Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου
  • [05] Εκλογές
  • [06] ΛΑΟΣ
  • [07] Νέα Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/03/2004

    Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μήνυμα ΘεσσαλοΝΙΚΗΣ. Παλμός και... απρόοπτα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΝΔ: Θρίαμβος μεγάλων διαστάσεων. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών - διπλάσια εκείνης του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ισχυρή εντολή από τη Θεσσαλονίκη στον Καραμανλή. Η συγκέντρωση της ΝΔ τριπλάσια σε όγκο απ' αυτή του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γιώργο χάνουμε. Και νέο ''καπέλο'' από τον Σημίτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τεράστια συγκέντρωση Καρατζαφέρη. Το μέγεθος και ο παλμός της, αποδεικνύουν την απάτη των στημένων δημοσκοπήσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γκρεμίζονται και τα παραδοσιακά κάστρα του ΠΑΣΟΚ. Αέρας νίκης απ' όλη την Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Η τελική επίθεση με στόχο το 44,5%. Το εξαήμερο φίνις του Γιώργου για τη νίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον ''αγκάλιασε'' θερμά και του Αλεξάνδρου η Γη! Συγκλονισμένος ο Κ. Καραμανλής μπροστά στην απίστευτη υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Μακεδόνες, στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εγγραφο-σοκ για τις υπερβάσεις στα δημόσια έργα. Το αποκαλυπτικό έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Α. Τσιπλάκος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εντολή στον Καραμανλή. Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Μυτιλήνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επιχείρηση ''πράσινη συσπείρωση''. Ο Γιώργος ανεβάζει τους τόνους - Στόχος, υπεροχή στην Αθήνα.

    ΕΣΤΙΑ: Παράλογη αύξησις ψηφοφόρων μετά το 1981. Δεν συμβαδίζει με την πληθυσμιακή στασιμότητα της Ελλάδος.

    Espresso: 1,1 δισ. ευρώ κέρδισαν φέτος 12 Ελληνες ισχυροί του χρήματος. Τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ούτε λέξη για Ακροδεξιά από Καραμανλή. Παρά τη σκληρή επίθεση του Γιώργου.

    The Daily Times: Τα μυστικά γκάλοπ των κομμάτων. Καθημερινές μετρήσεις στο μικροσκόπιο των κομμάτων καθορίζουν την τακτική.

    Traffic News: MEGA παζάρι για Νίκο Ευαγγελάτο. Πολιτικοί κύκλοι και οι ανάγκες του καναλιού για τόνωση μετά τις εκλογές σπρώχνουν τον Νίκο στο Mega.

    Η ΧΩΡΑ: Σαρωτικό κύμα πολιτικής αλλαγής. Εντολή του λαού στη Θεσσαλονίκη: Ο Καραμανλής πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

    City Press: Γ. Παπανδρέου αποκλειστικά στη ''CP'': Αποφασισμένος για ρήξεις και ανατροπές.

    MetroRAMA: Στην τελική ευθεία για τη μάχη της Κυριακής. Τα σχέδια των κομμάτων για την κρίσιμη εβδομάδα προς την κάλπη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συγκίνηση και πάθος. Μεγάλη συγκέντρωση του Κ. Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεσμεύτηκε ενώπιον λαού ο Κ. Καραμανλής.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε εξαήμερο φίνις για τη νίκη στην κούρσα των εκλογών αποδύεται από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Στόχος της τελικής επίθεσης είναι να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό που θα φτάνει τουλάχιστον στο 44,5% και θα σφραγίσει την επικράτησή του επί της Νέας Δημοκρατίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''όλα τα μέσα θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα για να ανεβάσει τη συσπείρωση των οπαδών του, η οποία είναι ένα από τα ''κλειδιά'' για να φτάσει στη νίκη. Το άλλο είναι να πάρει διαφορά στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου ψηφίζει το ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων. Ο Γιώργος ανεβάζει τους τόνους κατά της ΝΔ. Στη μάχη και ο Κ. Σημίτης''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι '' λέξη δεν είπε ο Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη, για τους θύλακες της Ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που υπάρχουν στο κόμμα. Περιοριζόμενος απλώς να επισημάνει οτι ''δεν τους ακολουθούμε στην πόλωση'', αρνήθηκε να απαντήσει , όπως επισημαίνουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, στις τεκμηριωμένες επιθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος τον κατηγορεί ότι είναι δέσμιος του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της Ακροδεξιάς''.

    [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

    Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη City Press ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει τη συνολική πρότασή του για τη δραστική αλλαγή των δομών της εξουσίας . Διαβεβαιώνει επίσης ότι έχει απαλλαγεί από τις εσωκομματικές ισορροπίες και πως θα περάσει την κάθαρση της Δημόσιας Διοίκησης στη βάση της λεγόμενης μηδενικής ανοχής. Τονίζει ότι σε περίπτωση εκλογικής επικράτησής του θα υπάρξει θεαματική κυβερνητική στροφή υπέρ της Παιδείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τη δυναμική ανάπτυξη, το λεγόμενο μέρισμα ειρήνης και από τη μελλοντική αποδέσμευση επενδυτικών πόρων από την αναγκαία ολυμπιακή προετοιμασία. Κατά τον κ. Παπανδρέου, η ΝΔ μηδενίζει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που είναι ταυτόχρονα και έργο του ελληνικού λαού''.

