Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Προγραμματικές δηλώσεις
  • [05] ΔΗΚΚΙ
  • [06] Ρήγμα Καλαμάτας
  • [07] ΥΠΕΞ-Σύνοδος Κορυφής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/03/2004

    Η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, το Κυπριακό και η πρόταση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα να μη συμμετέχει το κόμμα του στις ευρωεκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 13 μέτρα-ανάσα για συνταξιούχους, ανέργους. Το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημοφιλέστερος, καταλληλότερος με 79% ο Καραμανλής! Οι πρώτες μετεκλογικές μετρήσεις. Η διαφθορά και η ρεμούλα, ο πρώτος λόγος ήττας του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έριξε τα τείχη της μεταπολίτευσης ο Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός επέβαλε νέο κοινοβουλευτικό ήθος στις σχέσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ποιοι ωφελούνται από τα μέτρα Καραμανλή. Συνταξιούχοι και συμβασιούχοι τώρα σε πρώτο πλάνο. Πώς θα καταργηθούν τα πανωτόκια, τι θα αλλάξει στη φορολογία, πώς θα καταπολεμηθεί η ακρίβεια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλο Σημιταίικο σκάνδαλο. 5 δισ. πλαστά τιμολόγια! Βρέθηκε εικονικό τιμολόγιο ότι αγόρασαν γιαούρτια 500.000.000 (πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών) για τους αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Από 1ης Ιουλίου η αύξηση έως και 100 ευρώ στις συντάξεις. Νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το χαράτσι στις αποδοχές.

    ΕΘΝΟΣ: Μονομαχία με φόντο τις ευρωεκλογές. Αναπάντητα ερωτήματα στις κρίσιμες πολιτικές: Πώς, πόσο και πότε;

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε επανίδρυση του ''χωλού'' κράτους θα προχωρήσει ο Καραμανλής. Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να διορθώσει τα στραβά κι ανάποδα στον Δημόσιο Τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άλλαξαν οι ρόλοι μας κύριε Παπανδρέου. Πρώτο κονταροχτύπημα του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δεν ξέχασε τις υποσχέσεις. Προγραμματικές: Ο Καραμανλής έκανε στόχους τις προεκλογικές εξαγγελίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απέναντι αλλά και συναίνεση. Γιώργος: Δομική και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

    ΕΣΤΙΑ: Αμετανόητο το ΠΑΣΟΚ. Προκλητική η ομιλία Παπανδρέου στη Βουλή.

    Espresso: Αθλήτρια μήνυσε τον προπονητή της για σεξουαλική παρενόχληση. Σκάνδαλο 140 μέρες πριν από τους ολυμπιακούς.

    Η ΧΩΡΑ: Υπονομεύουν τα πλοκάμια της διαπλοκής. Εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ βάζουν εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πώς , πότε, πόσο κύριε Καραμανλή; Βολές Γιώργου για τα ''θα'' των προγραμματικών.

    The Daily Times: Συναίνεση τέλος στη Βουλή. Ζέσταναν το κλίμα και με προεκλογικές κορόνες. Ανέβηκαν οι τόνοι στους διαλόγους Καραμανλή- Παπανδρέου.

    Traffic News: Άγρια επίθεση στην Εύη Χειλά. Της επιτέθηκε τρελός θαυμαστής της. Την τράβηξε και την έβγαλε με τη βία από το αυτοκίνητό τους.

    City Press: Καλή εικόνα, μέτρια ουσία. Βουλή: Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    MetroRAMA: Ψηλά ανεβάζει τον πήχυ η νέα διακυβέρνηση. Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης-Θετική εικόνα στο πρώτο γκάλοπ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 35.000 ζουν δίπλα στον κίνδυνο. Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες επιχειρήσεις χωρίς μέτρα ασφαλείας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προειδοποίηση Γιώργου προς Καραμανλή. Οξεία πολιτική αντιπαράθεση χθες στη Βουλή.

    [03] Κυβέρνηση

    Το metroRAMA αναφέρει ότι ''ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να λάβει σήμερα από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Από την πρώτη επίσημη αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή φάνηκε καθαρά, ότι ο κ. Καραμανλής αποφεύγει τους υψηλούς τόνους και θα κινηθεί το επόμενο διάστημα και ενόψει των ευρωεκλογών σε συναινετικό κλίμα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''νέα οικονομική πολιτική, σταθερά προσανατολισμένη στην ισχυρή ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του το Σάββατο, έδωσε το στίγμα της γενναίας μεταρρύθμισης που σκοπεύει να προωθήσει σε ολόκληρο το οικονομικό φάσμα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''μέτρα άμεσης προτεραιότητας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και τη δημιουργία ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους, αλλά και ένα χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων με ορίζοντα το φθινόπωρο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, περιλαμβάνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Βουλή''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''στο ακέραιο θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας όπως κατέστησε σαφές κατά την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στο σχέδιο των άμεσων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η βελτίωση των δεικτών της ανεργίας, αρχής γενομένης με τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να προωθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΛΦΚΑ) προκειμένου να αρθεί μια κατάφωρη αδικία σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι '' με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επανέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός, όμως, ότι η ΝΔ πλέον δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά κυβέρνηση, μοιραία την αναγκάζει να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Κι αυτή απαιτεί πόρους και χρονοδιαγράμματα. Το Σάββατο ο Κώστας Καραμανλής τα δυσάρεστα τα άφησε για μετά τις ευρωεκλογές''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι ''με ανακούφιση δέχθηκε ο ελληνικός λαός την πολιτική αλλαγή που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου αντικρίζοντας, παράλληλα με εμπιστοσύνη τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή. Αυτό προκύπτει από την πρώτη μετεκλογική έρευνα της VPRC που δημοσιεύθηκε στην ''Καθημερινή της Κυριακής''.

