Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αφή Ολυμπιακής Φλόγας
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [05] Αττική Οδός
  • [06] Φορολογικές δηλώσεις
  • [07] Ανατιμήσεις
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Συμβασιούχοι
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Εκκλησία-Κυβέρνηση
  • [12] Παλαιστίνη - Ισραήλ - Μέτρα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2004

    Το Κυπριακό, η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, το θέμα των συμβασιούχων και οι σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αυθαίρετα: Νέο πλαίσιο για εντάξεις-εξπρές. Οικιστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον σχεδιάζει ο Σουφλιάς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις. Αμετακίνητος στις θέσεις του ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ. Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πριμ μονιμοποίησης για τους συμβασιούχους. Το σχέδιο Παυλόπουλου: Κλιμακωτή μοριοδότηση μέχρι 60% ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλάζουν οι ταυτότητες. Ρουσόπουλος: Είναι γνωστές οι θέσεις μας, αλλά θα κάνουμε διάλογο.

    Η ΑΥΓΗ: Κύμα ακρίβειας μετά τις εκλογές. Το καλάθι της νοικοκυράς ''ψηφίζει''...Έως 7% αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γιώργο θέλει τσαμπουκά η αντιπολίτευση. Μεγάλο λάθος που δεν ζήτησες να απαντήσεις στον Καραμανλή στη Βουλή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι συμβασιούχοι σε λίστα αναμονής. Παίρνει πίσω η ΝΔ την προεκλογική δέσμευση για άμεση μονιμοποίηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φορολογικές δηλώσεις: Οι 12 κωδικοί που μειώνουν το φόρο.

    ΕΘΝΟΣ: Υπουργείο προσλήψεων γίνεται το ΑΣΕΠ. Επέκταση αρμοδιοτήτων-Νέος ρόλος

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απαίτησε απόσυρση των ....καλαμιών! Να είναι σεμνοί, ταπεινοί, μετριοπαθείς και κοντά στον πολίτη, συνέστησε στους βουλευτές του ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δυο σενάρια για τους συμβασιούχους. Αναζητούνται λύσεις για να ξεπεραστούν τα συνταγματικά κωλύματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 8 μέτρα ανάσα μέχρι τον Ιούλιο. Κυβέρνηση: Χρονική δέσμευση για την υλοποίηση των εξαγγελιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 12 αγκάθια και ένα παλούκι. Δοκιμάζεται η αξιοπιστία των υποσχέσεων Καραμανλή. Άρχισε καυγάς για την τύχη των συμβασιούχων.

    ΕΣΤΙΑ: Η ''Εστία'' παρούσα στους Ολυμπιακούς 1896. Σήμερα η ανατύπωσις του ''Α' Πανηγυρικού Φύλλου''.

    Espresso: Αποχωρήσεις και πόλεμος στα μουσικά βραβεία. Γιατί έφυγαν Φοίβος, Κοκκίνου και Μαζωνάκης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πακέτο κοινωνικών μέτρων. Υιοθετείται από την κυβερνητική επιτροπή-Σε εξέλιξη η δημοσιονομική απογραφή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υλοποιούνται 7 δεσμεύσεις. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε....ομηρεία κρατούν τους συμβασιούχους. Αντισυνταγματική τώρα η αυτόματη μονιμοποίηση.

    ΝΙΚΗ: ''Ταυτότητες'' ξανά. Ο Καραμανλής τιμά την ...υπογραφή του!

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αρχιτρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

    The Daily Times: Ώρα μηδέν για το Κυπριακό. Μέρες του '59 επαναφέρει στη μνήμη η Λουκέρνη. Οι πέντε πιο κρίσιμες μέρες στην ιστορία της Κύπρου. Σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών, την Κυριακή οι πρωθυπουργοί.

    Traffic News: Είσαι φίδι, φύγε από εδώ. Πρωτοφανής επίθεση της Άντζελας. Έγινε έξαλλη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν βγαίνει το σπίτι της στο σφυρί.

