Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Τουρκία- Προκλήσεις
  • [04] Οικονομία
  • [05] Φάρμακα
  • [06] Απεργία ΓΣΕΕ
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Προμήθειες-Ερευνα
  • [09] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι συνομιλίες στην Ελβετία για το Κυπριακό, η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ. Γκαργκάνα και η αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φάρμακα: Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους. Τέλος στην ταλαιπωρία και τα έξοδα χιλιάδων ασθενών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σπάει το απόστημα της διαφθοράς. Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι των ''λαδιάρηδων'' υπαλλήλων με απόφαση του Απ. Ανδρεουλάκου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανιση μάχη του ελληνισμού στη Λουκέρνη. Το Κυπριακό μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Ολονύκτιες διαπραγματεύσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 6.000 προσλήψεις σε 7 υπουργεία και τράπεζες! και...22.000 άνεργοι για την Ολυμπιάδα. Οι προθεσμίες και οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς που ''τρέχουν''.

    Η ΑΥΓΗ: Νύχτα διλημμάτων για το Κυπριακό. Σήμερα οι απαντήσεις στο νέο σχέδιο Αννάν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3 εισαγγελείς μπήκαν στο Υπ. Αμυνας. Για να ανακαλύψουν ποια λαμόγια πήραν τις μίζες. Οσοι Πασόκοι έχουν κλέψει πρέπει να πληρώσουν για να ξεβρωμίσει η Παράταξη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σύγκρουση για τους μισθούς. Αύριο η πρώτη απεργία της ΓΣΕΕ. Αυξήσεις 8% ζητούν οι εργαζόμενοι, 3,2% προτείνουν οι εργοδότες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πιο φτηνά στεγαστικά. Προς νέα μείωση τα επιτόκια της ΕΚΤ.

    ΕΘΝΟΣ: Λαβύρινθος με παγίδες για Ελλάδα - Κύπρο. Βήμα για τον οριστικό διαχωρισμό το τελικό σχέδιο Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φάρμακο για τα ....φάρμακα βρήκε ο Κακλαμάνης. Με την σύμφωνη γνώμη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το υπουργείο Υγείας θα καταργήσει την εφαρμογή της λίστας φαρμάκων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Αφησαν χάος στην οικονομία. Αποκαλυπτική έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχέδιο ΟΗΕ στα μέτρα του Ντενκτάς. Κυπριακό: Ανάμεσα σε ''επώδυνη λύση'' και ''μη λύση'' Αθήνα - Λευκωσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σχέδιο....Αμαν! Τα 10 δώρα στους Τουρκοκύπριους. Απογοήτευση στους Ελληνοκύπριους, πανηγυρίζουν οι Τούρκοι.

    ΕΣΤΙΑ: Τα κρίσιμα ορόσημα του Κυπριακού. Από την συναλλαγή του 1878 μέχρι τον εκβιασμό της Λουκέρνης.

    Espresso: Αφησε το μοναστήρι για να πάει στη ''ΦΑΡΜΑ''. Η απίστευτη ιστορία του Νέστορα Φαναρά που αποχώρησε από το τηλεπαιχνίδι. Οταν είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια η μητέρα του τον αναζήτησε μέσω Χαρδαβέλλα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λίγες ελπίδες για λύση. Δραματική συνεδρίαση των Κυπρίων για το νέο σχέδιο- Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αγκάθια στην συμφωνία...η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Παραδόθηκε σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους το τέταρτο σχέδιο Αννάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σχέδιο με ...φέσι έβαλαν στο τραπέζι οι Μπους-Αννάν. Κύπρος: 9 στις 10 αλλαγές ευνοούν την Τουρκία.

    ΝΙΚΗ: Οι Κύπριοι αντιστέκονται. Ασφυκτικές πιέσεις από τον Μπους. Ευνοϊκές για τους Τουρκoκύπριους οι προτάσεις του τετάρτου σχεδίου Αννάν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι και όλα για την απεργία! Αύριο σε όλη τη χώρα.

    Traffic News:Δεν έπρεπε να κοπεί η συνέντευξη του μίστερ Gay. Εξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Γιατί ο ΑΝΤ1 διαφύλαξε τα προσωπικά του δεδομένα.

