Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [05] Καιρικό
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [08] Νέα Δημοκρατία
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Εκθεση Ευρ. Επιτροπής-Ελλάδα- Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2004

    Οι εξελίξεις σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων εκλογών, το Κυπριακό, η επιδείνωση του καιρού και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 84.854 νέοι άνεργοι σε...οκτώ μήνες! Ομολογία-σοκ από την κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ξέσπασμα για το όργιο προπαγάνδας. Καταγγελία- χαστούκι από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυτογκόλ από τον Γιώργο. Ναυάγησε στο Λαύριο η πρόταση για την απασχόληση των νέων. Εκανε λάθος το πρωί και τον διόρθωσε το επίσημο ΠΑΣΟΚ το βράδυ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα φαβορί για τις λίστες ΝΔ. Ολα τα ονόματα στο Λεκανοπέδιο και στις Α' -Β΄Θεσσαλονίκης.

    Η ΑΥΓΗ: Βόμβα για τα Ταμεία, παγίδα για τους νέους. Προχειρότητα Παπανδρέου ή επίθεση κατά της σταθερής απασχόλησης;

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιοι υπονομεύουν τον Γιώργο στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση. Τα λαμόγια, οι απατεώνες, οι ...μιζαδόροι και οι αποτυχημένοι προσπαθούν να βραχυκυκλώσουν το νέο αρχηγό για να τον έχουν στο χέρι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ριζοσπαστικά μέτρα για προσλήψεις νέων. Εντυπωσιακή εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου χθες στο Λαύριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αδειάζει τώρα Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδη. Δριμύτατες επικρίσεις από τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΘΝΟΣ: Παράθυρο ελπίδας για 100.000 νέους. Ριζοσπαστικά μέτρα Γιώργου για καταπολέμηση της ανεργίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λαύρος από το Λαύριο ο Γ. Παπανδρέου. Επετέθη στη Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιώντας κάθε μέσον, ακόμη και το ''όραμα'' του ΠΑΣΟΚ του 1981!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλάζει πάλι στρατηγική. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει υπερήφανος και συνυπεύθυνος για την πολιτική του Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μοντέλο αλβανοποίησης των νέων. Γ. Παπανδρέου: Υποσχέθηκε...εργασία για 4 χρόνια χωρίς ασφάλιση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρόταση - σοκ κατά ανεργίας νέων. Ο Γιώργος τάραξε τα νερά χθες από το Λαύριο.

    ΕΣΤΙΑ: Ζήτημα καλπονοθείας! Απίστευτη δήλωσις του κ. Σκανδαλίδη.

    Espresso: Να γιατί χώρισαν Δρούζα-Οικονόμου. Ολη η αλήθεια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αποκάλυψη της ανεργίας. Οι 506.914 εγγεγραμμένοι αναδεικνύουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πολιτικές ''κόντρες'' για την ανεργία. Αμφισβητεί ο ΟΑΕΔ τις καταγγελίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρόταση βόμβα για την ανεργία των νέων. Γιώργος: Να καταργηθούν οι εισφορές για 4 χρόνια.

    ΝΙΚΗ: Υπέρ απασχόλησης των νέων. Νέα ρηξικέλευθη πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Προσλήψεις χωρίς ασφαλιστικές εισφορές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ασχημα παιγνίδια σε βάρος των νέων. Προκλητικές οι δηλώσεις Γ. Παπανδρέου.

    Traffic News: Θα σκοτώσω αυτόν που με χτύπησε. Η Ορθούλα Παπαδάκου μιλάει για τον άγριο ξυλοδαρμό της.

    Η ΧΩΡΑ: Σήμα κινδύνου από την Ευρώπη για την οικονομία. Ευρωχαστούκι στην κυβέρνηση Σημίτη για τα ελλείμματα και το χρέος.

    City Press: Γ. Παπανδρέου: Κίνητρα για πρόσληψη των νέων. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ προτείνει την τετραετή απαλλαγή των νέων που προσλαμβάνονται και των επιχειρήσεων από ασφαλιστικές εισφορές, για να περιοριστεί δραστικά η ανεργία.

    MetroRAMA: Άναψαν νέες ''φωτιές'' οικονομία και ανεργία. Αρνητική η έκθεση της Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ελλάδας το 2003.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Σταυρώνει'' τους βαρόνους. Ο Κ. Καραμανλής τους αφήνει εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μισό Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι. Η ''Μ'' αποκαλύπτει απόρρητη νότα της Τουρκίας για το FIR.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θέλουν τους νέους όλοι τώρα. Μήλον της έριδος η νεολαία της χώρας και ποιος θα τους κερδίσει στις εκλογές.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''νέα διάσταση στην παρασκηνιακή κόντρα του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου, προσεγγίζοντας αυτή τη φορά τον Κώστα Λαλιώτη''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''υπό τον ''πυρετό'' της προεκλογικής περιόδου και εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί με κάθε τρόπο να πάρει αποστάσεις από επιλογές και πρακτικές της κυβέρνησης και του κόμματος ''αδειάζοντας'' ακόμα και τους συντρόφους του''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι '' η σημερινή ημέρα έχει βαρύνουσα σημασία για τον Κώστα Λαλιώτη. Ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και τυπικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου τον περιμένει στο υπουργείο Εξωτερικών να συζητήσουν για τα περιθώρια και την προοπτική της ενεργοποίησής του''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ, προσθέτει ότι ''το ''ιστορικό ραντεβού'' ανάμεσα στο νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του Κινήματος Κώστα ΛΑλιώτη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ,'' σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις αποσαφηνίζεται η διάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές, αλλά παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα αλλά και το ''πρόσωπο'' του κόμματος την ''επόμενη ημέρα''.

