Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου
  • [04] Συνέντευξη πρωθυπουργού - Εξαγγελίες
  • [05] ΝΔ- Ευρωεκλογές
  • [06] Προμήθειες - Αλλαγές
  • [07] Μεταχειρισμένα ΙΧ
  • [08] Υπόθεση πρώην αστυνομικού ΕΛΑΣ
  • [09] ΔΗΣΟΚ
  • [10] Οικονομία
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] ΟΑΚΑ-Αγώνες Στίβου
  • [13] Ιράκ
  • [14] Ευρωεκλογές
  • [15] ΚΚΕ
  • [16] ΠΑΣΟΚ
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Κρατικές προμήθειες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/6/2004

    Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Δάφνη και η προεκλογική εκστρατεία των άλλων κομμάτων κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κ. Καραμανλής: "Δουλεύουμε σκληρά για το σήμερα, σχεδιάζουμε με ευθύνη το αύριο".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέλος στη ρεμούλα των κρατικών προμηθειών. Ριζικές αλλαγές εξαγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Επιδόματα για τους ανασφάλιστους. Η "Α" αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο των κυβερνητικών αποφάσεων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕυρωΙΧ μεταχειρισμένα σε σούπερ τιμές. Και εισαγωγή αυτοκινήτων από τους αγοραστές.

    Η ΑΥΓΗ: Καθαρό ΟΧΙ σε εμπλοκή μας στο Ιράκ. Ομόθυμη η θέση του λαού μας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμπλοκή της ΕΛΑΣ σε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών με Ιρακινούς. "Εκτελούσα αποστολή της CIA", δηλώνει τώρα ο συλληφθείς στην Ουκρανία πρώην αστυνομικός Παύλος Μπογράκος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Οικονομία σε μέγκενη. Το δημόσιο χρέος πνίγει την Ελλάδα. Τι φοβάται και τι απαντά ο υπουργός κ. Αλογοσκούφης. Χρονοδιάγραμμα με ειδικά μέτρα θα ζητήσει η Επιτροπή από την Αθήνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Για την Ελλάδα της Ευρώπης. Μήνυμα νίκης από τον Κώστα Καραμανλή.

    ΕΘΝΟΣ: 12 στοπ στο Διάταγμα για τους συμβασιούχους. ΣτΕ: Σοβαρές ενστάσεις για τη ρύθμιση Παυλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Όταν σβήσει η φλόγα θα ανάψουν μεγάλες φωτιές". Ο Γ. Βασιλακόπουλος ζητά ονόματα και ποσά που σπαταλήθηκαν στο 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πλαφόν για την παραμονή του Γ. Παπανδρέου. Στην ηγεσία θέτουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μοναχός στην πλατεία ...Καλογήρων. Γ. Παπανδρέου: Απογοητευτική και η συγκέντρωση στη Δάφνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μικροσκόπιο για συμβασιούχους. ΣτΕ: Προβληματισμοί για το π.δ., ερωτήματα στον υπουργό.

    ΕΣΤΙΑ: Τα αποτελέσματα όλων των ευρωεκλογών. Έκτη κατά σειράν εκλογική αναμέτρησις η μεθαυριανή.

    ESPRESSO: Γιατί έφυγε η Μενεγάκη. Όλο το παρασκήνιο της αποχώρησής της από τον "Πρωινό Καφέ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Πιθανές αναταράξεις με επίκεντρο τον κ. Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Άνοιξαν οι ευρωκάλπες. Βρετανοί και Ολλανδοί ψήφισαν τους ευρωβουλευτές τους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λιτότητα φέρνει η "λευκή επιταγή". Ο Γιώργος Παπανδρέου στα "ΝΕΑ".

    Η ΝΙΚΗ: Με δύναμη το ΔΗΣΟΚ στην Κρήτη. Σήμερα εκδήλωση στο Ηράκλειο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Ψηφίζουμε-Καμιά ψήφος χαμένη. Πλατιά ανταπόκριση βρίσκει το "ΟΧΙ στην ευρωυποταγή"

    TRAFFIC NEWS: Γιατί έγινε "ηφαίστειο" η Ελένη (Μενεγάκη). Τα βρόντηξε και έφυγε λίγο πριν μπει στο στούντιο.