    Η ΧΩΡΑ: Ξεκίνησε η σύγκρουση με τους βαρόνους της διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει την απαίτηση του λαού. 3 εισαγγελείς ψάχνουν σκάνδαλα με προμήθειες στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    City Press: Ταλαντεύεται η Λευκωσία για τις προτάσεις Αννάν. Σήμερα τοποθετούνται οι αντιπροσωπείες στο τέταρτο σχέδιο Αννάν.

    MetroRAMA:Μέτρα και θυσίες ζητά η έκθεση Γκαργκάνα. ''Καμπανάκι'' από τον διοικητή της ΤτΕ για την πορεία της οικονομίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εισαγγελέας για τις σχολικές εκδρομές. Ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιβάλλεται ''λύση'' στο Κυπριακό. Επιμένει ο Τζ. Μπους για συμφωνία εδώ και τώρα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: άρον άρον, σταύρωσον την Κύπρο.Η Ευρώπη νίπτει τας χείρας της. Μεγάλη Εβδομάδα για Ελληνοκυπρίους- Ελληνισμό.

    [03] Τουρκία- Προκλήσεις

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''την ώρα που οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας πραγματοποιούσαν στη Λουκέρνη της Ελβετίας τις κρίσιμες συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, οι στρατοκράτες της Αγκυρας έδειξαν μια ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και μετέτρεψαν το Αιγαίο σε πεδίο μάχης! Ο ουρανός πάνω από το Αρχιπέλαγος πήρε φωτιά''.

    [04] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''τη δραματική κατάσταση της Οικονομίας που κληρονόμησε η κυβέρνηση Καραμανλή, ανέδειξε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος . Ελλείμματα, χρέη, δαπάνες, ανεργία και πληθωρισμός, συνθέτουν το πάζλ της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της απελθούσης κυβέρνησης Σημίτη''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων ''ελαχιστοποίηση'' της αγοράς εργασίας, περικοπές πρωτογενών δαπανών, προσοχή σε δημόσιο χρέος, έλλειμμα, πληθωρισμό, , έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, καθώς και στη λήψη δανείων από τα νοικοκυριά δανείων από τα νοικοκυριά συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος με την Εκθεση Νομισματικής Πολιτικής που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ κ. Νικ. Γκαργκάνας''.

    Το metroRAMA σημειώνει ότι '' μια σειρά επώδυνων μέτρων για την οικονομία προτείνει με την έκθεση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Τραπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας. Με την έκθεση το διοικητής της ΤτΕ, αφού εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για το ύψος της ανεργίας, τον πληθωρισμό, το διαρκώς διευρυνόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών ζητά από τους κοινωνικούς εταίρους να κάνουν ουσιαστικά θυσίες''.

    [05] Φάρμακα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι '' στην κατάργηση, επιτέλους της περιβόητης ''λίστας'' συνταγογραφουμένων φαρμάκων φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ηδη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του μελετούν μια τεκμηριωμένη σειρά προτάσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί ειδικό νομοσχέδιο επί τούτου!...Νομοσχέδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα είναι έτοιμο στις αρχές του Φθινοπώρου''.

    [06] Απεργία ΓΣΕΕ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''λιτότητα διαρκείας για τους εργαζομένους ''εξασφαλίζουν'' οι προτάσεις των εργοδοτών που επιδιώκουν να δώσουν αυξήσεις μόλις 3,2% το 2004, δηλαδή αυξήσεις κάτω από τον μέσο πληθωρισμό του 2003 ήταν 3,4%. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως εμπαιγμό τις προτάσεις του ΣΕΒ και διεκδικεί αύξηση μισθών 8% πραγματοποιώντας αύριο και την πρώτη μετεκλογική 24ωρη απεργία της''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''από απόψε τα μεσάνυχτα σταματούν τα πάντα. Στα εργοστάσιο και στα μεγάλα έργα στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις τράπεζες, στα γραφεία και στις υπηρεσίες. Οι εργάτες και οι εργάτριες διεκδικούν μεροκάματα για να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους''.

