Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Δημοσκοπήσεις
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Συνέντευξη Μητσοτάκη
  • [07] Δημόσιο χρέος
  • [08] Κακοκαιρία
  • [09] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/2/2004

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, τα προβλήματα από την κακοκαιρία, οι δημοσκοπήσεις και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κυβέρνηση σε χειμερία νάρκη. Χωρίς νερό και ρεύμα περιοχές της Αττικής. Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και στο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' χιλιάδες πολίτες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντριβή περιμένει το ΠΑΣΟΚ!...4 νέα γκάλοπ στέλνουν μαύρα μαντάτα στον Γιωργάκη. Χαριστική βολή για το κυβερνών κόμμα οι Μάνος-Ανδριανόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παιδί της συναλλαγής ο Γιώργος. Ο Κώστας Καραμανλής καταγγέλλει από την Πάτρα σκοτεινό παρασκήνιο από το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' με εξωθεσμικά κέντρα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η ιστορική γκάφα του Γιώργου. Πέντε νέα γκάλοπ αποτυπώνουν το σκηνικό της ήττας. Παγιώνεται από 3% έως και 5,5% η σταθερή κυριαρχία της ΝΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Που είναι ο Σημίτης; Γιατί εξαφανίστηκε!!! Ποιός είναι ο πρωθυπουργός στην χώρα;

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες αυξήσεις σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Δεσμεύσεις Καραμανλή για πρόγραμμα ουσιαστικής μεταρρύθμισης.

    ΕΘΝΟΣ: Η πράσινη αντεπίθεση των 20 ημερών. Από την Κρήτη ξεκινάει σήμερα η μάχη της τελικής ευθείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Λοξή μακεδονική φάλαγγα'' από τον Κ. Καραμανλή. Δεν ξέρουν πια τι να πουν-Ποδοπάτησαν την ιδεολογία τους, δηλώνει για τους ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δανεισμός μαμούθ. Μέσα σε δύο μήνες δανείσθηκαν περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Απ΄όπου βρουν αρπάζουν λεφτά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χωρίς νερό , αεροδρόμιο και κυβέρνηση . Κακοκαιρία: Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πληρώσει το ...πρόστιμο της καθημερινότητας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γιατί πήρα τους ''2'' . Γιώργος: Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες, δεν αλλάζουμε ταυτότητα.

    ΕΣΤΙΑ: Μετέωρο το ΠΑΣΟΚ. Με Μάνο- Ανδριανόπουλο οδηγείται σε διάσπαση.

    Espresso: Η Αθηνά και ο Αλβαρο μου πήραν το παιδί! Το ''κατηγορώ'' της πρώην γυναίκας του αγαπημένου της Ωνάση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετά το γάντι με 5 διλήμματα σε Καραμανλή. Επιθετική πολιτική από Γιώργο.

    The Daily Times: Ο Πρωτόπαπας κρίνει την κυβέρνηση. ''Είχαμε μια κυβέρνηση που δεν ήταν στα ''πάνω '' της''. Αποκαλυπτική συνέντευξη του τέως υπουργού Τύπου.

    Traffic News: Η αλήθεια για τον έρωτα μου με τον Νοράϊ. Η Αντζελα τα λέει όλα στη Μενεγάκη.

    Η ΧΩΡΑ: ''Εμείς δεν έχουμε αφεντικά''. Σφοδρά πυρά Καραμανλή κατά των εργολάβων -συνεταίρων του ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα. Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στις 3 μονάδες. Ο Παπανδρέου κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά πάσχει σε επίπεδο οργάνωσης και τακτικής.

    MetroRAMA: Παζάρι για τους όρους τηλεοπτικού διαλόγου. Περιορισμούς ζητά ο Γ. Παπανδρέου-Εντονη αντίδραση από την Αριστερά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόντρα για τα ντιμπέιτ. Ανέβασαν τους τόνους οι δυο μονομάχοι.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κόλλησαν και στα ντιμπέιτ! Τέσσερα θεματικά τρία μέσω τηλεοράσεως κανένα μέσω Διαδικτύου πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου πρόταση που απέρριψε η ΝΔ.

