείο Εξωτερικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ένοχη σιωπή για τους ανέργους. Η αποκάλυψη του ''Ε.Τ.'' γκρεμίζει την επικοινωνιακή βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βαρονομαχία. Εμπόδια στο σχέδιο της Ρηγίλλης για αποστρατεία.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογές και το 2005. Στόχος του ΠΑΣΟΚ η ''δεξιά παρένθεση''.

    Espresso: Πειρασμός για την Ελένη Μενεγάκη. Οι μυστικές συζητήσεις και η σύσκεψη κορυφής στον ALPHA.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν. Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει από τα ελλείμματα, τα χρέη, τις υπερδαπάνες και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ρευστό πολιτικό σκηνικό. Διχάζουν τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρώτο ''ναι'' για μείωση των εξοπλισμών. Θετική απάντηση Γκιούλ στην πρόταση Γιώργου.

    ΝΙΚΗ: ''Ναι'' από τον Γκιούλ στη μείωση των εξοπλισμών. Πρώτη ηγετική επιτυχία του Γιώργου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελπίδα και προοπτική. Το ΚΚΕ ο πραγματικός αντίπαλος του δικομματισμού.

    Traffic News: Η σύζυγος είχε δεσμό με τη γυναίκα του φίλου του. Ψυχολογικό σοκ για γνωστό τραγουδιστή.

    Η ΧΩΡΑ: Μπουρλότο Βύρωνα για ''βαρώνους'' και ''σωτήρες''. Ζήτησε να αποχωρήσουν από τη ΝΔ όλα τα παλαιά στελέχη.

    City Press: ''Σπάει'' η εβδομάδα των 40 ωρών. Παρά τη διαφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για τη σταδιακή μείωση της διάρκειας της εργάσιμης εβδομάδας.

    MetroRAMA: Περισσότερη άδεια. Πρόταση της ΓΣΕΕ για ''έμμεση'' μείωση των ωρών εργασίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γολγοθάς τον Αύγουστο. Θεσσαλονίκη: Τι θα αλλάξουν οι αγώνες στη ζωή μας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυρετός για τους βαρόνους στη ΝΔ. Γόρδιος δεσμός οι υποψηφιότητες των ιστορικών στελεχών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προχωρεί ο Καραμανλής δυνατά για την κυβέρνηση του 2004-2008. Μετά το θρίαμβο του Πύργου.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''τους τόνους της κριτικής απέναντι στην παλαιά φρουρά της Νέας Δημοκρατίας ύψωσε χθες ο Βύρων Πολύδωρας. Δήλωσε ότι οι ''βαρώνοι'' και οι ''σωτήρες'' δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ως βουλευτές, ούτε ως υπουργοί''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''σε ανοιχτή ρήξη με τους λεγόμενους βαρώνους της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να φθάσει, αν χρειασθεί, ο Κώστας Καραμανλής''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι ''την Πέμπτη ανεβαίνει τα σκαλιά της Ρηγίλλης ο Δ. Αβραμόπουλος για να συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε δεκτή την επιθυμία των ιστορικών στελεχών να δώσουν τη μάχη του σταυρού, αποδεσμεύοντας θέσεις στο ''Επικρατείας''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''φωτιές άναψε χθες στη ΝΔ ο κ. Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος βγήκε και ευθέως έθεσε θέμα αποστρατείας των ''βαρόνων'' του κόμματος από την ενεργό πολιτική σκηνή''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η City Press γράφει ότι ''την αποτίμηση των περιοδειών του Κ. Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου έκαναν χθες τα δύο επιτελεία, και, όπως προκύπτει, εμφανίζονται σαφώς ικανοποιημένα από την ανταπόκριση του κόσμου''.

