Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβερνητικά μέτρα κατά της ανεργίας
  • [04] Ευνοϊκά μέτρα για προσλήψεις καθηγητών
  • [05] Παιδεία- Πανελλήνιες εξετάσεις
  • [06] Τρομονόμος
  • [07] Αυθαίρετα- Πρόστιμα
  • [08] Α΄κατοικία - Απαλλαγή φορολογίας
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Τράπεζες - Χρέη πληροφορικής

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/6/2004

    Η αλλαγή στον αριθμό εξεταστέων μαθημάτων για τις Πανελλήνιες, η συζήτηση για τον "τρομονόμο" στη Βουλή, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας , οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και τα πρόστιμα για ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Πώς θα απαλλαγείτε από το φόρο. Για απόκτηση α΄κατοικίας με αγορά ή αιτία θανάτου ή γονικής παροχής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις 9.000 εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο! Οι 7.000 είναι επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και 2.000 αναπληρωτές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συναγερμός για την "ανεργία 2005". Η κυβέρνηση απογράφει τους εργαζομένους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ράλι για 60.000 νέες θέσεις εργασίας. Κίνητρα σε επιχειρήσεις για νέους, μακροχρόνια ανέργους και μητέρες.

    Η ΑΥΓΗ: Ο τρομονόμος κατά του Συντάγματός μας! Κουβελης: Πλήττεται η εθνική κυριαρχία, προσβάλλονται τα δικαιώματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με πέταξε στο δρόμο ο Σημίτης. Κραυγή απόγνωσης από το θύμα του μεγάλου ...σοσιαλιστή!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα 5+1 μαθήματα των νέων εξετάσεων. Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες από το μεθεπόμενο έτος. Η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 9.000 προσλήψεις καθηγητών για το νέο σχολικό έτος. Όλες οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

    ΕΘΝΟΣ: Κλειδί για ΑΕΙ- ΤΕΙ το "έξυπνο " μηχανογραφικό. Οι συνδυασμοί, οι αλλαγές, τα νέα τμήματα και τα μόρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα καμώματα της Γιάννας μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ασύλληπτα τα μέλη της "17 Νοέμβρη". Δήλωση - βόμβα του υπουργού Δημόσιας Τάξεως Γ. Βουλγαράκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκπαιδευτικοί: Χαμηλώνει ο πήχυς για τους διορισμούς. Νέα τροπολογία: Λιγότερες οι μονάδες επιτυχίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα παράλογα του τρομονόμου. Ενστάσεις από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και τον ΔΣΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιακοί 1896. Έτσι νίκησε ο Λούης. Ένθετο το φύλλο με την περιγραφή του Μαραθωνίου.

    ESPRESSO: Γιατί έφυγε η Μάρω. Όλο το παρασκήνιο από την ημέρα που έκανε το FAME STORY άνω κάτω. Ο ρόλος του Καραφώτη και η μυστική συνομιλία τους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δράσεις κατά της νέας ανεργίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει νέα πεδία απασχόλησης στην περιφέρεια και τους μικρομεσαίους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πρώτο μέλημα η ενίσχυσης της απασχόλησης. Η αναμενόμενη ανεργία μετά τους Αγώνες στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τι αλλάζει στις εξετάσεις Α' , Β' , Γ' Λυκείου. Το σχέδιο της κυβέρνησης.

    Η ΝΙΚΗ: Νέος γύρος τρομολαγνείας. Μόνο από τη ΝΔ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Παπαληγούρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στο σκουπιδοτενεκέ η θέση του νέου "τρομονόμου". Καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση λαού και νεολαίας.

    TRAFFIC NEWS: Φιάσκο του Ανδρέα στο FAME STORY. Κράτησε τη Μάρω στο παιχνίδι, ενώ ο κόσμος ψήφισε να φύγει. Τα μάζεψε κι έφυγε η Μάρω μετά το σάλο που ξέσπασε.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Ποια είναι τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Αναλυτικά όλη η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ.

    City Press: Η ανάπτυξη πάει...περιφέρεια. Άγνωστος ο αριθμός των εργαζομένων στα ολυμπιακά έργα.

    Μetro: Ευνοϊκή ρύθμιση για τους καθηγητές με τρία παιδιά. Θα θεωρούνται πολύτεκνοι και θα διορίζονται πλέον ανεξαρτήτως ΑΣΕΠ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΟΧΙ στην ανεργία. Εξαγγελίες χθες.

    [03] Κυβερνητικά μέτρα κατά της ανεργίας

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "θορυβημένη ευλόγως από το αναμενόμενο κύμα "νέας ανεργίας" που θα προκύψει μετά την επικείμενη ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, στα οποία απασχολούνται , ανάλογα με τις εκτιμήσεις 7 με 25 χιλιάδες άτομα, εμφανίζεται κυβέρνηση, η οποία επεξεργάζεται πλέον δέσμη μέτρων προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς στον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης".