    [03] ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''για εξωθεσμικά συμφέροντα που εξυφαίνονται σε σκοτεινά παρασκήνια έκανε λόγο χθες από την Πάτρα ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι είναι μέρος του κατεστημένου και κομμάτι του προβλήματος''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ''δριμεία κριτική άσκησε ο Κ. Καραμανλής στους διαπλεκόμενους εργολάβους του ΠΑΣΟΚ για το χάλι στο οποίο κατήντησαν τη χώρα με τα σκανδαλώδη έργα. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ανέφερε ότι η φιλελεύθερη παράταξη απαντά στο σύστημα ΠΑΣΟΚ με πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία θα δώσει τη νίκη στη ΝΔ στις 7 Μαρτίου''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''σφυροκόπημα συνεχές και ανελέητο, επί παντός πολιτικού λόγου, αλλά και του πρόσφατου ''ανοίγματος'' προς τα δεξιά, εναντίον του κυβερνώντος κόμματος έχει εξαπολύσει πλέον ο Κ. Καραμανλής''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι '' ρηξικέλευθες προτάσεις - δεσμεύσεις για τους κρίσιμους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και της δημόσιας τάξης παρουσίασε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Μεταξύ αυτών εξήγγειλε τη δημιουργία Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα ασχολείται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα αναζητεί τρόπους βελτίωσής τους''.

    [04] Δημοσκοπήσεις

    Η City Press αναφέρει ότι ''σταθερό το προβάδισμα της ΝΔ στις 3 μονάδες. Ο Παπανδρέου κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά πάσχει σε επίπεδο οργάνωσης και τακτικής. Πιο άνετος ο Καραμανλής της μετα-Σημίτη περιόδου. Η Αριστερά αντιστέκεται σθεναρά στην πολιτική ''γοητεία'' του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα άφησε ουσιαστικά ανυπεράσπιστους τους συνεργαζόμενους''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''την απρόσκοπτη πορεία της ΝΔ προς την εξουσία αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ από τις ''μεταγραφές'' των κ. Ανδριανόπουλου και Μάνου ανέδειξαν με απόλυτη σαφήνεια οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ, ''τάσεις αποσυσπείρωσης στη βάση του κυβερνώντος κόμματος μετά τις μεταγραφές των κ. Μάνου , Ανδριανόπουλου , Ανδρουλάκη και της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη καταγράφονται σε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη χθεσινή μέρα''.

    [05] Κυπριακό

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''αισιοδοξία επικρατεί σε όλες τις πλευρές σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του νέου γύρου συνομιλιών που ξεκινά την Πέμπτη στη Λευκωσία. Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε χθες ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επιτυχία των συνομιλιών''.

    Η Daily Times αναφέρει ότι ''στην αλλαγή των αντικειμενικών σκοπών της τουρκικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας οφείλεται εν πολλοίς η αιφνίδια αλλαγή πλεύσης του Ραούφ Ντενκτάς. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν έκανε κάτι στο οποίο δεν ήμασταν συνηθισμένοι. Την περασμένη εβδομάδα έπραξε όπως συνήθιζε να πράττει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Διαπραγματεύτηκε λαμβάνοντας υπόψη του τις προτεραιότητες της Τουρκίας''.

    [06] Συνέντευξη Μητσοτάκη

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ''θα γίνει πρωθυπουργός'' και τονίζει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ και δεν ενδιαφέρεται και τώρα για την προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δεν του αρέσει ο τρόπος της εκλογής. Εκφράζει την ελπίδα ότι με μια σωστή φιλελεύθερη πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία να βελτιωθούν τα σημερινά δεδομένα και να μη χρειαστούν να ζητηθούν από το λαό θυσίες. Χαρακτηρίζει δε τη Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα των μη προνομιούχων. Επίσης, κατηγορεί το νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ εκατό τοις εκατό αρχηγικό κόμμα, όπου ο αρχηγός έχει τόση εξουσία όση δεν είχε ποτέ κανείς δικτάτωρ. Ακόμη θεωρεί τον κ. Παπανδρέου παντελώς ανέτοιμο για την πρωθυπουργία. Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή λέει ότι με εφτά χρόνια φροντιστήριο στην αντιπολίτευση είναι έτοιμος για πρωθυπουργός και ως πολιτική προσωπικότητα ο σημερινός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφώς καλύτερος από τον κ. Παπανδρέου. Τέλος, για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι έκανε έργο, πως είναι άνθρωπος σοβαρός, πολύ συγκροτημένος και έντιμος ''είναι αδιαμφισβητήτως σε προσωπικό επίπεδο''. Ομως κατά τον κ. Μητσοτάκη ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Σημίτης έφυγε δεν είναι προς τιμήν του.