    [05] Εκλογές

    Το metroRAMA ισχυρίζεται ότι ''με πολύ προσεκτικά βήματα για την αποφυγή λαθών της τελευταίας στιγμής που θα κοστίσουν ακριβά την 7η του Μάρτη θα κινηθούν από σήμερα τα 2 μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ από σήμερα έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ''ολομέτωπης επίθεσης. Από την άλλη πλευρά στη ΝΔ έχει αποσαφηνιστεί να διατηρηθεί ένα κλίμα ψυχραιμίας και να αποφευχθούν οι πρόωροι πανηγυρισμοί που μπορεί να συσπειρώσουν τους αντιπάλους την τελευταία ώρα''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''μεγαλώνει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων για την εξουσία, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 7ης Μαρτίου και οι επιθέσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων γίνονται ολοένα και πιο έντονες''.

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''οι μεγάλες, ανοιχτές συγκεντρώσεις έγιναν και πάλι της μόδας σ΄αυτήν την προεκλογική εκστρατεία. Η περίοδος που τα κόμματα δυνατούσαν να μαζέψουν κόσμο στις πλατείες και στους δρόμους, φαίνεται να έχει μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο κόσμος ενδιαφέρεται και πάλι για την πολιτική (και μάλιστα οι νέοι ) και τα κόμματα στην αρχή δειλά και τώρα πια με θάρρος και δυναμισμό επανέρχονται στην παλιά και δοκιμασμένη ''συνταγή'' των ανοιχτών συγκεντρώσεων που γίνονται πολύ πιο έντονες την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας''.

    Σύμφωνα με την DAILY TIMES, ''οι διακυμάνσεις της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι το στοιχείο που αναλύουν τα επιτελεία των δύο κομμάτων με μεγάλη προσοχή. Αξιόπιστες πηγές των ''D. Times'' αποκαλύπτουν ότι κυρίαρχα στοιχεία αυτών των γκάλοπ είναι η παγιωμένη διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η οποία αποδίδεται στη χαμηλή συσπείρωση που εμφανίζει το κυβερνών κόμμα''.

    Η ΕΣΤΙΑ διερωτάται ''πώς είναι δυνατόν μέσα σε μία δεκαετία απολύτου πληθυσμιακής στασιμότητας ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στην κάλπη να αυξάνεται πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα;''.

    [06] ΛΑΟΣ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα φέρει το όνομα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Αυτό προεξοφλεί η χθεσινή συγκέντρωση -έκπληξη, δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ που κατέκλυσαν τις παρυφές της πλατείας Συντάγματος ως και την Πλάκα, προκαλώντας σεισμικό αιφνιδιασμό στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων και προδιαγράφοντας όχι μόνο τη σίγουρη υπέρβαση του πλαφόν εκλογιμότητας του 3% αλλά και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Κοινοβούλιο".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "η αρχή του τέλους γράφτηκε στην... Αριστοτέλους! Οι Θεσσαλονικείς "έχρισαν" πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, αναβιώνοντας για χάρη του, ημέρες του '74, όταν η πόλη υποδεχόταν τον "εθνάρχη"! Τον υποχρέωσαν να "βουρκώσει" από συγκίνηση, "σφραγίζοντας" με κουβέντες καρδιάς την "επιταγή" εμπιστοσύνης που υπέγραψαν οι συμπολίτες του με την παρουσία τους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "ισχυρή εντολή για μεγάλη πλειοψηφία και για νέα διακυβέρνηση, απαλλαγμένη από τα σύνδρομα του χθες, έδωσαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, χιλιάδες Μακεδόνες, οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους, την παραλία και τους γύρω δρόμους σε μία συγκέντρωση που ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με αυτήν που έκανε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι "διαστάσεις θριάμβου παίρνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και τις πληροφορίες, η αναμενόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν όλες οι τελευταίες έρευνες αλλά και τα μηνύματα από ευαίσθητες εκλογικές περιφέρειες καθώς και οι πληροφορίες από όλα τα κομματικά επιτελεία που βλέπουν πλέον ως δεδομένο την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι "ούτε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει το σημερινό πολιτικό σκηνικό του Τόπου - η Νέα Δημοκρατία, σε μια εβδομάδα, θα είναι Κυβέρνηση, τόνισε, χθες, ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας, μπροστά σε μια τεράστια, ομολογουμένως, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "βαθιά συγκινημένος ο Κ. Καραμανλής από την πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ οδεύει προς τη μεγάλη νίκη. "Μακεδόνες, δεσμεύομαι να σας υπηρετήσω πιστά, να τηρήσω τις αρχές και τις αξίες" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι "σεισμός πολιτικής αλλαγής στη Θεσσαλονίκη!!! Με μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην πολιτική ιστορία της χώρας, η συμπρωτεύουσα έδωσε από την πλατεία Αριστοτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Κ. Καραμανλή για τη νέα διακυβέρνηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "το εκλογικό αποτέλεσμα έχει "κλειδώσει" υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Οι συγκεντρώσεις του Κώστα Καραμανλή στη Μυτιλήνη και το Ηράκλειο το Σάββατο, αλλά και χθες στη Θεσσαλονίκη απέδειξαν πως ο κόσμος έχει πάρει πια την απόφασή του".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει οτι "σε συγκέντρωση που σε όγκο και παλμό θύμιζε την περίοδο της μεταπολίτευσης μίλησε χθες ο Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει οτι "οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Μυτιλήνη άφησαν άφωνους και τους οργανωμένους Νεοδημοκράτες. Μέγας ο όγκος και το πάθος. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από το 1990. Πρώτα η Ελλάδα και ο Ελληνας, κάτω το κομματικό κράτος, διακήρυξε ο Κ. Καραμανλής. Αφυπνίσθηκε ο σιωπηλός γίγαντας, ο λαός".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 March 2004 - 8:36:51 UTC