    H City Press τονίζει ότι '' το Λαύριο μια περιοχή που τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν ήταν συνδεδεμένη με το πρόβλημα της ανεργίας, επέλεξε χθες ο Γ. Παπανδρέου για να εξαγγείλει την πρώτη από τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος''.

    [04] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου αναμένεται να αρχίσει φέτος ο ''Μαραθώνιος'' των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, διάστημα ανάλογο με τις περσινές εξετάσεις''.

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι ''έξι στους δέκα υποψηφίους αναμένεται να μπουν εφέτος στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ενώ 17 νέα τμήματα θα συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά δελτία για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 από τα οποία τα 10 ανήκουν σε ΑΕΙ, τα έξι σε ΤΕΙ και το ένα στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου''.

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "δεκαεπτά νέα τμήματα και μια Στρατιωτική Σχολή θα περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν τον Ιούλιο οι υποψήφιοι για την εισαγωγής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση το επόμενο ακαδημαϊκό έτος".

    [05] Καιρικό

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''αρνητικό ρεκόρ θα σημειώσει ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα από απόψε τη νύχτα. Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα η κακοκαιρία επιστρέφει δριμύτερη με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε πολλές πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας''.

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''τα εθνικά θέματα δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο της προεκλογικής συζήτησης τόνισε από τη Λευκωσία ο Κ. Καραμανλής σημειώνοντας ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση που απαιτεί ''εθνική συναίνεση και περίσσευμα υπευθυνότητας απ΄όλους''.

    Το metroRAMA προσθέτει ότι ''ο επόμενος εθνικός στόχος μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής από τη Λευκωσία''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''μηνύματα συμπαράστασης στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού μετέφερε στη Μεγαλόνησο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής''.

    [07] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σύμφωνος με το πνεύμα της πρότασης Παπανδρέου για ταυτόχρονη μείωση εξοπλισμών Ελλάδος και Τουρκίας, εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, από την Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έχει συζητήσει σχετική πρόταση με τον Τούρκο πρωθυπουργό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε πολιτικό μπούμερανγκ εξελίχθηκε για τον Γ. Παπανδρέου η πρόταση που διατύπωσε προς την Τουρκία για την υπογραφή συμφωνίας μετά τις εκλογές που θα αφορούσε την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών".

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι "ακόμη και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιχειρεί να καπηλευθή η Κυβέρνησις με την προεκλογική πρόταση-πυροτέχνημα του κ. Παπανδρέου για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών Ελλάδος και Τουρκίας. Στην πρόταση απήντησε αμέσως, αλλά και με πρόδηλη διπλωματική επιφυλακτικότητα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών".

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "οι στρατηγοί της Άγκυρας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας και έρχονται ευθέως σε ρήξη με τους πολιτικούς που 'τόλμησαν' να αποδεχθούν την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "η κυβέρνηση διατήρησε και χθες το εσωτερικό κλίμα ευφορίας που της δημιούργησε η θετική τηλεοπτική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γκιουλ στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη σταδιακή μείωση των αμυντικών δαπανών των δύο χωρών".

    [08] Νέα Δημοκρατία

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "έντονες αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το διαφαινόμενο σχέδιο αποστρατείας των ονομαζομένων βαρόνων του κόμματος. Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να έχει ελεύθερα τα χέρια του σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο θεωρεί 'τεστ σύγκρισης' με το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "ανανεωμένα και με έντονο το στοιχείο της εκπροσώπησης καταξιωμένων μελών της κοινωνίας θα είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο καθώς και στην Α' και Β' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Ολοι οι συνδυασμοί θα επικυρωθούν την Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή".

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου επικρατείας στρέφει το ενδιαφέρον του τώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στις προθέσεις του οποίου είναι επίσης η συνέχιση της προσπάθειας ανανέωσης του κόμματός του ακόμη και μέσω της αποστρατείας των λεγόμενων 'βαρόνων'".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ηγεσίας της ΝΔ για 'ανανέωση', μέσω της τιμητικής αποστρατείας των λεγόμενων βαρόνων ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής για την τύχη των ιστορικών στελεχών του κόμματός του στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Ο κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να μετακινηθούν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και να δώσουν τη μάχη του σταυρού".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Η αύξηση της κατανάλωσης εκτινάζει τις εισαγωγές! Σημαντική επιδείνωση στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Οικονομία: 6 υπέρ, 4 κατά. Η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Πρωτοφανής αφαίμαξη των επιχειρήσεων. Η φοροεπιδρομή απέφερε το 2003 επιπλέον φόρους 3 δις. ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Πτώση αλλά και καλές προοπτικές για το ΧΑ. Πρόβλεψη για άνοδο στις 2.700 μονάδες έως τον Ιούνιο".

    [10] Εκθεση Ευρ. Επιτροπής-Ελλάδα- Οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "η Ελλάδα, αν και βρίσκεται σε απόλυτα μεγέθη στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κοινοτικών χωρών όσον αφορά στα επιτεύγματα των προτεραιοτήτων που θέτει η ατζέντα της Λισσαβόνας για βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών επιδόσεων, έχει κάνει σοβαρή πρόοδο , επισημαίνει στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόοδος αυτή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο ικανοποιητικές στην ΕΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 January 2004 - 17:07:21 UTC