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "απαντήσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας τη μεταολυμπιακή περίοδο αναζητά η κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής , όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των απασχολουμένων στα ολυμπιακά έργα, ούτε σκέψεις για το τι θα γίνει με τους μετανάστες".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δεν υπάρχει θέμα της κυβερνητικής πολιτικής, στο οποίο να μην διαπιστώνεται η πλήρης ανευθυνότης της κυβερνήσεως Σημίτη - Παπανδρέου. Μήνες πριν από την πτώση της είχε εγκαταλείψει τα πάντα στην τύχη τους, ασχολούμενη με την επιβίωσή της. Ακόμη και το τεράστιο θέμα της ανεργίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, άφησε στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν έκανε τίποτε απολύτως αν και εγνώριζε ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα παρουσιαζόταν με μαθηματική ακρίβεια ζήτημα απασχολήσεως των εργαζομένων σε αυτά".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "εδώ και πολλούς μήνες έχει καλλιεργηθεί από διάφορους κύκλους, οικονομικούς και πολιτικούς, ένα κλίμα μεταολυμπιακής ηττοπάθειας σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας. Η φιλολογία αυτή εδράζεται σε αυτονόητες παρατηρήσεις και αναλύσεις, που κυρίως απέβλεπαν- ειδικά κατά τη μακρά προεκλογική περίοδο - να αφυπνίσουν τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, ώστε να υπάρξει εγκαίρως η προετοιμασία αποτροπής διολίσθησης της οικονομίας στην ύφεση, μετά το πέρας των ολυμπιακών έργων, αλλά και των ίδιων των Αγώνων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην ταχύτατη καταγραφή των εργαζομένων αυτών αλλά και σε έρευνα για τα δημογραφικά και επαγγελματικά τους χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Απασχόλησης οργανώνει σειρά επαφών με όλους τους ομίλους που έχουν λάβει μέρος στα ολυμπιακά έργα".

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι "σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κυβερνητικής επιτροπής, αποφασίστηκε να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων. Αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσει και το πρόγραμμα Stage μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 500 άνεργοι για τον έλεγχο των τιμών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι " σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστά τα μέτρα που θα ληφθούν και τα οποία θα κινηθούν στους άξονες των επιδοτήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση τρέχει τώρα να προλάβει τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν μετά τους Αγώνες στην αγορά εργασίας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για τα οποία εργάζονται τουλάχιστον 60.000 άτομα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι " ο κ. Παναγιωτόπουλος άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για καθυστέρηση στα έργα, που υποχρέωσε τη σημερινή κυβέρνηση να ασχοληθεί με την περαίωσή τους, ενώ θα έπρεπε να μπορεί να συγκεντρώσει τις προσπάθειές της στη διαχείριση της μετα-Ολυμπιακής κρίσης. Ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πολιτικές για συνολικότερη ενίσχυση της απασχόλησης με άξονα την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αυτοαπασχόλησης".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι " οι προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται πράξη σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα το μείζον θέμα της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας. Η ανεργία παραμένει η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και για το λόγο αυτό η προώθηση των προγραμματικών δηλώσεων της ΝΔ μεταφράστηκε σε πολύ συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "πρώτο μέλημα της κυβέρνησης στα θέματα καταπολέμησης της ανεργίας είναι να προχωρήσει άμεσα σε προληπτική διαχείριση των προβλημάτων απασχόλησης που θα προκύψουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους εργαζόμενους στα Ολυμπιακά έργα, δήλωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ήδη στο πλαίσιο των πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας - σε πρώτη φάση- είναι και η επέκταση των προγραμμάτων απόκτησης εργαστηριακής εμπειρίας (STAGE) για νέους ανέργους από ένα σε δύο χρόνια. Δίνοντας ένα παράδειγμα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα (στα πλαίσια του stage) κατάρτισης 500 ανέργων που θα απασχοληθούν ως αρωγοί του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να ελεγχθούν οι τιμές κατά την περίοδο των αγώνων".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, " το ενδεχόμενο η ανεργία να αυξηθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τουλάχιστον κατά 1% καθώς ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, προβληματίζει έντονα το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων".

    [04] Ευνοϊκά μέτρα για προσλήψεις καθηγητών

    Το metro υποστηρίζει ότι "ανεξάρτητα από τον ΑΣΕΠ θα διορίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν τρία παιδιά, σύμφωνα με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που συζητήθηκε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με τροπολογία - προσθήκη της κ. Μ. Γιαννάκου στο νομοσχέδιο που απεγκλωβίζει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από τη μακροχρόνια ομηρία, καταργείται το πλαφόν των 55 μονάδων που έπρεπε να συγκεντρώνουν οι διαγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί κατά την εξέτασή τους τόσο στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου τους όσο και στα παιδαγωγικά".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "νέα σχολική περίοδο χωρίς καμία έλλειψη σε δασκάλους και καθηγητές υπόσχεται η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η υπουργός γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα διοριστούν θα φτάσει τις 9.000 εκ των οποίων οι 7.000 προσλήψεις είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση (75% μέσω του ΑΣΕΠ και 25% από την επετηρίδα)".