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, ''την ώρα που στη ΝΔ φούντωσε το θέμα των ''βαρόνων'' άρχισαν και στο ΠΑΣΟΚ οι πρώτοι ψίθυροι για τις τιμητικές αποστρατείες που περιμένουν τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''όταν ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κύριος στόχος του ήταν να διασώση εαυτόν και το κόμμα του από την επικείμενη εκλογική συντριβή''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ασχοληθεί με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων του Κινήματος, καθώς υπάρχουν ελάχιστες εκκρεμότητες στη χώρα και κυρίως στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι ''στην εκδήλωση παρασκηνιακών συγκρούσεων επιρροής, παρεμβατικών διαθέσεων και εσωκομματικών απειλών, οδηγεί το κυβερνών κόμμα η προεκλογική ασφάλεια και ο φόβος για την απώλεια της εξουσίας''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''παρά την οικειοθελή αποχώρηση του κ. Π. Μολυβιάτη (και ορισμένων άλλων παλαιών στελεχών) από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, η απόπειρα ανανέωσης των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος εξελίσσεται στη σοβαρότερη-ως σήμερα- κρίση στις σχέσεις του κ. Κ. Καραμανλή με την ''παλαιά φρουρά'' της Ρηγίλλης''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''κάθε άλλο παρά με ροδοπέταλα είναι στρωμένος ο δρόμος του Γιώργου Παπανδρέου προς το συνέδριο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την ουσιαστική ηγεμονία του στο κυβερνών κόμμα''.

    [05] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''οι Βρυξέλλες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τους σοβαρότατους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία''.

    [06] ΓΣΕΕ-Εργοδότες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''σημαντική διάσταση απόψεων ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων παρατηρήθηκε χθες στην πρώτη διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση εργαζομένων και εργοδοτών για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, υπό τη σκιά του προεκλογικού σκηνικού''.

    [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "η θετική ανταπόκριση εκ μέρους της Τουρκίας στην πρότασή του για σταδιακή μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, προοιωνίζει τη μετάβαση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε νέα εποχή".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "για πρώτη φορά η Τουρκία απάντησε χθες θετικά στο ενδεχόμενο μείωσης των στρατιωτικών εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας, πρόταση την οποία απηύθυνε προς την Άγκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την περιοδεία του στη Θράκη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Γκιούλ "ανταποκρίθηκε" θετικά στις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για μείωση των αμυντικών δαπανών".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "θετικά απαντά η Άγκυρα στην πρόταση Γ. Παπανδρέου για αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "τη σύμφωνη γνώμη του για τη σταδιακή μείωση των αμυντικών δαπανών Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε χθες τηλεοπτικώς ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γκιούλ, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την πρόσκληση που απηύθυνε από τη Θράκη ο κ. Παπανδρέου".

    [08] Κυπριακό

    Σύμφωνα με το MetrORAMΑ "'Το κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα", είπε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Αθήνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας να αλλάξει στάση στο Κυπριακό και να πάψει να στηρίζει την αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "την ετοιμότητα των κυβερνήσεων της Αθήνας και της Λευκωσίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην βάση του Σχεδίου Αννάν, υπογράμμισαν χθες αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "την ανανέωση της ετοιμότητάς τους να συμμετάσχουν σε συνομιλίες για λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Αννάν, προέταξαν σε δηλώσεις τους χθες οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "νέο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι το 'κλειδί' για τη λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια της, έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "κρίσιμο χαρακτηρίζεται το προσεχές διάστημα όσον αφορά το Κυπριακό, καθώς εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις και ιδίως των ΗΠΑ, με σκοπό την επίλυσή του. Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες στο Λονδίνο με τους κ. κ. Μπλερ και Στρο, ενώ δεν αποκλείεται την Παρασκευή να συναντηθεί στο Νταβός με τον κ. Ερντογάν".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Η ΕΕ προειδοποιεί για "υψηλότατους " κινδύνους. Στην έκθεσή της για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Συντάξεις-εξπρές στους διαδοχικά ασφαλισμένους. Τέσσερα μέτρα-τομές για όσους έχουν ένσημα από δύο ή περισσότερα Ταμεία".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Έξι μέτρα της ΝΔ για τις επιχειρήσεις. Συνάντηση του Κ. Καραμανλή με νέους επιχειρηματίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Υψηλότατους κινδύνους" διαπιστώνει η Κομισιόν. Για την Ελλάδα, με εξαίρεση την ανάπτυξη".

    [10] Νέα Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με αιτήματα όχι μόνο από τους εργαζόμενους , αλλά και τους εργοδότες, άρχισαν χθες οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 20 January 2004 - 23:13:33 UTC