    [07] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι '' με διαφανείς διαδικασίες και μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ προκηρύσσονται 6.000 θέσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα. Σύμφωνα με όσα ορίζει η προκήρυξη πρόκειται για υπαλλήλους που θα καλύψουν πάγιες ανάγκες σε επτά υπουργεία και τράπεζες εκ των οποίων μια μερίδα θα προσληφθεί υπό το καθεστώς των συμβάσεων αορίστου χρόνου και άλλοι υπό το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου''.

    [08] Προμήθειες-Ερευνα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι "σπάει το απόστημα της διαφθοράς που συντηρούσε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο τομέα, με το άνοιγμα των φακέλων των "λαδιάρηδων" υπαλλήλων που επωφελούμενοι από το καθεστώς ατιμωρησίας και συγκάλυψης το οποίο είχαν εξασφαλίσει αποκτούσαν σε χρόνο-ρεκόρ κομπόδεμα αρκετών χιλιάδων ευρώ. Οι εκατοντάδες υποθέσεις χρηματισμού κρατικών λειτουργών που εκκρεμούσαν επί καιρό ενώπιον των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία αναβαθμίζονται, ώστε να παραγραφούν με την παρέλευση της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, θα εκδικασθούν με διαδικασίες εξπρές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "ο "κύβος ερρίφθη" από την Δικαιοσύνη για τις σκοτεινές συμβάσεις του παρελθόντος που είχε υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με διάφορες εταιρίες, για την αγορά οπλικών συστημάτων".

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι "βαθύ νυστέρι στη διαπλοκή, τη διαφθορά, τις μίζες και τις ρεμούλες βάζει η Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης καθιερώνει πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας σε όλες τις συμβάσεις και τις προμήθειες του Δημοσίου. Αμεση και η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης, η οποία με τρεις εισαγγελείς ψάχνει τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων και στις συμβάσεις που υπεγράφησαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με κρατικές εταιρίες. Μέτρα-τομές και για την πάταξη της διαπλοκής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

    [09] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "όλες σχεδόν τις απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς ικανοποιεί ο Κόφι Αννάν με το "νέο" σχέδιό του και απλώς πετάει λίγα ψίχουλα στους Ελληνοκύπριους. Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι, προβληματισμένοι οι Ελληνοκύπριοι, για προβληματικά στοιχεία κάνει λόγο η Αθήνα, ενώ αμήχανος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά μάλιστα την επέμβαση Μπους που ζήτησε τη βοήθειά του".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Το ετεροβαρές σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αννάν αποτελεί βήμα για τον οριστικό διαχωρισμό της. Πρόκειται για ένα λαβύρινθο 9.900 σελίδων, που κρύβει πολλές παγίδες για την Αθήνα και τη Λευκωσία. Δραματική ήταν η ολονύχτια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "τα αποτελέσματα της ναρκοθετημένης διαδικασίας για το Κυπριακό, που είχε αποδεχθεί η κυβέρνηση Σημίτη-Παπανδρέου φάνηκαν χθες στη Λουκέρνη. Το νέο Σχέδιο Αννάν χαρακτηρίζεται "χειρότερο", ο διεθνής παράγοντας πιέζει και δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το αν θα αποδεχθεί τις μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, όπως θέλουν οι Τούρκοι".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "σχέδιο... σχεδόν πλήρους ικανοποίησης των απαιτήσεων της τουρκοκυπριακής πλευράς έβαλε -με τη συγκατάθεση των ΗΠΑ- στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λουκέρνης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Κ. Αννάν. Σύμφωνα με τα λόγια της κυπριακής αντιπροσωπείας, οι 9 στις 10 αλλαγές ευνοούν την τουρκική πλευρά. Η ελληνική κυβέρνηση περιορίστηκε να δηλώσει "ενεργό συμπαράσταση" στους Κυπρίους, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "η ελληνική πλευρά συμμερίζεται τους σοβαρούς προβληματισμούς της ελληνοκυπριακής για το νέο σχέδιο Αννάν. "Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αλλά τα περιθώρια είναι ασφυκτικά", διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση η ελληνική αντιπροσωπία στη Λουκέρνη. Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί οτι δεν προτίθεται να συμφωνήσει και να υπογράψει ένα σχέδιο που δεν εξασφαλίζει βιώσιμη λύση και κυρίως δεν είναι συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει οτι "νύχτα διλημμάτων και αποφάσεων στο Μπίργκενστον της Ελβετίας, όπου, σήμερα, ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι καλούνται να τοποθετηθούν πάνω στο νέο σχέδιο που τους έδωσε χθες ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν. είναι χαρακτηριστικό οτι ο πρόεδρος Μπους επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον Κ. Καραμανλή, τον Τ. Παπαδόπουλο και τον Τ. Ερντογάν. Αθήνα και Λευκωσία εμφανίζονται προβληματισμένες με το νέο σχέδιο και δεν είναι διατεθειμένες να το υπογράψουν πριν από το δημοψήφισμα, όπως ζητεί ο Αλβαρο ντε Σότο".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι "παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που απροκάλυπτα ασκούνται και από τον ίδιο τον Αμερικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Κώστα Καραμανλή και Ταγίπ Ερντογάν, οι Κύπριοι προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, αρνούμενοι να αποδεχθούν μία "λύση" που ούτε δίκαιη είναι, ούτε προοιωνίζεται βιώσιμη και λειτουργική".