    Η ΧΩΡΑ: Τιμούμε τη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Ο Καραμανλής μιλά για τις Ευρωεκλογές και τους στόχους της κυβέρνησης.

    City Press: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πρόγευση ολυμπιακής επιτυχίας.

    Metro: Μάχη κατά της χαλαρής ψήφου στο παρά πέντε. Χαμηλή συσπείρωση και υψηλή αποχή οι πονοκέφαλοι για τους μονομάχους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απειλή για τη Θεσσαλονίκη. Από χιλιάδες τόνους επικίνδυνων αποβλήτων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δεν αντέχουν οι μικρομεσαίοι. Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των λουκέτων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής για τις ευρωεκλογές: Ψηφίστε όλες-όλοι για ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη.

    [03] Συνέντευξη Γιώργου Παπανδρέου

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "η λευκή επιταγή στην κυβέρνηση της ΝΔ ...φέρνει λιτότητα. Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρόεδρος στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του την οποία παραχωρεί στα ΝΕΑ δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Καραμανλή "κινδυνολογεί, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις μιας κακής οικονομικής κατάστασης, έτσι ώστε να αποποιείται τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να είναι σε θέση το φθινόπωρο να ανακοινώσει μέτρα λιτότητας με ευθύνη δήθεν του ΠΑΣΟΚ". Και προχωρεί σε μια πρόβλεψη: "Αν η ΝΔ θεωρήσει ότι έχει εντολή εν λευκώ, τότε θα δούμε την αλαζονεία, την αδιαφάνεια, το κομματικό κράτος να κυριαρχεί. Η ΝΔ ήδη στις 100 μέρες διακυβέρνησης, έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής".

    [04] Συνέντευξη πρωθυπουργού - Εξαγγελίες

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι " μέτρα για τους οικονομικά ασθενείς με μεγάλες φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ζήτησε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά από τα στελέχη του και σημείωσε ότι όποιος επιχειρήσει παιχνίδια με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το λαό".

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι "επιβαρύνσεις στους πολίτες δεν θα υπάρξουν από το Σεπτέμβριο, αντίθετα θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους και το "συμβόλαιο" με τον πολίτη θα τηρηθεί" τόνισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ΑΝΤΕ1 βάζοντας φρένο στα σενάρια που ακούγονται τελευταία για "μαύρο" φθινόπωρο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Βασικός του στόχος όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, είναι η ενίσχυση των "μη εχόντων" και των κοινωνικά ασθενέστερων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες την Κυριακή , απηύθυνε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Σανταρόζα . " Η ΕΕ είναι κομμάτι της ζωής μας" είπε για να επαναλάβει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο".

    [05] ΝΔ- Ευρωεκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "ο αγώνας για μια Ευρώπη όπως την ονειρευόμαστε, απαιτεί και τη δική μας συμμετοχή, με την εκλογή υπεύθυνων εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, στην καρδιά της λήψης αποφάσεων. Η χαλαρή ψήφος ευνοεί μόνο εκείνους που τοποθετούν χαμηλά τον πήχη και βλέπουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία εξαγωγής συμπερασμάτων για τα εσωκομματικά τους προβλήματα".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "για τον ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας η αφύπνιση είναι αναγκαία και για άλλους λόγους. Η καθαρή νίκη της ΝΔ θα δώσει βάρος στην προσπάθεια της νέας διακυβέρνησης. Θα περιφρουρήσει, επίσης τη διαφάνεια μέσα από την οποία βασικοί τομείς της ανάπτυξης έχουν αρχίσει να αποτυπώνουν στοιχεία ευοίωνης πορείας. Θα επιβραβεύσει τον πρωθυπουργό για τους προσεκτικούς και άκρως υπεύθυνους χειρισμούς του σε μείζονα θέματα, όπως το Κυπριακό, το Εκκλησιαστικό, η ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων και οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες".