    Η ΧΩΡΑ: Σκάνδαλο-μαμούθ με τα διόδια της Αττικής Οδού. Αμείλικτα ερωτήματα αν το υπερβολικό κόστος συμβαδίζει με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας.

    City Press: Διαμάχη για τις μονιμοποιήσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει μια αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία.

    MetroRAMA: Το φθινόπωρο το νέο φορολογικό σύστημα. Αλλάζει όνομα και μορφή το ΣΔΟΕ- Κανένα νέο για το ΦΠΑ στα ακίνητα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μόνιμοι αλλά με μόρια. Απειλούν με κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλλαγή φρουράς στο δημόσιο τομέα. Γ. Παλαιοκρασσάς στη ΔΕΗ-Τ. Χριστοδούλου στα ΕΛΠΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής - Ερντογάν μαζί για Κύπρο. Σήμερα αρχίζει η τετραμερής διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία.

    [03] Αφή Ολυμπιακής Φλόγας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''στην Ολυμπία στρέφει το βλέμμα της η Οικουμένη. Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται με πανηγυρικό τρόπο η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Οι ακτίνες του ήλιου, σταλμένες από τον Απόλλωνα, δίνουν τη φωτιά στο κοίλο κάτοπτρο. Η πρωθιέρεια Θάλεια Προκοπίου θα παραδώσει τη δάδα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Κώστα Γκατσιούδη''.

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''δώδεκα μεγάλα ''αγκάθια'' και πολλά μικρότερα στον τομέα του περιβάλλοντος περιμένουν λύσεις ''εδώ και τώρα'' από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Στις 5 Απριλίου παρουσιάζονται οι προτάσεις από τον διεθνή διαγωνισμό για οικιστική ανάπτυξη 1.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό, όταν ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να γίνει πάρκο. Γουδί, χωροταξικό, Κτηματολόγιο, μοντέρνοι ρύποι, αυθαίρετα, είναι μερικά από τα θέματα τριβής και δοκιμασίας της αξιοπιστίας της κυβέρνησης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''οριστικό ''στοπ'' στη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων σκοπεύει να βάλει ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση, κάτι που ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων''.

    [05] Αττική Οδός

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''μείζον θέμα γεννάται με το έργο της Αττικής οδού. Το κόστος του από τα 450 δις. έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 1 τρις. Δρχ, ενώ ήδη ο εισαγγελέας εξετάζει την υπόθεση. Την ίδια ώρα, νέα πελώρια ερωτήματα ανακύπτουν για τα διόδια της Αττικής οδού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημά τους βάσει της σχετικής σύμβασης δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το μισό ευρώ, αλλά ήδη κοστίζει 2 ευρώ και σε λίγο καιρό το αντίτιμο θα ανέρχεται στα 3 ευρώ''.

    [06] Φορολογικές δηλώσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''με 12 τρόπους- κλειδιά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μπορούν να μειώσουν το φόρο που θα πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2003. Στα ΕΙ έχουν γίνει αλλαγές σε κωδικούς και πίνακες με βάση τη φορολογική μεταρρύθμιση. Γι αυτό οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωσή του, προκειμένου να γλιτώσουν λάθη τα οποία θα τους στοιχίσουν πρόσθετο φόρο και ταλαιπωρία για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων''.

    [07] Ανατιμήσεις

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''λίγο πριν από την πασχαλινή περίοδο και αμέσως μετά τις εκλογές, η ακρίβεια ξανακάνει την εμφάνισή της ροκανίζοντας το εισόδημα των καταναλωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας μετεκλογικά οι αυξήσει στις τιμές φθάνουν στο 7%. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποδίδεται από τους εμπόρους στο γεγονός ότι προεκλογικά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε ''παγώσει'' τις τιμές με προφανή εκλογική σκοπιμότητα''.