    Σύμφωνα με την City Press "τελειώνει σήμερα ο διπλωματικός χρόνος σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού με βάση την τέταρτη παραλλαγή του σχεδίου Αννάν. Εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία μεταξύ των αντιπροσωπιών, ο γγ του ΟΗΕ κ. Αννάν θα παρουσιάσει αύριο την τελική του πρόταση, που θα τεθεί σε παράλληλα δημοψηφίσματα στις 13 Ιουνίου. Η Λευκωσία εμφανίζεται προβληματισμένη με την τέταρτη παραλλαγή του σχεδίου Αννάν χωρίς όμως να αποκλείει την έγκρισή του".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''το σχέδιο εκτιμάται ότι είναι εκ προθέσεως ετεροβαρές υπέρ της τουρκικής πλευράς και ως εκ τούτου αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και επιφυλάξεις από την ελληνοκυπριακή. Ωστόσο θέμα απευθείας απόρριψής του δεν τίθεται και το Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να επιδώσει παρατηρήσεις στον κ. Αννάν που θα καταδεικνύουν τις αποκλίσεις των προτάσεών του από τις προσδοκίες της Λευκωσίας''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση), ''διπλωματικοί κύκλοι της Λευκωσίας επισήμαιναν ότι με το νέο σχέδιο ικανοποιείται το 90% των αιτημάτων της τουρκικής πλευράς και μόλις το 10% της ελληνοκυπριακής''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι''ελληνοκυπριακές κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν το νέο σχέδιο ως ''ακόμα πιο δυσμενές από το προηγούμενο'' και πρόσθεταν με έμφαση ότι ''στο νέο σχέδιο Αννάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν βρίσκει τίποτα το ικανοποιητικό''. Η ελληνοκυπριακή πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει δύο οριακά διαπραγματευτικά σημεία τις για περαιτέρω διαβουλεύσεις: Οχι μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο. Προσωρινή και όχι μόνιμη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί.

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι '' η λύσις που προτείνει τώρα ο Κοφι Αννάν είναι σαφώς δσυμενέστερη των προηγουμένων σχεδίων του. Πέρα των ετεροβαρών ρυθμίσεων για το εδαφικό και το συνταγματικό με τον προτεινόμενο περιορισμό του Ευρωπαϊκού κεκτημένου η ένταξις στην ΕΕ παύει να αποτελή ασφαλιστική δικλίδα για την λειτουργία της Κύπρου ως ενιαίου κράτους. Ο Ελληνοκυπριακός λαός είναι αμφίβολο οτι μπορεί να αποδεχθή τέτοια εκβιαστική λύση''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την πτυχή του σχεδίου που αφορά στην ασφάλεια και στις εγγυήσεις δεν έοχυν καταλήξει σε συμφωνία. Από ελληνοκυπριακές πηγές στο Μπούργκενστοκ εγνώσθη ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά θα ήταν διατεθειμένη να δεχθεί τις παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αν γίνονταν δεκτές οι θέσεις της για το θέμα της ασφάλειας''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 March 2004 - 21:04:06 UTC