    [06] Προμήθειες - Αλλαγές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) αναφέρει ότι " σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κρατικών προμηθειών προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο τη διαφάνεια στις συναλλαγές και την προστασία του δημοσίου χρήματος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου , η αδιαφάνεια και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κυριαρχεί σήμερα στο σύστημα κρατικών προμηθειών το οποίο στηρίζεται σε "φωτογραφικές " διατάξεις".

    [07] Μεταχειρισμένα ΙΧ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει πως "η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης (μέχρι 50.000 ευρώ) έφερε μεγάλες ανατροπές όχι μόνο στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ( που εισάγονται από ευρωπαϊκές χώρες) σε τιμές μάλιστα ιδιαίτερα ελκυστικές. Από εδώ και πέρα πάντως ΙΧ μπορεί να εισάγει μόνος του και ο αγοραστής, βεβαιώνοντας την αξία του οχήματος μόνο με μια υπεύθυνη δήλωση".

    [08] Υπόθεση πρώην αστυνομικού ΕΛΑΣ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι " καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης , στην Ουκρανία, του πρώην αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Παύλου Μπογράκου, ο οποίος κατηγορείται για εκτεταμένο εμπόριο όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις μουσουλμάνων , που δρουν στο Ιράκ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ ο Π. Μπογράκος αλλά και ο έμπιστος συνεργάτης του Ηλίας Σιμάκος ( έχουν συλληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο), υποστηρίζουν στους ανακριτές ότι εμπορεύονταν όπλα για λογαριασμό της CIA".

    [09] ΔΗΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "εντυπωσιακή ένδειξη της πολιτικής δυναμικής που αναπτύσσει το ΔΗΣΟΚ, με το βλέμμα στις κάλπες της Κυριακής και προμήνυμα για το σημαντικό ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει την "επόμενη μέρα" στην προσπάθεια για τη συγκρότηση της νέας κεντροαριστεράς, αναμένεται να αποτελέσει να αποτελέσει η μαζική ανταπόκριση πολιτών στη σημερινή συγκέντρωση του Κινήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης".

    [10] Οικονομία

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τροποποιήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας αντικαθιστώντας το κριτήριο του δημοσιονομικού ελλείμματος με εκείνο του δημοσίου χρέους προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Η πρόταση της Επιτροπής θα λειτουργήσει κυριολεκτικά ως μέγκενη για την οικονομία καθώς η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία ώστε το χρέος να αποκλιμακώνεται σταθερά από το ύψος του 103% του ΑΕΠ που είναι σήμερα για να προσεγγίσει το 60% του ΑΕΠ που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχ".

    Η Traffic news σημειώνει ότι "ισχυροί ήταν και το πρώτο τρίμηνο φέτος οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 4% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, ενώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2003 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,9%. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προβλέπει για το σύνολο του έτους ανάπτυξη 3,7%".

    [11] Συμβασιούχοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "νέες σκοτούρες για τον υπουργό Δημ. Διοίκησης για το ζήτημα των συμβασιούχων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε στο μικροσκόπιο το προεδρικό διάταγμα που υπέβαλε για επεξεργασία ο υπουργός. Επισήμανε ορισμένα σημεία που προβληματίζουν από συνταγματική άποψη και ζητεί από τον Πρ. Παυλόπουλο διευκρινίσεις και απαντήσεις ως τις 17 Ιουνίου, ώστε να προχωρήσει στην έκδοση του πρακτικού επεξεργασίας του διατάγματος, που δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 22 Ιουνίου. Παρατείνεται έτσι η αγωνία των χιλιάδων συμβασιούχων, είτε εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ. είτε όχι, με όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "διευκρινίσεις επί δώδεκα σημείων του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους ζητεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την πρώτη αξιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης από τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, ο κ. Παυλόπουλος θα παραλάβει σήμερα επισήμως το κείμενο των ζητούμενων διευκρινίσεων, αλλά ο ίδιος διαβεβαιώνει πως πρόκειται για τυπικά και διαδικαστικά θέματα, που δεν θίγουν τον χαρακτήρα της ρύθμισης".

    [12] ΟΑΚΑ-Αγώνες Στίβου

    Η City Press εκτιμά ότι "δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία ο στίβος του ΟΑΚΑ. Η Κατερίνα Βόγγολη έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στο δίσκο με 67,72 μέτρα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Κεντέρης χαλαρά 10.18 στα 100 μέτρα, σε πολύ καλή φόρμα".