    [08] Κυβέρνηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις εκλογές. Περιγράφοντας το πλαίσιο το οποίο θα κινηθεί, αφού είπε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει εξαρτήσεις, συνέστησε στους βουλευτές αλλά και σε όλα τα στελέχη του κόμματος να πολιτευτούν με ''σεμνότητα, ταπεινότητα και μετριοπάθεια'' αλλά και με σεβασμό στον πολίτη''.

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''πολιτική χωρίς άκρα και ακρότητες και νέα διακυβέρνηση στην οποία δεν χωρά το πάθος για την εξουσία, αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο σεβασμός προς τον πολίτη, υποσχέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του μετά τις εκλογές''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''με αντικείμενο την οικονομία συνέρχεται σήμερα για πρώτη φορά υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα επιβεβαιώσει την ταχεία εφαρμογή του υπεσχημένου κατά την προεκλογική περίοδο προγράμματος κοινωνικής προστασίας, χωρίς βεβαίως να παραβλέπει τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα που κληρονόμησε''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι '' την πρόθεση της κυβέρνησης, να υλοποιηθούν και οι επτά βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της, επανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο πρώην υπουργείο Τύπου''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι '' γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις της ΝΔ. Ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε πως μέχρι τον Ιούλιο καταργείται η εισφορά επί των συντάξεων του ΛΕΦΚΑ, αυξάνονται το ΕΚΑΣ και οι αγροτικές συντάξεις, επιλύεται το πρόβλημα των πανωτοκίων, χαρακτηρίζονται πολύτεκνες οι οικογένειες με 3 παιδιά , καταργείται η λίστα φαρμάκων, λύνεται το πρόβλημα των συμβασιούχων και θεσμοθετείται η ελεύθερη επιλογή γιατρού''.

    [09] Συμβασιούχοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "γενναίο πριμ, που θα εξασφαλίζει το διορισμό τους στο Δημόσιο, θα προβλέπει για τους συμβασιούχους το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάζονται τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες να εκμεταλλευθεί την εκκρεμότητα, αλλά ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης έδωσε αποστομωτική απάντηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "το μικτό σύστημα της απευθείας μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και της μοριοδότησης, προκρίνει η κυβέρνηση. Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν οι έννοιες "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", αλλά και ο χρόνος μεταξύ των συμβάσεων. Τριμελής επιτροπή καταγράφει τους συμβασιούχους".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "ξέχασε μέσα σε λίγες ημέρες τις προεκλογικές της υποσχέσεις η Νέα Δημοκρατία και οδηγεί -σύμφωνα με τις φράσεις που προεκλογικά χρησιμοποιούσε- σε πολιτική ομηρία τους συμβασιούχους. Αντίθετα με τη ρητή δέσμευση Καραμανλή για αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε χθες αντισυνταγματική μία τέτοια ρύθμιση και επέμεινε στην προκήρυξη θέσεων με μοριοδότηση των συμβασιούχων".

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ υπαναχωρεί στο θέμα των συμβασιούχων και παίρνει πίσω την προεκλογική δέσμευση για άμεση μονιμοποίησή τους. Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας μπαίνουν σε λίστα αναμονής".

    Η City Press εκτιμά ότι "σκληρή πολιτική διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το θέμα των συμβασιούχων που πρόκειται να μονιμοποιηθούν. Με τη σχετική προεκλογική εξαγγελία ο κ. Καραμανλής κέρδισε ψηφοφόρους δημιουργώντας μέσω του λεγόμενου παραταξιακού Τύπου την εντύπωση ότι το θέμα μπορεί να αφορούσε πάνω από 200.000 εργαζομένους. Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει μια αξιόπιστη και αδιάβλητη διαδικασία μονιμοποίησης η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν πρόκειται να "τακτοποιήσει" πάνω από 40.000-50.000 συμβασιούχους".