    [05] Παιδεία- Πανελλήνιες εξετάσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "σε πέντε βασικά μαθήματα και ένα επιλογής θα εξετάζονται οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2005-06. Το υπουργείο Παιδείας έχει καταλήξει, ύστερα και από πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο νέο εξεταστικό σύστημα, με το οποίο ουσιαστικά επανέρχεται το σύστημα των Δεσμών. Ο κάθε υποψήφιος θα εξετάζεται σε πανελλαδικό επίπεδο σε τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης και σε ένα ακόμη που θα επιλέγει από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, στα οποία εξετάζονταν ως σήμερα όλοι οι υποψήφιοι".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οποιαδήποτε 'μεταρρύθμιση' δεν είναι μόνιμη, αφού από τον Σεπτέμβριο ξεκινά ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία που αναμένεται να διαμορφώσει καθοριστικά τον χώρο της Εκπαίδευσης".

    [06] Τρομονόμος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα, αλλά και για την προστασία των ατομικών ελευθεριών, διατυπώνει σε γνωμοδότησή της για το νέο τρομονόμο που συζητείται, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Οι αντιρρήσεις επικεντρώνονται στη δυνατότητα να εκδίδονται Έλληνες πολίτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απλώς ως ύποπτοι ή ακόμη και αν το αδίκημά τους δεν διώκεται στην Ελλάδα. Όσο για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, οι επιφυλάξεις της επιτροπής αναφέρονται στον 'ατυχή' ορισμό της τρομοκρατίας και την αόριστη διαφοροποίησή της από το κοινό έγκλημα. Ανάλογες επιφυλάξεις διαπυπώνει και ο Δ.Σ.Α.".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "ένα νέο γύρο τρομολαγνείας, εγκαινίασε χθες η κυβέρνηση της ΝΔ, αφενός με τον 'τρομονόμο νο2" που ψήφισε στη Βουλή και αφετέρου με τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουγλαράκη, περί "ανοιχτού φακέλου 17Ν".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "σοβαρές ενστάσεις για τη συνταγματικότητα του σχεδίου νέου 'τρομονόμου' που συζητείται στη Βουλή εκφράζει η Επιστημονική Επιτροπή του Κοινοβουλίου μας. Στην έκθεσή της αμφισβητεί όλες τις ρυθμίσεις που εισάγονται με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση και διαφωνία του ΚΚΕ στο αντιδραστικό νομοθέτημα, που βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και θα αποτελεί μόνιμη απειλή ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, με την κατηγορία της 'τρομοκρατικής δράσης'".

    [07] Αυθαίρετα- Πρόστιμα

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "νέα διαδικασία στον καθορισμό των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης των αυθαίρετων κατασκευών εφαρμόζεται μετά την κοινή υπουργική απόφαση των υπ. Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ. Στο πλαίσιο αυτό καθορίζεται ο υπολογισμός της συμβατικής αξίας των αυθαιρέτων, το ύψος των επιβαλλόμενων προστίμων ανά κατηγορία, καθώς και η διαδικασία που ακολουθείται για τη βεβαίωση και την είσπραξη των οφειλομένων".

    [08] Α΄κατοικία - Απαλλαγή φορολογίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι δικαιούχοι προκειμένου να τύχουν απαλλαγής από το φόρο κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας καθορίζονται με επείγουσα απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας-Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα, η οποία εστάλη ήδη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προκειμένου αμέσως μετά να τεθεί σε ισχύ. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τη χορήγηση απαλλαγής από το φόρο κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά ή αιτία θανάτου ή γονικής παροχής".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Επέστρεψαν 800 χιλ. εισιτήρια! Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην "Αθήνα 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Στο κόκκινο ο δανεισμός 5 επιχειρηματικών ομίλων. Συναγερμός στις τράπεζες και σχέδια για αναχρηματοδότηση των χρεών".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Ανησυχία στις τράπεζες για τα χρέη της πληροφορικής. Αναδύονται προβλήματα και σε εταιρίες κατασκευών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Αιτήματα για γενναίες φορολογικές αλλαγές. Με υπόμνημα ΣΕΒ και ΣΕΒΕ προς την κυβέρνηση".

    [10] Τράπεζες - Χρέη πληροφορικής

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι " εντείνονται οι ζυμώσεις στο πιστωτικό σύστημα για την από κοινού -στο βαθμό που είναι δυνατόν- αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις αυτές, τα οικονομικά προβλήματα έρχονται ως αποτέλεσμα αφενός μεν λόγων μεγάλων και κοστοβόρων (λόγω υψηλών επιτοκίων) δανείων που είχαν λάβει στο παρελθόν, αφετέρου δε λόγω συρρίκνωσης του μεριδίου τους στην αγορά και της αδυναμίας του να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 June 2004 - 14:49:02 UTC