    [13] Ιράκ

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "οι ΗΠΑ πιέζουν να στείλει η Ελλάδα στρατιώτες στο Ιράκ, η κυβέρνηση ταλαντεύεται και το ΠΑΣΟΚ σιωπά. Χθες ο γγ του ΝΑΤΟ ήρθε για λίγες ώρες στην Αθήνα με διπλό στόχο: αφενός να προετοιμάσει το έδαφος για τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε ενδεχόμενη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Ιράκ και αφετέρου να καλυφθεί μέσω του ΝΑΤΟ η παρουσία των Αμερικανών κομάντος στην Αθήνα τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ΣΥΝ ζητεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν δημόσια για πιθανές παρασκηνιακές δεσμεύσεις".

    [14] Ευρωεκλογές

    Το Metro ισχυρίζεται ότι "με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Ζάππειο και τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης των ευρωεκλογών, στις 7 το πρωί της Κυριακής. Όλα τα κόμματα αποτιμούν θετικά την προεκλογική τους προσπάθεια".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "άνοιξαν στις 09:00 (ώρα Ελλάδος) οι κάλπες στη Βρετανία για την ανάδειξη των 78 εκπροσώπων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως επίσης για την εκλογή του δημάρχου του Λονδίνου και των τοπικών συμβουλίων σε 166 περιφέρειες της Αγγλίας και της Ουαλίας. Βρετανοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα είναι μικρή και δεν θα υπερβεί -ως συνήθως- το 30%".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "σήμερα, οι περισσότερες αποφάσεις που αφορούν όλους μας λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Είναι λοιπόν αδιανόητο να επιδειχθή αδιαφορία σε μία εκλογική αναμέτρηση από την οποία εξαρτώνται πολλά για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και της χώρας μας".

    [15] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "δεν θέλω να προδικάσω τι θα γίνει στην κάλπη. Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να κάνουν αυτό που τους συμφέρει. Αν το σκεφτούν έτσι, τότε οπωσδήποτε τα ποσοστά του ΚΚΕ θα είναι υψηλά. Και το θέμα δεν είναι τα ποσοστά, είναι το αποτέλεσμα στο κίνημα, στην κοινή δράση στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο". Αυτά δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ".

    [16] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Δάφνη απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους να μη δώσουν λευκή επιταγή στη ΝΔ. Επιτέθηκε σε όλα τα μέτωπα κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "πλαφόν" παραμονής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Παπανδρέου, θέτουν οι κορυφαίοι του Κινήματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 32,9% που έλαβε στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για τον αρχηγό του κόμματος τον Γιώργο Παπανδρέου την "επόμενη ημέρα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "μια ακόμη αποτυχημένη συγκέντρωση για τον Γ. Παπανδρέου, αυτή τη φορά στην πλατεία Καλογήρων της Δάφνης, όπου δεν κατάφερε να "μαζέψει" ούτε 5.000 μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου επέλεξε το δρόμο της όξυνσης και της πόλωσης".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ριζική ανατροπή. Στο σύστημα κρατικών προμηθειών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στον αέρα η ρύθμιση για τους συμβασιούχους. Δώδεκα μομφές του ΣτΕ στο Προεδρικό Διάταγμα Πρ. Παυλόπουλου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και οι μικρομεσαίοι στο "κλαμπ" των κρατικών προμηθευτών. Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νέο θεσμικό πλαίσιο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο αποτελεσματικά κίνητρα με το νέο αναπτυξιακό νόμο".

    [18] Κρατικές προμήθειες

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "στο μικροσκόπιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης έχει τεθεί το καθεστώς κρατικών προμηθειών, αλλά και οι έως τώρα συμβάσεις. Οι πρώτες διαπιστώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, είναι ότι το σύστημα είναι σαθρό και επιτρέπει, με την αδιαφάνειά του, φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση του καθεστώτος με νομοθετικές παρεμβάσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 11 June 2004 - 16:59:18 UTC