    [07] Δημόσιο χρέος

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "δυσβάστακτο βάρος για τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων δημιουργείται από την εκτίναξη του δημόσιου χρέους. Η καταρρέουσα κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ δανείζεται έως και την τελευταία στιγμή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός σπάταλου κρατικού μηχανισμού, υποταγμένου στα κομματικά συμφέροντα".

    [08] Κακοκαιρία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να μας αφήσουν επί 3 ημέρες χωρίς αεροδρόμιο και χωρίς νερό. Την ίδια στιγμή, η απούσα κυβέρνηση έριχνε τις ευθύνες στους πολίτες και ο Γ. Παπανδρέου εμφανιζόταν ικανοποιημένος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι "τεράστια προβλήματα άφησε πίσω του ο παγετός σε πολλές περιοχές της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, παρόλο που ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στη χώρα μετά την ύφεση της σφοδρής κακοκαιρίας. Εύβοια και Κρήτη έχουν στην κυριολεξία παγώσει, ενώ πολλές περιοχές της πρωτεύουσας ταλαιπωρούνται από τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση".

    Η Traffic news σημειώνει οτι "σε διεθνή διασυρμό εξελίχθηκε το κλείσιμο του ολοκαίνουργιου και πολυδιαφημισμένου αεροδρομίου των Σπάτων. Το χιόνι ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις, ταλαιπώρησε το επιβατικό κοινό και παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία εξαιτίας του πρόχειρου καθαρισμού της πίστας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "ρωτάμε: Εχει Πρωθυπουργό η χώρα; Και αν έχει, ποιός είναι; Ο Γιώργος ή ο Σημίτης; Και αν είναι ο Σημίτης γιατί έχει εξαφανιστεί , σε μία περίοδο που ο τόπος εδώ και 3-4 μέρες δοκιμάζεται από την πρωτοφανή, ομολογουμένως, κακοκαιρία που 'χει πλήξει την χώρα και χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν αποκλεισμένοι, χωρίς νερό και ηλεκτρικό, διότι όπως πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις η κρατική μηχανή διαλύεται -σκεφτόμαστε αν ο μη γένοιτο, ξεσπούσε κανένας πόλεμος τι θα γινόταν και... ανατριχιάζουμε".

    Η Espresso εκτιμά οτι "ο καιρός τρελάθηκε! Φαινόμενα όπως οι σφοδρές χιονοθύελλες, οι επίμονες θερμοκρασίες υπό το μηδέν το χειμώνα και από την άλλη αφόρητος καύσωνας το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συχνά. Ο λόγος δεν είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά κάτι νέο, που, όπως λένε οι επιστήμονες, θα πρέπει να συνηθίσουμε να ακούμε και να βιώνουμε: το κλίμα αστικού τύπου".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "με πανστρατιά Σημίτη και κορυφαίων αρχίζει από σήμερα ο Γ. Παπανδρέου την εκστρατεία για την εκλογική νίκη. Τα 6 μέτωπα όπου θα δοθεί έμφαση είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η διαμόρφωση της στρατηγικής γύρω από τον πρόεδρο, η στόχευση σε αναποφάσιστους και ειδικές ομάδες πολιτών, τα σποτ της τηλεόρασης και τα ντιμπέιτ με Καραμανλή".

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται οτι "πετάει το γάντι στον Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Παπανδρέου και τον καλεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για πέντε σημαντικά προβλήματα της χώρας. Τα προβλήματα αυτά, που όπως εκτιμά το επιτελείο του κ. Παπανδρέου θα είναι τα κορυφαία διλήμματα των εκλογών, θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει οτι "είναι φανερό οτι ο κ. Παπανδρέου οδηγεί το κόμμα του όχι μόνο προς εκλογική ήττα, αλλά και προς μετεκλογική διάλυση. Η ετερόκλητη συμμαχία δεν θα αντέξη ούτε μία μέρα μετά την 8η Μαρτίου. Μετά την ήττα θα αναζητηθούν ευθύνες. Ο αρχηγός θα κληθή να λογοδοτήση για τις αυθαιρεσίες του. Και κατά πάσαν πιθανότητα, το ΠΑΣΟΚ θα διασπασθή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 February 2004 - 21:11:10 UTC