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι ''γαντζωμένοι στην εξουσία παραμένουν ο κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Δόλια σχέδια υπονόμευσης του κυβερνητικού έργου, ενώ την ίδια ώρα στη ΝΔ έχουν αρχίσει να φθάνουν τα πρώτα μηνύματα δυσαρέσκειας από τη βάση, η οποία βλέπει τους ίδιους ανθρώπους στις ίδιες θέσεις επί 20 και πλέον χρόνια''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε επί 20 χρόνια, στηριζόμενο στο ψεύδος και την πολιτική απάτη. Τώρα που ανέλαβε η ΝΔ οφείλει να λάβη τα μέτρα της , ώστε να μην επαναληφθή το σκηνικό της τριετίας 1990-1993. Η πολιτική απάτη πρέπει να αποκαλυφθή''.

    [04] Προγραμματικές δηλώσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "με φόντο τις ευρωεκλογές μονομάχησαν χτες στη Βουλή οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου. Ήπιος και γενικόλογος ο πρωθυπουργός, απέφυγε τα δύσκολα και τις δεσμεύσεις. Για επανάληψη προεκλογικών εξαγγελιών έκανε λόγο ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σε ήρεμο τόνο διεξήχθη, χθες, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στη Βουλή. Κύριο χαρακτηριστικό της υπήρξε η κριτική που ήσκησαν οι αρχηγοί των κομμάτων επί των κυβερνητικών δεσμεύσεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να εστιάζει τις παρατηρήσεις του στην "γενικόλογο" -όπως είπε- σχετική ομιλία του Πρωθυπουργού, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις στην δέσμευση του κ. Καραμανλή για "επανίδρυση του κράτους". Η απάντηση όμως ήταν άμεση και κατηγορηματική! Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι προτίθεται να δώσει οριστικό τέλος στην γραφειοκρατία και με κάθε δυνατό τρόπο να υπάρξει διαφάνεια στις επαφές του πολίτη με το κράτος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "σκληρός και αιχμηρός στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έβαλε στη... θέση του τον Γιώργο Παπανδρέου, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην παρθενική του εμφάνιση θέλησε να κάνει.... συστάσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ, να ακολουθήσει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ".

    Ο Daily News προσθέτει ότι "η περίοδος του μέλιτος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ παρήλθε κατά τα φαινόμενα. Κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη όταν ο Γ. Παπανδρέου απάντησε στις αιχμές του Κ. Καραμανλή για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη".

    Τα ΝΕΑ σε άρθρο τους επισημαίνουν ότι "ματαίως περίμεναν οι πολίτες τις προγραμματικές δηλώσεις για να πληροφορηθούν με ποιόν τρόπο θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Καραμανλής επέλεξε στην πρώτη εμφάνισή του ως Πρωθυπουργός στη νέα Βουλή να παίξει το ρόλο του αρχηγού της... αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας και πάλι μια σειρά προεκλογικών δεσμεύσεων χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πώς αυτές θα επιτευχθούν, με ποιό χρονικό ορίζοντα και με ποιούς πόρους".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "η σκόπιμη ασάφεια του πρωθυπουργού έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου να αναφερθεί χθες στη Βουλή στην αδυναμία της κυβέρνησης να προσδιορίσει τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα και το κόστος εφαρμογής της πολιτικής της, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την προσπάθεια "ισοπέδωσης" του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε "μη μηδενίζετε το έργο του ΠΑΣΟΚ, γιατί θα το βρείτε μπροστά σας στη δική σας πολιτική".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σε άρθρο της υπογραμμίζει ότι "όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων χθες και προχθές κατάλαβαν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων σε οχτώ ζητήματα δείχνει, ότι αυτή η χώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται το γεγονός, ότι υπάρχει αντικειμενικό-υπεράνω των κομματικών επιδιώξεων-συμφέρον. Η διαφωνία τους σε τρία ζητήματα δείχνει ότι η Δημοκρατία στον τόπο λειτουργεί".

    [05] ΔΗΚΚΙ

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι ''την αναστολή λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ μετά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα και τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία του να εισέλθει στη Βουλή, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου του Δ. Τσοβόλα''.

    [06] Ρήγμα Καλαμάτας

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "την προσοχή τους στραμμένη στο ρήγμα της Καλαμάτας έχουν οι επιστήμονες. Κορυφαίοι σεισμολόγοι ανησυχούν για την εξέλιξη του φαινομένου μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την 1η Μαρτίου και εξηγούν τα μυστήρια του ρήγματος της Καλαμάτας και τι μπορεί να επιφυλάξει για τους κατοίκους της περιοχής".

    [07] ΥΠΕΞ-Σύνοδος Κορυφής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ξέρετε πόσα.... γιαούρτια έφαγαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τους συνοδούς τους, το περασμένο καλοκαίρι στην Χαλκιδική; Πάνω από... ένα εκατομμύριο κεσεδάκια! Μην γελάτε, καθόλου, γιατί την περασμένη εβδομάδα μπούκαρε στο υπουργείο Εξωτερικών, συνεργείο του ΣΔΟΕ, προφανώς ύστερα από άνωθεν εντολές και ανακάλυψαν, σε μία πρόχειρη ματιά που έριξαν -διότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί σε βάθος- πλαστά και εικονικά τιμολόγια, πάνω από πέντε δισεκατομμύρια δραχμές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 March 2004 - 17:36:25 UTC