    [10] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "εξαιρετικά ασαφής, σε ό,τι αφορά στις στοχεύσεις, αλλά και τις διπλωματικές πρακτικές που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τα επόμενα κρίσιμα για την λύση του Κυπριακού εικοσιτετράωρα, εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία παρότι αρχίζει η τετραμερής στην Ελβετία, ελάχιστα έχει δημοσιοποιηθεί σε σχέση με τις προθέσεις της".

    Η Espresso προσθέτει ότι "λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της τετραμερούς διάσκεψης της Λουκέρνης για το Κυπριακό φαίνεται πως δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της νέας κυβέρνησης με την αμερικανική πλευρά. Αιτία είναι οι έντονες πιέσεις που ασκεί ο αμερικανικός παράγοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να υπάρξει οπωσδήποτε συμφωνία στην Ελβετία τις επόμενες ημέρες γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην πλευρά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    Η Daily Times ισχυρίζεται ότι "τόσο οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι διπλωματικοί αξιωματούχοι εκτιμούν Ότι το εθνικό θέμα βρίσκεται σε μηδενικό σημείο. Δεν είναι τυχαίο ότι αργά το βράδυ της Τρίτης παράγοντας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Άγκυρα αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη κατά τη διάρκεια των διευρυμένων συνομιλιών για το Κυπριακό. Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι είναι δυνατό οι συνομιλίες να μην ολοκληρωθούν στην Ελβετία".

    To Metrorama υπογραμμίζει ότι "ναυάγιο των διευρυμένων συνομιλιών για το Κυπριακό, που ξεκινούν σήμερα στην Ελβετία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξαιτίας των τουρκικών απαιτήσεων, προβλέπει με αποκλειστική συνέντευξή του στο "Μετρόραμα" ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα. Την ίδια ώρα έντονα επιφυλακτικές εμφανίζονται και οι αντιπροσωπίες της Αθήνας και της Λευκωσίας που θα συμμετέχουν στη σύνοδο".

    [11] Εκκλησία-Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "άμεσα εγκαινιάζεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος κατέστησε σαφές, πως η κυβέρνηση ασπάζεται πλήρως τις θέσεις που εξέφρασε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να προωθηθεί το προσεχές διάστημα νομοθετική ρύθμιση περί της προαιρετικής αναγραφής".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "το επίμαχο θέμα της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, επανέφερε στο προσκήνιο η κυβέρνηση της ΝΔ ένα μόλις 24ωρο πριν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δρασκελίσει τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η σημερινή συνάντησις Πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου επαναθέτει τις σχέσεις Κυβερνήσεως-Εκκλησίας στην μόνη αποδεκτή βάση, αυτήν του αμοιβαίου σεβασμού. Υψίστης σημασίας θεσμοί είναι αδιανόητο να αλληλοϋποβλέπονται ή να αλληλοκατηγορούνται, όπως δυστυχώς συνέβαινε στο παρελθόν, παλαιότερα με το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας και προσφάτως με την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και τα διαβατήρια".

    [12] Παλαιστίνη - Ισραήλ - Μέτρα

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''με πρωταρχική ευθύνη των ΗΠΑ και του Ισραήλ, επιχειρείται να πέσει κι άλλο ''λάδι'' στη φωτιά, που καίει όλα τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή. Η προχθεσινή δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης ''Χαμάς'' ουσιαστικά σηματοδοτεί αυτήν την επιχείρηση κλιμάκωσης της αιματοχυσίας, που προκαλεί η κυβέρνηση του Α. Σαρόν με τις πλάτες των ΗΠΑ και τουλάχιστον την ανοχή της ΕΕ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές ασφαλείας μετά τη δολοφονία του θρησκευτικού ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Αχμέντ Γιασίν . Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, για κατοικίες Ισραηλινών διπλωματών, για εβραϊκές συναγωγές, καθώς και για γραφεία ισραηλινών εταιριών''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 March 2004 - 16:18:18 UTC